VIDEO: Nieuwe politie unit voor de Volkscreditbank in Paramaribo

12
Nieuwe politie unit voor de Volkscreditbank in Paramaribo

Het Ministerie van Justitie en Politie in Suriname heeft vanmorgen deze nieuwe politie unit in hartje Paramaribo in gebruik genomen. Dit onderkomen van de Surinaamse politie staat voor de Volkscreditbank (VCB). Volgens het ministerie van Justitie is de unit is geplaatst ter opvoering van de zichtbaarheid van de politie in de binnenstad.

Minister Stuart Getrouw zei bij de ingebruikname dat dit project een project is welke hij reeds lang wilde uitvoeren.

Met het oog op de beweging in de omgeving en de strategische doelen die het ministerie wenst te bereiken, was het volgens minister Stuart Getrouw tijd om de unit te openen. “Door het plaatsen van de unit denk ik dat de bereikbaarheid van en naar de politie zal worden verkort. Hiermee vindt verscherping van de handhaving van de openbare orde en rust als ook de criminaliteitsbeheersing plaats”, zegt minister Getrouw.

Volgens de bewindsman zal er ook vanuit deze eenheid de beheersdaden voor de ordehandhaving van het verkeer, zowel het rollend als het voetverkeer plaatsvinden. Hij bedankte de Volkskredietbank voor de ondersteuning en de goede samenwerking. Dit geeft volgens hem in het bijzonder aan hoe goed de samenwerking is tussen de publieke en private sector. “De unit is een handreiking naar de samenleving toe voor een goede en betere dienstverlening van de politie”, stelt de minister.

Korpschef Roberto Prade gaf aan dat het de bedoeling is dat de politie vanuit de unit de controlewerkzaamheden zal uitvoeren op de wegen in de omgeving en de Centrale markt. “We hebben vaker van mensen vernomen dat het lijkt alsof de politie die in de markt is gehuisvest, daar zit te schuilen. Nu is de politie zichtbaar”, zegt de korpschef. Hij riep de samenleving op om dankbaar en gretig gebruik te maken van de mogelijkheden die er nu geschapen zijn. “Wij gaan sowieso nadien evalueren en kijken hoe het zal werken. Daar waar er moet worden aangescherpt, zullen we dat sowieso doen”, aldus de korpschef. De politiepost in de Centrale Markt blijft gehandhaafd.

Filmpje van de opening vanmorgen:

https://www.instagram.com/p/B3wx6jDgsWu/?utm_source=ig_web_copy_link

12 REACTIES

 1. Goede zaak. Geeft tenminste een klein beetje een veilig gevoel. Vooral in deze omgeving waar er veel reuring is. Er mogen nog meer vestigingen komen in en rondom het centrum. Politiebureaus zijn veel te schaars in ons land.


  Maak melding

 2. Ze kunnen die agenten beter in de bank aan het werk zetten om al die fraudeurs die er werken op te sporen en aan te houden.
  Laat de politie gewoon buiten patrouilleren en optreden als het nodig is.

  Ik zie het nieuws al voor me” unit van de politie bij de VCB wordt door agenten gebruikt om te chillen en eindeloze telefoongesprekken te voeren.


  Maak melding

 3. 😂😂😂😂 Slimnme en goeie set van de politie.
  Weg daar met die werkloze boeven voor vcb en alsmaar golddiggers uithangen😂😂😂

  Time to look for a job boyssssss😂😂😂😂


  Maak melding

 4. Deze unit is strategisch geplaatst. Immers , het oog van de meester maakt het paard vet. De politie is aanspreekbaar en kan snel uitrukken. Bovendien kan je ook van daaruit patrouilles uitvoeren. Mogen er nog meerdere volgen op strategische plaatsen. Breng de politie zo dicht mogelijk bij de brandhaarden.


  Maak melding

 5. @ Ziek 18 oktober 2019 at 14:41
  Zo gaaf zeg. Wordtt je door agenten berooft na het pinnen
  ……………………………………………………………………………..
  Domme Koenersie als jij het Nederlands niet goed beheerst,blijf dan met je poten af van het reageervakje,en het zwart vakje “Plaats Opmerking”. jo PANNENKOEK en omhooggevallen KOBISKEER !..(WORDTT) GHA GHA GHAAAAAAAAAAAA !


  Maak melding

 6. Het is nooit goed altijd wat te lullen waarom gaan jullie niet zelf het land besturen straks als er een andere regering komt zal ik zien wat jullie te lullen hebben


  Maak melding

 7. Goed zo dat er daar een politiepost is opgezet. Je hebt daar van die vervelende hosselaars zitten die altijd mensen zitten lastig te vallen met hun gowtoe buy gezeur. Hopelijk worden ze nu hard aangepakt. Vele van ze zijn (criminele) paarse ratten.


  Maak melding

 8. @ pakiratigri 18 oktober 2019 at 17:05

  ” het oog van de meester maakt het paard vet. ”
  ———————–

  Beweer je nu dat de politie de hosselaars aanstuurt?
  Kregen ze niet genoeg tjoekoe’s?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.