Onthulling van 3,5 meter hoog houten beeld van president Bouterse

93
Onthulling van 3,5 meter hoog houten beeld van president Bouterse

In de Congreshal van Suriname is vrijdagavond een 3,5 meter hoog houten beeld van de Surinaamse president Desi Bouterse onthuld. Dit gebeurde tijdens de Soso Lobi Kunst Expo met als thema ‘Lobi Sranan Udu’. Het beeld is gemaakt door de 28-jarige kunstenaar Guillermo Linger, die ook het beeldhouwwerk bij de Waka Pasi heeft vervaardigd.

Linger gaf aan dat het beeld van de president is vervaardigd uit hout dat is voortgekomen uit een manjaboom, die naar schatting ongeveer 210 jaar oud is. Het heeft hem 1 jaar en 5 maanden gekost om het beeld helemaal te vervaardigen. De kunstenaar geeft aan dat hij vijf jaar terug tijdens de verkiezing al een beeld van 1 meter had overhandigd aan de president dat was vervaardigd uit mahonie hout.

Aan het voetstuk van het beeld van Bouterse is een plateau gebouwd met een gedeeltelijke weergave van het levensverhaal -en wel in abstracte vorm- van deze prominente en volgens de maker bijzondere Surinamer. Linger heeft ervoor gekozen om een beeld van de president te maken omdat hij vindt dat Bouterse een echte doorzetter is en omdat hij is aangegrepen door zijn levensgeschiedenis.

Naast Linger nemen nog vier Surinaamse kunstenaars te weten Jhunry Udenhout, Milton Masé, Magretha Moesnadi – Sastropawiro en Rahied Abdoel van 11-15 oktober deel aan de Soso Lobi Kunst Expo welke gehouden wordt in de Congreshal op initiatief van Purple Movement en Stichting SMART.

Het vervaardigen van hoogwaardige beeldhouwwerken uit verschillende Surinaamse houtsoorten tijdens deze beurs, vindt plaats ter ere van de 74ste verjaardag van president Desi Bouterse tevens voorzitter van de NDP.

Beeld van Bouterse gemaakt door Jhunry Udenhout

93 REACTIES

 1. Heeft deze heer Linger niets anders te doen? Dit project kan straks als fakkel gebruikt worden of brandhout tijdens zijn Bouta zijn crematie. Het was belangrijker geweest om de 15 prominente mensen die 15 december zijn vermoord daar beelden van te maken en op het onafhankelijkheidsplein neerzetten ter nagedachtenis. Hr Linger witte voetjes maken om dit soort fratsen uit te halen, zet voor ons volk die onder bittere armoede lijdt geen zoden aan de dijk. Onze oudjes in de verzorgingshuizen, die in de huizen onder erbarmelijke omstandigheden gedwongen moeten leven, sommigen liggen letterlijk weg te rotten in hun bed, omdat het personeel te lui is om oma of opa uit bed te halen. Linger ga je daarmee bezig houden in plaats van ander halfjaar aan een lelijk beeld te werken. Onze gezondheidszorg ligt al jaren letterlijk op zijn gat, er zijn geen medicijnen in ons land. Dagelijks vallen er doden in ons ongeorganiseerd drugs crimineel land.En ga jij Linger witte voetjes maken bij een moordenaar. Hou je wel rekening met de familieleden van deze mensen. Achterlijke, idiote koe, boeler en hielenlikker. Ga je schamen. Wat Bouta en zijn vriendjes in de regering al jaren doen is hun eigen zakkenvullen en suiker strooien in het achterlijk volk hun ogen, waarvan jij de grootste bent. Suriname verzuipt en jij bent aan het beeldhouwen, rot toch op man.


  Maak melding

 2. Afschuwelijk, maar in feite geeft dit afgodsbeeld ook de ware aard van deze mens uit, die dankzij dwazen debielen en idioten sinds 1980 wordt aanbeden. Opa en opa lachten zich bijna een paarse schijt. jongoe a so baas takroe moro bakroe.


  Maak melding

 3. Afschuwelijk, maar in feite geeft dit afgodsbeeld ook de ware aard van deze mens weer, die dankzij dwazen debielen en idioten sinds 1980 wordt aanbeden. Opa en opa lachten zich bijna een paarse schijt. jongoe a so baas takroe moro bakroe


  Maak melding

 4. Alweer een jongere die niets afweet van de geschiedenis of niets wilt weten. Een boutist alweer.
  Linger, ik waardeer je kunstwerk. Maar je kan je kostbare tijd liever gebruiken aan betere ontwerpen van onze kostbare hout. Want deze meneer Bouterse is het nieteens waard om in hout gesneden te worden. Hij is het waard om in stof opgejaagd te worden!


