President Bouterse bezoekt bewoners Perica

33
President Bouterse bezoekt bewoners Perica

De president van de republiek Suriname Desi Bouterse heeft een bezoek gebracht aan de bewoners van Perica, in het district Marowijne. Het staatshoofd is op feestelijke en traditionele wijze ontvangen. Voor de start van het gesprek, is er gebeden voor een goed verloop.

Aan het staatshoofd werd een brief overhandigd waarin de noden van de bewoners zijn opgesomd. Na het aanhoren van de noden heeft de president meteen oplossingsmodellen besproken met de bewoners. Bijvoorbeeld het elektra probleem binnen dit gebied zal volgens de uitgestippelde planning uiterlijk december 2019 tot het verleden moeten behoren.

Ook het openkappen van 10 hectare aan land voor de vrouwenorganisatie heeft de aandacht van de president. Hij zei dat dit verzoek zeker op zijn agenda te plaatsen. “Het zal niet lang duren , heel binnen kort gaat u kunnen planten”, zei het staatshoofd.

De aanwezigen die erg blij en ingenomen waren met het bezoek van de president, kijken uit naar de oplossingen en bedankten de Surinaamse president hartelijk.

33 REACTIES

 1. Bouterse houd zich bezig piet lullige dingen. De man is niet in staat om grote problemen aan te pakken. Neem nu als voorbeeld de monetaire toestand van Suriname. Hoe vaak heeft Bouterse niet beloofd de koers omlaag te brengen ? De incompetentie druipt er vanaf. Om zieltjes te winnen gaat hij indiv gevallen afwerken, hier en daar het aanleggen van water / stroomvoorzieningen en het plaatsen van verkeersrotondes. Dat moet het bewijs zijn dat Bouterse de ultieme president van Suriname is. Wie houd wie voor de gek.


  Maak melding

 2. Plesident je had dit soort zaken allang moeten aanpakken. Al in het begin tien je door een paar debielen als Plesident bent uitgeroepen.

  Maar nee, dat heb je toen niet gedaan. Je zat te wachten tot de verkiezingen naderen En dan pas de zieltjes te gaan winnen. Want dan blijft je amnestiewet geldig en kan je graaicultuur doorgaan met het lenen, bedelen, en jullie eigen zaken vullen


  Maak melding

 3. Twee jaren geleden was ook al beloofd dat er stroom aangelegd zou worden vanaf commewijne (waar de laatste stoompaal staat ) richting Moengo, tot nu toe is er niets van terecht gekomen , en dit anno 2019 , maar schijnbaar heeft men heel veel stemmen nodig (dus ding e biging law a poti volk )


  Maak melding

 4. Vier en een half jaar op zijn gat gezeten, niets anders gedaan dan het volk tot bittere armoede en bedelen brengen en nu met de verkiezingen in het vooruitzicht wakker worden en goedoe pa spelen.
  Het volk is niet gek


  Maak melding

 5. Hoelang gaat het duren voordat de bewoners 10 hectaren in eigendom krijgen voor het planten van gewassen?

  Zo man tegen man gesprekken voel hij comfortabel. Wanneer hij grondenrechten moet bespreken pis hij in zijn broek en vlucht hij naar Apoera.


  Maak melding

 6. Hallo allemaal,

  ‘T heeft helemaal geen zin om enkele maanden voor de verkiezingen aan te tonen,dat “we can do the job”. U als president moest allang beleid uitstippelen op elk gebied, integendeel, ’t is van kwaad tot erger geworden. Sranang mang, wees op uw hoede. Stem bewust, kiest bewust en denk aan uw verdere toekomst en dat van de volgende generaties. Jammer, dat er na 45 jaren nog niets van terecht is gekomen met zo’n kleine bevolking en als 17de rijkste land in de wereld.


  Maak melding

 7. Het dagelijkse pessimistisch bezigheid ”bla bla bla bla bla” van de reageerders hier op WK hebben inmiddels weer een nieuwe dag ingeluid! Ik kom hier niet zo vaak maar ieder keer als ik een bezoek breng aan WK is het weer raak, dat men er zelf niet ziek van wordt snap ik niet. Elke dag weer opnieuw jonge jonge jonge ga jullie nou eens een keer iets nuttigs voor het land als jullie het allemaal zo beter weten hoe het moet ”potverdorrie” man!


