Vijf nieuwe politievoertuigen KPS al kapot gereden

49
Nieuw voertuig politie Suriname zwaar beschadigd

Vijf nieuwe politievoertuigen, die in april dit jaar zijn overgedragen aan het Korps Politie Suriname (KPS), zijn inmiddels kapotgereden. Dat meldt de Surinaamse krant de Ware Tijd (dWT) vandaag. De auto’s zijn dusdanig beschadigd, dat ze niet meer bruikbaar zijn.

Het gaat om vijf van de nieuwe SsangYong Musso-pick-ups die door Rudisa Motors zijn geleverd. In totaal kreeg het korps 77 van deze gloednieuwe terreinwagens. Volgens de krant gaan justitieminister Stuart Getrouw en de leiding van het KPS na hoe zij politiepersoneel ertoe kunnen dwingen om zorgvuldig om te gaan met dienstvoertuigen.

Getrouw noemt het betreurenswaardig dat voertuigen frequent beschadigd raken maar benadrukt tegenover dWT dat dit geen nieuw fenomeen is. Volgens hem gebeurt dit al jaren.

De bewindsman geeft aan dat er wordt gekeken naar maatregelen die getroffen zullen worden tegen agenten die door roekeloos gedrag en onzorgvuldigheid, auto’s beschadigen.

Op de foto hieronder één van de auto’s die zwaar beschadigd raakte in Nickerie:

49 REACTIES

 1. Macho cultuur van zie mij eens in een Pick Up rondrijden met mijn Papa aan mijn broekzak hangen. Wie doet mij wat ? Jij moet doen wat ik zeg anders rij ik mijn Pick Up in de prak.


  Maak melding

 2. De agenten die ongelukken veroorzaken door roekeloos en onvoorzichtig rijden, moeten ze aanpakken, en voor de reparatie kosten laten opdraaien.A sani no é go so doro winti waai, pa lanti é paai.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 3. Men zou deze voertuigen kunnen kannibaliseren waarna er binnen korte tijd weer 2 of 3 auto’s
  beschikbaar zijn om ingezet te worden ter bestrijding van de criminaliteit.


  Maak melding

 4. Wel de politie heeft nu spare parts voor de pickups. Soms denk ik dat de toyotas beter zijn voor de rough and tumble job.Ze zijn duurder natuurlijk.
  De toyotas worden uitgerust met machine geweren en gebruikt in de woestijn en bergachtige gebieden. Ze blijven rijden. De koreaanse autos zijn dinky toys.


  Maak melding

 5. Deze beschadigde politievoertuigen zijn de controle over de agenten kwijt. Het is niet de schuld van de “beschaafde” agenten.
  Het ligt aan de voertuigen.


  Maak melding

 6. Lets Make Surinam Great Again

  Wir Shaffen Das
  Yess we can) nps 4 live

  Conservatief Suriname

  Dat de nwe Politie voertuigen worden uit gemold is voor
  Mijn een bevestiging van mijn vooroordeel.

  Binnen nu en 12 maanden hebben we weer een tekort aan Politie voertuigen

  It gaat niet alleen dat die politie autos kapot worden gereden.. Er worden onderdelen verkocht

  Ze halen die gooie onderdelen van die politie autos worden die verkocht vervolgens plaatsen ze een kapotte onderdeel terug

  Dat is het Suriname van Nu Beste mensen


  Maak melding

 7. Wederom het bewijs van de paarse attitude en mentaliteit die land en volk in haar duivelse greep heeft. Jong en oud, rijk of arm, geschoold of niet, gelovig of niet, gaan langzaam geestelijk bezeten door de paarse mentaliteit ten onder.


  Maak melding

 8. Nu weet ik wat ze met dat geld doen wat ik nog moet krijgen. Mijn 1,8 miljoen srd , dat ik nog moet krijgen of wat ik nog tegoed heb heeft geen zegen. Degenen die mij heeft opgelicht zal onmogelijk goed of rustig kunnen slapen wegens gewetenswroeging. En de schade die ze oplopen met dit soort kapitaal vernietiging zal hun blijven overkomen. Oplichting heeft geen zegen!