  Maak melding

 5. Zo om je heen kijkend mag je dankbaar zijn dat de hoeksteen van Suriname uit democratie bestaat. De kunstenaar Linger staat het volkomen vrij van wie dan ook een sculptuur te vervaardigen. In dit geval heeft hij gekozen voor Zijne Excellentie Desiree Delano Bouterse. Hij geeft aan dat hij Bouterse standvastig vindt en dat hij geïntrigeerd is door de socialisatie van hem. Zijn goed recht. Wie is de rest en welk recht eigent men zich toe om dat af te keuren en zeggen dat hij iets anders moet gaan doen? Is het een misdaad? Verregaande bemoeienis noem ik dat. De onvergevingsgezindheid van de mens zit nog dieper dan het DNA.

  PS Het standbeeld van Saddam Hoessein was veel groter. En het bestaat niet meer. Kaarsrecht in de houding staat Zijne Excellentie. Bescheidenheid siert de mens. DRIEËNEENHALVE meter , a no bigi tumsi tog? 😂😂😂


  Maak melding

 6. In een democratie heeft iedereen het recht zijn/haar mening te ventileren. Dus ook degenen die vinden die felle kritiek leveren om de kunstenaar Linger en het lelijke standbeeld van Bouterse hebben dat recht. Ook ik heb het recht te mogen zeggen en schrijven dat het standbeeld van Bouterse lelijk is net zoals hij aks mens lelijk is, met name zeer lelijk van karakter.
  En nu maar hopen dat mijn reactie wordt geplaatst.


  Maak melding

 7. Aan Guillermo Linger zal terzijnertijd gevraagd worden om die ROMMEL die hij vervaardigd heeft Zelf in de Fik te steken. Wat een belediging voor het surinaams hout … uit de stam van een 210 jaar oude manjaboom is deze Rommel gemaakt. Waar heeft die manjaboom gestaan !!! Is meneer zo deskundig om te bepalen dat die manjaboom 210 jaar oud is … interessant doen.

  Het Borstbeeld van MMDDB is afschuwelijk lelijk … mag nergens in het openbaar een plek krijgen.
  Het is een beeld voor … Honden en Katten … om tegenaan hun … BEHOEFTEN … te doen.

  Na mei 2020 … OPRUIMING … via Referenda … van bepaalde objecten door de Bermpartij{regering}
  aan het volk opgedrongen … b.v. Revobeeld { Waterkant }. Mama Sranang vraagt erom!!!!!!!!


  Maak melding

 8. Hij had beter van alle 15 slachtoffers van de decembermoorden een borstbeeld kunnen maken.Misschien kunnen ze het beeld uithollen en DB erin plaatsen na zijn dood en daarna het geheel naar het crematorium .


  Maak melding

 9. Wat een leugen zeg. 210 jaar geleden, hadden ze in Suriname geen mango bomen. De mango boom is geen inheemse plant en is door de Aziaten naar Suriname gebracht. Die zijn nog geen 210 jaren in Suriname.

  Bouterse omringd zich door een leugenachtige geschiedenis.

  En de kunstenaar dient hem als zijn grootste leugenaar


  Maak melding

 10. Gewon prachtig.dit s adembenemend.julie zyn jaloers,omdt r geen beeld vn Julie poepstampers zyn gemakt.ipv om iets t bewyzen zite julie alen t klagen.bouta mut Julie gewon afschieten,s t beste.en by the way ,wie likt geen bilgat tegenwoordig.holland likt chan zyn bilgat n betaald Mt 20.000 euro.zo Zielig.2020 komt 1000% NDP terug,of j nou wilt of nit.laat chan maar LGBT vlag n zyn bilgat gan hysen.hahahaha


  Maak melding

 11. Heer Linger maak nog meer werken,

  Anti-MASSAMOORD-BEELD, bijvoorbeeld !

  Of een SRANAN-Faillissements-BEELD !

  PS : De geoliede propagandamachine van de
  Paarse clan draait al enige tijd op volle toeren.

  ECHTER SRANAN PRODUCTIE KRIMPT EN
  EXPORT IS 0,000 !
  PAARSE SCHULDENBERG STIJGT HEEL HARD !!!


