Eerste lading rijst vanuit Suriname naar Venezuela verscheept

27
lading-rijst-suriname-naar-venezuela

Vanuit het rijstdistrict Nickerie is de eerste lading rijst van 3000 ton naar Venezuela verscheept. In totaal zal er 30.000 ton rijst worden geëxporteerd. Rijstbedrijf Ramadhin is belast met de export.

Volgens Ramon Abrahams, coördinator van de Rijstsector in Nickerie, is men ruim tien maanden bezig geweest met Venezuela om nu eindelijk de boot hier te hebben en de eerste verscheping te doen. Dat geeft volgens de coördinator aan dat het niet gemakkelijk is geweest om alles rond te krijgen. Hij zegt dat omstandigheden in Venezuela en andere zaken een rol hebben gespeeld.

Abrahams benadrukt dat men hier echter lang en breed gereed was om te kunnen verschepen. De bedoeling is dat de boot Nickerie om de tien dagen aandoet totdat het totaal volledig is verscheept. Abrahams: “Tussen die tijd moet er al een nieuw contract zijn voor een restant van 40 tot 50 ton”. De exporteur heeft volgens Abrahams verschillende molenaars bij elkaar gehaald om rijst aan te leveren.

Soeresh Algoe, ex-minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) legt uit dat het om het tweede gedeelte van de compensatiemechanisme in het kader van de PetroCaribe deal gaat. In zijn periode als LVV-minister was afgesproken dat er meer dan 30.000 ton geëxporteerd zou worden waarvoor er ook een document was getekend.

Abrahams benadrukt dat de export een behoorlijke stimulans is voor de Surinaamse rijstsector in Nickerie, voor zowel de boeren als de molenaars. Hij voorspelt dat met deze verschepingen de opkoopprijs van de voorjaarsoogsten op minimaal 105 SRD per baal natte padie zal liggen.

27 REACTIES

 1. Mooi. Maar hoe denkt Venezuela dit te gaan betalen. De rijsthandelaren komen er bekaaid van af. De planters, hebben jullie een betalings garantie.

  Tjee


  Maak melding

 2. Jaja
  De boot is rijst komen halen Noh???
  Dit maakt het leven in Su zo oneerlijk.
  De politie controleert alleen de kleine man.
  Weet men hoeveel.spul er met deze boot meegekomen is?
  Waarom zo een drang naar afvaarten naar Venezuela? Kort voor de verkiezingen?
  Hoeveel geld wordt er niet mee verzonden?
  Hoeveel illegaals gaat hiermee gepaard?
  Dekmantels.
  Voor een totaal labiele samenleving.

  Succes


  Maak melding

 3. @Mie mofo,
  De rijst is al betaald. De levering is conform de Petro – Caribe deal van de Venezolaanse regering en de regening van Suriname. De rijst is een compensatie van de levering van goedkope Venezolaanse aardolieproducten en goedkope kunstmes aan Suriname.


  Maak melding

 4. De NDP-bedreigers van Onze Procureur-Generaal,

  zenden voedselhulp aan de ONDERDRUKKERS van het

  Venezolaanse Volk !

  STOP DE ONDERDRUKKING VAN het SRANAN-Volk,

  DE LENINGEN-MAFFIA ONDER LEIDING VAN DE COUP-

  PLEGENDE EX-MILITAIREN MOET WEG !

  PS : DE PAARSE SCHULDENBERG VERNIETIGT ONS
  GEHELE VOLK !!!


  Maak melding

 5. Wel, ik ben in het land en surinamers, wat zijn jullie toch diep gevallen!!!!!! Echt serieus en ik vraag me af waar dit vandaan komt dat surinamers in zo een debiel geloven. Die man heeft jullue in zij macht.


  Maak melding

 6. Wat is er nu weer verkeerd hieraan??
  Ook al sturen wij een boot vol rijst voor de mensen in nood zou dat geen probleem mogen zijn.
  Als er zoveel spul mee komt met de boot dan hebben jullie de info al. Het gaat toch recytstreeks naar nederland. Het land van coke.
  Im snap niet wat nederland met al de coke doet.
  Ik las gisteren dat de daklozen groep groter wordt in nl, maar vanfen vluchtelingen op. Letten jullie op je eigen zaken. Nl hft genoeg ellende


  Maak melding

 7. Maduro heeft het goed voor elkaar gekregen met de moordenaars en drugsdealers met een paarse insigne. Abrahams, is een van de grootste boeven van die kleur. Die kleine leugenaar (Algoe) samen met zijn kornuiten zijn hard bezig om het land letterlijk kaal te plukken. Wie daarna komt, zal het maar bekijken. Dat is die hele attitude van de paarse coalitie , zeg maar gerust poepcoalitie.


  Maak melding

 8. @ Wendy 18 oktober 2019 at 11:26 en @ Nina1 18 oktober 2019 at 11:41,

  Las toevallig gisteren in het “Antilliaans Dagblad”:

  Drugs uit Venezuela onderschept.

  Het stationsschip de west heeft begin deze week in het midden van de Caribische Zee, drugs uit Venezuela ontdekt.
  In totaal heeft men 64, 9 kg uit het water gehaald.
  ==========
  IK wil niets suggereren maar ik snap de bezorgdheid wel. Na alle drugsvondsten van de laatste tijd.

  Wanneer is het schip met rijst uit Su vertrokken?


  Maak melding

 9. @bert van marwijk;
  Jaa, dat snap ik allemaal ook. Maar overigens moet het het geen probleem zijn dat er rijst geëxporteerd is naar een ander land. Dat dát land niet 1 van de besten in de wereld is, dát is een andere zaak.
  Maar bedankt voor de reactie.
  Door commentaar kan ik bepaalde zaken ook anders zien en begrijpen en bovenal respect hebben voor andermans mening.

