Bijkans 250 grondpapieren uitgereikt aan bewoners Saramacca

27
Bijkans 250 grondpapieren uitgereikt aan bewoners Saramacca

Het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (ROGB) heeft zaterdag ongeveer 250 bereidsverklaringen uitgereikt aan bewoners van het district Saramacca. De overhandiging vond plaats te Nishaanproject in het ressort Calcutta.

Bij deze gelegenheid waren naast Minister Lekhram Soerdjan van ROGB, ook aanwezig de directeur van ROGB, Mevr. Woei, raadsadviseurs Jules Wijdenbosch en Errol Alibux, vertegenwoordiger van het Kabinet van de President, Dhr Aroon Samjiawan, de districtscommissaris van Saramacca, Sarwankoemar Ramai, DR en RR leden.

Na de uitreiking heeft de officiele opening van het verkavelingsproject Nishaan 2 te Calcutta in het district Saramacca plaatsgevonden door middel van het knippen van een lint door de minister bijgestaan door de DC van Saramacca.

Districtscommissaris Ramai deed een beroep op de personen die in aanmerking zijn gekomen om de gronden niet te verkopen. Minister Soerdjan legde de personen uit dat ze rekening moeten houden met de vervaldatum van de beschikkingen en de voorwaarden die binnen een bepaald periode voldaan moeten worden.

27 REACTIES

 1. SHOWTIME VAN NAK DENG PAKKET: De verdachte van meervoudige moord tevens Drugscrimineel gaat met zijn mond de koers laten droppen voor 25 november.

  Ik hoorde gisteren een man uit Amsterdam op radio SRS zeggen dat de verdachte van meervoudig moord zijn GOD, zijn ALLES is.

  My Goodness: Dan moet je wel diep zijn gezonken hoor.


  Maak melding

 2. Wat die paarse rotzooi allemaal niet bedenkt, om het volk te naaien, in Para hadden ze fossiel van Panka van stal gehaald, en daarbij ook die overloper van Kensenhuis, en de minister van OW Shotgun, om het domme volk in Para te vertellen dat de bouxietweg gerehabilliteerd zal worden, en dat domme volk ook nog juichen en aplaudiseren, Wat een prestatie, alsof het iets bijzonders is, in welke land kom je bij iedere weg die gerehabilliteerd word Dna leden en een minister tegen, een teken dat het niveau van een Dna lid en van een minister zeer laag is.


  Maak melding

 3. @Henry,

  Dit soort zijn gestoorde analfabeten, die hier uit de getho komen, maar ik ken ze nog erger, die zelfs voor deze gewetenloze drugsdealer en meervoudige moordenaar willen sterven. Dus dan weet je wat het niveau van deze mensen zijn.


  Maak melding

 4. Een bereidsverklaring geeft je nog geen titel op een stukje grond dat is pas het geval bij een toewijzingsbeschikking.
  Men moet zich dus niet blij laten maken met een dooie mus.


  Maak melding

 5. Lets Make Surinam Great Again.

  Wir Shaffen Das) nps 2 die 4

  Mensen en mensen kinderen

  AL komen De Grieken Met Geschenken Naar Je Toe.. Vertrouw Ze Niet.. De Grieken Kunnen Goed Mannupuleren.. Al Lachend Planten Ze Je Een Mes In De Rug.

  Wees Gewaarschuwd mensen


  Maak melding

 6. Wat een normale procedure hoort te zijn en behoort tot de verplichtingen van een regering jegens het volk wordt nu verheven als een soort van gunst. Donderstraal toch op met deze wanvertoning. Puur stemmingmakerij met het doel zoetjes te winnen voor de komende verkiezingen. NDP ten top.


  Maak melding

 7. Waardeloze stunt van de poepcoalitie. Veel om te verdelen en te willen heersen. Als straks in elkaar stort, dan worden die gronden toch verkocht. Waar schittert paars in? Gebakkenlucht verhalen, begiebegie beleid, kronkels, verdraaien en naaien. Nu staatsbezit verkwanselen.


  Maak melding

 8. Tweehonderdenvijftig bereidverklaringen. Dat is veel. Minimaal 250 mensen en nog meer als het uit gezinnen bestaat, krijgen de beschikking over een stuk grond. Men kent de voorwaarden waaraan men zich dient te houden opdat het daadwerkelijk toegewezen wordt. Ga er gerust vanuit dat de mensen aldaar hartstikke blij zijn. Om hen gaat het per slot van rekening. De rest telt niet. Alvast gefeliciteerd. Er wordt hard gewerkt door deze regering zeg! Het werpt zienderogen zijn vruchten af.


  Maak melding

 9. Hebben de adviseurs geen kantoren meer om dat te doen stelletje amateurs .

  1980 tot februari 2020 is het dan 40 jaren onderdrukking trek 40 jaren af van jou leeftijd af .

