Hervormings en Vernieuwingsbeweging breidt vleugels uit naar Nederland

22
Hervormings en Vernieuwingsbeweging breidt vleugels uit naar Nederland

“Bij de HVB telt iedereen mee, ook degenen die niet in Suriname verblijven maar hun lot verbonden hebben met de toekomst van ons land”. Zo sprak de voorzitter van de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) Mike Noersalim afgelopen weekend in Rotterdam bij het installeren van HVB Afdeling Nederland.

Deze overzeese  politieke vleugel van de partij wordt voorgezeten door Mevr. Ine Hardjo die ook de voorzitter is van Stichting Barr, een welzijnsorganisatie te Rotterdam en bestaat verder uit Carlo Djaoedji, Andre Binda, Navien Jagdewsingh, Esther Visser, Anthony Djodikromo, Cherill Martosoewando en Robby Moesa. Mevr. Hardjo zei in haar toespraak het een hele eer te vinden om als vrouw de eerste voorzitter te zijn. Haar team kan zich geheel terug vinden in de speerpunten van de partij die gericht zijn op vorming en ondernemerschap.

Hierbij zal ICT een noodzakelijke instrument zijn waarop zwaar moet worden ingezet, immers alleen hierdoor kan Suriname verbonden worden met de rest van de wereld en kan de kwaliteit van de Surinaamse burger worden verbeterd. Het eerste project van HVB/NL ter versterking van de lokale ICT activiteiten van de partij is intussen in voorbereiding.

Verder is dringend aandacht gevraagd voor het onrechtvaardig belastingstelsel in Suriname jegens de duizenden SurNeds, die zich met hun in Nederland ontvangen WAO, in Suriname willen vestigen. Deze uitkering wordt in Suriname nog eens belast met ruim 38%, waardoor er haast niets overblijft terwijl dit geld met gemak kan worden besteed in onze economie. Onze belastingstelsel vormt dus een grote belemmering voor de duizenden Nederlanders van Surinaamse afkomst die op hun oude dag nog een bijdrage willen leveren aan de opbouw van ons land.

Voorzitter Noersalim onderkende dit vraagstuk en gaf met stelligheid aan dat deze kwestie die een aanpassing van het Belastingverdrag tussen beide landen betekent, zeker in het verkiezingsprogramma 2020 van de HVB wordt opgenomen.

22 REACTIES

 1. Hallo @Kale (kikker),
  Wat komen al die politieke ellendelingen toch zoeken hier in dit land?
  Jij, met je denkniveau van een kind van 4 woont zelf ook in Nederland. Een ieder heeft jou door. Zelf een verstandelijk gehandicapte ezel redeneert logischer dan jou.


  Maak melding

 2. Lol. Noersaliem is een grapjas
  Zeker familie opgetrommeld en waarschijnlijk zijn velen niet eens komen opdagen. Opkomst 7 man/vrouw.
  proficiat Mike !!! Te gek!!
  Het aantal aanhangers in Nederland zal zeker nooit meer bedragen dan de 7 personen.
  Ik lach met rot om de flauwe kul van zogenaamde politieke partijen in de aanloop naar de verkiezingen van volgend jaar.


  Maak melding

 3. Waarom is het Nederlandse belastingstelsel voor Surinamers onrechtvaardig ? De regering destijds is toch akkoord gegaan met de voorwaarden wat betreft de AOW ? Ja, dan had het Surinaamse volk maar voor een intelligente regering moeten kiezen en niet voor zakkenvullers. Nederland moet vast blijven houden aan zijn belastingstelsel. By the way Surinamers zijn de ergste klagers op alles en nog wat hebben ze te klagen.


  Maak melding

 4. Het is heel simpel : wie is die noersalim en wat is hij ? HVB is dus een politieke arm van de NDP die hun handen strekken voor smeekbede in Nederland en dat de Hollanders de NDP en haar voorzitter helemaal niet erkend . Het is dus een soort van witwasserijen . HVB heeft niks te zoeken ook die pl van somo in Nederland . Ik heb ook niks te zoeken in Suriname . Als ik met pensioen ga, dan wil ik de families van opa en oma graag helpen in Java en Kalimantan in Indonesië . Ondanks dat ik positief ben ingesteld mbt mijn geboorte land, durf ik toch te zeggen ; dat land Suriname is reeds naar de verdoemenis !


  Maak melding

 5. @ Tjallie

  Daar heb je gelijk in ; ik ken 2 personen op deze foto, ik persoonlijk zou nooit op een politieke partij van Su steunen, te meer omdat ik al 3/4 van mijn leven al in den vreemde woont, al zou ik in Su stem gerechtigd zijn ! Ik vraag me zelf af wat kunnen deze mensen, die overigens op papier Nederlanders zijn, voor de partij kunnen betekenen. Ik zou zeggen beginnen jullie maar in NL een partij op te richten als de Turken en de Mokro’s. Ik wens ze allemaal succes, maar gelooft er niet in.

