Nieuwe Surinaamse politieke partij A20 wil herstel relatie met Nederland

105
Nieuwe Surinaamse politieke partij A20 wil herstel relatie met Nederland

Afgelopen weekend heeft in de banquethall van Hotel Torarica de proclamatie van de nieuwe politieke partij Alternatief 2020 oftewel A20 plaatsgevonden. “Een partij die is onstaan door Surinaamse burgers die verandering willen in de huidige samenleving. Met de slogan: rechtvaardigheid verheft een natie, worden alle burgers opgeroepen om ons land te heropbouwen tot een stabiele en groeiende natie op economisch- maatschappelijk- en sociaal niveau. Waar respect, normen en waarden voor elke Surinamer centraal staan.” Aldus de partij in een persbericht.

De drie focuspunten van A20 zijn: fundamenteel onrecht, Suriname eerst! En dienstbaar leiderschap. Het vertrappen van regelgeving en de regels van moraal die aan de basis zijn van onze samenleving, is fundamenteel onrecht. A20 stelt het belang van Suriname boven elk ander belang. “Wij gaan de strijd aan tegen corruptie”, zegt Serena Essed, bestuurslid van A20.

Dienstbaar leiderschap is de basis van A20 vanuit de Christelijke waarden en normen. A20 gelooft in liefde voor alle mensen, ongeacht ras, geloof of cultuur. De leiders van de natie moeten bereid zijn zichzelf weg te cijferen om het belang van het volk en de toekomstige generaties te dienen. “Wij willen Surinamers terugbrengen naar trotse en onafhankelijke burgers, die in staat zijn zelfstandig in hun behoefte te voorzien”, zegt voorzitter Steven Reyme.

https://www.facebook.com/147016422001996/videos/851341185267562/

In een volle zaal werden de focuspunten van A20 gepresenteerd en konden aanwezigen in gesprek met elkaar. Om Suriname te maken tot het land, waar wij als Surinamers, allen nog trotser op zullen zijn zal A20 allereerst de economie stabiliseren en onze staatsschuld aflossen. Vervolgens zal A20 het ambtelijk apparaat evalueren en reorganiseren voor een efficient en effectief resultaat. En zal de productie van de diverse sectoren worden gestimuleerd en tegelijkertijd werkgelegenheid worden gecreëerd.

A20 wil graag dat Suriname de relatie met Nederland herstelt. “Wij hebben allemaal een familielid in Nederland en als onze familieleden in Nederland ons hier ondersteunen, waarom zou het slecht zijn om de relatie weer op te bouwen met dat land?”, aldus Reyme. 

De politicus snapt niet dat Suriname relaties aangaat met landen als Rusland en Servië, waarmee Suriname geen gemeenschappelijke taal en cultuur heeft. Suriname moet volgens Reyme de banden met Nederland weer aanhalen. Ook met de diaspora in Nederland moet Suriname de banden aanhalen, zegt de partij.

105 REACTIES

 1. Het spreekt voor zich dat de banden met Nederland worden aangehaald. De helft van Suriname woont immers in het voormalig Moederland.

  Ik heb Venetiaan kwalijk genomen dat hij nooit moeite heeft gedaan om te bewerkstelligen dat Surinamers vrijelijk konden reizen naar Nederland en omgekeerd.


  Maak melding

 2. Ik heb de proclamatie gezien, en ik moet zeggen dat de speech van de voorzitter mij wel aansprak.
  Hij noemde het beestje gewoon bij de naam.
  “de mensen zijn in december 1982 VERMOORD!!”
  en welke theorie ze ook meekomen, God zegt “GIJ ZULT NIET DODEN!!!”
  en hij is voor berechting.
  Misiekaba en z’n baas zullen hier niet blij mee zijn.

  Ik denk dat van alle nieuwe(kleine partijen) deze wel kans maakt op zetels, gezien de grote aanhang van de pinkster gemeentes in Suriname.


  Maak melding

 3. Zou dit t sprankje hoop worden waar Suriname zo,n dringende behoefte aan heeft ? Om een andere wind te laten waaien voor land en volk?


  Maak melding

 4. Wonderful, wonderful to see hoe het kamp van VHP, NPS en andere oppositie groepen wordt uitgedund door deze nieuwkomers. De oprichting van dit amateurclubje is goed voor de NDP, grootste politieke partij van Suriname. Deze gasten die groen achter de oren zijn denken dat Nederland nog steeds zo vrijgevig is als ten tijde van de regeringen van VHP en NPS. Die tijden zijn al ver achter ons gelaten. Nederland stelt geen gratis studiebeurzen beschikbaar voor Surinaamse studenten net als de landen Cuba, Rusland, Georgie, China of Servie., maar wel voor honderden studenten uit Oost Europa. Deze gasten willen terug naar de koloniale verhoudingen, de slaaf-meester verhoudingen van weleer. Het onderdanige van deze figuren zit hen in de genen of ze gaan er prat op dat ze ook Hollands bloed in de aderen hebben.


  Maak melding

 5. Suriname heeft Nederland niet nodig!!!!!
  Suriname heeft goede betrekkingen met de grote wereld machten dus alle kennis is beschikbaar. Laat Nederland eerst excuses maken voor het leed die ze de Surinamers hebben aangedaan en compenseren voor de leed. Nederland staat niet meer aan de top als het over beschikbare kennis en technologieën gaat.


  Maak melding

 6. Het is een wonder , eindelijk een politieke partij die
  met zinnige dingen. Het licht gaat branden hier, weg met NDP en VHP.
  Nieuwe partijen nu een kans geven


  Maak melding

 7. @ robg,volgens jou zyn Julie nederlanders beter geschoold???.Julie IQ s 0,0.darm kome nederlanders na Suriname om hun studies hier af t make.dus warover hb j t.j zegt t zelf oost Europa,omdt z Dom zyn,darm hebbe z beter sgoling nodig.nederlanders kome na Suriname om show t geve,eigenlyk geld t bedelen.suriname staat veel hoger Dan nederland.coruptie schandale zyn absurd hoger n nederland.dus kyk na j eige land domkop


  Maak melding

 8. Goed zo.
  Herstel relatie met Nederland is het eerste dat gedaan moet worden.De next nieuwe regering van Suriname moet dit herstel van relatie tot zijn prioriteit maken.De stemgerechtigden van Suriname kan het gedaan krijgen en dit wanneer ze hun voorgaande mistakes niet gaan herhalen en zweren nooit op bouta te stemmen!
  Dank zij Bouta is de relatie Suriname -Nederland en omgekeerd ,kapot gemaakt.Die houdt zich liever bezig met landen en dictators die hun volk niets te bieden hebben.Het ligt niet alleen aan Venetiaan om herstel te bewerkstelligen.Het volk van Suriname toont keer op keer dat ze het niet erg vinden dat de lijder van het land een wanted crimineel is.
  Het wachten is op het volk van Suriname om veranderingen te brengen!
  Stem niet op de ndp!!
  Weg met bouta!!
  Wakker worden surinamers!!


  Maak melding

 9. Ach vraag maar aan Jhauw wat hem is overkomen over PING. Suriname heeft Nederland niet nodig fu saideh jullie hangen teveel aan Nederland zn lippen njang Ka jere na ju o mang draai a kondre me Mars loop naar de Kloten met je nieuwe party mi e tang NPS


  Maak melding

 10. Lets Make Surinam Great Again

  Wir Shaffen Das)

  Jong Suriname

  Elk Nieuw Partij Die Corruptie Bestrijding Als Speerpunt Heeft Verwelkom Ik Met Open Armen
  Corruptie Houd De Ontwikkeling En Welvaart In Een Wurggreep . Enkel Met Goed Bestuur En Goed Leider Schap Kan Dat Bestreden Worden

  Na Mei 2020 hoop ik dat de Polder Model zijn intreden doet in Suriname. Daar is nederland mee groot geworden


  Maak melding

 11. Ik blijf dit herhalen beste mensen

  Ons Geliefde Land Heeft Behoefde Aan Een Regering Met Top Bestuurders.. Alleen Maar Champioens Legue Toppers.. Geen Zondags Amateurs Of Dagjes Politities Met Een Dubbel Agenda

  Ons Land Moet Goed Bestuurd Kunnen Worden Zodat Ons Land Op De Kaart Word Gezet Met Als Doel Dat Suriname Mee Kan Liften In De Vaart Der Volkeren.

  Wij Surinamer Moeten Weer Met Opgeheven Hoofd Door Het Leven Kunnen Gaan.

  Het Gevoel Van..

