Demonstratie tegen oneerlijke concurrentie voor SLM van KLM en TUI fly op 2 november

47
Protestbijeenkomst bezorgde SLM-burgers bij KLM kantoor in Suriname
Archieffoto: SLM op luchthaven van Suriname

[AANGEBODEN] – Zoals wij in een eerder persbericht hebben bekendgemaakt, heeft de voorgenomen demonstratie op 7 oktober jl. niet plaatsgevonden door een miscommunicatie van de busondernemingen. Men ging ervan uit dat de demonstratie niet doorging omdat het kantoor van de KLM in Paramaribo gesloten was op 7 oktober. De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij voor Nederland en Koloniën vierde op die dag haar 100-jarige bestaan.

Om aan alle misverstanden een eind te maken heeft de organisatie nu besloten om op zaterdag 2 november a.s. om 11.00 uur ’s ochtends wederom een demonstratie te organiseren voor het KLM-kantoor. Wij weten vooraf dat het kantoor gesloten is maar de nieuwsmedia zijn wakker en wij zullen laten zien dat het dit keer niet om een handvol demonstranten zal gaan.

WAAROM 2 NOVEMBER A.S.?
Op 2 november aanstaande vliegt TUI fly voor het eerst zelfstandig naar Suriname, los van de SLM als partner. De afgelopen dagen hebben verschillende personen gereageerd op de actie van het comité van 7 oktober jl. Zoals wij al eerder hebben aangegeven vliegt de KLM 5 x per week en TUI fly 2 x per week naar Suriname, dan mag de SLM als national carrier van Suriname achter in de rij aansluiten.

Uit het persbericht van NV Luchthavenbeheer van 11 oktober jl. valt op te maken dat de vijfde vlucht van de KLM niet zo lang geleden is ingezet. Dit is niet zomaar gebeurd maar men heeft duidelijk bewust geanticipeerd op de komst van TUI fly. Want dit betekent dat de KLM en TUI fly 7 keer per week vliegen. Dus SLM staat als national carrier met 7-0 achter. De KLM vliegt met een Boeing 747 en volgens de informatie op Google beschikt dit vliegtuig over circa 400 zitplaatsen en TUI fly met een Boeing 787 Dreamliner met 300 stoelen. Dat betekent dat deze giganten samen 2600 stoelen per week aanbieden. Dat is bijna 400 per dag en nogmaals: dan mag de SLM als national carrier achteraan sluiten.

Deze strijd is geen eerlijke strijd en een ieder kan zien dat de vooruitzichten van de SLM op deze manier weinig rooskleurig zijn. TUI fly en KLM zullen de komende tijd met lage tarieven komen, want zij hebben een oorlogskas om u tegen te zeggen. En als de concurrentie eenmaal is uitgeschakeld, zullen zij bepalen wat er gebeurt. En dan zullen Surinamers het gelag betalen, want veruit het grootste deel van de vliegmarkt voor ons land bestaat uit Surinamers. KLM en TUI fly zullen de prijs en voorwaarden bepalen en dan is het slikken of stikken.

De demonstratie is een wake-up call voor alle Surinamers. Laten wij baas blijven in eigen huis met een sterke SLM!

ACTIECOMITÉ BEZORGDE SLM-BURGERS

* bezorgdeslmburgers@gmail.com *

47 REACTIES

 1. Laat SLM maar eerst bewijzen dat ze het aankunnen. Want tot nu toe hebben ze niet eens een volwaardig toestel. Ik zou ze met alle plezier willen steunen. Maar mijn veiligheid geef ik toch de voorkeur.


  Maak melding

 2. Dit was toch al voorspeld toen de SLM met Tui in zee ging. Men dacht de KLM weg te drukken maar nu moeten ze zelf laten zien wat ze waard zijn. SLM laat zien dat je een maatschappij bent en geen bedelaar. De prijzen gaan naar € 550.


