VIDEO: Surinaamse deelname aan 4th CARIFORUM – EU Business Forum

4
VIDEO: Surinaamse deelname aan 4th CARIFORUM – EU Business Forum

Tijdens het 4e CARIFORUM – EU Business Forum dat tijdens de laatste week van september in Frankfurt werd gehouden heeft de Surinaamse delegatie goede zaken kunnen doen om de export naar Europa te bevorderen. En waarbij zij, evenals de bezoekers, kennis konden maken met de zakelijke en financiële kansen at het Caraibisch gebied heeft te bieden, door netwerk-mogelijkheden en professioneel overleg met experts.

Het was de eerste keer dat dit spraakmakende evenement, georganiseerd door het Caribbean Export Development Agency, in samenwerking met het Duitse ontwikkelingsagentschap voor internationale samenwerking (GIZ) en de Europese Commissie, in Europa plaatsvond. Hierbij werden meer dan 150 zorgvuldig geselecteerde bedrijven uit 15 landen van het Caraibisch gebied, waaronder Suriname, de mogelijkheid geboden contacten op te doen en contracten te sluiten met buyersuit zeven landen in Europa, waaronder Nederand.

In een nieuw tijdperk van internationale handel bood het 4e CARIFORUM – EU Business Forum een unieke gelegenheid om op één locatie samen te komen en nieuwe zakelijke kansen te ontdekken. Enerzijds op de Authentic Caribbean Trade Expo, waarbij een grote verscheidenheid van producten werden aangeboden, met name voor de toonaangevende sectoren die als ‘export-ready’ worden bestempeld door Caribbean Export: rum, sauzen en specerijen, evenals muziek, film en animatie; en anderzijds tijdens de Investment Conference,waarbij het Caribisch gebied werd gepresenteerd als een voorkeursbestemming voor intra- en extraregionale investeringen op het gebied van duurzame energie, outsourcing van bedrijfsprocessen, niche-toerisme en andere strategische investeringsmogelijkheden.

Bekijk een reportage hierover:

https://www.facebook.com/Waterkant.Net/videos/513939079459794/

4 REACTIES

 1. Goed dat er ondernemers zijn die naar buitenlandse beursen gaan. Hun producten laten zien aan opkopers is b elangrijk. Veel succes toegewenst. Ondernemers van andere ethnische groepen zouden ook vertegen woordig zijn. Jammer dat ze er niet zijn.


  Maak melding

 2. De ondernemers kunnen over heel de wereld naar beurzen gaan. Het is alleen maar jammer dat deze regering roet in het eten gooit door in zee te gaan met buitenlandse groepen die alleen maar in het vizier hebben om gemeenschap geld uit Suriname te Roven. Denk hierbij aan de groep uit Israël, die verregaande faciliteiten krijgt op landbouw gebied, terwijl de landbouwers in eigen lans de koppen bij elkaar moeten steken om met z’n allen het hoofd boven water moeten houden. Ik begrijp niet dat het Surinaams volk dit allemaal pikt van deze paarse bende. Nog nooit eerder in de geschiedenis is er zo laks met de belangen van het volk omgegaan.
  Deze schaamteloze nep politici ui de paarse groep moeten zich schamen om het volk op een dergelijke wijze ten gronde te richten. VOLK WORDT WAKKER EN DOE JE PLICHT OM DEZE BENDE TERUG TE WIJZEN NAAR WAAR ZE VANDAAN KOMEN.


  Maak melding

 3. @ Leerling: De Surinaamse landbouwers, als je ze zo mag noemen, zijn voornamelijk kleine boertjes of tuinders die op enkele hectaren op ambachtelijke wijze produceren. Op die manier kom je nooit aan een fatsoenlijk inkomen en grootschalige export kun je ook wel vergeten.
  Als je in de westerse supermarkten naar tropische producten zoekt dan zijn dat vooral bananen (bacoven dus) citrus en op kleinere schaal mango’s. Daarnaast zijn er nog producten voor de sap verwerkende industrie zoals markoesa en acerola en natuurlijk suiker.

  Wil Suriname een rol spelen op dat gebied en komen tot een duurzame substantiële export dan moeten er productieplantages van honderden hectaren komen zoals Jarikaba dat is voor de bananen. De eerste jaren brengen die niets op dus er zijn grote investeringen nodig die pas over een aantal jaren worden terug verdiend.
  Met de gelden vanuit Nederland bij de onafhankelijkheid had dat gedaan kunnen worden. Men heeft anders gekozen en nu is er geen geld meer. Dan sta je voor de keuze, het maar zo laten of buitenlandse investeerders binnenhalen. De Israëli’s hebben grote ervaring op het gebied van dat soort landbouw. Niet zo gek dus om daar mee in zee te gaan. Of het fatsoenlijke mensen zijn kan ik niet beoordelen, maar geen zakenman zal investeren als hij er niets aan kan verdienen. In ieder geval kan men er wat van leren.

  Wat men wel alvast kan doen zonder dat veel investeringen nodig zijn is een exportorganisatie opzetten die producten afneemt van de kleine landbouwers, geschikt maakt voor export en aan buitenlandse afnemers verkoopt. De overheid dient hier het initiatief te nemen. Afnemers willen kwaliteit, kwantiteit en dat afspraken worden nagekomen. Daar moet men op focussen.
  Denk ook eens aan sierplanten en bloemen. Dat zijn luxeproducten die een hogere winstmarge geven. De grootste veiling ter wereld van dat soort producten ligt vlak naast het vliegveld waar bijna elke dag het vliegtuig uit Suriname landt. De wereldhandel in bloemen en sierplanten is bijna volledig in Nederlandse handen. Nederland is ook heel groot in exotische gewassen. Ook daar kan Suriname van profiteren.


  Maak melding

 4. We willen in NL de Turken groente en vruchten winkels, de Surinaamse winkels Chinese winkekls, Hollandse vruchten winkel s met groenten en vruchten bevoorraden. Ook in de rest of de EU gelijk soortige winke ls voorzien van de genoemde producten..
  De LR groep is asdociated met zware corruptie. Zo van hen verwscht je niks.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.