  Misikaka en Limbo SRS Radio en vele anderen NDP medewerkers waren in 1980 nog in de basis school banken .

  Vraag J Wijdenbosch en Alibux waarom ze Bouterse geen amnestie hadden gegeven toen hij president was had hij ook een meerderheid in DNA

  Daarom het Nederlands dat ze in NDP Centrum partij praten is je ben een Koe of Kip of Schaap of Ezel of schelden tegen hun eigen voorouders dat ze 60 jaren niets hebben gedaan .

  Mensen of ouderen in Suriname waarschuw u kinderen of je familie leden en vrienden niet op onderdrukkers te stemmen zie maar de gevolgen in 40 jaren NDP beleid het woord Revolutie is nu onderdrukking geworden in Suriname .


  Maak melding

 10. De regering heeft sinds haar aantreden al heel grond aan mensen toegewezen.
  Kan iemand mij vertellen hoeveel mensen daadwerkelijk reeds een woning hebben gebouwd of
  iets anders op het stukje grond hebben gedaan???

  Daar lees ik nooit iets over.


  Maak melding

 11. Gerechtigheid is zich aan het voltrekken.Dat wat fout is gegaan in het verleden wordt thans door de regering rechtgetrokken. Onder regeringen van VHP en NPS is bijna heel het grondgebied van Suriname uitgegeven aan familieleden, vrienden, bekenden en mensen die loyaal zijn aan de partij. Grond waar niemand op woonde en waarop geen bedrijfsactiviteiten werden uitgevoerd was in eigendom uitgegeven aan personen die binnen en buiten Suriname wonen.

  De huidige regering maakt een eind aan deze onrechtvaardige situatie. Bijna 100 % van de grote landoppervlakten is in handen van mogelijk 2 tot 3 procent van de bevolking. De mensen die niets met de grond deden raken door het beleid van de regering de gronden nu kwijt aan mensen die snakken naar een stukje grond.


  Maak melding

 12. Wijdenbosch en Alibux zijn afgestudeerd in Nederland Wijdenbosch was zelf President en had ook een partij DNP opgericht .

  DNP en NDP gingen een samenwerking aan zie maar Wijdenbosch had dan de D voor de N plaats dan had de partij de naam DNP was al een kleine staatsgreep van hem . NDP DNP of DNP NDP .

  Wijdenbosch en Alibux jullie verlagen de studie richting om grond papieren te gaan delen als voormalig President en Adviseur .

  Oom Henk Aaron en Pa Lachmon hadden geen tijd om grond papieren persoonlijk uit te delen aan de doelgroepen .

  Grond documenten moeten door de medewerkers van de minister op de kantoor worden uitgedeeld en niet onder een tent dat nog wat geld kost SRD .


  Maak melding

 13. De NDP heeft het zo brutaal gemaakt dat mijn voorouders GROND 30 hectaren Ongevraag is genomen .

  in tien jaren tijd heeft NDP een tijd bom gezet onder grond zaken in Suriname .

  Dat mijn familie de staats Suriname voor het gerecht moet brengen voor grond zaken is een schande .
  Nooit erder hebben de mensen zulke problemen gekregen of de staat grond wel hebben moeten zij dat vragen maar niet stelen .


  Maak melding

 14. Pakiri
  Men kent de voorwaarden waaraan men zich dient te houden opdat het daadwerkelijk toegewezen wordt
  Is een van de voorwaarden, eigenlijk de enige dat je op de NDP moet stemmen


  Maak melding

 15. Dat de staats zelf occupeert van de Plantace eigenaars is het geen voorbeeld naar de bevolking groepen .
  Niemand macht meer occuperen de wet is zelf gemaakt door de NDP Regering .

  En dan komt NDP Regering Grond van mijn voorouders occuperen raad hoeveel wegen al op de plantace voor bij gaan .


  Maak melding

 16. Het is een plicht van overheid om volk grondpapieren te geven
  waarom dan Paarse kleur doeken op tafel

  Politiek en overheidswerk moet gescheiden gehouden worden

  25 mei 2020


  Maak melding

 17. @ FAKE bert van marwijk, ga maar zelf op onderzoek uit luilak i.p.v. hier achterlijk te komen zeuren.
  Dan kom je er wel vanzelf achter wat men doet met de gronden.

  Bedenk maar gelijk ook een nieuwe nickname om onder te posten want nu kom je alleen maar NEP en LAF over om onder de naam van een bekende NLse voetbaltrainer te posten terwijl je die persoon overduidelijk NIET bent. Je maakt MISBRUIK van die man z’n naam en dat maakt je ook nog eens tot een walgelijk figuur.


  Maak melding

 18. @ FAKE bert van marwijk, je zit hier alleen maar inhoudloos te zeuren en je voegt niets zinnigs toe.
  Het is duidelijk dat je een ZIELIG, NEP en GEFRUSTREERD figuur bent.
  De groeten SUKKEL.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.