  Mi Na Wang DjaDja Sranang Mang (uma)

  Yess We Can
  Wir Shaffen Das


  Maak melding

 12. Oooow mijn God ! Daar gaan we weer !

  Is het herstellen van de relatie met Nederland een top priority voor een politieke partij of zou men zich met andere belangrijke zaken moeten bezighouden. Volgens mij is deze Reyme geen goede politicus of leider en zeker ongeschikt om het land te leiden.

  Suriname heeft (na Bouterse) behoefte aan een sterke figuur zoals Paul Kagame (in Rwanda) die het land op de juiste koers houdt om op economisch en sociaal gebied vooruitgang te boeken.

  Ik zag onlangs weer een foto van Alice Amafo met haar VVD en dacht van, dat is toch de dame die met staatsmiddelen haar jaardag had gefinancierd, en nu als een heilig boontje een deel van het volk probeert te belazeren.

  Wat een stel idioten al deze zogenaamde nep politici.


  Maak melding

 13. RobG 14 oktober 2019 at 14:01
  Wonderful, wonderful to see hoe het kamp van VHP, NPS en andere oppositie groepen wordt uitgedund door deze nieuwkomers. De oprichting van dit amateurclubje is goed voor de NDP, grootste politieke partij van Suriname. Deze gasten die groen achter de oren zijn denken dat Nederland nog steeds zo vrijgevig is als ten tijde van de regeringen van VHP en NPS. Die tijden zijn al ver achter ons gelaten. Nederland stelt geen gratis studiebeurzen beschikbaar voor Surinaamse studenten net als de landen Cuba, Rusland, Georgie, China of Servie., maar wel voor honderden studenten uit Oost Europa. Deze gasten willen terug naar de koloniale verhoudingen, de slaaf-meester verhoudingen van weleer. Het onderdanige van deze figuren zit hen in de genen of ze gaan er prat op dat ze ook Hollands bloed in de aderen hebben.

  MAAR ONDERTUSSEN WOON JE WEL IN DAT LAND DAT ONS UITBUITTE EN VERNEDERDE. OF NIET SOMS ?
  Als je echt zo een patriot bent dan kom je terug naar Suriname om iets voor het land te betekenen.


  Maak melding

 14. Vele hondjes vechten om de been en de NDP gaar er mee heen.

  Helaas heeft RobG in dit geval gelijk. De vele anti-NDP-partijen vallen elkaar aan en pakken elkaars leden af.
  Terwijl NDPers trouwe hielelikkers zijn van Bouta.

  De anti-NDP-partijen zouden een bewustwordingscampagne moeten houden bij de NDPers. Maar dat is een hele grote uitdaging, want ndpers hebben een rare mentaliteit dat weer een voordeel is voor de criminele en corrupte leiders van de NDP.


  Maak melding

 15. Wel kan Nederland de amateur raffinaderij van 15000 barrels per dag van staats Olie naar 100.000 barrels per dag uitbreiden . De Surinamers die in Nederland wonen kunnen zelf een Raffinaderij bouwen .


  Maak melding

 16. Deze Surinamers zijn nog niet wakker ,ze zijn nog hangen in de jaren 60 /70 ,ze denken nog steeds in de Koloniale tijd denken ze misschien dat Nederland op hun zit te wachten ,Nederland heeft nu zelf Hoofdpijn hier ,ze volgen de nieuws van hier niet dat nu alles volgens EU gaat in Brussel bepaald men wat er nu in Europa gebeurt ,en die A20 denkt dat de Hollanders op hun wacht voor samenwerking ,A20 is een snelweg hier dus laten wij hier ophouden ,punt 1.die Boeren gaan hier tekeer ,2. Onderwijs is hier op een laag pitje .3. Pensioen van de mensen worden gekort .4.Nederland is op alles aan het bezuinigen ,dus A20 Nederland heeft nooit wat voor Suriname gedaan wat ze gedaan hebben is Slaven naar Suriname gebracht ,nooit een brug voor ons gebouwd .ga terug naar de jaren 40 /50 er filmpjes op YouTube Suriname in de jaren 1945 dan zal je zien dat Nederland geen Moer heeft gedaan in Suriname.


  Maak melding

 17. @Ray Escobar
  ” Suriname heeft Nederland niet nodig??”
  stop die geldzendingen (€25 miljoen op jaar basis), stop de nederlandse vakantiegangers, en niet te vergeten de dozen…

  wat gebeurt er dan????
  Gaat Cuba of servie dozen sturen??


  Maak melding

 18. @kale…

  volgens mij groeit de Nederlandse economie..

  er zijn in alle branches tekorten aan personeel.
  zelf Surinaamse onderwijzend personeel en verpleegkundigen komen naar Nederland.
  Boeren protesteren vanwege klimaatafspraken, het is geen economiech iets…
  Pensioen worden misschien gekort, vanweg de rekenrente, niet vanwege geld tekort.
  Lees altijd iets verder dan alleen de kop van het nieuws.


  Maak melding

 19. VVD is hier aan de Macht ,A20 VVD is een partij van en voor Rijke mensen ,dus jullie komen helemaal niet voor in hun regering beleid ,dus die hele samenwerking die jullie aan het zoeken zijn gaat jullie niet lukken ,en wat ik zo vreemd vind is dat Suriname met 600000 duizend inwoners zoveel politieke hebben kan tocht niet ,inplaats van dat jullie gaan Bundelen iedereen begint een politieke party ,kan nooit goed zijn ,net als de Kerken in Suriname zijn meer dan 10 soorten geloofd onder de creolen kan nooit goed zijn die verdeeld is er nog net als die Duizenden politieke partijen jullie moeten Bundelen en niks meer .zolang jullie dat niet doen komt het nooit goed met die creolen daar ,Bundelen moeten jullie ,maar wij Vechten tegen mekaar .


  Maak melding

 20. Piet ben jij vergeten dat er mensen werden ontslagen in de zorg ,ben je vergeten dat ze gingen bezuinigen in het Onderwijs ,en nu hebben ze de mensen weer nodigt,ziekenhuizen zijn tocht gesloten of niet


  Maak melding

 21. Het papierformaat A20 ken ik niet. Bij het uitprinten gebruik ik meestal het formaat A4 . Een A4 is 21 bij 29,7 CM. Het merk printer dat ik heb is geen Nederlands merk. Het is een Hewlett- Packard. Een Amerikaans merk dus. Ik heb wel behoefte aan een nieuwe printer. Liefst in 3D. Echter ,als het te duur is blijf ik bij mijn HP.😢😢😢

  Heeft het nieuwe papierformaat A20 aangegeven hoe zij denkt de economie te stabiliseren en de staatsschuld af te lossen, tevens binnen welke termijn? Tegen de tijd dat de staatsschuld is afgelost zijn we al decennia verder en in de tussentijd zullen er weer nieuwe financieringen aangegaan zijn ongeacht wie aan het bewind is. Vervolgens wil A20 de boel reorganiseren nadat de staatsschuld is afgelost. Na een jaar of twintig of zo dus. Als er nu al sprake is van waterhoofden binnen de ambtenarij , hoe groot zullen de waterhoofden dan zijn na pakweg 20 jaar? Dat Suriname zaken doet met landen die in eerste instantie weinig gemeen hebben met Suriname, is geen beletsel. Wat naar voren moet komen is het wederzijds voordeel ,belang, balans en respect. Daar voldoen al deze ‘nieuwe’ landen aan in het kader van je horizon verbreden. De officieuze band met Nederland zal er altijd zijn. Op staatsniveau is het wat gecompliceerder .Daar heb je twee partijen voor nodig die willing and able zijn. Ook hier gelden de condities aangaande wederzijds respect, evenwichtigheid, gelijkwaardigheid en balans.

  Al met al heeft deze partij niets te verliezen. De kansen voor de aankomende verkiezingen acht ik zeer gering. Maar ze kunnen zich profileren en alvast een schare aanhangers kweken. Tegen de tijd dat het gaat bloeien zijn we dan enige jaren verder. Suriname telt ongeveer een 375.000 kiesgerechtigden dacht ik. Er zijn natuurlijk ook zwevende kiezers. Maar de aanhang zal ook voor een gedeelte bestaan uit kiezers die bewust hun partij verlaten en zich bij A20 aansluiten. Succes!


  Maak melding

 22. @Piet Paulusma, je bent aan het dramatiseren. Je komt met aannames die ik niet heb benoemd.

  SURINAME HEEFT ZIJN EX-KOLONISATOR NIET NODIG, ZE ZIJN SINDS 1975 GESCHEIDEN.


  Maak melding

 23. Economische groeit maar de Mensen zien het niet in hun portemonnee dat weet jij zelf ,nog steeds Voedsel Bank hier in Nederland maar het groeit weet jij voor wie het groeit voor de Multinational maar niet voor de werkende man ,jij krijgt een 50€ maar de huur is omhoog de zorgverzekeraar is omhoog boodschappen is omhoog tel alles op dan zal jij zelf zien dat je er achteruit bent gegaan inplaats van vooruit ,dus niet gaan praten dan het mooier is geworden .


