‘Vieze Patat’ weer open voor publiek

45
vieze-patat-suriname

De bekende etenszaak Daily Kitchen, in de volksmond beter bekend als ‘Vieze Patat’, is na hercontrole weer open gesteld voor het publiek. Dit nadat dinsdagavond de zaak tot nader orde was gesloten vanwege een zeer onhygiënische situatie die is aangetroffen bij een inval door de Surinaamse bestuursdienst.

De vergunninghouder heeft de opgelegde boete betaald en de zaak grondig schoongemaakt zoals dat hem was voorgehouden. Daarnaast zijn de zaken die niet in orde waren gecorrigeerd zoals de vergunning van het commissariaat in Suriname dat voorschrijft.

Houders van etenszaken in de buurt zeggen in gesprek met de redactie dat het duidelijk te merken is dat veel mensen het vertrouwen in ‘Vieze Patat’ verloren hebben. “Het restaurant is nu weer normaal open, maar niemand durft meer eten te kopen”, zegt Nathalie die gebakjes aan de overkant verkoopt.

Velen mensen reageerden geschokt op social media toen bekend werd gemaakt dat de etenszaak gesloten was tot nader orde vanwege onhygiënische situatie. Beweerd werd dat het een open keuken is en de bereiding en opslag van het voedsel duidelijk te zien is en alles altijd netjes is. Echter heeft het commissariaat een dag later foto’s vrijgegeven waarop duidelijk de geconstateerde situatie te zien is.

45 REACTIES

 1. 😂😂😂😂😂😂😂ik hoop dat ze slim zijn geworden en dat ze liever thuis zelf iets lekker 😋 klaar maken, en de Gene die tocht eten bij vieze patat 🍟 gaat afhalen en daarna ziek worden 🤢 en de Regering de schuld geven hebben het zelf gezocht,want ze weten het nu dat daar troep wordt verkocht,oprotten met die smerige gasten,eingelijk mocht hij niet open gaan voor publiek.


  Maak melding

 2. Vieze patat nieuwe marketing motto is “kong jang ka djaso”. Dit soort zaken moet minimaal 3 maanden gesloten zijn voordat de eigenaren consequenties gaan leren trekken op hun onverantwoordelijk gedrag en hygiene. Of hij heeft natuurlijk cash aan de inspecteur betaald.


  Maak melding

 3. Maakt denk ik toch niet zoveel uit. In de avond en nachtelijke uurtjes zijn de meeste toch dronken of high van 1 of ander verdovend middel. Die morserij zullen ze niet echt merken, tenzij je een kakkelak of staart van een muis in je eten gaat zien. Door al die sauzen die de verkopers allemaal zetten op die morserij gaan die mensen ook niet echt goed kunnen zien wat ze nou werkelijk eten. Nou begrijp ik waarom in China en India enzo op hele hoge vuur word gekookt, dan gaat al die bacteriën dood, tenminste de meeste dan. Njan switi.


  Maak melding

 4. Het lgt ook aan de overheid-ndp regering- hoe de zaken gaan.. In Singapore moeten de etenszaken eigenaren niet durven zo’n troep te maken in de keuken. De overheid daar houdt de discipline.
  De DC moet inderdaad voor een langere tijd de zaak sluiten zodat ze het voelen.


  Maak melding

 5. Ai ai, ‘Vieze Patat’ kon tron ‘Schone Patat’ now. Te nanga den ptata srefi den man gebruik Dettol.
  Den man opo a presi es’esi nanga gaw. Dat’ wan taki den man ben ori wan pikin moni apart te leki a kon so fara taki den ben mus’ pai butu. Den man na las’ man nownowde. A pipel mus’ tek ’ wan dek’ati fosi den bigin nyan morserij baka. 🤷‍♀️🤷‍♂️👌🍟🥣🛺


  Maak melding

 6. Zullen we lekker gaan eten bij ‘Vieze Patat’ schatje? Suma mi !? Neehoor ,ik ga echt niet meer daar eten. Maar lieverd, die presi is opgeruimd en alles ziet er netjes uit. Neenee ,wat zullen de mensen wel denken als ze ons daar zien eten? Mi no wan’ teki a syen dati. Ok mi gudu, gaan we lekker thuis bij me koken. Wat zal ik voor je klaarmaken? Lust je patat?


