Peuterschool niet te spreken over beschuldiging van mishandeling

29
Moeder beschuldigt peuterschool in Suriname van mishandeling zoontje

De peuterschool die deze week in diskrediet is gebracht door een boze moeder, is niet te spreken over de publiekelijke beschuldiging van mishandeling die de moeder op social media plaatste. In een gesprek met de redactie van Waterkant geeft een medewerker met klem aan dat de jongen in kwestie niet is geslagen of mishandeld op de peuterschool.

De school die al bijna 20 jaar bestaat, heeft daarnaast met verbazing kennis genomen van de handelwijze van de moeder. Deze heeft het kind van school gehaald en daarna zonder verder contact met de school haar verhaal naar buiten gebracht.

Volgens de directie gaat het om een jongen van bijna 4 met een beperking die niet praat en niet rustig kan zitten. Op de school doet hij ook gevaarlijke dingen zoals op onderstaande foto te zien is. Op de dag in kwestie is de jongen om 11.30u opgehaald door zijn opa. Pas om 20.10u belde de moeder met iemand van de school, om te spreken over de twee striemen op zijn lichaam.

Wat is er in de tussentijd gebeurt vraagt de directie zich af? Er is toen voorgesteld aan de moeder om de volgende dag verder erover te praten samen met de leiding. Tot de dag van vandaag is de vrouw echter niet verschenen.

“Het is niet te begrijpen dat de moeder geen contact met ons heeft opgenomen over de vermeende mishandeling. Het lijkt me logisch dat je zoiets direct met de mogelijke betrokkenen bespreekt, maar dat is dus niet gebeurt. De vrouw heeft een verhaal op Facebook geplaatst en het kind de rest van de week thuis gehouden” verteld de medewerker aan Waterkant.

Het bericht had grote gevolgen voor de peuterschool, omdat diverse ouders geschrokken waren en hun kinderen eerder ophaalden. Daarna is met de ouders gesproken en hebben de ouders de school het voordeel van de twijfel gegeven. Velen snappen ook niet dat er zo over de school wordt gesproken, juist vanwege hun goede ervaringen met de school zegt de medewerker.

Wat haar persoonlijk stoort zijn de vreselijke comments met bedreigingen, die op Facebook verschenen onder het bericht. Die waren zeer agressief waarbij sommige mensen opriepen tot geweld tegen de medewerkers van de school. “Ik werd er bang van” zegt de vrouw tegen Waterkant.

29 REACTIES

 1. Helemaal. Eens met de school. Ik zei al die moeder is zelf schuldig. Voor haar gemak geeft ze de school de schuld. Ze is zelf ook achterlijk. Waarschijnlijk een een kind van haar vaders broer en zus.


  Maak melding

 2. Dit jochie houdt van klimmen.
  Zou hij ooit het niveau van deze man kunnen bereiken?
  at5.nl/artikelen/197453/buurtbewoner-verwarde-man-veroorzaakt-al-maandenlang-terreur


  Maak melding

 3. Ik trek mijn woorden terug en bied mijn excuus aan van mijn bevooroordeelde commentaar van mijn commentaar op het eerste bericht ” dat de school anoniem wil blijven om kinderen te blijven mishandelen ” nogmaals sorry 🙏


  Maak melding

 4. Dat is de omgekeerde wereld waarin we nu leven. Eerst je gram halen op social media. Veel bijval krijgen, steun enz. Niemand die zich afvraagt of het wel klopt of niet. Het lynchen is al begonnen. Ai, wo kiri , wo mishandel. Het ligt voor de hand dat je eerst degene benadert met wie je het geschil hebt voor nadere toelichting en duidelijkheid en de eventuele te nemen stappen. Zo hoort het en niet anders, want je weet niet precies wat er aan de hand is. De school heeft ook van zich laten horen en nu blijkt dat de twee verhalen haaks op elkaar staan. Dit is niet voor herhaling vatbaar. Het pad van communicatie ligt nu vrij opdat men erachter komt wat zich heeft afgespeeld . Ergens moeten de striemen vandaan komen.


  Maak melding

 5. Politiek neutraal .het is meestal hoor en wederhoor,want een verhaal heeft twee kanten,en als je van beide kanten heb gehoord dan mag jij jouw. Mening geven ,en niet gelijk gaan beschuldigen op de leiding.


  Maak melding

 6. En oprotten met die hele FB ,want wij Surinamers kunnen niet omgaan met FB ,wij Surinamers houden heel veel van negatieve tijd dan reageren ze gelijk als los lopen de Honden 🐕,plaats je iets positief zie je ze nooit reageren.