  Maak melding

 24. Beter komen extreem rechtse partijen in Suriname die beter weten hoe ze criminelen moeten aanpakken zoals in Brazilië, Turkije en Polen dan weer loser partijen.


  Maak melding

 25. Samenwerken met een land als Nederland is het beste wat er bestaat. Suriname heeft weinig goede diplomaten die verhouding met Nederland in goede banen en met heel veel tact en wijsheid in goed perspectief kan vertalen. Het is immers een feit dat deze twee landen aan elkaar vervlochten zijn. Het is alleen aan de traditionele partijen gehouden, goede verstandhoudingen met Nederland te kunnen onderhouden. Deze NDP bende is te revolutionair om goede banden met Nederland te kunnen onderhouden. Nergens ter wereld is het revolutionairen gelukt Vrede, en vooruitgang te creëren in welke gemeenschap dan ook.


  Maak melding

 26. @@@ kale

  Blijkbaar zie jij je zelf ook als een buitenaardse ras of buitenaardse intilligentie met als oorsprong een planeet dr ergens tussen de steren. Je bent per toeval op aarde beland en via Suriname als Economisch vluchteling Een paar jaar in nederland woont

  Kalle.. Ga je Etnisch Registreren


  Maak melding

 27. Surinamers in Amsterdam eisen evenveel AOW
  Veel oudere Surinamers in Amsterdam/Nederland krijgen, door regelgeving, minder AOW dan Nederlanders. De gemeenschap eist ­reparatie van deze ‘bittere armoede’. Het college erkent de ‘onrechtvaardigheid’ en gaat de strijd aan.

  Wethouder Rutger Groot Wassink spreekt van een ‘onrechtvaardigheid die hersteld moet worden’. BEELD ANP
  Roy Groenberg (65) voelt zich achtergesteld. Hoe kan het toch dat hij minder AOW krijgt dan zijn witte, buurman? Deze ongelijkheid is een, zoals hij zegt, ‘historische vergissing’.

  Groenberg is geboren in Suriname, dat toen nog behoorde tot het Nederlands koninkrijk. In 1972 verhuisde hij, 19 jaar oud, naar Nederland.

  Nederlanders bouwen in 50 jaar AOW op, elk jaar 2 procent. De generatie die nog op zijn 65ste stopt met werken, begint op zijn 15de. Groenberg is ook Nederlander, maar bouwt pas AOW op vanaf zijn 19de, de leeftijd die hij had bij aankomst in Amsterdam.

  Hij mist hierdoor 8 procent AOW. Opbouw van AOW kan alleen op Nederlands grondgebied, zegt de wet. Surinamers en Antillianen die pas later naar Nederland kwamen, missen dus een paar jaar AOW.

  Bestaanszekerheid
  Groeperingen in de Surinaamse gemeenschap vragen al een tijd aandacht voor de kwestie. De landelijke politiek geeft geen sjoege.

  Daarom richten ze zich nu op de Amsterdamse gemeenteraad. De Amsterdamse Surinamers die geen volledige AOW krijgen, verkeren vaak in ‘bittere armoede’, zegt Iwan Leeuwin van AOW Surneds, die pleit voor reparatie van het AOW-gat. “Ze vallen onder de Nederlandse vlag.”

  Wethouder Rutger Groot Wassink spreekt van een ‘onrechtvaardigheid die hersteld moet worden’. “Nederlandse staatsburgers worden door foute wetgeving in de problemen geholpen. Hun bestaanszekerheid is in gevaar.”

  Hij belooft deze problematiek aan te kaarten in zijn overleg met ministers.


  Maak melding

 28. De AOw is gebasseerd op het aantal jaren die je in Nederland hebt gewoond.

  ook een witte Nederlander die jaren in het buitenland heeft gewoond, krijgt minder AOW.

  wel bij de les blijven mensen…
  en Groenberg…la me nie lachuuuu


  Maak melding

 29. @Piet Paulus,

  Voor wat hoort wat. Van China moet Suriname veel kunnen leren en ook veel kunnen overnemen. De Wet van de stimulerende achterstand heeft China tot een grootmacht gemaakt. China is door ervaringen ook wijzer geworden met het investeren in diverse landen. Ze hebben miljarden aan misinvesteringen gepleegd in heel veel landen en ze zijn al die gelden kwijtgeraakt. Men verwacht thans van de landen een tegenprestatie en dat is terecht. Alleen de zon gaat voor niets op. China heeft grondstoffen nodig en daar betaalt men voor. In elk geval betalen ze veel meer dan de koloniale overheersers hebben gedaan.

  Dankzij China kunnen ook heel veel landen goedkoop komen aan moderne machines voor o.a. de productie van medicijnen, moderne electronica, moderne netwerken,enz. China doorbreekt het machtsdenken van de de witte West Europese en Amerikaanse witte mens. Kortom, ik geloof er heilig in dat het met ondersteuning van China mogelijk wordt voor veel ontwikkelingslanden om ” de wet van de remmende voorsprong ” t.o.v het westen teniet te doen. (Dit is leerstof voor mensen die op een hoger niveau kunnen denken en zaken kunnen overzien). Tel maar je zegeningen als je het Chinese voorbeeld kan implementeren in Suriname. De politieke partij A20 is het spoort bijster. Zij willen een nieuwe fase van Hollands kolonialisme in Suriname tot leven roepen.


  Maak melding

 30. @Piet Paulusma,

  Je bent niet wijs om die vergelijkingen te maken. Suriname was toen Nederlands grondgebied dus dezelfde rechten of niet?

  Wat zeik je over de witte Nederlander in het buitenland, ik snap de connectie niet?

  Je doet aan cognitieve dissonantie, je verspreidt nep nieuws. Probeer je tussen de Surinamers te overheersen parasiet.

  Piet Paulus 14 oktober 2019 at 15:59
  De AOw is gebasseerd op het aantal jaren die je in Nederland hebt gewoond.

  ook een witte Nederlander die jaren in het buitenland heeft gewoond, krijgt minder AOW.

  wel bij de les blijven mensen…
  en Groenberg…la me nie lachuuuu


  Maak melding

 31. Piet Paulus, ik denk dat jij het zicht op de realiteit volledig kwijt bent. Hoelang ben jij uit de realiteit gestapt? De pakketten die naar Suriname worden gestuurd zijn door familieleden, vrienden en kennissen verzonden en niet door de Nederlandse regering. Als het aan NL-se politici ligt gaat er geen enkele cent uit Nederland naar het buitenland. Zij willen de export van geld en goederen vanuit Nederland naar het buitenland beperken zolang er geen economisch voordeel voor Nederland aan verbonden is. De band met Nederland aanhalen houdt ook in dat alle Surinaamse databestanden gekoppeld moeten worden met Nederlandse computers. De poort wordt geopend voor chantage van Suriname door de Nederlandse autoriteiten. Zij kunnen alle waardevolle bezittingen van Suriname monitoren. Het gevolg is dat mensen van Surinaamse origine in Nederland kunnen rekenen op grote belastingaanslagen, ook al gaat het om gezamenlijk familiebezit in Suriname.


  Maak melding

 32. @ Ray Escobar,

  Piet Paulusma heeft gelijk dat je in Nederland moet hebben gewoond om een uitkering AOW te krijgen. Ook voor de blanke Nederlander geldt deze regel.

  Dus wel bij de les blijven Escobar, niet teveel snuiven.


  Maak melding

 33. Kondremangs
  Weer een voorganger die de politiek instapt. ….zie DOE. ….waarom? Deze voorganger komt uit de gelederen van Volle Evangelie van Steve Meye. …….kan het ook geen stunt zijn om zetels en stemmen weg te trekken bij andere bestaande partijen om zo nog meer stemmen /zetels te brengen om zo de machtspositie van DiDiBri en co te willen versterken na de verkiezingen? ??
  Btw Reyme is exmilitair. …..
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 34. Waarom sluit deze gast zich niet aan bij een partij als bijv. DOE ??? Want ik zie geen enkel verschil tussen wat hij zegt te willen doen en wat DOE zegt te willen doen. Bovendien is DOE ook een christelijke partij Of wilt meneertje graag z’n eigen partij hebben om voorzittertje te kunnen spelen??
  Op zo’n manier krijg je alleen maar versplintering. Voor de rest vind ik dat hoe mooier de praatjes van een politicus zijn hoe meer ik hem/haar wantrouw want talk is cheap.