  Maak melding

 8. Iedere regering die aantreedt heeft een beleid en visie. Helaas is het echter zo dat achterstallige zaken uit het verleden ook geïmplementeerd moeten worden in je beleidsuitvoering. Degene die overneemt ervaart tijdens de overdracht dat er heel wat zaken niet kloppen. Het betekent dat je vanaf het begin je schema al moet gaan aanpassen. We zien hier dat zaken en in dit geval betreffende het binnenland, gewoon koelbloedig zijn blijven liggen. Men gaf bij wijze van spreken geen ene mallemoer om het binnenland. Ik bedoel hiermee qua voorzieningen. Deze regering zorgt er tenminste voor de achterstand zo goed als mogelijk weg te werken. Hier in Perica is het in de vorm van nutsvoorzieningen en zelfvoorziening. De laatste alinea spreekt boekdelen; “De aanwezigen die erg blij en ingenomen waren met het bezoek van de president, kijken uit naar de oplossingen en bedankten de Surinaamse president hartelijk.”


  Maak melding

 9. Roy ben ik volkomen met je eens de meeste hier zo’n 90% zijn betweters, het bekende spreekwoord ”de beste stuurlui staan aan wal” Ze weten het allemaal beter hoe het zou moeten maar verder stelt het geen ene moer voor. Alleen maar tijdverspilling hier!


  Maak melding

 10. Roy
  je weet toch dat je hier niet hoeft te komen? Of is het een drang, kan je er niet aan weerstaan?
  Zoek dan hulp

  De nutsvoorzieningen komen er aan hoor.
  Wacht u nog maar even meneer. Ik wist niet dat deze er niet waren. Gelukkig ben ik zelf komen kijken
  Ik ga nu twee dingen doen.
  Reshuffle en ik zal de minister van financiën opdracht geven om met Oppenheimer te gaan praten


  Maak melding

 11. Deze pres moet de HELE bevolking durven ontvangen en
  babbelen over het ENORME Begrotingsgat en de ABOMINABEL
  hoge STAATSSCHULD !
  Alle reserves, alle deviezen verdwenen, productie staat stil !

  En de pres babbelt over koers omhoog brengen ????

  Wanneer worden moordenaars/folteraars van onschuldige
  Surinaamse staatsburgers, voor zeer lange tijd, achter slot
  en grendel geplaatst ??? 8-Dec- en Moiwana-MOORDEN !

  Wanneer worden staatskasrovers opgepakt en berecht ????
  De CORRUPTIE zou toch worden uitgeroeid ???

  Wanneer wordt de ENORME drugsmaffia, die zich in alle
  overheidsdiensten heeft genesteld aangepakt ???
  Aantal DRUGS-GERELATEERDE MOORDEN NEEMT TOE,
  oplossingen komen maar niet !

  Wanneer gaat de bezem door het ENORM GROTE overheids-
  apparaat ? Duizenden zitten dagelijks te NIKSEN op kosten
  van de staat ! Een van de redenen waarom Sranan FAILLIET is !

  Wanneer pres, komt er vervolging van de TOP-POLITICI die MILJOENEN
  aan TJUKU’S hebben ontvangen van Ballast Nedam, ivm de bouw
  vd bruggen in Sranan ????? De stukken en bewijzen liggen er !!!

  KOM HET VOLK DAT MAAR UITLEGGEN, OPA D !


  Maak melding

 12. @Pakiratigri

  Aan het begin dacht ik dat U het licht gezien had een regering moet de noden op plakken. Deze regering heeft dat al bijna 10 jaar niet gedaan ondanks dat er veel meer inkomsten waren en de staatsschuld met SRD 17.000.000.000 is toegenomen.
  Beste Pakiratigri die SRD 17.000.000.000 is evenveel als 5-6 jaar alle inkomsten van de regeringen Vene II en III. Ondanks extra inkomsten en giga leningen zijn de noden niet afgenomen maar gestegen.