  Maak melding

 9. Ik stel voor dat de overheid gewoon Ezelskaren moet aanschaffen, kunnen Agenten dat maar in gebruik nemen heeft Ons land toch een Primeur als Enigste Land Terwereld Waar Agenten Op Ezels karren te werk gaan.
  Is ook goedkoop in onderhoud


  Maak melding

 10. Erg hoor. Het zijn geschenken en zo ondankbaar gaat de politie ermee om. Ze moesten allang blij zijn dat ze die voertuigen GEKREGEN hebben, want van de staat krijgen ze nieteens behoorlijk papier!
  Verdomme mentaliteit met ze!

  @waggie min;
  Je zegt zelf: mi lop “MI” waggie….
  Dit is niet HUN waggie, want met hun waggie gaan ze ,net als jou, netjes en voorzichtig om. Ze hebben het gehad, dus maar als varkens erop los gaan. Ik snap dat ze hun werk doen, maar ze stellen zich ook vreselijk aan.


  Maak melding

 11. Iemand schrijft dat die voertuigen geschenken zijn..Dat klop Absoluut. Maar achter deze schenken zit er een heel vehaal.. ik zie dat heelveel Surinamers in een winterslaap zijn Beland..

  Sani Eh Psa In A Kondre Dies Wat Zelf Het Zonlicht Niet Verdragen Kan..


  Maak melding

 12. Het heeft allemaal met het denk- en gedragspatroon van mensen te maken. Mensen hebben geen verantwoordelijkheidsgevoel. Zolang het van de overheid of de staat Suriname is kan het heel veel mensen maar weinig schelen. Maar als het om hum eigen bezit gaat dan gaan ze er zorgvuldig mee om.


  Maak melding

 13. @@Nina
  Zelf met andermans bezit ganik zorgvuldig mee om.
  Mi lop waggie . Als ik een waggie van een vriend leen ga ik als een vrouw mee om.

  Daarom mi na Waggie Min


  Maak melding

 14. Schandalig geen greintje verantwoordelijkheids gevoel. Hier moeten consequenties aan verbonden worden. Gewoon een deel van hun salaris inhouden om mee aan de reparaties te betalen. In Nederland gebeurt dit ook dat ze de politie auto’s in de prak rijden maar niet zo vaak.


  Maak melding

 15. Al komen De Grieken Met Geschenken Naar Je Toe Vertrouw Die Niet Beste Mensen.

  De Grieken Zijn Altijd Geslepen.. Ze kunnen Heel Goed Manipuleren

  Gi Dja Tiek Dapih


  Maak melding

 16. @@IVANOFSKI
  als die grieken met geschenken komen is het nooit uit het hart..Een Griek lach met jou maar als hij de kans vind om jou een mis in de rug te planten doet hij dat ook laggend. Vertrouw de grieken niet


  Maak melding

 17. Getrouw noemt het betreurenswaardig dat voertuigen frequent beschadigd raken, maar benadrukt dat dit geen nieuw fenomeen is. Volgens hem gebeurt dit al jaren. . . . . Volgens mij” ZIT” hij daar om juist oplossingen cq ideeën te verzamelen om het “KAPOT” maken te minimaliseren.

  Daar in de plaats, zit hij zijn VERSTAND te gebruiken. Hij vindt het makkelijker om een smoesje ( lees leugen )te verzinnen dan de waarheid te vertellen en jezelf open en kwetsbaar op te stellen toch?

  Maar het dringt tot hem niet door dat hij allang ongeloofwaardig is en mensen bij voorbaat al twijfelen over de dingen die hij zegt. Het ergste is misschien nog wel dat velen deze smoesjes, leugens zelfs gaan geloven. Deze mensen proberen niet alleen anderen iets wijs te maken, maar nemen ook zichzelf in de maling.
  Heel wreed, natuurlijk, want het zijn allemaal excuses om ergens onderuit te komen en iets uit te stellen.
  Wat is in Suriname eigenlijk niet KAPOT gemaakt?
  “LETS MAKE SURINAM GREAT AGAIN ”
  is een briljante slagzin, en misschien een geweldige mantra. Ik zou ‘JA ‘ tegen het nieuwe zeggen!


  Maak melding

 18. Deze voertuigen zijn absoluut geen geschenken. Er is bijkans een bedrag ter hoogte van 2 miljoen USD aan uitgegeven. Er zijn duidelijke afspraken gemaakt met het personeel. Training, onderhoud en servicebeurten , de hele reutemeteut hoort erbij. Je kunt nooit uitsluiten dat een auto total loss raakt. Dit vanwege overmacht. Maar degenen die moedwillig de auto’s naar de klote rijden moeten wel gesanctioneerd worden.