  Maak melding

 7. Wie bij vieze patat wil eten dat is hun keus hun geld hun smaak ze vinden het lekker als ze gezondheids problemen krijgen dat is hun probleem jullie willen altijd voor anderen bepalen wat ze wel en niet mogen alsof jullie beter zijn jullie hersens zijn net zo vies als die vieze restaurants


  Maak melding

 8. Ik weet niet of de mensen van vieze patat wel van hun fouten hebben geleerd. De tent wordt mijn inziens te snel geopend. It is all business. Tijd voor de overheid om na een dergelijke incident een cursus hygiëne verplicht te stellen voor restauranthouders en hun medewerkers.


  Maak melding

 9. Wat lees ik nou toch hierboven van papititigri
  De presi is opgeruimd
  Ik schrok me een hoedje.
  Ray niet, die genoot ervan.
  Pas toch op wat je schrijft papi


  Maak melding

 10. Ik zou bij de mensen die hier commentaar leveren over vieze keuken, en smerig eten een kijkje willen nemen in hun keuken.
  Als ik de krotten zie waarin ze wonen dan vraag ik me af of het veel beter is.
  Zelf als je op bezoek gaat bij de SuriNed’s is het een puinzooi, dat je niet eens een glas water durft aan te pakken.


  Maak melding

 11. Ik verwacht dat de mensen binnenkort weer rijen dik staan om die vieze prut te kopen . Velen zijn net zo hardleers als de viespeuken van vieze patat


  Maak melding

 12. Rob
  je vraagt je af of de mensen van hun fouten hebben geleerd.
  De vraag stellen is hem beantwoorden. Men heeft toch ook weer op de NDP gestemd.

  Pakiri
  wat schrijf je nou joh?
  Maar lieverd, die presi is opgeruimd. Las ik het bijna verkeerd.
  ik dacht dat je alleen Hollands schreef, zat er ineens een Surinaams woord tussen.
  Goh, dat was schrikken


  Maak melding

 13. haha die Bert,
  ik heb dat ook
  ik drink nooit bij mensen. Ik moet 100% zekerheid hebben dat ik een ongeopend flesje krijg die ik zelf kan openen. Vervolgens drink ik uit de fles


  Maak melding

 14. WAAAT! is de Ministerie van volksgezondheid hiervan op de hoogte?. Of is hier soms sprake van een Bakafinga? Dit moet grondig worden uitgezocht….dit kan toch niet waar zijn! Na alle negatieve publiciteit en wat ik zelf heb kunnen waarnemen, moet je hersenen vol met poep zitten om daar nog wat te eten te halen. Ik zowiezo niet want ik eet nooit buiten maak altijd zelf mijn eten klaar weet ik tenminste wat ik eet, wil geen voedselvergiftiging oplopen. Die gasten maken zich niet druk om je gezondheid het enige wat bij hun telt is alleen maar ”MONEY”


  Maak melding

 15. July
  Deze vrouw of man wil gewoon dat zijn klanten de waarheid weten, zodat ze later hem niet kunnen aanklagen, vandaar de naam vieze patat. Niets aan gelogen


  Maak melding

 16. Laat me…..smaakt lekker hè zo’n vieze patat ‘nyan switi! Maak jij maar lekker reclame voor ”VIEZE PATAT” en eet dat zelf op maar probeer anderen daar niet in mee te nemen. Ga jij maar lekker vieze patat eten smeerlap! Je hersenen zijn al aangetast met vieze patat daarom verwondert het me niet dat je zo reageert.