  Dat deze arme mensen in genomen zijn met het bezoek is niet verwonderdlijk:
  1 >> Surinamers (vooral ouderen) hebben gezags vrees.
  2 >> Ze hebben wat gekregen en er is iets belooft.
  3 >> Onwelkome uitlatingen leiden er gegarandeerd toe dat het beloofde niet zal materialiseren.

  Per saldo geeft u de indruk dat noden onder Vene II en III ontstaan zouden zijn en nu pas met Bouta III voor de deur opgelost kunnen worden.
  Wat hebben Bouta I en II anders gedaan dan steeds niet afgeronde projecten op starten waar mee de noden alle 3 tot 4 maal verlicht hadden moeten zijn.


  Maak melding

 13. Jojo
  het gaat in mijn geliefde Suriname niet om wat je doet, maar om wat je belooft.
  We kunnen niet alles in 15 jaar. geef ons nog 15 dan zal je zien


  Maak melding

 14. Ja wij het volk mogen kritiek leveren op de regering en op de dictator. Zo gaat dat in een democratie en mensen die beweren dat een deel van het volk ondankbaar is, die mensen zijn de dom om te poepen. Ze vergeten dat door het bedel en leengedrag van de overheid het volk en toekomstige generaties opgezadeld zijn met torenhoge schulden. De zwarte dictator maalt daar niet om.


  Maak melding

 15. Wat een zeurkousen zijn jullie hier toch.
  Waarom zeggen jullie dat het slecht gaat met mijn land?
  Geef me nog 5 dan ga ik je laten zien wat slecht is, dan zal je met weemoed terug denken aan deze tijd.


  Maak melding

 16. Het verbaast mij enorm dat een tweetal personen ( wie de schoen past ……….) moeite hebben met de kritische reacties op dit bericht. Hoe zo de beste stuurlui staan aan wal ???? Iedereen met één beetje verstand en zelfreflectie kan onmiskenbaar vaststellen dat Bouterse en de NDP geen structureel beleid hebben gevoerd op basis van een gedegen regeerprogramma. Nu de verkiezingen voor de deur staan wordt er van alles beloofd en bezoekjes afgelegd. Dit is zo achterhaald en ouderwets dat je heel naïef of dom moet zijn om er niet door heen te prikken.


  Maak melding

 17. @Suriname in Love,

  Nog 15 dus 5 no Sari: Mie kang taigie yu dati Sranang e trong Zimbabwe.

  Yu ede see no e wroko bung.

  Na so yu lobi a veroordeelde Drugscrimineel?


  Maak melding

 18. Suri amers die in nederland wonen en steeds maar weer kritiek levert noemt men laffe mensen. Komen jullie hier wonen om suriname op te bouwen.

  Suriname heeft jullie nodig die hollanders gaan jullie altijd als Die domme luie zwarte Surinamer zien
  Jullie gaan altijd als Alochtoon gezien worden

  Ik zou me schamen. Suriname is jullie land hier moeten jullie komen helpen op bouwen .

  Lets make SURINAM GREAT AGAIN


  Maak melding

 19. Al gaat president nu pas bepaalde dorpen bezoeken is hun taak , jullie zitten gewoon te niksn want jouw regering kan doen wat je denk , Wie heeft commewyne leefbaar gemaakt met ht Brug , wie bouwt bruggn kyk overal , wie bouwt huizen en wie zet Infra nu enz . Wel wat heeft toen jou regering kunnen doen . Aan de andere partygroepen heb ik een boodschap ; Sta op je eigen voeten dan gaan we de verkiezing in komende maanden en zie wat de paarse kunnen behaln . Vier Hopen Poep komt nu met alle bevolkingsgroepen wel mag ik jullie zeggen als deze mensen zitten mag die andere bevolkings die in d party zittn vergetn want kyk naar de vorige mensn , Na ding koeli sma e sdong jere want mi na koeli mang oktu maar Santokie mi ne vertrouw jere


  Maak melding

 20. De verkiezingen komen eraan vandaar dat die leugenachtige opa bouterse opeens wakker is geworden na een 4 jarige winterslaapje en stad en land afreist om te proberen de mensen voor de zoveelste keer voor de gek te houden met z’n bullshit want hij is doodsbang voor een toekomst achter de tralies van Santo Boma. Heel wat mensen hebben hem inmiddels al door en geloven zijn indianenverhalen niet meer.


