Vrouw in vliegtuig bevallen in Suriname

27
Vrouw in vliegtuig bevallen in Suriname
Foto (c) Piloot Andy Bijkerk van de MAF-Suriname deelde deze foto met daarop vlnr de vader, broeder, moeder en de net geboren baby.

Een Surinaamse vrouw is gisteren in het vliegtuig bevallen in Suriname. De hoogzwangere vrouw werd met spoed met het vliegtuig vanaf Botopasi vervoerd, toen zij net na het opstijgen beviel van een gezonde dochter. Dat heeft de piloot van het vliegtuig gisteren met de wereld gedeeld.

“Nog geen 3 minuten na het opstijgen een baby aan boord! Wat een handigerd die broeder. In een opstijgend vliegtuig een bevalling doen alsof je dat dagelijks doet en binnen een kwartier alles verzorgd en opgeruimd! Nog voor we op een hoogte van 7500 voet op kruishoogte aankwamen, een complete bevalling afgewikkeld!” aldus piloot Andy Bijkerk van MAF Suriname die bovenstaande foto deelde.

Als toegift mocht hij van de moeder en de vader de kersverse nieuwe wereldbewoner haar naam geven. Andy koos voor Elisabet en de ouders vonden het helemaal geweldig.

“Met een stil gebed in mijn hart dat dit meisje als een echte Elisabet op mag groeien, namen we afscheid van elkaar. Wat hebben wij, MAF-piloten, toch een bijzonder bevoorrechte bediening. Daar wordt je zelf weleens stil van…..” schrijft de piloot.

27 REACTIES

 1. Mooi dat alles goed is verlopen.
  Tegelijkertijd moet gezegd worden dat men de zaak op de grond niet goed heeft ingeschat.
  Als er voor het instappen van de moeder nog ff een gynaecologische check was gedaan, was het kindje rustig op Botopasie bevallen en niet in het luchtruim van Botopasie.
  Ondanks dat ouders gefeliciteerd met the new born en broeder de complimenten dat je alles in alle rust (volgens de piloot) hebt geleid.


  Maak melding

 2. Schuld van VHP dat vrouwen tegenwoordig in het vliegtuig willen bevallen. Triest en begrijpelijk dat ze zo hun kind zo ver mogelijk van de verbitterde landverradende vhp’ers ter wereld willen brengen. Well done.


  Maak melding

 3. MIJN FELICITATIE AAN MAMMIE EN PAPPIE. MIJN COMPLIMENTEN AAN DE CREW HEEL TROTS OP JULLIE. EN ELISABETH ¨KLEINE WERELDBURGER¨WELKOM, DAT JE TOT EEN GEZONDE KNAPPE PRINSES MAG OPGROEIEN.

  PS. MISSCHIEN WORD JE OVER ENKELE JAREN OOK PILOOT OF IETS ANDERS WAARVAN ZE OOK HEEL TROTS OP JE ZULLEN ZIJN.

  GODS ZEGEN.


  Maak melding

 4. Die broeder mogen we wel een compliment geven. Moeder gefeliciteerd. Piloot ook mijn complimenten dat je der deze omstandigheden het hoofd koel hebt gehouden. Wel done.


  Maak melding

 5. Chaos voor de piloot en gelukkig voor de ouders, een gezond kind ter wereld in de lucht.
  Mensen die commentaar geven en becker lk even zijn, omdat ze denken ook wat te moeten zegen, ZWIJG!!!!


  Maak melding

 6. Het is toch een mooie naam.
  Beter dan shaniqua of chardonnay.
  Wat ik mij afvraag, wat voor nationaliteit krijgt dat kind??
  Een kind krijg de nationaliteit van het land waar het geboren wordt, hoe zit het met een vliegtuig?


  Maak melding

 7. Hartelijk dank mensen dat jullie zo lieve en mooiste namen geven aan je kinderen /
  God zal jullie allemaal zegenden en geluk brengen en ouders ook gefeliteerd


  Maak melding

 8. Moeder en kind , wel en gezond. Nu zorgen voor een prachtige ontwikkeling en in de toekomst beschermen.
  Als het kind moet komen, dan komt het ook.
  Of het nauw een vliegtuig, korjaalboot, Chineese keuken of de wachtkamer van de huisarts is.


  Maak melding

 9. ,@lilly vw. VS en NL Als een van ouders NL is

  het kind N L. Su heeft de zelfde regel. Zo de hoog in de lucht geboren is Su.
  Gelukgewenst ouders.


  Maak melding

 10. Lilly, zo makkelijk is het weer niet. Het maakt niet uit waar de baby geboren is. Elk land heeft een andere regel. Van Nederland kan ik wel zeggen als een Surinaamse vrouw hier in Nederland is bevallen NOOIT Nederlander wordt. Dat kind krijgt hetzelfde Nationaliteit wat die moeder heeft. Het zou leuk zijn alle zwangere vrouwen hier komen bevallen en dan hebben alle baby’s een Nederlandse Nationaliteit. Een Nederlandse vrouw die in Su bevallen is ,haar kind krijg ook geen Surinaamse paspoort. Hij of zij krijg een Nederlandse paspoort of komt op haar of zijn moeder’s paspoort te staan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.