  Maak melding

 7. Politiek neutraal
  Zijn de feiten nu dan bekend? Neen, de school verdedigt zich
  En daarmee klopt het wat zij zeggen?
  Zo gemakkelijk komen ze er niet mee weg.
  Hoe heet die schoft die de zangeres appte en ontkende; later slikte hij zijn verweer in
  Zo ken ik er nog wel een paar
  We weten nu slechts een ding; moeder is woest dat haar kind striemen heeft op zijn lichaam die er voorheen niet waren


  Maak melding

 8. ouders slaan helemaal door tegenwoordig, vergeten snel dat kinderen kinderen zijn en nou eenmaal blauwe plekken oplopen met spelen of ff knokken met een klasgenootje, dat heet leren en groeien, niet logisch dat de moeder direct alles open heeft gegooit op fb niet netjes en geeft een beetje aan welk niveau deze mevr heeft, praten helpt maar dat schijnt heel moeilijk te zijn tegenwoordig, een wereldwijd probleem


  Maak melding

 9. @Politiek neutraal,

  Tof dat je het toegeeft. Maar mijn schrijven was niet aan jou gericht hoor. Het was gericht aan de toenemende mate waar men via social media zijn gelijk wil behalen zonder wie dan ook eerst te benaderen.


  Maak melding

 10. Politiek neutraal jij ben tenminste eerlijk maar heel veel van die gasten hier op waterkant hebben die ballen om toe te geven wanneer ze fout zijn 👍


  Maak melding

 11. Ik vind het fijn dat ik begrepen word. Dank je Pakiratigri en Kale. Ik wil niemand kwetsen . En heb respect voor het slachtoffer en de hulpverleners. Soso lobi


  Maak melding

 12. Moeder heeft duidelijk aan gegeven dat andere moeders dat ook hebben toe gegeven ik raad de school aan om met de ouders in gesprek te gaan om misverstanden te voorkomen. Men reageert altijd op het eerste bericht en dat is altijd een negatieve beeld die wordt geschetst en dat is begrijpelijk in deze situatie negatief en aanvallend. Kinderen van die leeftijd zijn altijd ontdekkingsreizigers (ze klimmen,springen en verleggen hun grenzen continu) Als ouder(s)/verzorger(s) of leiding heb je een verantwoordelijkheid en altijd ALLERT blijven want je moet toch een goede overdacht kunnen doen en zijn ze op de hoogte van de dag indeling om misverstanden te voorkomen.


  Maak melding

 13. Ik zal je geen (Dong Kaw) noemen maar een man/vrouw die dingen in een goede perspectief kan plaatsen. Het raakt mij als het om een kind gaat die mishandeld word. Dus emotie is er bij betrokken. Maar nu lees ik de andere kant van het verhaal.


  Maak melding

 14. Verwerpelijk van de school om een foto van het kind te plaatsen. Dat doe je gewoon niet. Het kind is het slachtoffer en de school maakt het erger. Hier moet de inspectie van onderwijs keihard optreden. Ik zou mijn kind direct van de school halen. Als kind heb je recht op privacy.


  Maak melding

 15. Ik wil hier een reactie plaatsen, maar heb geen artikel voor. Dus alvast sorry:
  Het plan van de overheid om Israëliërs te ondersteunen in het kapot maken van landbouwers, moet door het volk gebruikt worden om massaal de NDP weg te stemmen bij de komende verkiezingen. Dit is de enige mogelijkheid om dit doel te bereiken. Surinamers ken uw recht en maak er in mei 2020 gebruik hiervan. Onthoud dit AUB


  Maak melding

 16. misschien off topic, maar hierbij wil ik de NDP erop wijzen dat de deal die ze aan zijn gegaan met de Israëliërs niet zal werken in Su. Ze kunnen ermee stoppen. Liefst per onmiddellijk. Het Surinaams volk moet dit aangrijpen om in mei 2020 deze paarse bende massaal weg te stemmen.
  Doet u dit AUB. Alleen op deze manier kunt u van uw democratisch recht gebruik maken om voor altijd van deze bende af te komen en voor altijd met hun af e rekenen. de plannen dienen geen elk doel en geven aan dat Suriname in de uitverkoop is, waarbij een bejaarde president met heel veel geld ervan door zal gaan zonder het mee te nemen in het hiernamaals dat spoedig nadert


  Maak melding

 17. Wat hebben de juffen/meesters en peuter leiders te verduren met ouders die hun kinderen niet of slecht opvoeden en anderen de schuld van hun slechte opvoeding in de schoenen schuiven.