  Maak melding

 17. Dat is snel in orde gemaakt bij deze zaak.

  Wat ik trouwens niet begrijp van sommige Surinamers, thuis wassen ze hun kippenvlees met lemmetje/citroen zogenaamd lala verwijderen blablablabla. Maar zie wie oververtegenwoordigd is bij KFC wereldwijd. Ik geloof niet dat hun kip vooraf lalavrij gemaakt is voordat het krokante jasje aan te pas komt


  Maak melding

 18. Op de foto rechtsboven een paar zwartgeblakerde kippen waarvan de frituur apparaten aan een hoognodige vervanging toe zijn. Foto linksonder lijkt op kleine ”zilvervisjes” van die kleine vieze diertjes weet je wel die door elkaar heen lopen die in Nederland veel voorkomt, wie weet door de dozen patat zijn meegereisd wat best mogelijk zou kunnen zijn – wat die meneer dan ook op het idee bracht de zaak ook maar naar te noemen met name ”Vieze Patat” het lijkt er sterk op. Foto rechtsonder een emmer sidon kawatra sowsu dat ketjap of pindasaus moet voorstellen voor de stimofo….. en de hele entourage eromheen doet mij denken dat je in een kumakoisi terecht bent gekomen. Meneer gaat u maar wat anders ondernemen maar aub dit niet meer, u kunt mensen dit toch niet aandoen en nog het lef hebben de BOG ook nog uit te dagen een kijkje te komen nemen en dat terwijl u weet dat u bezig bent mensen te vergiftigen.


  Maak melding

 19. Danisha je kan wel gelijk hebben ik zie die meneer daar in die rode trui alsof hij wil overgeven door het gekriebel van die zilvervisjes in zijn keel, ik ken die beestjes ze kunnen zich heel snel vermenigvuldigen en dan ook nog in zijn linkerhand een volle plastic zak met van die beestjes erin mee naar huis nemen. ‘O mijn goede God ik hou mijn hart vast.


  Maak melding

 20. Melvin en moet je die meneer zien in die paarse trui die de bestellingen aanneemt….. dat gadeslaat ‘zo van wat ik ben hier allemaal aan het aanrichten wetende dat hij hier ook bewust aan mee werkt.


  Maak melding

 21. Henk je hebt van die mensen die van viezigheid houden toen was het vieze patat vonden ze lekker nu is het schone patat moeten ze er niks van hebben, terug dan maar naar vieze patat, ik bedoel voor die klanten die vies lekkerder vinden, ik vind het zo zielig voor VP dan verdienen ze ook weer eens wat.


  Maak melding

 22. Ik kom niet meer bij van het lachen, dit is echt hoofdschuddend . Hoe haal je het in je hoofd je zaak zo te noemen. Je kan zo zien dat de eigenaar helemaal geen kennis van zaken heeft. Bedenk toch een mooie slogan wat klanten aantrekt bv. ik zeg maar wat ”Het allerlekkerste patat komt van SuriNed” zoiets omdat ik ook een blanke dame voor de frituurpan ziet staan of ”voor het allerlekkerste patat van Suriname moet u bij PicoBello zijn” en zorg dat alles piekfijn in orde/eruit ziet en ook is, zodat de klant blijft komen ”aangetrokken door het heerlijk eten bij SuriNed/PicoBello patat en met een blij gezicht weer vertrekt zo simpel is het allemaal je hoeft er niet zo lang bij na te denken. Voor je het weet ben je van die Ambulante handel af en heb je een vaststaand pand ergens waar je klanten ook rustig binnen relax kunnen zitten eten, drankje, biertje erbij huppekee! en zo verder uitbreiden.


  Maak melding

 23. DAMMMMM die lijkt SNELLEJELLE wel. Dus geen lesje eerst leren, had pas na een half jaar open moeten gaan. Na een jaar weer VIEZE PATAT of GORE PATAT. Hoop het niet. Ik hoop dat elk 3 mnd controle krijgt en onaangekondigd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.