  Jacko


  Maak melding

 6. NOU NOU ZE ZIJN NOG NIET EENS BEGONNEN. GEBALDE VUIST OMHOOG EN DENK AAN EENHEID. NIET ALLEEN DE WAO MAAR OOK STREVEN NAAR, DAT DE OUDERE GENERATIE IN SURINAME RECHT HEBBEN OP EEN UITKERING EN GRATIS MEDISCHE ZORG O.A MEDICIJNEN EN HULPMIDDELEN EN GOEDKOPERE HUISVESTING VOOR HET VOLK. NIET TE VERGETEN HULP VOOR BED LEGEREN. WANT MET EEN ONDERWERP HAAL JE HET NIET.

  LAAT MEER HOREN AUB!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 7. @ Brantimaka

  Dus als je met pensioen bent, ga je Simba steunen cq helpen, hoe oud zijn je Simba dan wel ????
  Laat me ff raden 160 jaar ????? ( Odjo ngono toh )

  bun tori

  Jacko


  Maak melding

 8. En nog even dit oke in Ned. dus een LOBY want in SU. krijgt je geen inspraak als politieke partij laat staan dat een van de partijleden het land regeert. En waarom……….omdat ze Nederlandse nationaliteit hebben en dat mag niet. Hoe zit dat of zit ik er naast??????????


  Maak melding

 9. Harry jij bent weer beledigend bezig met jouw kan ik niet praten ,deze HVB heeft ook hier niks te zoeken want Nederland zit op geen enkele politieke partijen te wachten uit Suriname 🇸🇷 dus wie heeft die Gehandicapten verstand ik denkt eerder jij ,Nederland heeft zijn eigen problemen,en Nederland is geen Sinterklaas meer ,geen enkele van die grootmachten geeft Geld meer ,het is nu puur zaken doen ,dus meneer jij moet elke naar de journaal kijken wat er allemaal in Europa gebeurt ,en daarna om 22:00uur nieuws uur ,maar die tijd slaap je al dus over niveau gesproken begin ik niet over jij heb nog steeds de slavernij manieren die jouw is aangeleerd en je heb het blijven houden ,die redi moesu gebracht .


  Maak melding

 10. Jij kan ook van de jaren 70 ,Hairy die niet terug kan naar Suriname,punt 1.jij ben ook een eenzame mannetje die de Hele dag achter het raam zit weg te Rotten.en elke dag meer dan tien pillen 💊 per dag moet in nemen ,en de winter tijd gaat zo in dus dan kan jij niet over de straat want die Marrokaan wacht op jouw dus jij kan weer over straat in maart 2020 ,want over winter 🥶 kan jij niet ,en daarom zijn zulke mensen als jouw gefrustreerd en gaan alleen maar negatieve dingen praten over Suriname,dat kom alleen bij jullie soort voor.maar Hairy Suriname 🇸🇷 zit ook niet op jouw te wachten


  Maak melding

 11. Lijkt op zn familie
  HVB is gewoon een Javaanse partij die met hun kont in boter is gevallen door uit te lopen voor PL
  Wegstemmen en mogen nooit meer aan de macht.
  Alleen de NDP moet regeren!


  Maak melding

 12. Kondremangs
  Ik snap dat men sponsors zoekt uit Ptata. …want er valt niks meer te halen van de uirgeknepen suri bevolking. …..maar het zou net zo raar zijn als de Nederlandse politieke partijen steun zouden zoeken bij de duizenden witte Nederlanders hier in Su. ..
  Als je steun wil hebben. ..zorg ervoor dat de Grondwet van Su verandert wordt en dat al die honderdduizenden suries in Ptata een dubbele nationaliteit krijgen en dan kunnen ze stemmen. …Anders is dit alleen maar geld werving. …..geldt trouwens ook vr die andere partijen met afdelingen in Ptata. …
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 13. @ Nobruya: Of de ex-Surinamers in Nederland een dubbele nationaliteit krijgen wordt niet bepaald door Suriname maar door Nederland. Wie een Nederlands paspoort wil moet zijn andere paspoort inleveren. Voor Turken en Marokkanen is (onterecht) een uitzondering gemaakt omdat die hun nationaliteit niet zouden kunnen opgeven.
  Het is een ongewenste situatie omdat het de integratie belemmert. Wie migreert maakt een keuze. De dubbele paspoorthouders in Nederland blijven zich Turk of Marokkaan noemen, al zijn ze in Nederland geboren en opgegroeid. Ze horen er niet bij omdat ze er niet bij willen horen.
  Erdogan kon dankzij de dubbele paspoorthouders in Europa aan de macht blijven. Marokko noemt de Marokkanen in het buitenland de negentiende provincie.


  Maak melding

 14. Hoe kan ik me snel verrijken? Middels de Surinaamse politiek alleen. Ondertussen weet het volk wie ze in 2020 zullen gaan kiezen. Paarse duivels, nooit meer, op de paarse duivels bezeten van Nature Delirium Patienten na.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.