Brandweer schaft tweedehandse uitruk- en blusvoertuigen uit Nederland aan

45
Brandweer schaft tweedehandse blusvoertuigen uit Nederland aan
De wagens werden gedoopt door de Surinaamse minister van Justitie.

Het Korps Brandweer Suriname (KBS) heeft vier gebruikte uitruk- en blusvoertuigen in ontvangst genomen. Het gaat om tweedehandse voertuigen die zo compleet als nieuw zijn aangeleverd door het Nederlands bedrijf Kenbri Fire Fighting. De overhandiging van de sleutels en overdracht van de voertuigen was op maandag 14 oktober 2019 bij de Hoofdkazerne van de brandweer aan de Gemenelandsweg.

Volgens de commandant van het KBS Radjen Jakari, was er dringende behoefte aan vervanging van de huidige bedrijfszekere uitruk- en blusvoertuigen. “Op een gegeven moment waren wij geconfronteerd met een situatie waarbij ongeveer 50 procent van de blusvoertuigen niet meer bedrijfszeker waren en de veiligheid van het brandweer uitrukpersoneel in gedrang kwam. Deze voertuigen moesten vervangen worden”, gaf Jakari te kennen bij de overdrachtsceremonie.

De commandant zei dat het KBS sinds 2016 onder de aandacht van het Ministerie van Justitie en Politie (Juspol) had gebracht, dat de dekking van de repressieve brandweerzorg in bepaalde verzorgingsgebieden in materiele opzichten in gedrang zou komen. Er is volgens hem toen terstond werking van gemaakt door zowel het ministerie als de korpsleiding om dit euvel binnen niet al te lange tijd tot het verleden te laten behoren.

Een van de nieuwe voertuigen van het Korps Politie Brandweer (KBS)

“Uitgaande van de financiële situatie en de haalbaarheid om op kort termijn een aantal van de voertuigen te vervangen, hebben we toen het voorstel gedaan om gefaseerd goed gebruikte tweedehandse blusvoertuigen aan te schaffen. Hiervoor is door het ministerie goedkeuring gegeven. Dit beleid is door de huidige minister Stuart Getrouw voortgezet”, zegt Jakari. Voor eind dit jaar zal er nog vier voertuigen aangeschaft worden.

Minister Stuart Getrouw die zelf zeer ingenomen is met de vervanging van de voertuigen, zegt dat het ministerie het traject voor de aanschaf van nog meer brandblusvoertuigen zal voortzetten in het eerste kwartaal van 2020. Ook voor wat betreft de Persoonlijke Standaard Uitrusting (PSU) van de brandweer, is het ministerie bezig om nieuwe ladingen veiligheidsschoenen en handschoenen binnen te halen.

De minister zal met de korpsleiding en de brandweerbond om de tafel gaan om te werken aan de realisatie van hetgeen beloofd is door de overheid, met name de positie en loon van het brandweerpersoneel.  Na de officiële toespraken is er overgegaan tot de overdracht van de sleutels van de blusvoertuigen.

45 REACTIES

 1. Gek he. Nu ze voor werkelijk een paar duizend Euro want meer kosten die wagens niet is Nederland wel goed genoeg. Zal mij benieuwen wat voor bedragen er op de begroting wordt opgevoerd.
  Hoop dat er nog maar weinig houten gebouwen zullen verbranden.


  Maak melding

 2. Uit Nederland ??? Van de Kolonisator ??? Ik ben benieuwd hoeveel ndpers nu het lef hebben om te zeggen dat er geen zaken gedaan moeten worden met die slavendrijvers.


  Maak melding

 3. Nederland dank je hartelijk dat jullie ons weer helpt in de vooruitgang. Dankzij Nederland zal dit arm en onderontwikkelde land overleven.


  Maak melding

 4. @ Zweepslag

  Je haalt de woorden uit mijn mond, DDB wil toch niks te maken hebben met NL,waarom heeft hij dan geen stok voor gestoken ?????
  @ Forza

  Ik weet het het is sarcastisch bedoeld, nee het domme massa betaald ervoor !