  Maak melding

 35. @RobG:
  Als je een uitkering geniet, dan is het volgens mij niet meer dan redelijk, dat je eventuele bezittingen op geeft.
  Een uitkering is namelijk voor mensen die het nodig hebben.
  Als je een baan hebt, hoef je niks op te geven , en dan mag je heel Suriname bezitten, en heb je nergens last van….
  wel bij de feiten blijven.
  En ik heb nieuws voor je…Geen enkele Nederlandse Politicus kan verbieden dat ik of wie dan ook geld overmaakt naar het buitenland.
  zo lang het eerlijk verdiend geld betreft..

  dus die cafe praat gaat niet op…


  Maak melding

 36. @ Ray Escobar:
  Je haalt zelf het voorbeeld aan van Roy Groenberg met zn witte buurman.
  die vergelijking trek ik door, dus over cognitieve dissonantie gesproken……….

  en ja, grijpen naar scheldwoorden als parasiet e.d. zegt genoeg….
  waar kennen wij dit ook al weer van ??

  hahahaha


  Maak melding

 37. Al die kleine en nieuwe partijtjes hebben trouwens geen schijn van kans om een parlementszetel te behalen bij de volgende verkiezingen. Dus zomaar zitten ze interessant te doen want ze houden zichzelf gewoon voor de gek.


  Maak melding

 38. Beste RobG
  Voor iemand die zegt gestudeerd te hebben bent u wel erg simpel in uw reacties

  1>> U heeft gelijk met al deze nieuwe partijen heeft Bouterse voordeel. Surinaamse stemmers stemmen immers niet op programma of argumenten maar op reputatie voor of tegen. Elke splinter partij met stemmen leidt tot rest zetels die door de grootsten verdeeld worden.
  2>> Wie zegt dat alle stemmers bij de oppositie vandaan gaan kommen is statistisch gezien niet bij de les.
  3>> Uw China promotie verhaal is net zo dom als dat van Bouterse in zijn interview waar in hij Isreal (de boeven van LR group) technologisch de hemel in prijst. Helaas vergeet Bouterse waar veel van de basis kennis voor agrarische technologie en etc. vandaan komen. Wageningen en Eindhoven zijn de knapste regio’s ter wereld. Maakte een harvard prof. een vergelijking tussen De driehoek Amsterdam/Eindhoven/ Rotterdam en vergeleek die met Siliconvalley en stelde dat Silicon Valley even groot qua gebied, qua kennis en economie valt Silcon valley in het niets.
  4>> China is een economische grootmacht en technologisch extreem ontwikkeld. Het is de fabriek van de wereld en kan dat door de exorbitant lage arbeidskosten per eenheid productt, het negeren van het milieu en duurzaamheid als van factor, het leegroven van Afrika en de omgeving.
  5>> China levert ook veel rommel en stapelt de vervuiling op. Het wordt beter omdat ook de Chinezen niet meer alles slikken.
  6>> De ontwikkeling kon zo snel omdat ze een enorme arbeidskracht hebben die zonder enige bescherming in gezet wordt. Ik kreeg laatst door hoeveel doden er gevallen waren bij een magnifiek (technisch en tempo) brug project. In NL was 1 dode al een schandaal geweest. In China zijn 30 doden geen issue maar een kantlijn.
  7>> De post MAO ontwikkeling is enorm maar is die wel zo goed als wij graag geloven. Hoe snel stort deze ontwikkeling weer in als men de echte kosten gepresenteerd krijgt (gezondheidszorg, ouderen), slechte reputatie in Afrika. China functioneert nog goed door het centrale gezag. Het is dus niet te vergelijken met Europa.

  Om terug te gaan naar het Interview met Bouterse. LR group zijn roof kapitalisten die Afrika leeg roven als sprinkhanen en niets van waarde achter laten.
  Zie de studenten huisvesting bij de AdeKus. Voor het budget is ongeveer 20% geleverd van wat belooft is. Voor het Agrarische project blijkt nu dat LR geld van Suriname krijgt en zelf niets investeert en geen risici’s loopt. Het zijn management contracten die hoge fee’s laten afromen en geen resultaat garanderen.

  Bouterse beuzelt over de technologie dat er per rijstplantje gevoed wordt etc. Nu beste RobG dat is in het Westland al 20 jaar standaard technologie en dus wel erg oude technologie.


  Maak melding

 39. @Escobar,

  Ik zal het nogmaals met koeienletters voor je schrijven: JE MOET IN NEDERLAND HEBBEN GEWOOND OM EEN UITKERING AOW ( 50 JAAR) 50X 2%= 100% TE KRIJGEN.

  ALS EEN BLANKE NEDERLANDER 4 JAAR IN AUSTRALIË HEEFT GEWOOND, ONTVANGT DEZE BLANKE NEDERLANDER 4X2% MINDER AOW

  VRAAG AAN LAUWPIE ALIAS ROBG OF DIT NIET KLOPT.

  HIJ IS AFGESTUDEERD AAN DE RIJKSUNIVERSITEIT GRONINGEN (RUG)


  Maak melding

 40. @Piet Pola, je bent echt een dirigerend mannetje last van de aspergersyndroom? Je benoemdt hier klink en klare onzinnige onderwerpen gebaseerd op jouw fantasieën. Ben jij toevallig ook een ingehuurde trol van de Nederlandse regering om fake nieuws hieronder de Surinamers te verspreiden?


  Maak melding

 41. @Henry en Piet Pola, waar heb je het in hemelsnaam over? Ik heb het over het FEIT dat Suriname voor 1975 Nederlands grondgebied was, dus dezelfde rechten als de mensen in Nederland!!!!!! Waarom de Surinamers door een drogredenen korten!!!!!!! Gelijke rechten of niet. Na 1975 komt het verhaal van jouw, wel opletten voordat je begint met blaffen.


  Maak melding

 42. @Escobar

  Klinkt heel stoer en intelligent, maar op mij maakt het weinig indruk.
  misschien kan je aangeven welk bewering fake nieuws is, of niet klopt.
  al die andere benamingen, of complot theorieen snijden geen hout..
  probeer eens inhoudelijk te discussiëren, en als dat niet wil lukken, pak een biertje, en denk bij je zelf,,, ach….ik ben slimmer …hahaha


  Maak melding

 43. @ Escobar,

  now you’re talking.
  dat is de discussie(toescheidings overeenkomst).
  daar sta ik ook achter, want ik verlies ook.
  en niet of de witte buurman meer of minder krijgt.
  hou de discussie zuiver…


  Maak melding

 44. @RobG
  Jij bent echt een idioot!!
  Nederland is niet verplicht Suriname te blijven onderhouden vooral niet na de onafhankelijkheid .Suriname heeft zelf om onafhankelijk gevraagd en het is niet Nederland geweest die het geeist had.Voor de mensen die toen naar Nederland zijn vertrokken en vooral na de coup in 1980,voor die gezinnen ben ik blij.Ze hebben het beter dan de rest die expres zijn achter gebleven.Voor een ieder die zijn of haar geluk ergens anders zijn gaan zoeken nou die mensen kan ik niet kwalijk nemen.Ze hebben het beter dan de surinamers in Suriname.We zijn Nederland dankbaar voor medische hulp die ze in de vorm van dokters zonder grenzen naar Suriname zenden waar jaarlijks een x-aantal patienten geholpen worden .Alleen om deze reden al hoop ik dat de nieuwe regering de relatie tussen Nederland en Suriname herstellen zal.Nederland heeft gelijk om de criminele ndp regering niet te ondersteunen.Sjeesjes toch,het is je baasje bouta geweest die Suriname nooit de kans heeft gegeven om zelfstandig te worden.Wij zijn nooit onafhankelijk geworden…het enigste wat je baasje moet doen is op bedeltochten te gaan en leningen aan te gaan…onze nog te komen nakomelingen moeten de gemaakte schulden aflossen Wat heeft je baasje voor Suriname gedaan?!
  Coups,dec moorden, Moiwana oorlog,bouta amnestie… Schei uit @RobG!!


  Maak melding

 45. @Piet Pola en nu kom je weer met onzin een drogredenen om gelijk te hebben en probeert mij in diskrediet ze brengen onder de momenten van jouw leugens hier. Jij bent niks anders dan een huichelaar. Kom. met jouw excuses en geef mij gelijk.


  Maak melding

 46. @Piet Pola en nu kom je weer met onzin een drogredenen om gelijk te hebben en probeert mij in diskrediet te brengen onder de momenten van jouw leugens hier. Jij bent niks anders dan een huichelaar met frustraties. Dit is aktie reactie je kan het krijgen hoe je het wilt.


  Maak melding

 47. Jammer voor alles waarin men geinvesteerd heeft
  resultaat mei 2020: NUL zetels
  Geldt ook voor STREI,PRO,VVD,SPA, DA’ 91

  Om deze reden moeten alle kleine partijen/nietszeggende partijen afgeschaft worden
  En dan zal men klagen dat we in een verkapte vorm van dictatuur zijn belandt
  Alleen PL,ABOP,NPS,VHP mogen tellen!