  Maak melding

 3. Eerst maar SLM grondig reorganiseren, er is een overcapaciteit aan medewerkers, wat de maatschappij onnodig veel geld kost. Naams bekenheid vergroten, is het nou SLM of Surinam Airways, voormij is het gewoon SLM. Als er nu niet orde op zaken komt, zal SLM verdwijnen uit de regio als toonaangevend maatschappij.


  Maak melding

 4. Solidariteit betrachten is altijd goed. De doelmatigheid van deze actie is een tweede. Het lijkt me meer dan kansloos. SLM zal nog efficiënter moeten gaan werken om niet het onderspit te delven. Ik heb wel bewondering voor deze demonstratie. Succes, hoe dan ook.


  Maak melding

 5. SLM heeft het jaren lang veel te bont gemaakt door schrikbarend hoge tickets aan te bieden, kort : het was en is nog steeds een gigantische goud mijn voor niets nuttige zakkenvullers en boordevolle corruptievelinge binnen de slm en de regering. Time To change now. En als de slm niet tegen concurrentie kan , mogen ze wel in de achterste linie dus gaan lekker brommen . En gaat niet goed in de management en ook organisatorisch . Het is gewoon een kliekje zakkenvullers die denken slapend rijk te gaan worden en dus nu wakker geschud, to late , wekker was stuk.


  Maak melding

 6. SLM vliegtuig kan fungeren als sjauw vliegtuig. Er zijn genoeg producten die gewild zijn op de Nederlandse markt. En vanuit Nederland kunnen ze aardappelen, knoflook, ijs appels en uien meenemen, taraah…probleem opgelost. Laat me, wat denk je ervan?


  Maak melding

 7. Vanaf het bestaan van slm worden de reizigers bedonderd door zijn monopolie positie.
  Waar is al het winst dat zij verdienden met deze monopolie naar toe gegaan?
  Door dit beleid was het voor vele surinaamse en suri nederlander bijna onmogelijk om met het gehele gezin suriname te bezoeken.Dus waren zij genoodzaakt met het gezin naar een ander vakantieland te gaan.
  Resultaat is dat de meeste kinderen van de suri nederlander geen binding hebben met suri.
  Dus hebben zij nu minder suri nederlander als reizigers/bezoekers.


  Maak melding

 8. Prijs verlaging SLM, betere service en garantie voor mijn heen en terug vlucht dan ik overwegen met hun te vliegen.
  Maar de laatste negatieve berichten over SLM staan ze voor mij terecht 7-0 achter


  Maak melding

 9. De SLM zal een complete shift moeten ondergaan en zal de Staat bereid moeten zijn om een deel van de aandelen uit dit bedrijf te verkopen aan een buitenlandse carrier.
  Dan wil ik het voorbeeld van Rwandair (uit Rwanda) aanhalen. Het land Rwanda is een rising star in Oostelijk & Midden Afrika en heeft grote ambities. Dit land is op alle fronten bezig zich te ontwikkelen en te profileren dankzij hun sterke leider Paul Kagame.

  Rwandair heeft 45% van haar aandelen verkocht aan Qatar airways (die wat problemen heeft met haar buurlanden waardoor meer dan de helft van hun vloot aan de grond is), die ook grootse plannen heeft in Oost Afrika.
  Op dit moment is Bole airport (verwerkt nu 12 miljoen passagiers per jaar) in Addis Ababa de grootste hub in Noord Afrika, en in Kigali zijn er plannen om dit aantal van meestal transit passagiers te gaan overtreffen.

  Suriname zou dit voorbeeld moeten kopiëren en ook een deal sluiten met Qatar air of Etihad, om eveneens een hub in het Noorden van Zuid Amerika op te zetten. Dit vanwege de verbinding met de Far East die nu alleen via Europa loopt.
  Het zou toch mooi zijn om direct vanuit Suriname via Rwanda of Ethiopia naar bestemmingen in het Midden of Verre Oosten te vliegen.

  Ook voor wat betreft de know how in de airline industry en voor technische kennis en onderhoud van de vloot zal Suriname baat hebben bij een deal met zo’n grote carrier.

  We moeten ophouden om steeds weer naar Nederland te kijken voor eigen ontwikkeling, want de rest van de wereld heeft veel meer te bieden.