  Sari tori
  Jacko


  Maak melding

 5. Zo dat is leuk en heel hard nodig dat heet recycling of te wel hergebruikt en ze zien er heel goed uit, nog vele vele keren na deze. Ooit gedacht aan abri´s (bushokjes) is ook een leuk idee I.P.V naar de schroothoop.


  Maak melding

 6. Is grootaandeelhouder van Suriname grote broer China niet ingesprongen met donatie van brandweerwagens… Als die grote sweatshops/smokkel panden bedoel winkelpanden in brand gaan dan moet toch snel geblust.


  Maak melding

 7. Voor de veiligheid zet Sranan haar domme paarse babbels
  even opzij !

  De voertuigen zijn dringend nodig en er is geen GELD !

  Voorlopig maar met goedwerkende tweedehandse voertuigen
  werken.

  PS : zal het eens tot Paars doordringen dat alleen forse
  bezuinigingen op het overheidsbudget, Sranan uit het
  Staats-faillissement kan halen !

  DOOR NOG STEEDS, NOG MEER TE LENEN, ZAKKEN WIJ
  VERDER IN DE FAILLISSEMENTS-PUT !


  Maak melding

 8. Het bedrijf Kenbri Fire Fighting levert diverse brandweerwagens aan Nederlandse brandweerkorpsen, aan brandweerdiensten van bedrijven en aan lucht( havens). Ze kunnen alles leveren op het gebied van de brandbestrijding. Het is geen filantropische instelling maar een commercieel bedrijf. Voor de wagens moest betaald worden en dat heeft de Surinaamse overheid gedaan. Zolang de brandweerwagens goed functioneren is er mijn inziens geen vuiltje aan de lucht.


  Maak melding

 9. Het lijkt er trouwens op dat de aanhangers van VHP en NPS niet ingenomen zijn met deze brandweerwagens. Zij zijn niet gewend de tering naar de nering te zetten. De Surinaamse economie is zich aan het herstellen en het land moet genoegen nemen met deze in goede staat verkerende brandweerwagens. Een gloednieuwe brandweerwagen kost nog altijd € 290.000,- per stuk. VHP en NPS hebben zeker het geld op de plank liggen om nieuwe brandweerwagens te kopen.


  Maak melding

 10. @ Ray Escobar.

  Waarom verbied je niet de auto importeurs van Su niet, om gebruikte auto´s uit Japan te importeren?
  Prioriteiten zijn er wel : maar niet bestemd voor het land, en volk maar voor bepaalde figuren in Su !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 11. Alles daar is 2e hands
  Vliegtuig,ambulance,scotuwagi,brandweerwagen, Yokohama ala Kka
  Schaamteloze idioten die luie Surinamers die niet eens t lef hebben om hun fouten toe te geven
  Alles is lenen
  Weg is de toekomst !!


  Maak melding

 12. Er is toch betaald??? Lachmon had een brug vr nf1,– en ht is in nederland gebleven en Su moest bergingskosten betalen.
  Er zijn niet alleen 2 de habdse auto’s te koop in Su. Je kan nieuw kopen als je het geld hebt. Nooit is iets goed. Nl zou moeten zeggen : neem die wagens


  Maak melding

 13. Laat me één ding zeggen, die gierige koulo nederlanders geven niets gratis weg. Voor alles wordt betaald. En dit bedrijf levert niet alleen aan Suriname maar ook aan andere Europese landen. Geen ene moer weten sommigen van jullie maar altijd maar die hersenloze onzin uitkramen en het zijn altijd die koulo surinamers die in Nederland wonen en van een ka uitkering leven en niet eens werken dus hebben ze tijd genoeg om een heleboel mars uit te kramen. Die koulo verraders die zich alleen maar negatief kunnen uitlaten over Suriname. Koulo redi musu . Inplaats om aan de mensen in Suriname te denken strelen ze hier hun eigen mapima misplaatste EGO want ze weten het zo goed. Altijd dat koulo kritiek op Suriname van veraf met die vette volgevreten varkens buik van jullie. De dag dat jullie verraders een poot op Suriname grond zetten moeten jullie gewoon ter plekke dood vallen, door KARMA die uit jullie stinkende bek komt. Laat me één ding zeggen SURINAAMSE NEDERLANDERS, NEDERLAND GEEFT GEEN KA OM JULLIE ONDANKS DAT JULLIE JE WITTE NEDERLANDERS VOELEN. JE BENT EN BLIJFT EEN BUITENLANDER. STELLETJE ZIEKE HONDEN ZONDER EIGENWAARDE. Altijd dat onderdanige gedrag van jullie hier in Nederland om van te kotsen. Bang om jullie grote bek open te doen wanneer ze je als surined belachlijk maken in Nederland en sltijd maar mee lachen. En vooral bij een bepaalde bevolkingsgroep springen ze gelijk in de houding ook als ze vernederd worden. En dan hier op Waterkant sabi mang komen spelen. Fuck you all stelletje azijn pissers. Wat hebben jullie toch een ongelukkig leven om je te komen afreageren op nieuws van waterkant.😂🤣