  Maak melding

 48. @Ray Escobar
  Echtwaar??De surinamers leven in armoede in Nederland??
  Misschien dat je ze kan adviseren om naar hun vaderland Suriname terug te keren!Luxe en weelde staat hun bij terugkeer te wachten!!
  Waarover praat jij…!?


  Maak melding

 49. @Escobar

  Excuses???? waarvoor??? geen haar op mn hoofd…
  volgens mij heb ik niet één keer gescholden, alleen bewezen dat je niet met ratio discussieert, maar met onderbuik gevoelens.
  maar goed, je bent gedrags wetenschapper, dus de analyse waar het “scheld gedrag”vandaan komt, laat ik graag aan je over..


  Maak melding

 50. Toen hij zei ‘ God kiest de
  Leiding van een land ‘ van een land, was hij mij kwijt. Dit argument werd vroeger gebruikt om de grootste misdaden als slavernij goed te praten en mensen te onderdrukken. Scheiding van kerk en staat is het beste, anders krijgen wij toestanden als Iran. Kijk maar naar de succesvolle landen in Europa die hebben het juk van godsdienst van zich afgeschud. Resultaat: vooruitgang en voorspoed.


  Maak melding

 51. Nederland heeft geen zin meer in Suriname. Sinds 1975 is er wanbeleid geweest. Het land is verkocht aan Canadezen, Amerikanen, Koreanen en Chinezen. Er is geen bauxiet neer en ook geen goud en geen vis. Suriname is erger dan 1 van de Afrikaanse landen. A20 komt alleen voor de njang pattoe


  Maak melding

 52. Suriname kan alleen respect krijgen als alle gestolen geld terug gebracht worden en de dieven achter slot.8dec vonnis uitspreken en oppakken naar gevangenis… Rechtstaat herstellen!!met mooie woorden bereikt je niets.


  Maak melding

 53. @Henry, jouw commentaar over snuiven past echt in jouw fantasieën cq beleving of de achtergrond waar jij je thuisvoelt. Heb je al gedacht aan afkicken?


  Maak melding

 54. Waarom heeft China dan de Raffinaderij van Paranan niet over genomen ze hebben toch grondstoffen .
  Waarom heeft China de Olie Raffinaderij van Antillen niet overgenomen kost maar 2 tot 3 miljard om een nieuwe te bouwen
  De chinezen in Suriname zijn houthakkers geluk zoekers ,bomen slopen in plaats Bauxiet verwerken tot eind producten .


  Maak melding

 55. Onnodige commotie.
  Deze nieuwe partijtjes worden meestal opgericht als strategie.
  Om zwevende kiezers en kiezers van concurrerende partijen af te snoepen.

  De heersende partijen zorgen er hiermee voor dat de kiesdeler door weinig partijen gehaald wordt.

  Een voorbeeld: Doe haalt 2000 stemmen en Palu 350 en VVD 1000 en Die van Reyme 2500.
  De kiesdeler is 4000 in het district dus haalt geen van deze partijen een zetel.

  Haalt Reyme toch een zetel dan verandert zijn toon direct na de verkuezing en sluit hij zich aan bij de partij die hem de fondsen gegeven heeft om mee te doen.
  Hij vergeet zoals PL en Abop. Al zijn morele kritiek en gaat in zogenaamde landsbelang werken met dezelfde slechterikken die hij verguisd heeft.

  Dit is politicologie.
  Strategieen bedenken om aan de macht te blijven.
  Het volk weet dat niet en gaat emotioneel stemmen. Zonder te weten dat de mnr nooit echt stelling genomen heeft.

  Hierdoor blijft men opgezadeld met dieven.

  Hij heeft ook te nimmer gezworen dat hij geldwolven gaat opsluiten.
  Hij zegt de natie heeft gefaald.
  Haha.
  Hierdoor zegt hij nu al dat hij de zeer rijke dieven die grond en geld gejat hebben met rust zal laten.

  Hopelijk snappen jullie wat de bedoelingen zijn.

  Dit soort kleine landen zijn beter af met onder toezien van een sterker land.
  Die wel goede bedoelingen met het land heeft.
  Anders bljjf je deze gelukszoekers hebben.
  Onder het mom van.
  Bla bla
  Materialistische dromers die macht willen.

  Zelfs in hun gemeentes willen ze alle eer.

  Maar Suriname echt daar zetten?

  Dat lees ik niet.

  Be aware


  Maak melding

 56. Kondremangs
  Onze pseudo wetenschapper Lawpi probeert de topic een heel andere wending te geven. ….dit gaat over A20 hier in Su en niet over allerlei andere zaken. ….kom hier en blijf geen stontji trekken in Ptata. .jo bongrobita. ….kom DiDiBri steunen. ..want die krijgt ka. .watra. …..Reyme is een afvallige volgens Steve Meye. ….
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 57. De banden met Nederland kunnen best aangehaald worden, aangezien het grootste gedeelte van de Surinamers er ook wonen. We moeten alleen niet verwachten dat Nederland ook daadwerkelijk iets voor Suriname gaan betekenen, want die fout hebben ze op Bonaire ook gemaakt en alleen de Hollanders varen er goed bij, maar de oorspronkelijke bewoners zijn nu nog slechter af.


  Maak melding

 58. Herstel band met nederland vind ik een goede zaak.

  Liever eergisteren dan vandaag.

  Het punt is alleen hoe?

  *is nederland bereid de souvereiniteit van suriname onvoorwaardelijk te respekteren en geen inmenginging in binnenlandse aangelegenheden.

  *is nederland beteid het coupdossier terstond te openen?

  *is nederland bereid alle cultureel historisch erfgoed terug te geven?

  *is nederland bereid het aow gat met twk te dichten?

  *is nederland bereid het slavernijdossier duurzaam af te wikkelen?

  *enz enz?


  Maak melding

 59. @Escobar,

  De link die ik maak met SNUIVEN is jouw geweldige Nickname Escobar De Drugsbaron:

  Zelfs dat heb je niet door en je zegt dat je afgestudeerd Wetenschapper bent.

  ME SCHOEN, JIJ AFGESTUDEERD WETENSCHAPPER. ALLEEN IN JOUW DROMEN BEN JE WETENSCHAPPER.

  LAUWPIE IS OOK AFGESTUDEERD ECONOOM: GA SLAPEN boi, ESCOBAR


  Maak melding

 60. Hoe positief kijkt R. Groenberg terug op zijn werkzame leven?
  Laat me niet lachen!
  Ik zelf ben op 27 jarige leeftijd naar Nederland gegaan, krijg inderdaad minder A.O.W.
  Maar geen nood, zelf ken ik geen bittere armoede zoals sommigen hier beweren want mijn pensioen
  als leraar op het HBO is goed.
  Ik kan er ruim lekker van leven
  Neem van mij aan als je naar Nederland komt moet jij je verder gaan ontwikkelen.
  Ook staat er ergens boven:
  Nederland staat niet meer aan de top als het over beschikbare kennis en technologieën gaat.
  Wie heeft dan vorig jaar de eerste mobile alvleesklier uitgevonden.
  Landen staan nu massaal in de rij op deze uitvinding te kopen.
  Ik laat het hierbij.


  Maak melding

 61. Wederom een door de mand gevallen apostel. Politieke evangelist? Wie twee heren wil dienen zal metterdaad de ene haten. Opa en oma denken dat na monie e prei wang rol, kerki sma no habi monie foe pai alla montapoe tienden van hun inkomen. Te wojo jagi wo sjie. Wi dat no e bribi dat er verandering gaat komen, want dat begint bij jezelf, ook als je de wereld wil veranderen. Wi dati nooit bribi Steve Meye, Misika en alles wat ndp is en voor staat. Alleen dwazen hopen en geloven en vertouwen op de mens. Er staat geschreven vervloekt zijn degenen geheel vertrouwen op de mens met ons arglistig hart. Maa kuuuutttt we benne benieuwd.


  Maak melding

 62. Weten Surinaamse Nederlanders nou nog niet hoe het met de AOW zit? Lees de reactie van henry at 16:56.
  De AOW kan/kon alleen worden opgebouwd door INGEZETENEN van Nederland; dus niet door ingezetenen van het Koninkrijk, ook al hebben zij de Nederlandse nationaliteit. Voor een volledige uitkering moet men in Nederland hebben gewoond vanaf 15-jarige tot en met 65-jarige leeftijd.
  Voor Ieder jaar dat men niet inNederland woont, wordt 2% korting op de uitkering toegepast. En dat geldt voor ALLE Nederlanders, dus ook de autochtonen.


