Grootste Divali dia op Europese vasteland aangestoken in Den Haag

2
Nationale Divali viering

Vandaag, zondag 20 oktober, zal de grootste Divali dia van het Europese vasteland worden aangestoken. Dat gebeurt om 17.30 uur op het buitenterrein van De Nieuwe Kerk in Den Haag centrum, tegenover het Stadhuis. De dia zal aangestoken worden door wethouders Kavita Parbudayal en Bert van Alphen namens het college van Burgemeester en Wethouders van Den Haag.

Miljoenen hindoes over de hele wereld, dus ook in Nederland en Suriname, vieren volgende week zondag 27 oktober Divali. Met Divali wordt de overwinning van het goede op het kwade gevierd: licht in de duisternis. Op zondag 20 oktober is er tijd voor reflectie.

Zo is er vanmiddag de Nationale Divali-lezing in de Nieuwe Kerk, waar een prominente Nederlander zijn of haar licht laat schijnen op de betekenis van Divali. Dit jaar is dat mevrouw Kavita Parbhudayal, VVD wethouder zorg, jeugd, volksgezondheid en sport gemeente Den Haag

Zondag is ook de gratis Divali markt te bezoeken. En in de Nieuwe Kerk zal naast de Divali lezing een concert van Nisha Madaran met een ensemble van het residentie orkest plaatsvinden.

2 REACTIES

  1. Wij kunnen zeker ruim optijd, vertrekken, maar het kan zijn dat zogenaamde, spookbeelden, in ons hoofd mee vertrekken.
    Het zou in dit geval helpen als de wegen de medewerking, zou verlengen. De wegen moeten ( ook rekening houden met andere obstakels die bovengronds uitsteken ). Een groot land biedt mogelijkheden.


    Maak melding

  2. Divali, het lichtjes feestje. Verdrijft de duisternis. Het geeft mij een goed gevoel om bij te zijn. Na een dag of twee, raak ik weer verloren in de duisternis. En het licht, alleen aan mij.
    Ik ben zelfs in de duisternis, naar het licht, mij is verzekerd dat ik het een keertje zal vinden.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.