  Maak melding

 14. Even te verduidelijking, de brandweerwagens zijn gegeven door de provincie noordholland.
  Hier is alles nieuw aangeschaft.
  Alleen het bedrijf Kenbri Fire Fighting heeft ze helemaal gerevideerd
  op kosten van de provincie.


  Maak melding

 15. De NDP’ers wilden geen band met de kolonisator. Lees nu de reacties van hun hier. Wendy wil het liever gratis dat zijn ze eenmaal gewend.

  RobG alias gebrek die vindt dat de economie aan het herstellen is. Waarschijnlijk wegens aanschaf brandweer wagens bij de kolonisator??

  En Ray Escobar die vreet zijn nieren op dat straks zijn huis geblust moet worden, door materialen gekocht bij de kolonisator.
  Hij had liever nieuwe materiaal. Maar weet niet dat de roverheid amper nagels heeft om zijn reet te krabben.

  Allemaal een grote huichelaars. Rob gebrek spand de kroon.


  Maak melding

 16. Nooit en nooit is er iets goeds altijd maar negatief en alles afkraken en God mag weten waarom het zijn altijd maar de zelfde negatievelingen die hier op WKN wonen ze schijnen geen leven te hebben


  Maak melding

 17. 2016 aan gegeven en oct 2019 gerealiseerd is positief dat het in zo’n kort tijds bestek is voltrokken, snelle handelingen mogen vaker in het nieuws. Zijn de spoorrails al geslepen?


  Maak melding

 18. Altijd klagen Surinamers!!!!!!!!!!! nietssss is goed omdat ndp aan de macht is, ik vind het een goede zaak.
  Laatst zijn er 5 kinderen op 1 dag overleden tijdens een brand.
  Suriname heeft meer brandweertrucks nodig en meer personeel.


  Maak melding

 19. Misgunners die zoeken alles om te janken ,,op alles hebben bepaalde kritiek .al hun negatieve energie zal positief uitkomen en hun negatieve als een rookwolk over hen heen zal hangen wat een rotvolk zijn sommige


  Maak melding

 20. DDB word op niks waar hij het goede voor heeft in dank afgenomen.Dan als je gaat kijken wie deze praters en jankers zijn..pfff..allenaal werkloos wanr werken willen ze niet.

  Triest volkje soms.
  Als ze eens wisten welke landen grote intresse tonen in ons land en wat wij kunnen bereiken door als volk samen te bundelen dan komt het goed.Mijn volk wil alles gratis he🥀🥀🥀🥀


  Maak melding

 21. Gebruikte goederen zijn niet helemaal afgedankt. De Surinamers zijn in staat om van niets iets te maken.
  Alleen deze mislukte president kent geen waardering. Dat weten wij allemaal, daarom zal hij de komende verkiezingen glansrijk verliezen.


  Maak melding

 22. Kopen tot daar aan toe. Hoe zit het met het onderhoudt van deze voertuigen????Ze kunnen blijven kopen maar wat voor noodzakelijke technische kennis hebben ze hierover zelf in huis. Niets, nada.
  Hoop dat dit goed komt. Hoeveel brandweer wagen staan er op onze luchthaven en voldoen ook aan de gestelde eisen. De brandweer hoor 24 uur, 7 dagen per week op een luchthaven klaar te staan.
  Een brandweer kazerne voor de hele stad Paramaribo is niet voldoende. Elk district hoort een brandweer kazerne te hebben en hoort 24 uur, 7 dagen per week bemand te zijn. Standby. Zeker nog nooit van gehoord. Wanneer je zulke voorzieningen treft, doe het dan ook goed en verricht geen half werk of voor de show. Daar heeft het volk niet aan.