  Maak melding

 21. Na de verkiezingen zullen de mensen prompt weer vergeten worden door Bouta en de rest van de paarse boevenbende.
  Het was Bouta zelf die met z’n eigen bek had gezegd dat hij rustig zou doorslapen al zou de stad in brand staan.
  Laat men zich dus niet voor de gek houden want Bouta geeft GEEN ene moer om het volk.
  Hij is alleen maar geinteresseerd in z’n eigen belang en het zo lang als mogelijk aanblijven als president om z’n zakken te vullen en uit de gevangenis te blijven.
  Alleen hersenloze debielen en corrupte parasieten rennen nog achter bouta/ndp aan.


  Maak melding

 22. Wie wilt dat SU een tweede Haiti of Venezuela wordt waar het een grote puinhoop is en waar het zo slecht gaat dat het gewone volk in vuilnisbakken moet zoeken naar voedsel, moet vooral op bouta/ndp blijven stemmen.


  Maak melding

 23. Johnny was een van de weinigen die niet onder de indruk was van baas zijn koeterwaats en blabla . Lokoe noh, mi dati loekoe a heri sani sceptisch en mi no e bribi a pres disi noch vertrouw a abangi disi. Zelf Venetiaan mi habi moro respect dan a didibri disi. A mang e onderpand land, volk en a busi pi wi e tang. A mang verrijk eng srefi zo misdadig en verarm land en volk, a mang beloof alla soortoe sani, maar sa kong na soso drugs in a binnenland, hoererij, roof en vernieting met kwikvervuiling en ontbossing. A mang moes go nanga pensioen Watta takki. Soortoe pensioen Bokka taki, am sroto en alla moni sa deng mang disi foeroe moes stort bakka na lantikas. In 2020 kaka mi go stem nationale DIEVEN partij. Ie sa law foe njang didibri ka ete vijf.


  Maak melding

 24. Lets Make Surinam Great Again.

  Wir Shaffen Das
  Yess we can)

  Land genoten

  Ik ben absoluut geen Bouterse fan.. maar die strategie die Bouterse toepast is een strategie die overal terwerld de dictators toepassen om aan de macht te blijven

  Het Volk Arm En Dom Houden En Vervolgens Hoop Geven.

  Deze Strategie Is Net Zo Oud Als De Weg Naar Para

  De strategie die Bouterse Nu toepast om stukken grond kort voor de verkiezing uit te delen is er ook 1 van..
  Is ook een manier om een volk in te pakken.

  De Meerderheid Van Het Surinaams Volk Is Ver Onder Ontwikkeld Dat Weet Bouterse Ook..En Die Massa Stemt
  Op De NDP.

  Bouterse Heeft Er Meer Baat Bij Een Volk Die Onder Ontwikkeld Is..

  Met een dansje en een hapje heb je hun hart al verovert dat weet deze Bouterse ook heel goed


  Maak melding

 25. Die idioot die zegt dat we luie Surinamers zijn nou leest dit goed: de grootste gros Surinamers staan hier 0.500 uur op om naar het werk te gaan en zijn dan om 19.00 a 20.00 uur thuis. zomer- herfst- winter en lente dus je moet niet zo hoog van de toren blaffen je bent heel slecht geinformeerd. Natuurlijk heb je ook overal luie mensen maar hou je vinger maar lekker in je neus voor dat je miauwt. Ik zegt de criminaliteit is hoog in Su en het wordt steeds erger, jongeren gaan vroeg van school en en spijbelen en de hoogste pieten lopen maar stelen en te lenen de oudjes kunnen amper medicijnen krijgen en hebben amper hulp er is corruptie overal in het land men steelt van hun baas en rijden daar als gekken met of zonder rijbewijs met een wrak van hier tot chunter, percelen zijn smerig en jullie gooien als maar op straat of in de goot en zo kan ik nog even door gaan. Mijn huis staat vol met dozen voor minderbedeelden om naar Su te sturen ja ik werk keihard dus ik kan het missen ik hoef zelf niet duur te leven helpt graag die mensen die niet anders kunnen dus lever geen kritiek kijk maar in de spiegel. En buitendien ben ik nu heel erg boos vanwege je domme kritiek dus nu bij deze:

  Zodra er een nieuwe regering komt staat hij 1000% voor de deur van Nederland om jullie schuld van 17.000.000.000 en straks meer te betalen. DUS ……….JOEP KARE.