  @Redskin;
  Mmmm…is om na te denken…🤔


  Maak melding

 10. @Mi Mofo/ RobG

  Petro Caribe was een soort van gunstige lening. Die moet afgelost worden ofwel Suriname betaalt in natura.
  De exporteur en de boeren moeten dus door de staat betaalt worden.
  Men moet niet verbaast zijn als die rekening niet betaald wordt en er zo weer een lening ontstaat resp een uitstaande verplichting jegens de exporteur. het zal niemand dan verbazen dat die betaling weer naar zijn leveranciers zal uit stellen.

  Petro caribe heb ik nooit terug kunnen vinden op het schulden overzicht van Bureau voor Staatsschuld.
  Bij de staatschuld moeten de openstaande verplichtingen jegens leveranciers en subsidies opgeteeld worden. Ook deze staan niet geregistreerd bi bureau voor Staatsschuld.

  De echte schuld zal onder tussen meer dan 100% zijn.


  Maak melding

 11. Hè hè. Goed dat de export naar Venezuela van start is gegaan na het nodige oponthoud. Alleen maar gunstig voor Suriname. Venezuela is een goede afzetmarkt vanwege de geringe afstand en de onderlinge deal. Drugs is een bijkomend ongewenst verschijnsel. Ik ga er niet vanuit dat dit de bedoeling is aangezien Venezuela sinds jaar en dag bekendstaat als een drugs tevens doorvoerland.
  De controle begint al hier op de haven. Bovendien krioelt het van de patrouilleboten in de Caribische zee. Het heeft weinig zin drugs vanuit Suriname naar Venezuela te vervoeren terwijl dezelfde drugs uit landen als Venezuela en Colombia in Suriname aankomen.


  Maak melding

 12. @pakiratigri.
  Gaat om spul vanuit Venezuela die meegeladen wordt in het ruim of achter het schip in het water.
  Dus niet van Su naar daar.

  Maar ja niemand stoort zich eraan.

  Terug naar de orde van de dag.

  Wanneer wordt de visum plicht voor Nederlanders afgeschaft.

  Serviers, Russen en andere vreemde landen betalen geen visum.

  Laten wij deze last afschaffen.

  Zoveel Suris in Nederland.
  Ook die van Belgie

  Waarom vliegt de Slm niet naar Belgie???

  Er is een grote markt.

  Succes


  Maak melding

 13. Venezuela is door het socialisme zelf een bijna failliet land en failed state dus ik ben benieuwd hoe ze hiervoor gaan betalen en of het blijft bij een eenmalige export of dat het iets structureels wordt.
  Gelet op de corrupte paarse ratten die hierbij betrokken zijn weet ik nu al dat dit hele project spoedig zal doodbloeden zodra zij hun njang hebben gemaakt.


  Maak melding

 14. Het is nooit goed maar hier ben ik inmiddels aan gewend geraakt. Het zal mij dan ook niet verbazen als de NDP weer aan de macht komt in 2020, graag wat meer negativisme mensen dat zal alleen averechts en de NDP alleen maar in de kaart spelen/zijn voordeel mee doen, die zullen jullie zeker dankbaar voor zijn. Let maar op mijn woorden als het zover is, zal ik jullie confronteren wat ik eigenlijk hiermee bedoelde te zeggen wat dan begrijpelijker zal overkomen….. want genuanceerd en verstandelijk reageren helpt hier toch niet dan maar tot 25-05-2020! jullie zullen met open mond en verbaasd staan kijken wat ik allemaal via officiële bronnen en voornamelijk de werkgevers, economen en financiers hebt mogen vernemen….. dat ziet er allemaal heel goed uit. De NDP heeft een hele grote verrassing voor jullie in petto een plan waar ze jarenlang in het geheim aan hebben gewerkt, ik heb nu alvast een tipje van de sluier opgelicht wat jullie te wachten staat, en niet wat jullie een handjevol niksnutters hier willen doen beweren met jullie afbraak politiek. Ik had dit eigenlijk niet mogen laten lekken…..’Maar ja, lekken of niet het wordt een overweldigende verkiezingsoverwinning voor de NDP!


  Maak melding

 15. Venezuela is slachtoffer van de waarheid. Als je de waarheid luid op zegt over de Amerikanen, dan gaan ze proberen het land kapot te maken. Dat is ook wat ze hebben gedaan met Venezuela. De fout van Maduro en z’n voorganger is geweest dat ze de waarheid spraken. In deze tijd kun je beter liegen en meelopen.


  Maak melding

 16. Door ervaring wordt/maakt een land sterker en onafhankelijk dan maar ja knikken en onderdanig blijven. Gewoon op eigen kracht als land je onderhandelingspositie verstevigen is al een hele prestatie op het wereldtoneel. Proficiat NDP voorwaarts ga zo door ‘lang leve de revolutie hiep hiep hiep…….!


  Maak melding

 17. Men moet niet verbaast opkijken als blijkt dat schepen die vanuit Venezuela naar SU komen om rijst in te laden een verborgen lading Columbiaans wit poeder met zich meebrengen naar SU bestemd voor verdere export naar Europa en de VSA.


  Maak melding

 18. Ondertussen schijten en pissen het gros der ndp paria’ s. Ze vragen zichzelf niet eens af, waarom ze zo paarsdom zijn en 40.000US schuldenlast op hun domkoppen hebben, jong en oud. Onthoud het goed, ndp staat voor misdaad en vloek.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.