  Sarie Torie


  Maak melding

 23. Als je HET niet genoeg hebt en je kan het van een ander krijgen of van een bedrijf (K.F.F.) waarmee je afspraken/contacten hebt dan is het toch niet verwonderlijk dat het geleverd wordt (gratis of betaald) zolang ze goed functioneren. Buitendien wil ik de mensen die niet weten hoe de vork in de steel zit AUB mond dicht want dit heeft niets te maken met politiek maar het redden van mensen e.d.
  Sommige mensen gebruiken wel 11 ongepaste woorden in hun tekst (MET LEVENSWAREN SMIJTEN) dit is gewoon zinloos. Surinaamse Nederlanders moeten ter plekke dood vallen (WAT EEN AGRESSIEVE UITSPRAAK, WAT EEN HAAT) nou ik ben wel bang voor zulke mensen met een auto op de weg die rijden je te pletter als ze weten dat je buitenlander in je geboorteland bent. BAH


  Maak melding

 24. Wanneer legt Nederland onze eerste snelweg, volgens de internationale standarden, wanneer bouwt Nederland onze eerste WaterzuiveringsInstallatie, tot nu toe allemaal open riool, kennis en expertise ligt in handen van de NLers, dus waar wachten wij op.


  Maak melding

 25. De kansloze FAILED STATE Suriname komt altijd weer op de knieën terecht bij die witte mannen in korte broek aan de Noordzee, als het om verdere ontwikkeling gaat.
  Alleen gaat deze voormalige kolonisator en slavendrijver, niks SCHENKEN zoals de nieuwe colnisator China. Maar gewoon aftikken voor je spullen. Met 200 miljard in de grond en 800 miljoen vaten olie is dat peanuts…toch??


  Maak melding

 26. @Afiba/
  Kun je geen fatsoenlijk Nederlands bezigen?.Waarom al die krachttermen.Ken jij alle Surineds? Het zou je sieren als je je wat beschaafder zou gedragen.Je maakt jezelf onsterfelijk belachelijk.Je moet niet zo over de Surineds praten die jaarlijks miljoenen euros naar Suriname overmaken,duizenden pakketten verzenden waaronder medicijnen etc.Dus blaas niet zo hoog van de toren.Zonder de vrijgevigheid van de Surineds en
  overige Surinamers die overal ter wereld leven en a la dol geld en goederen naar Suriname zenden als het thuisfront daarom vraagt of bedelt.Let voortaan op je woorden!!!


  Maak melding

 27. Eigenlijk zijn dit afgedankte wagens, ma paars kuut, net als voedselpakketje kuut om het gros der paarse dwazen monddood te maken. Laatst nog was motjo Lena, samen met Harry in de Supermarket, toen ze samen gratis een DWT met moete lazen zeiden ze eeeh wat kuuut, kijk noh ndp doet kuuut. Wat een mooie auto’s.


  Maak melding

 28. @ RobG

  “Het lijkt er trouwens op dat de aanhangers van VHP en NPS niet ingenomen zijn met deze brandweerwagens.”

  RobG hoewel ik geen partij aanhang maar wel als oppositie gezien kan worden. U zit er weer naast.

  Het is een verstandige benadering want dit soort materieel is ook na 10 jaar of meer bij goed onderhoud in nieuw staat. Het wordt immers niet permanent gebruikt en zelden langdurig op maximaal vermogen in gezet.

  Suriname kan beter veel gebruikte brandweerwagens van deze kwaliteit hebben dan een paar nieuwe.

  U geeft ook aan niet goed te lezen. Deze 4 brandweerwagens kosten geen euro 700.000. Het project van 12 brandweerwagens (dit waren de laatste) kost euro 700.000 ofwel net geen euro 60.000 per stuk
  Euro 180.000 zou een slechte prijs geweest zijn.
  Voor een nieuw prijs van 1 brandweer wagen kunnen er nu 5 gekocht worden.

