Vliegtuigje dat opsteeg in Suriname vermist, onderzoek gestart

30
Vliegtuigje dat opsteeg in Suriname vermist
Archieffoto van een piper pa 31- 325 Navajo vliegtuigje.

Een tweemotorig vliegtuigje dat een week geleden vertrok vanuit vliegveld Zorg en Hoop met eindbestemming Curaçao is vermist. Het gaat om een piper pa 31- 325 Navajo met vermoedelijk twee inzittenden aan boord, meldt het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie in Suriname.

Volgens informatie van de luchtverkeersleiding is het contact met het vliegtuig drie minuten na het opstijgen verbroken en is sindsdien niets meer vernomen van dit betreffend vliegtuig.

Navraag bij de buitenlandse luchtverkeersdiensten op de voorgenomen route en de eindbestemming leverde tot op heden geen concrete aanwijzing over de locatie van het toestel op. Hieruit moet geconcludeerd worden dat het toestel formeel als vermist moet worden aangeduid.

Het Ministerie is samen met de relevante luchtvaartautoriteiten in Suriname een intern onderzoek gestart om een volledig beeld te hebben van de vliegroute en de gevolgde procedures, tevens zijn zij in contact met de relevante autoriteiten van de regio om de informatie sluitend te krijgen.

Volgens procedure zijn, hangende dit onderzoek, diverse medewerkers op non-actief gesteld om het geheel zo objectief mogelijk te laten verlopen.

Hoewel momenteel niks valt uit te sluiten, is er geen directe aanleiding om aan te nemen dat er zich een ongeval heeft voorgedaan. Het onderzoek moet uitwijzen wat dan wel de feiten zijn, aldus het ministerie in een verklaring.

30 REACTIES

 1. Sranan-Verantwoordelijken weten niet eens hoeveel personen
  zich precies aan boord bevonden bij opstijgen !

  Laat staan dat men iets weet van LADING en ACHTERGRONDEN
  van de vertrokken personen !

  UN KONDRE SRANAN, HELAAS, VERWORDEN TOT EEN PAARSE
  BAKBA-WINKRI-STAAT !!!


  Maak melding

 2. @nina;
  Rustig, ok?!
  Een lafoe ben jij om iemand anders username te nemen. Dankzij 1 van de reageerders heb ik het gelaten voor wat het is, want volgens hem was het ok zolang je maar “netjes” bleef.
  Maar als het op Suriname komt, heb ik, net als alle anderen ook me mening. Hoe goed of hoe slecht dan ook, ik hou van me Suriname. Noem me Suriname geen “lafoe”
  Als je de Surinamers zo wilt noemen is dat jouw zaak. Maar blijf af van mijn switi sranang!

  Jammer voor de inzittenden. Hopelijk worden ze gauw gevonden.


  Maak melding

 3. Het is geen lafoe wanneer het in zee is gestort na drie minuten vliegen.

  Of transponders uit en naar Hun werkelijke bestemming.
  Een search pas na een week?


  Maak melding

 4. @ HongKongFree 19 oktober 2019 at 12:15
  Wist niet eens dat van Zorg en Hoop ook werd gevlogen naar Korsou…
  ////////////////////////////////////////////////////////////////
  Zelfs de grootste EZEL weet dat jo koe !


  Maak melding

 5. Onderzoek heeft uitgewezen dat ndper’ s het laagst geschoold zijn, geen ambitie hebben, noch waarden en normen, vreselijk lui zijn en alles wat ze zien willen stelen. Daarnaast vervallen ze net als hun lijder in allerlei vormen en vertakkingen van de misdaad, van moord, drugs, roof, bedreiging, vandalisme, fraude etc. Ndper; s van hoofd tot voetzool zijn de ware oorzaak van het onrecht en het dogen van rovers die ze liefhebben boven land, volk, eigen kinderen, familie en zichzelf. Luister wat enkele paarse schijters en pissers vaker krijsen, a wiens wi dat e ka, soso lobi baas want Chan mag geen pres. worden, hij gaat ons en baas late opsluiten. Is liever zo wordt we gelijdt door baas, hij geeft et slechte voorbeeld, ie sabi ook aan zijn zoon en stiefzoon, ai we gaan wordt als hem en zijn boi sa srtoto want ie sabi tog, baas beveelt ons te segge NEKS NO FOUT EFOE NO WANG FOUT DE, A NO SO, MI DONG DONG DONG DONG DONG LOBI SISA NANGA BRADA.


  Maak melding

 6. @damsco;;
  “Zelfs de grootste EZEL weet dat jo koe!”

  Je zegt zelf “jo koe”
  Daarom weet @hongkongfee het niet, hij is nl geen ezel, maar een koe
  Volgens jou natuurlijk😂😁😁😁😁


  Maak melding

 7. Damsco heb deze woorden bij NDP geleerd zelf de NDP hoog opgeleide in DNA gebruiken woorden als je ben een Kip je ben een schaap je ben een Koe zij Van Der San in DNA vergadering .
  De beste Nederlands woord in Ocer Kern kampweg gesproken in NDP daar leer je worden als Koe Kip Schaap .