  En wij moeten zo slim zijn om daar gebruik van te maken.


  Maak melding

 10. Blakamang; zodra het even tegen zit, is het altijd de schuld van anderen.
  Wel, ook al zou de SLM de ticketprijzen verlagen naar € 100, dan nog vlieg ik geen SLM.
  Jullie zijn echt een plaag op deze wereld.


  Maak melding

 11. Reden genoeg voor de SLM om vakkundig en professioneel de concurrentie aan te gaan. Hierdoor zal de dienstverlening en efficiëntie beter worden. De Surinamer zal altijd voor de eigen carrier zorgen als de kwaliteit en prijs in overeenstemming zijn met hun verwachtingen. Lukt het de SLM niet, dan is er maar een oplossing, opheffen die handel.Er zijn zoveel andere carriers hen voor gegaan. En ook niet eerste beste, denk aan Sabena (België)


  Maak melding

 12. Eerst maar SLM grondig reorganiseren, er is een overcapaciteit aan medewerkers, wat de maatschappij onnodig veel geld kost. Naams bekenheid vergroten, is het nou SLM of Surinam Airways, voormij is het gewoon SLM. Als er nu niet orde op zaken komt, zal SLM verdwijnen uit de regio als toonaangevend maatschappij!!!!


  Maak melding

 13. @Milton
  prima om een voorbeeld aan Ethiopie en Rwanda te nemen. Het zijn beide zich vanuit een diep dal sterk ontwikkelende landen. Echter er si een groot verschil het zijn landen die of hun gunstige ligging uitbuiten en veel mensen hebben die ze kunnen inzetten voor landbouwproductie. Ze schoppen niet tegen europa, met name Nederland en Belgie aan maar maken effectief gebruik wat Nederlandse boeren en bijvoorbeeld uitbuiter Heineken te bieden heeft.
  Vliegen via Afrika of verbindingen met het Midden Oosten zijn een illussie omdat er via Suriname gewoon veel te weinig passagiers zijn. Sao Paulo is de de HUB voor de snelste route naar Midden Oosten en Afrika is qua Vliegen een soort zwart gat (zie Flightradea24.com).

  Associaties zijn belangrijk maar zoek die in Brazilie en maak Paramaribo een HUB voor Amazonia en de mensen die daar als toerist naar toe gaan en mensen uit dat gebied die naar de VS,Caraiben en Europa willen. Potentiële partners zijn dan TAM of GOL. Die partners kunnen ook goed van pas komen qua vloot beheer.

  SLM leeft omdat het de prijzen van KLM kan volgen. SLM moet enorm saneren wil het bestaansrecht hebben.


  Maak melding

 14. KLM garantie voor hetgeen je hebt betaald.
  2 dagen geleden geboekt om naar Las Vegas te gaan, vlucht van 10,5 uur, voor nog geen 600 euro.
  SLM en de KLM en TUI vragen voor een ticket naar Suriname meer dan 700 euro en daarbovenop een bijdrage van 50 euro voor een toeristenkaart (voor de goede orde een ESTA voor USA kost 14 US dollars en dit is 2 jaar geldig).

  Ik vlieg altijd KLM omdat ik niet wil bijdragen aan een
  bewuste mismanagement
  verborgen werkeloosheid
  verspilling van gelden
  stelende overheid
  etc

  SLM heeft vanaf haar bestaan deelgenomen aan het uitbuiten van de klanten tussen Nederland naar Suriname visa versa
  De overheid heeft Suriname verkocht (daar moeten jullie zijn) met een luchtvaartvedrag
  De overheid is medebepalend wie wel of niet mag vliegen op de route naar Suriname
  WAAROM
  Spreken jullie en demonstreren jullie dan niet bij en tegen de overheid EN de SLM?
  Gaan jullie je huiswerk weer doen om te weten te komen wat de oorzaken zijn van dit SLM
  Bestudeer de jaarrekeningen van de SLM die zo laat zijn afgegeven.
  Waarom worden vrienden steeds benoemd in de Directie en de RvC
  Nog vele opmerkingen zou ik kunnen plaatsen maar waar zou het naartoe leiden juist dus NERGENS