  Maak melding

 12. Wahahahahaha…Dit is me wat de tegenstanders krijgen zowat een hoge bloeddruk feitelijk zouden ze het beeld van lachmon weg moeten halen en dit beeld voor in de plaats moeten zetten


  Maak melding

 13. Dit is de nabestaanden van de december moorden letterlijk een trap nageven,door de zogenaamde kunstenaar Linger.Elk jaar in december herdenken familieleden de ouders,hun zonen, broers, neven en blijven zij vechten voor gerechtigheid. En wat doet deze hersenloze Linger hij gaat hun moordenaar vereeuwigen met houtsnijwerk. Hopelijk vliegt dit gedrocht van een standbeeld spontaan de fik in. Wat pijnlijk voor de familieleden. Dit is zeer traumatisch voor hun. Er wordt nu dus letterlijk op hun zielen getrapt door Linger. Iemand met zijn verstand op de juiste plaats kan zich niet voorstellen, dat deze hielenlikker zijn tijd, aandacht en energie besteedt aan zo iets gruwelijks. Linger met deze actie van jouw, spuug je letterlijk in de gezichten van de rouwende familieleden die keer op keer weer gerechtigheid zoeken voor hun geliefden die 15 december zonder pardon zijn vermoord..


  Maak melding

 14. Als meneer Linger wil pronken met grote beeld, ik denk dat hij zo zo beloond zal worden voor zijn mooie of lelijke beeld van de President, mensen nog even geduld,het gaat niet lang meer duren,over enkele maanden dan zullen we precies weten,waarom in deze boom gesneden is.


  Maak melding

 15. Mensen wat een een gedonder en scheld partij desi bouterse heeft inderdaad moorden gepleegd laat het aan God Hij heeft het laatste woord en niet jullie !!!!!!zo haatdragend komen jullie over dom volk .
  2e punt suriname heeft jezus hard nódig waarom een afgodsbeeld maken van een mens die morgen sterven zal het behaagd God niet want nu wilt u Bouterse neer zetten als een afgod stommen jullie met die rommel gaan jullie God zijn aangezicht zoeken en om leiding vragen om het land suriname te besturen, want surinane heeft grote problemen, suriname leent nu overal geld laten we bidden mensen dat God om kijkt naar suriname Amennn


  Maak melding

 16. SURINAMERS ZITTEN VOL MET NEGATIVITEIT GUNNEN ELKAAR NIETS , VANDAAR DAT ZE NIET VOORUIT KOMEN, ZIE MAAR DE REACTIES NIET EEND DIE BEELDHOUWER COMPLIMENTEREN , MAAR GELIJK VUUR, HAAT EN NEGATIVITEIT UIT SPUWEN IK BEN GEEN REGERINGS MEDEWERKSTER OF WAT ELS EN HEB OOK GEEN KLEUR MAAR JULLIE ZITTEN VOL HAAT EN WROK, ALS OF JULLIE HET BETER KUNNEN OF ZOUDEN DOEN PFFFFFF

  EN JIJ HIER BOVEN ROT TOCH OP MET JOU GESNEDEN BEELD HOEVEEL KERKEN BEZITTENN GEEN GESNEDEN BEELDEN VAN JEZUS DIE AANBEDEN WORDEN , WORDEN DIE KERKEN OOK ONDERHANDEN GENOMEN OM DIE BEELDEN TE VERWIJDEREN, JULLIE LOPEN ALLEMAAL MET EEN KRUIS AAN JULLIE KETTINGEN WAS DAT DE REDEN DAT HIJ AAN HET KRUIS MOEST STERVEN, DAT WIL JE ALS GELOVIGEN NIET BESTEMPELEN WANT WAS EEN ZWAAR KRUIS TOT BLOEDENS TOE, OM TE ZIEN HOE ZWAAR JULLIE LEVEN IS DAT JULLIE DIE KRUIS BLIJFT DRAGEN EN ALLEEN MAAR NEGATIVITEIT STROOIEN.


  Maak melding

 17. Zo hartverwarmend om te zien dat president Bouterse de waardering krijgt die Santoki noch Gregory Rusland ooit zullen krijgen. Het volk zit echt niet te wachten op figuren die de ” magic ” missen om een goede politieke leider te zijn.

  Wat deze figuren in petto voor de bevolking hebben is verschrikkelijk. Om aan de eisen van het IMF en de Wereldbank te voldoen zullen deze loozers zwaar gaan bezuinigen op onderwijs, pensioenen, uitkeringen, gezondheidszorg, de politie,enz. Hierbij zullen bij deze zware bezuinigingen juist hun politieke vrienden en weldoeners bij floreren. Zo werkt eenmaal het systeem.