  Maak melding

 63. A20 je begint zo mooi met het werk van god en plotseling wil je nu met de duivels in zee .ik begrijp jullie dingens niet meer mang .holland vergif duivel bloed geld .jammer


  Maak melding

 64. A20 ,laten wij kijken wat het wordt 2020 ,als je zetels gaat kunnen winnen ,dan pas kan je praten over samen werken ,want jullie hebben nog niks gewonnen en ik denk het ook niet dat jullie gaan winnen jammer nogmaals gaan jullie gewoon bundelen 💪🏽💪🏽💪🏽💪🏽🤝🤝🤝🤝🤝🤝🤝🤝dat is beter.


  Maak melding

 65. Waarvoor banden met Nederland versterken?? Is het niet goed zo??
  Reyme van LOGOS is de grootste boef. Wie kent deze oplichter niet??
  Nu ziet hij dat politiek meer te bieden heeft dan elke keer zijn keel gaan droogschreeuwen in de gemeente.
  Ik wil horen alle Surinamers die hangen in en rond de straten verplicht laten werken. Geen bedelarij meer.
  Denken de mensen dat ze geld gaan krijgen van Nederland?? Werken moeten wij.


  Maak melding

 66. Wij krijgen al veel gebruikte banden uit Holland. Die banden zijn nog goed voor de weg. Waarom nieuwe kopen als 2ehandse ook nog goed zijn. Bedankt Holland voor die banden 👍👍👍


  Maak melding

 67. Ook kareltje dacht een politieke partij te beginnen en scheepte het land op met een onbetrouwbare volgeling die zijn ziel verkocht aan de duivel ddb. Nu staat hij berucht als Bobo Dodje, de hoerenloper en volksverlakker, bedrieger dat al die Pontons kwik van de bodem afzogen. Ma Kuuuuut we benne zeer benieuwd.


  Maak melding

 68. A20: maak het mij geen hol uit of het 10xA2 is of het een snel erg ,maar aansluiting met de EU is beste alternatief . Gesproken over China : als dat land zo geweldig is in technologie en ontwikkeling ,dan WAAROM zijn er zoveel Chinese studenten op TU van Delft? En waarom stopten de Chinezen spionage chip in de Huawei smart phones ???


  Maak melding

 69. over kwik gesproken..

  van ene dotson hoor je niks meer..
  hij was bezig met zijn scalians op de stuw meer kwik op te ruimen,, maar verder hoor je niks meer van.. heeft hij in tussen zijn buit al binnen..


  Maak melding

 70. @Ray,
  De huidige relatie die Suriname met Nederland werkt goed. Het werkt, meer niet. Geen ‘ close ‘ gedoe meer. Er zijn genoeg andere landen waarmee Suriname betere relaties mee kan onderhouden. De mensen van A20 lijden aan het Oidipous(oedipus)complex. Zo onzeker zijn ze zonder Nederland. Wacht maar, het noodlot staat op hen te wachten.


  Maak melding

 71. Robje en enkele andere posters willen NIET weten
  dat Bouta een koloniale COUP heeft gepleegd
  met medeweten en in samenwerking met Koloniaal
  Holland ! Kolonel VALK is de helper en rechterhand
  van Desi geweest, tevens medewerker van de Ned
  Mil Inl dienst !

  Kaikusi zoekt Nederlandse DOSSIERS, je bent een
  onafhankelijk land en de LEGERLEIDER/COUPPLEGER
  zoekt dossier in Holland ????

  Meneer de couppleger was in dienst van CIA en
  van Ned Mil Inl Dienst, DAAROM ZOEK HIJ HOLLANDSE
  DOSSIERS !

  ELKE LEGERLEIDER/STAATSLEIDER HEEFT TOCH
  EIGEN DOSSIERS ?????

  SLIM OM DOSSIER IN NEDERLAND TE VRAGEN, DIE ZULLEN
  VOORLOPIG NIET MEEWERKEN, ZIJ ZULLEN VOOR HUN
  STEUN AAN DE COUP, SCHADEVERGOEDING AAN HET
  SRANAN VOLK MOETEN BETALEN !

  PS : Overigens had Opa Desi ten tijde van de coup nog gewoon
  de NEDERLANDSE NATIONALITEIT !
  KAN GEWOON IN NEDERLAND BERECHT WORDEN VOOR DE
  MOORD OP ENKELE NEDERLANDSE ONDERDANEN !

  Ook deze bewijzen van NATIONALITEIT, zijn voorlopig uit
  het zicht bij de IND !

  Een legerleider/couppleger die zonder meer valse info gebruikt
  van zijn bazen van CIA en NMID, is de grootste blunder die ooit in
  SURINAME is begaan !

  Babbel dus rustig verder over koloniaal Holland !
  Zogenaamd heeft het Paarse regiem RUZIE met Holland,
  TJOERI !!! MEN BESCHERMD MEKAAR TIJDELIJK !!

  Waarom zoekt Desie geen CIA-dossiers of Grenada-dossiers ?????


  Maak melding

 72. Gods woord heeft hem doen verdwalen, dat komt ervan als je de naam van de schepper misbruik om mensen te misleiden. Ik mag me zelf integer noemen maar heb God daarvoor nooit nodig gehad. Verbeter de wereld en begin bij jezelf. Ik heb altijd geleerd op mijn hoede te zijn als mensen zoals deze meneer over God begint. Dit soort lieden die de naam van God herhaaldelijk in de mond nemen om mensen te misleiden voor eigen gewin zijn den duivels zelf. Hij heeft het over ja knikkers hoe is dat te rijmen met het steeds Amen geroep vanuit de zaal? Een gewaarschuwd mens telt voor twee!


  Maak melding

 73. Meneer Reyme gaat u maar eens verdiepen in de geschiedenis van de ZEEROVER Michiel de Ruyter eer u het woord God in de mond neemt. U spot en misbruik de naam van de schepper voor eigen gewin. ”Foute boel” hier begint het mee!


  Maak melding

 74. Deze partij staat in de loondienst van Nederland.. Zij zullen ook gefinancierd worden door Nederlandse staat.. Wanneer ze gaan winnen. Dan gaan ze 🇸🇷 suriname aan Nederland pachten..shell krijg boor rechten. Bossen worden verkocht etc etc.. Arme surinamers zij betalen de tol.. Met. Deze partij komt. Kolonisten terug. Wat missen slaven hun meester.


  Maak melding

 75. Geachte Piet Paulus,
  De mensen zijn al berecht. De rechters moeten alleen nog de moed hebben om het oordeel uit te spreken. Wachten op een politiek gunstig tijdstip daarvoor reduceert de rechtspraak tot een politiek spelletje. Dat plaatst de rechters in eenzelfde soort hoek als degenen waarover recht gesproken wordt.
  Tel uit je winst . . . . .
  En welke partij durft tegen de Surinaamse bevolking te zeggen dat voor elke kleine verbetering in haar lot een hele grote en langdurige inspanning van hen vereist is. Vanaf nu, dit moment, tot minstens honderd jaar verder. Slechts dan laten ze misschien een Suriname achter voor hun nakomelingen die trots zullen en mogen zeggen: “Dit land is door mijn voorouders opgebouwd, ik woon er graag en het is een mooi land”.
  Het weinige wat er nu is moet eerlijk verdeeld worden. Wat heeft een burger aan een perceel bouwgrond waar geen weg naar toe loopt, waar er geen water, elektriciteit en riolering is. Waar de dichtstbijzijnde school op meer dan een uur in de auto verwijderd is.
  Iedereen, en niemand uitgezonderd, zal kei hard moeten werken of studeren en zijn krachten daar inzetten waar hij of zij goed in is, Hij of zij zal zijn of haar kennis steeds verder moeten ontwikkelen en overdragen. Daar waar er niet voldoende geld is voor aanschaf van machines, zal er met man/vrouw kracht gewerkt (ja gebuffeld) moeten worden in alle sectoren, Landbouw, veeteelt, woningbouw, weg- en waterbouw, onderwijs, verkeer en vervoer, gezondheidszorg, kleuter en ouderen zorg enz. enz.
  Werkgelegenheid scheppen lijkt een toverwoord. Het klinkt zeer positief en dat is het ook. Maar de werkenden zullen voor hun arbeid betaald moeten worden ter voorkoming van de nu zo populaire stakingen voor elk wisse wasje. Uitgaand van een bevolking van 500.000 mensen, waarvan 200.000 werkenden is het niet moeilijk uit te rekenen dat zij dus meer zullen moeten presteren dan wat ze voor hun arbeid ontvangen. Wie heeft het lef om dat tegen de bevolking te zeggen? De 300.000 niet werkenden zijn jeugdigen van 0 tot 15 jaar, studerenden, ouderen en zieken.
  De mensen in het binnenland kan je van alles beloven. Maar het is gewoon onmogelijk om in elk dorp een school en een kliniek te hebben. Laat staan een supermarkt waar men terecht kan voor zijn dagelijkse benodigdheden. Maar deze voorzieningen kunnen wel met verstandig overleg zodanig neergezet worden dat ze over land, dan wel over water veilig te bereiken zijn. Samenwerking is daarbij het sleutelwoord en dat moet bij de mensen zelf vandaan komen. Ze zullen daar dus zelf zorg voor moeten dragen, met steun natuurlijk van de gehele gemeenschap.
  Zeker geen populair verhaal, maar wel de waarheid. Om dat te vertellen is moed nodig. En toch denk ik dat iedere Surinamer diep van binnen zich van al deze zaken bewust is. Men moet het alleen hardop uitspreken.