  Ja zelfs RobG, onze pseude econoom, zou geen positief antwoord kunnen geven op de SLM haar beleid en uitvoering hiervan


  Maak melding

 15. Alle schurken, boeven, moordenaars, oplichters, rover , moeten eerst opgeruimd worden, vooral al die overtollige personeel wil je een gezond bedrijf draaiende houden..
  Alle gratis tickets direct afschafen dan hou je meer geld kas over. Weg met al die i p b rand frituren van de


  Maak melding

 16. Hoezo demonstraties??? Wie heeft dit allemaal zo ver laten komen?? De SLM zelf. SLM steek je hand in eigen boezem. Dit kan men niet meer teniet doen.Er is toch beloofd een dure kist aan te schaffen dor de SLM. Waar is die dan?? Sommige Surinamers is enkel blablabla en met een vinger wijzen naar een ander. Hoeveel USD heeft de regering als donatie niet gestuurd naar de Bahama’s? Hoeveel snoepreisjes worden er niet gemaakt door deze regering. Het grootste gros vliegt KLM en geen SLM. Mensen oeng go siebie stratie. De meeste Surinamers zullen altijd gebruik blijven maken van de KLM.Suriname is nog verre van Dubai. Waarom de KLM lastig vallen met onzin.Dezelfde demonstranten zullen toch voor KLM kiezen. De komende verkiezingen boycotten dat zou een goede zaak zijn. KLM en TUI brengen juist met al de toeristen valuta’s binnen.


  Maak melding

 17. Het maakt nies uit hoe vaak de KLM en Tui, of welke andere maatschappij naar Suriname vliegen, het zijn immers de passagiers die bepalen met welke maatschappij zij willen vliegen. Sommige kijken naar de prijs, anderen naar de service en voor sommigen maakt het helemaal niets uit. De troef ligt bij de maatschappijen om de passagiers voor zich te winnen. niets is vanzelf sprekend.


  Maak melding

 18. Dat TUi en KLM op Suriname vliegen en SLM op Nederland is natuurlijk in een overeenkomst gebeurd tussen de Nederlandse en de Surinaamse regering en geen eenzijdige stap van de KLM en Tui lijkt mij.
  Ik dacht in de “luchtvaartverkeersrechten” wat betreft markttoegang.
  Heeft Suriname deze luchtvaartverkeersrechten geschrapt of loop ik achter?

  Tegen wie gaat men eigenlijk demonstreren tegen de Surinaamse regering die toestemming heeft verleend (als mijn bovenstaande idee klopt) of tegen de KLM en Tui die het recht hebben verworven om op Suriname te mogen vliegen??


  Maak melding

 19. @Gar Uda…wat heeft dit met blakaman ?
  Onderbouw je reactie eens?
  Wie zijn de bestuursleden van de SLM?

  Volgens mij zijn dat surinamers en niet een specifieke ras.

  * Een beetje domme reactie. *

  On topoc: SLM doe de prijzen omlaag om de strijd te winnen. Er is voldoende geld in kas om nog een toestel te leasen.


  Maak melding

 20. TUI actie prijs november 499 euro retour.
  Kijken hoe hun prijzen zich nadien ontwikkelen.
  Hopelijk gaan ze de concurrentie met KLM aan, zoals op route Curacao.
  SLM is een lachertje die kan niet concurreren, business class wordt gevuld met IPBers


  Maak melding

 21. Dwerg SLM gaat het opnemen tegen de reuzen.Hahaha….
  Wij als surinamers moeten blij zijn dat de KLM nog geduld toont met de verwende surinamers.De ticket naar Nederland vanuit Suriname en omgekeerd is duur omdat het een rechtstreekse vlucht is en zonder stop,een nonstop vlucht dus.
  Wat maken de surinamers elkaar wijs?!Dat een SLM vlucht naar Nederland goedkoper is?!