  Het is een politieke keuze als men wil voldoen aan de eisen van IMF en Wereldbank. De regering Bouterse gaat er anders mee om. Dit vloeit voort uit het sociale contract dat president Bouterse met het volk heeft gesloten. De overheid is de grootste werkgever en verschaffen van collectieve voorzieningen en kent haar verplichtingen naar de bevolking toe.


  Maak melding

 18. Het beeld doet mij denken aan de droom van koning Nebukadnezar in het bijbelboek Daniel. Wellll… ik buig voor geen occulte/afgod , ik ken 1 Allerhoogste God 👍👍👍


  Maak melding

 19. Oh My god wat een verschrikking, een moordenaar, belachlijk meneer Linger, dat geld, tijd en energie had je beter kunnen stoppen in de armoede van onze opa’s en oma’s die pienaren in verzorgingstehuizen en bejaardenhuizen. Jammer deze man verdiend geen standbeeld, ik zou het liever aan iemand geven die tenminste wat aan Su heeft gedaan onze 1e presiden Ferrier, dat was echt een kerel.
  Schaam je en haal het niet in je hoofd om het ergens in Paramaribo te plaatsen, zonde wordt een fakkel dag.
  Ai Sari tori.
  Je naam gaat eraan.


  Maak melding

 20. Dictators hebben allemaal dezelfde houdingen : Saddam Hoeseyn , deng tsao Ping. Pot, Vladivc, enz…linger heeft die duistere kant van die moordenaar geschetst .


  Maak melding

 21. Bouterse krijgt waardering van uitschot en ezels !

  Bouterse éénoog koning der blinden.

  Iemand met zelfrespect en principes zal betere waarden en normen kennen.


  Maak melding

 22. Meneer Linger moet een fikse geldboete krijgen voor het kappen van een 210 jaar oude boom en een standbeeld van een moordenaar noem ik geen kunst, maar een natrap aan de nabestaanden van de decembermoorden.


  Maak melding

 23. @pakirtigri
  PS Het standbeeld van Saddam Hoessein was veel groter. En het bestaat niet meer schrijf je

  wat is er ook alweer gebeurd met dit beeld? 😂😂😂😂😂😂😂😂😂


  Maak melding

 24. Kondremangs
  Wat er voor die 210 jaar oude boom om gebruikt te worden voor DiDiBri. …..letterlijk paard van Troje voor Su. ….
  Oppassen kondremangs. ….dat u niet uitglijdt over de slijm van Lawpi voor de adoratie van de mislijder van Su. ….hoezo democraat? Anti democraat ten top. …
  Enne de dwaze aanhang is druk bezig de voedselpakketten voor morgen ter ere van de verjaardag van DiDiBri uit te delen. ….bami pakket die de kerk instellingen zelf moeten koken. ….
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 25. Ik stel voor om een nationale vrije dag in te stellen, nee twee dagen
  11 of 12 oktober de dag dat we dit beeld moesten aanschouwen
  en de dag dat het officieel onthuld wordt.

  Suriname is rijk en hoeft niet naar instellingen te luisteren die geen persoonlijk belang hebben, maar willen voorkomen dat de bevolking van het land van honger zal sterven.
  Nee, het is veel beter om te spenderen. En als je het niet hebt lenen, lenen. later zullen we wel zien.


  Maak melding

 26. Waarom vatten NDPers kritiek persoonlijk op?
  Kritiek op een slecht beleid en afkeuring van corruptie en criminaliteit in een regering hebben niks met haat en negativiteit te maken.
  Het gaat om de realiteit in te durven zien en het verlangen naar rechtvaardigheid en verantwoord gedrag.
  Negatieve uitlatingen zijn in het geval van Bouterse dus een reactie van onbegrip voor waardering van een criminele regering.


  Maak melding

 27. @LAUWPIE alias RobG,

  Je bent een duivelaanbidder: Je dweept met een drugscrimineel tegen wie 20 jaar is geëist wegens meervoudige moord.
  Jij houdt van deze crimineel met je ziel en zaligheid. Jouw eigen moeder zou jij voor een habbekrats verkopen ten gunste van jouw afgod.

  Dat is waarom ik jou veracht: Je speelt hier voor econoom afgestudeerd aan de Groningse universiteit. Je bent een POEPEBILLE ECONOOM kan ik je wel zeggen.

  Na de verkiezingen van 2020 zal jouw rol hier op WKN zijn uitgespeeld.

  Jouw afgod, de Crimineel, zal ook tot het verleden behoren.


