VIDEO: Dansende vogel in Suriname gefilmd voor Netflix documentaire

14
VIDEO: Dansende vogel in Suriname gefilmd voor Netflix documentaire
De oranje rotshaan in Suriname gefilmd voor Netflix.

Deze maand komt Netflix met een nieuwe documentaire getiteld ‘Dancing with the birds’. Hiervoor is een filmcrew begin vorig jaar naar Suriname geweest om opnames te maken op de Fredberg aan de Boven-Saramacca. Daar hebben ze de zeldzame oranje rotshaan oftewel ‘Cock of the Rock’ gefilmd, welke terug te zien is in de documentaire.

De oranje rotshaan is een zangvogel uit de familie van de cotinga’s. Zoals de naam al aanduid, heeft deze vogel een oranje verenkleed. Dat hij een rolletje speelt in ‘Dancing with the birds’ is niet zo gek, want de mannetjes voeren een complete dansshow op om een paarmaatje te vinden.

Dit doen ze in een open plek in het oerwoud zodat eventuele roofdieren lang van tevoren gespot zullen zijn. De vrouwtjes kiezen hun maatje op basis van de danskwaliteiten van de mannetjes.

‘Dancing with the birds’ is vanaf 23 oktober te zien op Netflix. Een korte trailer staat op YouTube en is ook hieronder te zien. (Via suforyou.nl)

14 REACTIES

 1. Wow!!!! Mag ik nu even trots zijn op onze fauna!!😀😀😀
  Mooi hoor. Zelf hou ik van deze “dancing without the birds” reeksen. En nu mag er ook 1 van mijn land zijn. Hoe leuk is dat niet😀😀😀


  Maak melding

 2. Puur en wonderschoon. Helaas verwordt het met de dag een ravage van het eco systeem door geldzuchtige onverantwoordelijke marionetten van de huidige paarse roverheid. Vissen en waterdieren worden vergiftigd door kwik en nu cyanide. Ook dieren, gevogeltje en reptielen drinken water uit de met kwik vervuilde kreken en rivieren. Daarnaast worden dagelijks tientallen bomen weggezaagd door chinezen. Geen enkele boomje wordt er in de plaats geplant. Door het gedoogd vernietigen van het oerwoud zal er vroeg of laat een grote onevenwichtigheid ontstaan in de natuur, vol rukwinden en overstrominegen. Ma kuuuut, krijsen baas en zijn vernietigende meedogenloze, gewetenloze volksmisleidende bedriegde bende adviseurs, waar ook drugscriminelen en maffioso’ s zijn corrupt misdadig wanbeleid helpen bepalen. Wee wee wee het ddb paars misdadig verarmd moreel vervallen, paars oerdom debiel, dwaas, idioot volk, de van Nature Delirium Patienten, die ongeneeslijk ddb geestelijk ziek zijn en als ze wederom dwaas moedwillig volhardend in hun oerdom zijn, wederom krijsend in 2020 op de Nationale Dwazen, Dieven, Drugs, Delinquenten, Debiele, Dommen, Doden, Demonen, duivelse Partij willen stemmen. De duivels en demonen die ze aan de macht willen houden zullen hun eigen oerdomme aanhangers zevenmalen erger dan heden, misleiden de paarse afgrond in vol stank en verrotting, vol onderdrukking met geweld, nog meer moorden, drugsdelicten, berovingen van land en volk, armoede en een nog groter wordende paarse schare van dwaze drugsverslaafden, straatzwervers, hoeren, misdadigers, dieven, moordenaars. Dus stemmen maar, oerdomme paarse stommelingen en de copycat op dit forum die nicknames van anderen misbruikt om hen belachelijk te maken, terwijl deze paarse imbeciel het zelfs niet door heeft om op jullie paarse trotserige misleidende lijder DDB en Co. aka De Dwaas Baas.


  Maak melding

 3. Zo mooi en onschuldig zijn die ogen van die oranje vogel. Maar die van het gros der paarse zombies ogen ddb demonisch net als hun lijder didibri.


  Maak melding

 4. Geniet van de mooie fauna en flora die Suriname zo siert. Over 10 jaar kunnen we alles terugvinden in plakboeken en op YouTube onder de titel “ Toen geluk nog gewoon was”.
  Er moet snel een revolutie komen om de natuur in Suriname en omringende landen te beschermen.


  Maak melding

 5. @ C.A.Schipper 15 oktober 2019 at 15:07
  ..DE..ORANJE..ROTS..HAAN..
  DANST..VOOR..CHAN..IN..
  ORANJE..HEMD..

  Er zijn goede methoden om het stotteren tegen te gaan en zelfs geheel te overwinnen. Maar jij bent geen winnaar maar een loser eerste klas. Een flierefluiter met een door moymoisie afgekloven pie.


  Maak melding

 6. Onze natuur is in een oogopslag wondermooi daarom moet er heel zuinig met de natuur omgaan. Beschermde gebieden moeten ingevoerd worden en gif zoals kwik uit de buurt van ons wondermooi natuurgebied.

  Ik zit de 23ste voor de buis!!!!!


  Maak melding

 7. wendy 15 oktober 2019 at 21:16
  Zelfs over onze mooie vogels klets een gek over Bouta en politiek.
  Pleeg toch zelfmoord debiel.
  Bouta denkt niet eens aan jou,

  Gek of niet, alle ndper’ s zijn paars knettergek en ddb misdadig verziekt van hart en ziel, ook gij.


  Maak melding

 8. Mooie volgels die zelfs door het wanbeleid van de ndp worden bedreigd.
  Bouta denkt niet aan zijn domme aanhangers, noch aan land, volk, dier, vogels etc. Alleen aan zichzelf. Domme ndper’ s denken dat hij van ze houdt.


  Maak melding

 9. Degelijks zie je jongemannen met een slinger in hun hand vogels neerhalen en doden. Jong geleerd is oud gedaan. Daar gaan onze mooie fauna. Idioten in ons land.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.