  Nu het tweede gedeelte.
  De KLM voldoet aan internatinole standarden en ze hebben meer dan 1 toestel en ze vliegen simultaan over de gehele wereld.Ze onderhouden meerder routes en de SLM kent slechts de route Nederland -Suriname en omgekeerd.De meeste gasten komen vanuit Nederland naar Suriname en begrijpenlijk dat ze voor de KLM gaan kiezen.


  Maak melding

 22. Concurrentie hier gaat niet om het aantal vluchten dat de vluchtlijnen moeten maken maar het gaan om de ticket prijzen.Wil de SLM concurreren dan moeten ze zorgen dat hun tickets wat goedkoper zijn dan de rest!!
  En dan pas praat je over concurrentie!!


  Maak melding

 23. Domme idioten die actievoerders!!! Haal die balk uit je ogen want jullie zien een splinter die niet bestaat. Niet de KLM of TUI de schuld geven, maar onze eigen zogenaamde nationale carrier, ik zou bijna willen zeggen amateuristische werkverschaffing-afdeling van de overheid!! De SLM is een baby met een monsterlijk hoofd, m.a.w. teveel luie ambtenaren die daar op hun nagels zitten te bijten!!!
  Minstens de helft van die ambtenaren moet ontslagen worden om dit “bedrijf”rendabel te maken. Dus zogenaamde DEMONSTRANTEN DONDER OP met jullie stommiteit en ga bij de SURINAM AIRWAYS protesteren tegen de HOGE TARIEVEN!!!! BELACHELIJKE IDIOTEN!!!!


  Maak melding

 24. Dit gebed zal blijven doorgaan gelukkig voor Suriname, op het mement dat er AMEN wordt gezegd is het gedaan met de SLM, dan bestaat het niet meer. Dus gewoon blijven bidden en klagen.


  Maak melding

 25. Tje poti SLM.

  Met 1vliegtuig komen jullie ook niet ver. Mensen gaan demonstreren is hun recht. Het zijn juist de mensen die het zich niet kunnen veroorloven om te vliegen.

  SLM kan het niet aan met 1 vliegtuig. En mensen ,jullie moeten bij de aller hoogste baas van Suriname zijn. Suriname heeft landingrechten vergunning afgegeven aan buitenlandse luchtvaart maatschappijen .Hebben jullie nooit gehoord van Open Skies Agreements.

  Nu gaan we echt janken en zielig doen. Reality check , al komen de demonstranten met heelveel pers ,de wereld ziet ons en hoort ons niet.

  At the end of the day, nobody give a fuck als de SLM 7-0 achter loopt. We leven in een keiharde business world. Kijk maar naar Tomascook die is is toch ook omgevallen.

  Jullie zullen niks bereiken met jullie stomme actie. Ga demonstreren over de surinaamse dollar koers slechte wegen kinderverkrachting moorden inbrekers pensioens dievenijzer teveel SLM personeel die IPB Vliegen en ga zo door.

  Tje poti SLM


  Maak melding

 26. De derde keer dat er een vergunning is gevraagd en verleend.
  Zijn de figuren die daar rond lopen dan wel rond gaan lopen echt zo dom?
  Ik denk dat er meer achter zit dan een stel figuren die, zo te lezen af en toe of erger regelmatig naar het buitenland/Nederland gaan, en de ticketprijs te hoog vinden.
  Waarom wordt zo vaak een vergunning verstrekt?
  Wie of wat zit hierachter


  Maak melding

 27. Allen die het eens zijn zijn dom en allen die meedoen aan de demonstratie zijn dwazen. SLM heeft ons vaker in de steek gelaten. KLM nooit, noch Tui, altijd op tijd en geen koffers verdwenen of gestolen.


  Maak melding

 28. Hahahaha. Wie heeft TUI fly gebracht naar SU ??? Dat was SLM zelf. Als ze dus de concurrentie niet aankunnen dan is dat hun eigen schuld. Het is survival of the fittest en zo hoort het ook te zijn.
  Men mag gaan demonstreren hoeveel men wilt maar in dit geval is het een waste of time.