  Maak melding

 19. Dus en dan Wanneer je belt voor een geval zijn er nooit voertuigen binnen. Zie de resultaat waarom er geen voertuigen binnen zijn. Wanneer je iets gratis heb gehad of gekregen zo moet je ermee omgaan kapot maken dat ding.


  Maak melding

 20. die auto kost de staat minimaal 30 duizend US$ p.st. allemaal standaard uitvoering het is deels ook coca geld, algemeen bekend, de lijder praat er nooit over, hij moet het geld ook kwijt..

  de lachende man achter dit alles is Rudisa de leveranciier. het volk kan het geen bal schelen, ze vinden het allemaal goed..


  Maak melding

 21. @@Nina 1
  Lets make Surinam great again. If ala sma bing dih nik mi sranang bo go voor uit nix no bo broko ala sma bo libie boeng en eerlijk nanga ding srefi


  Maak melding

 22. Lets make surinam great again
  Als een ider hier mee in gedachten rond zou lopen schept deze slagzin alleen maar positief energie op die ongetwijvel invoeld zou hbben op ons gedrach

  Ik teken ook voor deze slagzin


  Maak melding

 23. Getrouw, hou de eer aan jezelf. Je komt zo vaak in het nieuws, maar man o man wat presteer je nou? NIETS
  Ook nu weer, er zal eerst worden nagedacht en daarna worden besproken om enz
  Dit is nou net de makke van de beleidsbepalers.
  Je moet beleid maken en niet achteraf zaken gaan repareren.
  Is het luiheid of is het onkunde van deze dames en heren.
  Moet je hier lang over nadenken?
  Dit probleem bestaat al tientallen jaren en wordt omschreven als moral hazard. Moreel wangedrag.
  Er bestaan dan ook veel maatregelen om dit tegen te gaan.
  Dus minister, je hoeft niet te gaan praten of zelf na te denken!
  Google of als dat teveel gevraagd is ga eens met verzekeringsmaatschappijen praten hoe je moreel wangedrag kan bestrijden.

  Vijf politievoertuigen zijn beschadigd.
  De agenten worden beschuldigd. Maar wat is de oorzaak?
  Is het hun schuld of lag de schuld bij anderen? Of
  Zijn de voertuigen beschadigd toen ze druk bezig waren boeven te vangen.
  In beide gevallen mag de beschuldigende vinger niet naar hen worden gewezen.
  De minister legt de schuld bij de agenten

  Maatregelen (bijvoorbeeld)
  Bij beschadiging buiten diensttijd; de reparatiekosten komen volledig voor rekening van de agent.

  Bij beschadiging tijdens diensttijd
  – door schuld ; een inhouding op het salaris van 20% (hier kan over worden onderhandeld, niet door de agent maar door de korpsleiding en de minister)
  – niet door schuld; geen inhouding. De overheid draait voor de kosten op

  @ Waggie min
  Mooi dat je zo keurig omgaat met je waggie en andermans bezit.
  Maar het voert mij te ver om te zeggen dat ik mijn waggie gelijk zou behandelen als mijn vrouw.
  Ik rij mijn waggie door de wastunnel
  Ik laat mijn waggie in de regen staan
  Het is maar blik.


  Maak melding

 24. @RobG, (gebrek)

  “Het heeft allemaal met het denk- en gedragspatroon van mensen te maken. Mensen hebben geen verantwoordelijkheidsgevoel”.

  En Rob, zo is het ook met de graaiers in de politiek. ZE HEBBEN GEEN VERANTWOORDELIJKHEIDSGEVOEL VOOR HUN EIGEN VOLK. ZE BLIJVEN MAAR GRAAIEN, LIEGEN, BEDRIEGEN EN FRAUDEREN.

  En genoeg als jou soort, lopen deze klootzakken te beschermen en alles recht te lullen wat krom is.

  Als de politiek geen verantwoordelijkheidsgevoel heeft, waarom dan de ambtenaren???

  De politie sloopt, De douane fraudeert, en de rest van de ambtenaren doen geen moer op het werk.

  Simpel voorbeeld ga maar voor een uittreksel, paspoort, rijbewijs of identiteitskaart. Kijk maar hoelang het duurt, en hoe nonchalant en lui ze zijn.


  Maak melding

 25. Is het dienst die deze ongelukken vergt.. is om het land en inwoners een veilig gevoel te geven.. als gwone burgers van het land hebbn jullie geen enig idee wat en wat de politie moet doorstaan he.. nope.. jullie weten het niet.. sorry..