  Wat mij betreft heeft een vrouw mij leren timmeren


  Maak melding

 8. Damsco het woord Ezel woord ook vaak gebruikt door de hoogopgeleiden van NDP heeft men deze worden op UNIVERSITEIT geleerd Damsco

  Is maar goed dat ik maar een basis school opleiding heb ik leeft op de poft van wat mijn voorouders achter hebben gelaten

  Damsco je kan het weten is zet 100 hectaren voor de Oppositie partijen bij winst of verlies maakt niets uit .


  Maak melding

 9. Damsco ik hoop dat je een luchtpost of zeepost doos voor je vrienden of familie heb opgestuurd .
  Indien je in Nederland woont en in een grote stad woon is het een kleine moeite om dat te doen .

  Ik doe mijn plicht om altijd een doos lucht of zeepost op te sturen niemand hoeft mij te komen zeggen dat het goed gaat in Suriname .


  Maak melding

 10. Aan deze zaak hangt er een luchtje en wel een die erg stinkt !!!!!
  Gaat men zich pas na een week zorgen maken over een “verdwenen” toestel ???


  Maak melding

 11. Nina1 19 oktober 2019 at 13:32
  @nina;

  Je doet voorkomen dat je veel van jouw land houdt, een patriot pur Sang. Iemand anders die kritiek op jouw land wijst je terecht waarbij je ook niet relevante informatie vermeldt. Waarom moet je erbij vermelden dat een ander “ jouw” nickname misbruikt ? Om jezelf op je borst te slaan dat je eerlijk bent ? Nou juffrouw Nina laat ik jou vertellen dat bijna een ieder op de digitale weg een uitstekende opleiding en idem baan heeft. Ze hebben allen een sterke binding met Suriname alleen wonen ze het liefst in Nederland, België of de VS. Dan beweren dat je van je land houdt is inderdaad lachwekkend. Dus juffrouw Nina stel je niet zo aan joh!


  Maak melding

 12. die hele berichtgeving is zo raar,, drie minuten na de opstijging is die toestel verdwenen uit het zicht van ,,, die radar..,, , 3 minuten uit zorg -hoop , hoe ver is dat dan. . kan niet meer zijn dan 5 km. misschien in de suri rivier gevallen, dan kan je het met een drijf net ophalen toch, maar kan ook zijn dat er verborgen waar in geladen was/is..
  het is allemaal zo ,,, geheim zinnig ,, je weet niet meer wat je moet geloven…

  een ander akkevietje is onze nationale trots,, waar wij zó trots op moeten zijn.. , elke vlucht is ellende..


  Maak melding

 13. Staat geschreven een vliegtuigje al een week geleden vertrok?????????hahahhahah…nu onderzoek en naar buiten. Grootste mop allertijden. Vliegtuig kort na opstijgen verdwenen. Waarom niet meteen alarm geslagen, maar na een week. Ik kan het in ieder geval niet bevatten. Stinkt inderdaad naar de onderwereld. Maar ja…..was is bovenwereld in suriname?? neks, niets, nada..vul maar zelf in. Is Chan de oplossing? denk van wel.


  Maak melding

 14. heel veel rare dingen gebeuren in het land.

  geld verdampt weg, saldo bij banken worden zonder tussen komst van wie dan ook verdwenen, personen worden afgeslacht langs de rivier gevonden, nooit iets onderzocht, nooit iets boven water gekomen, van alles wat verdwenen of kwijt geraakt is.

  mensen liggen of vermoord gevonden langs de weg, nooit feiten bewezen gevonden… onderzoeken van al deze zaken nooit iets gevonden..
  wat een rare toestand toch.. hoe wil je buitenlanders noem het toeristen hebben in het land, wie gaat kome investeren..
  het lijkt wel Afrika of nog erger..


  Maak melding

 15. @cheffrey (the special one);

  Ik zal geen “STUPID one” schrijven, zoals ik dat gewend was te doen.
  U zult “nina1” bedoelen, maar natuurlijk heeft u dat over het hoofd gezien. Laat me u herinneren: u heeft niet lang geleden verteld dat u al met pensioen bent. Ik neem dus aan dat u een ouwe bent. En aangezien ik van huis uit geleerd heb om respect te hebben voor ouderen, zal ik dat doen en geen antwoord geven op uw commentaar.
  Zoals 1 van de reageerders niet lang geleden gereageerd heeft op uw soort: u bent een eenzame man, die voor uw venster alleen zit met heimwee.
  U bent op zoek naar iemand met wie u kan vechten, discussiëren enz.
  Maar uit respect leg ik het strijdbijl neer.
  Het ga u goed ouwe🤗


  Maak melding

 16. Een 2-motorig ding, kan toch niet naar Curaçao vliegen. Hoever kom je na 3 min vliegen??? Dit lijkt op n kat en muisspel, misschien opruiming omdat de verkiezingen nadert?


  Maak melding

 17. Suriname heeft geen werkende radar systemen of zet die uit als er bakmeel vluchten in haar luchtruim zijn.

  Kijk op Fkightradar24.com en je zult vast kunnen stellen dat er heel weinig officieel boven Suriname gevlogen wordt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.