  Maak melding

 29. Ik heb tijden gekend dat je 1400 euro per ticket moest betalen, zowel bij de SLM als bij de KLM. Nederlandse (Surinamers), die kinderen hebben en dus alleen in de grote schoolvakantie (juli-augustus) naar Suriname kunnen afreizen, worden door die maatschappijen uitgebuit. Met oud- en nieuwjaar doen ze hetzelfde.


  Maak melding

 30. @ Kolibri
  Velen van ons hebben dit meegemaakt.
  Maar zeg nou zelf, hoeveel euro’s ben je in je totale leven extra kwijt geraakt aan KLM.
  En die gasten die daar gaan rondlopen met een bord?
  Ik doe een gok €3000? Waarschijnlijk (veel) minder
  En daarvoor ga je wel met een bord rondlopen en staken en weet ik veel wat meer.
  Maar als je genaaid wordt door de regering voor veel meer voor altijd, dan zit je op je krent en laat je het passeren.
  Sure


  Maak melding

 31. Het is gewoon simpel , SLM is gewoon te klein en te weinig passagiers. Om vliegtuigen in de lucht te houden en een bepaald service niveau te bieden heb je basis bezettingsgraad van het vliegtuig nodig. Stel het vliegtuig zit 50-70. %vol , maar je hebt bijvoorbeeld minimaal 75tot 80% nodig om de kosten terug te verdienen. Dan gaat het toch al snel de verkeerde kant op als er bijvoorbeeld een paar maanden maar 60% gemiddeld zit heb je gewoon grote verliezen. Goedkopere tickets kunnen wel maar dan moet het vliegtuig vol. Het is inderdaad survival of the forest of de meeste money.


  Maak melding

 32. Deng kies Slm mooi. Slm/su hebben ons jarenlang veel laten betalen voor een ticket. Nu een koekje van eigen deeg. Betalen moet ik toch dus waarom zou ik moeten strijden voor het bestaan van Slm.


  Maak melding

 33. Mi gado
  ik begrijp je niet
  We lezen hier dagelijks over eethuisjes die gesloten moeten worden, omdat ze ongelooflijk smerig zijn.
  Dan wil je toch juist een koekje van eigen deeg.


  Maak melding

 34. Wacht eens even. De SLM heeft jarenlang hele hoge vliegtarieven gehanteerd en is een inefficient staatsbedrijf dat over de ruggen van Surinamers in Suriname en in diaspora al jaren zichzelf rijk rekende.

  Liefst gun ik de SLM een positie en het is jammer dat buitenlandse airliners nu winnen, maar sorry. Dit is niet geheel eerlijk op de SLM hier heilig te verklaren of als slachtoffer neer te zetten.

  De vele families die tientallen jaren al miljoenen EURO’s te veel hebben moeten betalen en de vele anderen die hun familiebanden niet konden onderhouden omdat de tarieven te hoog waren, die zijn de ware slachtoffers, niet de SLM.


  Maak melding

 35. Wat er ook gebeurt het gaat om de prijs kwaliteit verhouding. De keuze voor reizigers wordt daardoor bepaald. Ga gerust de concurrentie aan en kom desnoods met een derde en vierde speler op de markt. De keuze van de klant is bepaald. dus welkom Goedkope vluchten. Heerlijk! Ik wil best reclame maken voor de goedkoopste. Geen enkel probleem.


  Maak melding

 36. Het is heel simpel. SLM heeft de winsten niet gebruikt om de vloot uit te breiden, betere service te verlenen of prijzen te verlagen. Op alle vlakken overklast KLM ze. Maar de mensen om SLM hebben zich wel vele jaren kunnen verrijken. Nu mogen ze de prijs betalen voor hun waardeloze beleid. Straks komt TUI erbij en dan??? Verkoop je laatste beetje bos aan China geniet nog 10 jaar en verkas naar Venezuela (daar is het dan veel beter dan SU) Niemand wilt straks meer naar Su komen. Probleem opgelost.