  Indien er een goede relatie met Nederland zou zijn waren ze waarschijnlijk gratis in nieuwstaat verzonden.

  Als kritische noot wil ik wel aandacht vragen voor onderhoud (budget voor onderdelen) en hoeveel er aan de strijkstok blijft hangen.
  Bij het laatste verwijs ik graag naar de al weer vergeten Asfaltinstallatie etc. die veel te duur overgenomen zou worden indien de VHP er geen stokje voor gestokken had door een offerte te vragen in Brazilie.


  Maak melding

 29. @Jojo,

  Het internet is en open informatiebron. Ik heb de informatie over het aantal gekochte brandweerwagens gelezen in een ” betrouwbare ” Surinaamse online nieuwsbron. Het is bekend dat een kale nieuwe brandweerwagen ruim € 280.000,- kost. Als de wagen wordt voorzien van de nodige hulpmiddelen loopt de prijs hoger op. Ik vind het wel een goede keuze van de regering om deze wagens aan te schaffen. Ik ga ervan uit dat de leverancier ook ondersteuning zal verlenen bij het onderhoud van deze wagens.

  U denkt nog steeds in termen van ‘ gratis krijgen ‘ als de verstandhouding met Nederland goed was. Ik heb de indruk dat de realiteit aan u voorbij is gegaan. We leven nu in een andere tijdsperiode.


  Maak melding

 30. Kondremangs
  1 vraag aan Lawpi. …je wordt steeds door @jojo van links naar rechts en terug gebakst. ….wanneer mogen wij hier in Su jouw geweldige expertise over van alles en nog wat verwelkomen. …want jij zou een betere president dan DiDiBri worden. ….Trouwens iedereen zou een betere president dan DiDiBri worden. ….want die ligt weer aan de nierdialyse. …
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 31. Robg

  Vertel geen leugens. De Surinaamse overheid heeft voor de vier brandweerwagens in totaal €701.000,- betaald.
  *********************************************************
  Die brandweerwagen op de foto was cadeau van de provincie Noordholland


  Maak melding

 32. Wat is er mis met de aanschaf van tweedehands brandweerauto’s. Ze zijn opgeknapt en kunnen dus nog lang mee. Bovendien is, gelet op de financiële situatie van het land, onzinnig om nieuwe wagens aan te schaffen.
  Het gebruik van tweedehands spullen is geen schande maar een kwestie van het verstand gebruiken.


  Maak melding

 33. RobG

  U hebt een rare manier van lezen en argumenteren.

  Mijn stelling was ook dat het een goed deal is voor Suriname. PUNT.

  U benadert alles vanuit negatieve grondhoudingen en vooral jegens het land dat u gastvrij opgenomen heeft.
  U jubelt als China iets geeft of gratis lijkt te doen en nu is het verwijzen dat NL bij een goede relatie dit soor materieel normaal weg geeft of bijna weg geeft.
  Recent kreeg Jordanie voor een habecrats veel defenisie materieel.

  Beste RobG u meet met twee maten.


  Maak melding

 34. Het lijkt wel alsof er hier alleen maar geklaagd word

  Het is voor mij zo raar dat de bevolking zo uiteen gerukt is en elkaar uitscheld discrimineerd neerhaalt etc…

  Zo komt dr nooit een eenheid …blakkamang e tege blakkamang en dat is ook te merken dat hoor je in muziek,zie je op straat,en dat hoor je ook letterlijk dagelijks hoort men wel n paar x op straat de welbekende mpp.

  Het is jammer jammer dat wij niet meer het voorbeeldige land zijn in zuidamerika …maar een coke poort hebben geopend waardoor wij zijn vervallen tot een natie die verloren is.

  Dit zijn keuzes geweest van de bevolkinig zelf …kies je voor een storyteller leugenaar en coke gebruiker en dealer dan krijgt men ook de gevolgen hiervan mee.


  Maak melding

 35. Zweepslag, je hebt een grote mond, maar weet jij dat het gekocht is en niet een gunst is, eerst goed nadenken wat je zegt, en ja ze blijven nog steeds een kolonisator, dat zijn ze altijd al geweest, misschien ben jij een likker, maar niet een ieder.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.