  Maak melding

 76. Merkwaardig toch al die in Nederland wonende ex-Surinamers die vinden dat Suriname vooral geen banden moet hebben met Nederland. Wat is jullie probleem jongens? Teleurgesteld omdat de uitkering niet genoeg is voor een villa en een Mercedes?
  Het verschil tussen het inwoner zijn van een bepaald land binnen het Koninkrijk en het Nederlands staatsburgerschap willen ze ook maar niet begrijpen.

  Zullen we de beslissing of Suriname een relatie met Nederland wil en wat voor soort relatie dat moet zijn maar overlaten aan de echte Surinamers, zij die gebleven zijn!
  Proberen jullie als ex-Surinamers maar eens een beetje loyaliteit te ontwikkelen naar het land dat jullie alles geeft wat je nodig hebt, misschien dat je je dan wat meer thuis gaat voelen. Mensen waar jij een hekel aan hebt die vinden jou ook niet aardig. Vreemd hè! En wat die bittere armoede betreft, zoek een baan!


  Maak melding

 77. MEVROUW OMMAR,

  HET GAAT NIET OM HOE PRETTIG
  U ,UW FAMILIE EN HOLLANSE VRIENDEN HET HEBBEN.

  DAAR ZIJN WIJ NIET IN GEÏNTERESSEERD.

  HET GAAT OM HET BELANG VAN AL DE GEDISCRIMINEERDE EX ( afro)
  NEDERLANDERS GEBOREN IN HET WINSTGEWEST SURINAME.

  VEEL SUCCES VERDER MET UW GEWELDIG LEVEN EN LAAT ONS VOOR DEREST MET RUST.

  WIJ WILLEN NIET LIKKEND EN ONDERDANIG VERDER LEVEN, MAAR VAN ONZE RECHTEN.

  OF U DAT NOU LEUK VINDT OF NIET.


  Maak melding

 78. Sranan regiem babbelt, zij en haar medestanders willen
  niet inzien dat door abominabel financieel Paars beleid
  Ons land wordt verkocht aan China, Rusland en Cuba
  plus een Israelische sprinkhanenploeg !

  Het Paarse staatsfaillissement gaat binnenkort nog meer
  openlijke slachtoffers eisen, oa bij Onze banken en hun
  klanten !

  OPO SRANAMAN AI ! DENG CORRUPTE PAARS POLITIEK MAN
  E SERI UN KONDRE !


  Maak melding

 79. Ook het straatafval, was in een park aan het wandelen echt een mooi park ,maar wat een tering zooi gooien ze in dat park , hele zakken met huisafval, blikjes, papier , van alles , Ik hoop dat er een partij is die wat strenger wordt, liep in het Centrum lagen er mensen drollen op straat, niemand die er wat van zeg, ik moet moet wel zeggen dat niet alles van de Politiek komt, de mensen zelf zijn viespeuken, gooien gewoon blikjes uit hun auto.
  Ze hebben overal maling aan, elke politieke Partij moet ook dit in zijn Agenda zetten.


  Maak melding

 80. @ The Chief: Ja hoor, het geld komt in Nederland uit de lucht vallen. Ben je te lui of te dom in je eigen onderhoud te voorzien dan krijg je een huis en een uitkering, dat weet je toch! Wat zijn die Nederlanders toch lief.
  Als het om de AOW te gaat loopt men te schreeuwen dat ze altijd Nederlanders zijn geweest. Wonen ze in Nederland met een Nederlands paspoort dan zijn ze opeens Surinamers???

  @ K. Keibond: Mooi verhaal, maar waarom je uitsloven in de landbouw als je het als ambtenaar veel makkelijker verdient. Wat verdienen de mensen op Jarikaba? Wat kun je verdienen als manjaplukker of citrusplukker of suikerrietkapper?

  @ Ozcan Ozturk: Je kletst onzin. Waarom denkt iedere Nederlandhater toch dat Nederland Suriname terug wil hebben? Ze waren dolblij dat ze er vanaf waren. De bossen is Suriname al kwijt trouwens aan de Chinezen en de boorrechten zijn voor de maatschappijen die olie an het zoeken zijn. Ook buitenlanders. Suriname heeft Nederland niets te bieden.

  @ Melvin: Wat heeft Michiel de Ruiter met Suriname te maken? Hij vocht tegen de Engelsen en de Barbarijse zeerovers die Europeanen tot slaaf maakten. U weet niet waar u over praat.

  @ Srafu: U bent weer verdwaald in het verleden. De coup van Bouterse was een Surinaamse coup. Dat Nederland er iets mee te maken had is speculatie en wat Valk wellicht heeft gedaan deed hij waarschijnlijk op eigen gezag. Waarom zou Nederland iemand als Bouterse aan de macht willen in Suriname?
  De Surinamers hebben hem twee maal tot president gekozen en nooit veroordeeld, dus blijkbaar wil men hem als machthebber. Alleen de toekomst kan veranderd worden, maar niet door u, u kijkt alleen maar achterom en zoekt daders om slachtoffer (dus loser) te kunnen zijn.

  @ Ray Escobar: Klopt, de Surinamers hebben nog steeds niet geleerd van het verleden. Alleen arbeid leidt tot welvaart en huilen over die akelige Nederlanders is contraproductief.
  Wat doet een Nederlandhater als u in Nederland? Gaat een Hindoe in Pakistan wonen? Gaat een antisemiet in Israël wonen? Gaat een witte racist in Afrika wonen? Waarom gaat een Nederlandhater dan in Nederland wonen? Omdat Nederland het beste land is voor Surinamers om in te wonen?
  Nederland is het beste, zelfs waarschijnlijk het enige land dat zonder bijbedoelingen Suriname wil en kan helpen. Of je dat nu leuk vindt of niet. Maar laten de Surinamers in Suriname dat zelf maar beslissen.


  Maak melding

 81. @Hans van den Broek

  Ik ga mee met Piet Paulus…prima verwoord, ook hiervoor mijn complimenten.
  Ik snap die wanna be nationalisten niet. Het zijn een stelletje narcisten die echt fo-soso naar school zijn geweest. Alhoewel sommigen pretenderen een titel in de economie te hebben en weer een ander gedragswetenschapper denkt te zijn.
  Let op, deze figuren weten alles beter dan een ander en is het toch bijzonder hoe slecht het met Suriname gaat.


  Maak melding

 82. Alleen zijn volgelingen zullen gaan stemmen. Maar vele paars afgedwaalde schapen van awariedomrie Stef Me Anus weten een ding nu met volle zekerheid, NEVER TRUST A RELIGIOUS LEADER WHO TELLS YOU HOW TO VOTE. Ook vele paarsdomme ndper’ s van Misjiekeba die paars ontnuchterd zijn, weten een ding met volle zekerheid, NEVER TRUST A POLITICIAN WHO TELLS YOU HOW TO PRAY.


  Maak melding

 83. @HansjevdBroek ,

  De geschiedenis van Ons Land zal spoedig beschreven
  worden zoals de zaken feitelijk zijn gegaan bij de COUP
  van Desie en Nederland !

  Zelfs het IND-dossier van de NEDERLANDER Bouterse is
  voorlopig, door NEDERLAND in een gesloten lade
  opgeborgen ! Te laf om hem zelf te berechten, want dan
  komen de samenwerking etc bij de wrede coup boven
  water !

  Eea heeft niets met slachtofferschap te maken, de waarheid
  moet boven tafel komen !