  Maak melding

 37. Ik lees heel veel verschillende dingen,toch blijf ik van mening dat we Surinam Airways zoals ze officieel heten blijven ondersteunen. Wees niet gehaaid een surinaams bedrijf ten onder zien gaan?
  Slm(afgekort) moet inderdaad reorganiseren,heel veel privileges schrappen en mensen daar plaatsen die bereid zijn om hard te werken,ga goed om met je klanten,want van hun moet je het hebben. Ik luister vaak naar mensen die zeggen,nou ik vlieg klm hor,want bij hun krijg ik goede vergoedingen bij calamiteiten als vertraging,verlies van koffers e.d.. Ik vind dat een belachelijk idee,het lijkt er dus duidelijk op dat men aast dat er zoiets dergelijks gebeurt om maar te kunnen claimen!! Mijn prioriteit is dat ik veilig moet vliegen en aankomen op mijn bestemming.Tot nu toe weet ik dat Surinam Airways fantastische piloten in dienst heeft en veilig vliegen. Ik wens van harte dat het beter zal gaan met onze national carriër,ik vergelijk ze niet met klm enz,die hebben een groter aanbod als het gaat om het inzetten van een ander toestel bij defect,power onze maatschappij om ook tot dat punt te kunnen komen? Een gezegende dag voor u allen👍


  Maak melding

 38. Alle grappen en opmerkingen op een rij
  SLM heft de afgelopen Jaren met de bescherming(monopolie)die zij genoot voldoende kansen gehad
  Zij is onze trots en national carrier dus wil zij overleven dan zal zij de concurrentie moeten aankunnen
  alle ingredienten zijn er nu nog goed,eerlijk en concurerend beleid
  Geen vriendjes en vriendinnen faciliteren op alle gebied!


  Maak melding

 39. Leuke opmerkingen. Goede ideeën. Maar….nadat de kolonialist Sranang had leeggeroofd en Den Uyl als een grote huigelaar met Beatrix op het bordes stonden met Henk Aron die natuurlijk in de geschiedenis graag vermeld wou zou men denken “we gaan SU opbouwen. Zoals sommige arme Afrikaanse landen. Die hebben een arsenaal aan vliegtuigen. Maar vanaf de onafhankelijkheid tot nu toe hebben zakkenvullers in SU geregeerd. Ook daarvóór ten tijde van Pengel en Lachmon. Ons Suriname is verkocht aan buitenlandse multinationals. Creolen en Hindoestanen zijn zelfs nu in 2019 mekaar aan het bevechten voor de gunst van een volk dat tot nu toe steeds belazerd is. Ministers die niet eens behoorlijk Nederlands kunnen spreken. Ik heb nog geen één politicus meegemaakt met “ HET SURINAAMS GEVOEL”. Zoals de Indiase jongemannen die gretig in het leger gaan om hun grenzen te verdedigen tegen terroristen. Ik zou mijn Suriname nooit hebben verlaten. Uit armoe kon ik niet verder van Nickerie naar Paramaribo om te studeren. Bij NPS en VHP een soort studiebeurs gevraagd. Beiden hadden een standaardzin. “Wij dienen het algemeen belang en geen individueel belang”. Puur geluk dat ik kort daarop naar Nederland ben kunnen komen. Suriname is een prachtig land. Déng mang vernietig oenoe shwietie Sranang. Jammer. Suriname heeft +/- 3 stabiele vliegtuigen nodig. Anders gaan ze blijven bedelen bij Etihad en gammele Oost-Europese vliegtuigen. Jammer jammer jammer. Wiensie mie Sranangmangs wang shwietie liebie🙏🏽🙏🏽


  Maak melding

 40. deze week nog, heeft één van de lijders van dit regime een ,, luchtvaart overeenkomst ,, afgesloten met VAE Dubai Arabische Emiraten..,,
  dus heel binnen kort , mensen, zal er ook een direct verbinding kome van waarschijnlijk Air Emirates ,,, uit Dubai, dan wordt het echt lachen geblazen..
  je kunt nu al vliegen van Schiphol naar Dubai voor ongeveer 325 euro 6 uren vliegen , straks vlieg je ook naar Sur-bo voor misschien 400, euro v v . met de Emirates.., dan gaan ze weer dansen..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.