  Maak melding

 26. Na de onafhankelijkheid wilden wij als, vrij land en vrij volk leven. Maar dacht je dat het nu zover is? Zo voelt het absoluut niet.

  De zucht naar vriendschap, vrede, hulp of zakelijk gewin, heeft velen geleid naar de duistere kant van de moraal, waar het kwaad zich verschuilt achter de armoede.

  Op 25 november1975 stond een deel van Zuid-Amerika even stil, want toen vierde een deel van Suriname, na eeuwen van wreedheden, vernedering, uitbuiting en verdriet, de vredesdans van verlossing, dacht men op dat moment.

  Kort daarna, verkeerde onze eigen land in een staat van chaos, de CIS, werd geinstaleerd, tegen de schaarste aan voedsel.
  De situatie escaleerde, een coup volgde, moorden werd normaal. Staatskas, plunderen, nam haar intrede. Velen zijn vergeten, wat “normaal” is. Ze weten alleen hoe ze zijn ” opgevoed”

  De hebzuchtigen, willen de strijd om het rijkdom niet verliezen en zetten nog 5 jaar in dus .
  Voor menigeen, staat dit ook wel bekend als de “VLUCHT NAAR VOREN “. De zittende regering, blijft beloften doen!

  Maar heeft niets gedaan voor het vaderland of het volk.


  Maak melding

 27. onder tussen worden ladingen na ladingen onderschept en komt niet terug als Euro of Dollar in het land..
  dus verloren kapitaal, maar niks over boord, ladingen genoeg in s m e opgeslagen in het Tibiti gebied waar de grote jongens grote stukken land hebben geanecseerd verboden gebied verklaart voor onbevoegden..
  dagelijks landingen van vreemde vliegtuigen, die niet verder komen dan dit gebied en keren weer terug..
  de lokale bevolking ziet dat , kan niks zeggen/doen gaat zijn/haar gangetje . het zijn ook deze mensen die deze partij uithangen.. immers wat kunnen ze anders.. een pakketje zegt veel voor deze leden..


  Maak melding

 28. Mij werd vaak verweten als zou ik een racist zijn doordien ik het Surinaamse volk uitgemaakt heb als onderontwikkeld en dom te zijn. Ook een volk dat uit angst niet de ballen heeft om tegen de zwarte despoot in opstand te komen zoals in de rest van Zuid- Amerika. Degene die mij destijds voor racist uitmaakte, gebruikt nu dezelfde bewoordingen zonder met zijn ogen te knipperen. Deze man is een die met alle winden meewaait ofwel is hij gezegend met de racisme gen.


  Maak melding

 29. Als ik zeg dat de meerderheid van de Surinaams volk onder ontwikkeld is hb ik nix verkeerd mee gezegd.. en zolang men dat niet toegeef gaat men niet gericht de ontwikkelings problemen van het land kunnen aanpakken. Dagelijks verlaten 10 tallen kinderen de school omdat die ouders dat niet meer kunnen permiteren. . Ga maar in de buurten ramgoelang weg wintiwaai.. ephramzegen. Enz enz.. ga maar daar met die gasten in gesprk

  Ik ben van mening dat de leerplicht weer in leven moett worden geroepen..

  Er zijn honderden bosland creolen die in het binnland van suriname wonen die de lagere schoool niet afmaken.. er zijn duizenden indianen die in het binnenland van suriname woont die ook de lagere svhool niet afmaakt.

  Ik ken grnoeg mensen die in het onderwijs zitten die dat kunnen beamen.. dit is niet iets die ik gewoon uit mijn duim heb gezogen.. is een feit

  Ps
  Ik ben er ook 1 van.. ik hb de school niet afgemaakt.
  Ik ben ern High School Drop Out

  Lets Make Surinam Great Again

  Wir Schaffen Das.
  Yess we Can


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.