  Maak melding

 18. Facebook,Whatsapp, insta of Twitter,
  …. Maar vooral Facebook en Whatsapp zou ik graag zien verbannen in Suriname… Alleen maar problemen creëren deze Social media’s,… Alle kleine dingen word het geplaatst op fb… “Rommel”.. Als kinderen zijn ze geworden, en niet als volwassen over de toestand praten… Soso fb, fb, fb,…


  Maak melding

 19. Elke instantie gaat zulke verhalen verdedigen. Geen enkele vogel gaat toegeven dat zijn eigen kooi stinkt. Het is vaker voorgekomen dat de kleintjes op peuterscholen stelselmatig worden mishandeld. De instellingen nemen personeel aan die geen kaas hebben gegeten van didactische vaardigheden.
  Het personeel nog de directie hebben een degelijk gediplomeerde opleiding gevolgd om een kinderopvang te runnen. Men denkt enkel aan geld verdienen. Dat deze kleine man niet kan praten of nog geen dingen kan begrijpen en tevens de gevaren niet ziet en de inschattingsvermogen nog niet bezit, wil de directie aangeven dat er een harde aanpak hiervoor nodig is.Deze foto laat al zien, dat er niet goed in deze instantie wordt opgelet op kinderen. Dit had nooit mogen gebeuren. Degene die deze foto heeft gemaakt is zich er niet van bewust geweest dat dit kind had kunnen vallen en een ongeluk krijgen. Kinderen zijn actief houden van klimmen, springen en gaan op onderzoek uit. Kennen de gevaren niet. Dus wat de directie hier aan het uitkramen is, is je reinste onzin. Deze instelling kan dus overduidelijk geen veiligheid bieden. Het is dus geen veilige omgeving voor een kind. Een instelling met trappen is al zo wie zo een uitdaging voor kinderen om iets te gaan ondernemen. Directrice je bent fout. Er is hier sprake van een chronisch gebrek een kennis, kunde en inzicht. Een dagverblijf voor kleine kids hoort geen trappen te hebben is vragen om problemen.Ik sta volledig achter deze moeder. De directrice loopt veel te verbloemen en verbergen. Elke moeder of vader wil veiligheid voor zijn kinderen.


  Maak melding

 20. @ziek. Die gezin met dat kind moet professionele hulp zoeken. Een autistische kind is helemaal in zichzelf gekeerd. Het is moeilijk om uit te krijgen wat in zo een kind leeft. Die foto vind ik echt eng ! De gevolgen zijn niet te overzien als hij van die trap valt.


  Maak melding

 21. Powisi gedachte en uitspraak geeft aan dat er te gemakkelijk over slaan wordt gedacht
  Wellicht heeft dit te maken met het milieu waarin men is opgegroeid
  Deze jongen is misschien veel drukker en moet er meer tijd aan hem worden besteed.
  Dat wil men niet en lost het dan op de bekende manier op.
  Bah

  @ Janmohal
  Top!


  Maak melding

 22. @ Janmohal. Top

  Powisie zegt;het is toch nog normaal, je mag toch je vrouw een tik geven. Nee, hou je poten thuis.
  Als je in zo’n milieu bent opgegroeid dan weet je niet beter,, Voor jouw is het normaal.
  Deze school zal heus niet naar buiten komen en zeggen;die jongen is zo lief, hij doet geen vlieg kwaad en wij ook niet.
  Een school moet een plaats zijn waar een kind zich veilig moet voelen. Een plaats waar hij/zij graag naar toe gaat om met andere kinderen te spelen en te ravotten.
  Slaan hoort daar niet bij. Een corrigerende tik? NEE en nog eens nee, Nooit.
  Praten en uitleggen waarom niet.
  Maar als je in een milieu bent opgegroeid waar dit als normaal wordt ervaren dan zie je dit niet.
  Je dient er op gewezen te worden. Sommige figuren zien het dan nog niet. Een lange weg te gaan.
  Zou deze moeder zomaar boos zijn op de school?
  Kom niet aan haar kind en gelijk heeft ze!

  @ Suriname in love
  Het is niet de ouders of het zijn de leerkrachten elk voor zich
  Thuis krijg je de opvoeding en de school is een verlengde hiervan.

  Let’s make Suriname great again lees ik hier wel eens
  Welnu, hier begint het, dit is de basis. Als de basis niet goed is zal het fout blijven gaan.
  Criminaliteit- en corruptiebestrijding, veiligheid (ook in het verkeer) vergt een mentaliteitsverandering.
  Zoeken naar excuses en zalvende woorden horen hier niet thuis


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.