  Maak melding

 26. Gaat de politie om bescherming van eigendommen?
  Als de politie in niet in staat is om is staats eigendommen te beschermen (behouden).
  Hoe kunnen zij de burgers dienen ?
  Think about this.


  Maak melding

 27. Lets Make Surinam Great Again.

  Wir Shaffendas) nps 4 live.

  Beste Lezers

  Ik ben van mening dat het heel politie apparaat op de schop moet.. Er zijn meer laag opgeleiden agenten.dan hoog opgeleiden agenten.

  Ik kom vaak Inspecteurs tegen die helemaal niet uit hun woorden kunnen komen .. de 24 letters van het alfabet kennen ze niet eens uit het hoofd lastaan Inspecteur zijn.

  IK Stel Voor Dat De Nwe Lichting Agenten Die In Dienst Worden Genomen Minimaal Een HBO Achter Grond Hebben.. Wat Ik Ook Belangrijk Vind Is Dat Die Agenten Verplicht Een Cursies PSYGOLOGIE Gaan Volgen.

  Een arristant moet men zo makkelijk kunnen door gronden.


  Maak melding

 28. Voorheen kon de politie niet uitrijden omdat de politie geen auto’s ter beschikking had. Nu hebben ze een schenking van 77 auto’s gekregen en helaas gaan ze zeer onzorgvuldig om met hetgeen hen geschonken is. Wanneer gaan Surinaamse politieagenten dankbaar zijn en zichzelf betrouwbaar en dienstverlenend opstellen? De politie heeft al een slecht imago in Suriname: corrupt, ongemanierd, egocentrisch, veel diefstal door politie gepleegd, veel (huiselijk) geweld en onbetrouwbaar/oncollegiaal, vriendjespolitiek. Er zullen ongetwijfeld wel goede dingen zijn die de politie in Suriname doet, maar de slechte eigenschappen van de politie, zeg maar de corrupte mentaliteit, overheerst en leidt tot een negatieve beeldvorming van de politie. Politie van Suriname, ga alsjeblieft zorgvuldig om met het materieel van de overheid en zorg voor goed onderhoud van alle materiaal dat jullie nodig hebben voor de uitoefening van jullie functie. De minister van Justitie vind ik maar een praatjesmaker en een slapzwans. Hij draait steeds maar om de waarheid en hij is niet daadkrachtig. Mooie praatjes leiden tot niets en zijn misleidend. Neem je functie serieus en breng professionaliteit en structuur in het gehele politiekorps aan.


  Maak melding

 29. Correctie:
  Hij draait steeds maar om de waarheid heen en hij is niet daadkrachtig.

  De aan de politie geschonken auto’s zijn nog maar pas zeven maanden in gebruik, en nu al zoveel schade aan vijf voertuigen. Ga deze auto auto’s repareren en daarna de schade op de agenten verhalen. Houdt het salaris van deze onzorgvuldige agenten in. Maak snel nieuw beleid om het onzorgvuldige gedrag te beperken.


  Maak melding

 30. Ja, de winti waai, lanti paai gedachte is nog steeds aanwezig in Suriname, net als de laten halen gedachte.
  Hebies van Suriname oftewel verkeerde mentaliteit.


  Maak melding

 31. Zelfs de politie rijd met de duivel op schoot.😂🤣👿💀
  Heeft iedereen dezelfde rij instructeur gehad, eentje die alleen nog maar in boerki-waggi heeft gereden , misschien🤔🤣😂


  Maak melding

 32. Winti waai lanti pai mentaliteit. Zij hebben niet voor die wagens betaald dus het maakt ze geen moer uit of ze ongelukken maken en die wagens kapot rijden.


  Maak melding

 33. Een ding is zeker Suriname gaat nooit een beter land meer worden.
  Ophouden met de onzin lets make Surinam better is no chance and future for this c
  country only worse it’s curse.
  Nieuw of oud voertuigen wat het ook is niks blijft heel daar omdat ze ongestraft alles kunnen doen.
  Domme ezels en varkens


  Maak melding

 34. A no kang toch soso vernietig soso vernietig en getrouw en prade terden op als een iets .suf suf mang .soso vernietig aanstellerij no wang respect die ding middelen .oja a no ding pa baai ing dus is niet erg .vernietig sma en suf leiding gevende soso ka


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.