  Maak melding

 84. Zijn volgelingen moeten op geen enkele politieke partij in dit land gaan stemmen. Vele volgelingen van Stef Anus Meyje stemden tweemaal oerdom, paars verblindt op de Na Duivelse Partij, Ook vele volgelinegn van MisjieAkolo stemden dwaas op ndp. Karel Breefeltd dacht ook in zee te gaan met de ndp. Velen die stemden op Doe hoopten op een geestelijke opwekking en bloei van land en volk. Maar de duivel bouta heeft ze allamaal bedrogen, ook de gevaarlijke overlopers als Lon, Somo en anderen die dachten………..Steve en Andre hebben de duivel ddb bekeerd. En nu wil Reyme tegen de duivel ddb gaan strijden. A NO GO JEPI, WANT DAARVOOR IS HIJ NIET GEROEPEN. Ook bij Meyje, Misikeba en breefelt a no jepi foe bekeer ddb foe tjarie werkelijk vooruitgang voor land en volk. Deze voorgangers denken in de bres te kunnen staan voor land en volk, terwijl de strijdt al bij voorbaat verloren is en waarom. Ze zijn niet in staat geweest om het gros der ndper’s te bekeren tot de WEG, De WAARHEID EN HET LEVEN en ndp elites die naar hun gemeente gaan hebben nooit berouw getoond van hun zonden door hun levens te veranderen. Integendeel, des te meer ze naar de gemeente gaan van deze voorspoedprekers, des te meer geestelijk en moreel verval. Zelfs baas, zoon, stiefzoon, Dodsjon, en heel veel ndp kerkgangers zijn verworden verdwaasde ndper’ s. Aan de boom herkent men de vruchten en de giftige ndp boom heeft land en volk alleen maar vloek gebracht. Paulus waarschuwde voor dit soort voorgangers. De toekomst ziet er verschrikkelijk paars verderfelijk uit zoalang de oerdomme dwaze debiele idiote van Nature Delirium Patienten het onrecht ddb/ndp dogen. Neks no fout, we gaan weer voor vijf.


  Maak melding

 85. Met onwillige honden is het lastig hazen vangen. Nederland heeft nooit laten zien dat zij gaat voor het welzijn van Suriname. Integendeel heeft dat land Suriname honderden jaren uitgebuit, er misdaden tegen de menselijkheid gepleegd, het volk verdeeld en verpauperd achtergelaten en neemt iedere kans te baat om Suriname negatief voor het voetlicht te brengen. Dat Dhr Reime en de zijnen zich focussen op deze gasten is op z’n minst onbegrijpelijk en getuigt van een minderwaardigheidscomplex waar ik U tegen zeg! Als ik daar was zou ik hem vragen wat Nederland volgens zijn koloniaal brein in de afgelopen 100 jaar zoal gedaan heeft voor Suriname. Overigens vraag ik mij af wat de bijbel zegt over de relatie kerk en staat! Als ik kijk naar wie o.a. de bestuursleden zijn,bekruipt mij een naar gevoel door de link met andere prominenten in deze samenleving en lijkt mij dat de kerk hier wordt misbruikt voor persoonlijke en politieke doelen en ik kan mij niet voorstellen dat dhr Reime daar zich niet van bewust is. Weet je, mi e libi hem nanga dem suma fu hem gi Gado, want die ziet en weet alles.


  Maak melding

 86. @Hans van den Broek: Jij bent echt van de pot gerukt! Je bent of een oerHollander die nog steeds gelooft dat Piet Hein een eerbaar persoon was, dat de slavernij niets te maken had met de zogenaamde Gouden Eeuw en nog steeds vanwege je inborst niet inziet dat zwarte piet een racistisch fenomeen is, of je bent een Uncle Tom of bounty zoals er velen in Nederland rondlopende nazaten van Surinamers wiens bloed onder het bewind van deze duivels is gevloeid en kom je maar niet los van je Stockholm syndroom. Moeten we nou echt af gaan op de geschiedschrijving van de witte Nederlander om zaken te kunnen begrijpen?? Tjoeoerrriii!


  Maak melding

 87. Sranan kan met ELK ander land samenwerken !

  Dat dient en kan op ZAKELIJKE BASIS te geschieden !

  Helaas is het financiele en zakelijke chaos in het
  Land, door Paars WANBELEID en Paarse CORRUPTIE !

  Het HUIDIGE regiem en de Clan er omheen is
  echter bezig Sranan te VERKOPEN aan enkele
  internationale Graailanden en Graaibedrijven !

  PS : Enkele PAARSE futuboys, lopen maar over
  Nederland te jengelen ! Kijk en denk maar even
  aan de PAARSE VISHEKTRAWLERS, de slechte
  PAARSE Alcoa-Suralco deal, de PAARSE SCALIAN-
  natuur-vernietigende-rooffabrieken en de door
  PAARS net binnengehaalde Israelische Graaigroep
  etc etc


  Maak melding

 88. “DMX 16 oktober 2019 at 01:22
  @Sabaku, dat nederigheid zit in jouw dna daarom blijf je op 1 punt hangen en behoort jij tot dat klootjesvolk van de maatschappij. Voor jezelf opkomen doe je niet vandaar dat je meelult.”

  Nederigheid: is bij mensen een houding of eigenschap die zich kenmerkt door weinig voor zichzelf te eisen en zichzelf niet op de voorgrond te plaatsen, en afkeer van gebruik van macht of aanvaarden, laat staan opeisen, van eer. Nederigheid is niet te combineren met egoïsme of egocentrisme.

  Jij bent zo vooruitstrevend, daarom heb je het nodig om met de NDP mee te heulen. Zelf heb je niets op eigen kracht kunnen bereiken. Noem mij nederig, maar ik buig niet voor moordenaars en dieven. Ik heb hoogswaarschijnlijk, zo nederig en bescheiden als ik ben, meer bereikt in mij leven dat jij ooit bij elkaar zal kunnen snuiven.

  Het zal mij niet verbazen dat ik bij jou een gevoelige snaar heb geraakt, onderkruipsel. En nu a.u.b. terug naar het hol waar je vandaan komt. Oja kijk ook nog even in de spiegel als je die tenminste kan veroorloven en zie daar wie werkelijk tot het klootjesvolk behoort….


  Maak melding

 89. @ Luciën
  “Met onwillige honden is het lastig hazen vangen. Nederland heeft nooit laten zien dat zij gaat voor het welzijn van Suriname. Integendeel heeft dat land Suriname honderden jaren uitgebuit, er misdaden tegen de menselijkheid gepleegd,…”

  Beste Lucien u heeft geen volledig beeld van de eigen geschiedenis. lees aub Anton de Kom en er zal u duidelijk worden dat Suriname meer aan NL als land, veel meer gekost heeft dan het opgeleverd heeft.
  Het is een feit dat er, naar het huidige wereldbeeld, enorme misdaden tegen de menselijkheid begaan zijn en dat individuen heel veel verdiend hebben en andere individuen failliet gegaan zijn.
  In de top tijden was de west en dat was veel meer dan Suriname incl. de handel op het hele Caraïbische gebied niet meer dan 5% van het BNP van Nederland. Dit was het resultaat dat bekend gemaakt werd in een recent promotie onderzoek.
  De helft bleek ook nog eens uit handel met Franse koloniën afkomstig
  Verder was Berdice veel groter dan het huidige Suriname.
  Ik herinner u er aan dat tot 1820 Nederland niet als een land het gezag voerde over kolonieen maar dat het ondernemingen zoals de West Indische Companie bepaalden wat er gebeurde.

  Onverlet de misdaden verwijs ik u graag naar de het dagboek van Kapitein Stedman in de tijd van de Boni Oorlogen en u zult zonder vertaling een beeld krijgen van de tijden waarin veel enorme misstanden plaats vonden. Nuance is op haar plaats.

  Op Cuba is de slavernij pas in ongeveer 1890 afgeschaft.
  In West en Oost Afrika bestaat de slavernij nog steeds.
  In de Aziatische productie landen (China/India/ Bangla desh) is er nog veel slavernij.
  Ofwel het zou verstandig zijn de zaken te bezien van uit het tijdsbeeld en niet naar de maat staven van nu.

  uw mobiel en toestenbord bevat vrij wel zeker slavenarbeid uit Congo (coltan), Indonesie (tin) en China (lopende bandwerkers).


  Maak melding

 90. IK WOON ALWEER 4 JAREN IN SURINAMIBO EN WACHT NOG STEEDS OP EEN REGEL WIJSHEID.
  WANNEER KOMT ER EEN VONNIS OM OOM DAISIE DE MOORDENAAR OP TE SLUITEN OF HOEFT DAT NIET MEER? IN DIE 300 REACTIES HEB IK NERGENS ANTWOORD GEVONDEN. JUST TELL ME WHERE TO FIND IT.
  MASJA DANKI.


  Maak melding

 91. @roy escobar. wat een onzin kraam jij uit over de aow. als je minder aow krijgt komt dat omdat je ook niet heb afgedragen. mijn (blanke nederlandse man) krijgt ook minder aow omdat hij lang in het buitenland heeft gewoond en dus ook niets heeft afgedragen aan de aow


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.