  Maak melding

 28. Als de boom echt 210 jaar is,dan zal het één van de eerste manja bomen van Zuid-Amerika zijn.Manja is niet inheems in Amerika.En die idioot van een Linger hakt de historische boom om,om van het hout een beeld van een moordenaar en drugs dealer te maken.


  Maak melding

 29. Belachelijk om een beeld te maken van de slechtste president van Suriname is geen goede zaak voor de geschiedenis van ons land.Een man die het land heeft vernietigd en verantwoordelijk van het doodschieten van 15 Surinamers in december 1982.Als mens is hij waardeloos en degene die achter hem staan zijn gewoon gek.Hij heeft het land leeggeroofd van al zijn tegoeden bij de centrale bank 1.3 miljard USD is verdwenen en nooit verantwoord aan het volk.


  Maak melding

 30. EEN BOOM VAN 210 JAAR????? DAN HEEFT MEN 210 RINGEN GETELD. IS MEN DAT WEL NAGEGAAN?

  DUS HOPELIJK KLOPT DIT WEL OF NIET HE. KLOPT DIT WEL DAN IS HET ZEKER JAMMER VOOR ZO´N OUDE BOOM. MOEST JUIST GEKNUFFELD EN GERESPECTEERD WORDEN, WEL JAMMER VOOR ZO´N STUKJE GESCHIEDENIS.


  Maak melding

 31. Allemaal met hun negatieve uitingen tegen over jonge kunstenaar wat een afschuw ,die beeld van Ghandi aan de Heilige weg laten wij over de beeld beginnen te praten ,wat heeft Ghandi voor Suriname Betekend ,jullie weten toch dat Ghandi een vuile vieze Racist was dat weten jullie tocht of niet ,jullie weten wat zijn uitspraken waren over Donkere mensen .daar hoor ik jullie niet praten Fuck Ghandi die Racist die eren jullie wel ,iemand die nooit naar Suriname is geweest en donkere heeft uitgescholden ,jullie zijn zo Racistisch als Ghandi ,Ghandi moet op de schrootte naar oud ijzer en terug getransporteerd worden waar hij thuis hoort maar niet in Suriname .


  Maak melding

 32. Het is duidelijk dat die ‘kunstenaar’ dommer is dan het achtereind van een varken om een beeld maken van iemand die SU voor de zoveelste keer in de afgrond heeft gestort.
  Of misschien hoopt hij dat Bouta het beeld koopt van hem voor een flink bedrag op kosten v.d. staatskas.


  Maak melding

 33. een lafaard van 3.5 meter. net als de gangster lonnie durven geen van beiden een voet buiten suriname te zetten. vrienden met venezuela en ander vage landen waarmee niemand in de wereld iets te maken wil hebben, behalve china. china het land dat je lokt met geld en je dan berooft van al je bezittingen en waardigheid. nog erger dan de kolonialen dus. en goh wat gaat suriname toch vooruit sinds 2010. het land wordt leeggeplunderd vanwege het goud en hout. iets wat de kolonialen ook altijd graag deden. zijn deze mensen dan een haar beter dan de bakra? geen enkel investering in de eigen surinaamse producenten. surinaams toerisme een lachtertje. de binnenstad zwaar verwaarloosd. het hele land verkeert in een algehele achteruitgang met name onderwijs en gezondheidszorg als ook de verkeersveiligheid en veiligheid in algemeen. het populisme en gatlikkerij viert hoogtij. de dommen en jaknikkers maken de dienst uit. wat een trots bijzonder leven zeg als dit de uitkomst is. wat een held. alleen in eigen land hebben ze een grote mond. daarbuiten zouden ze allang in een koude cel zitten en alle kanten worden geboeld. wanneer wordt su verlost van dit soort figuren ? papa tijd zal er een einde aan maken dat is zeker. hopelijk heel snel.


  Maak melding

 34. Waarom zo negatief praten over meneer linger de kunstenaar hij heeft een beeld gemaakt over zijn President is dat ook niet goed wij leven in een Democratisch land ,laten ze die Standbeeld van Ghandi beginnen weg te halen en op schrootte te zetten Richting waar hij vandaar komt ,1.Ghandi is nog nooit naar Suriname gedaan ,2.Wat heeft Ghandi voor Suriname gedaan .3. Ghandi heeft donkere mensen altijd uitgescholden dat ze stinken en nog veel meer .4. Ghandi was ook een pedofiel . Dus laten wij die Ghandi er uit schoppen die beeld hoort niet daar thuis .


  Maak melding

 35. Ghandi was een Grote Racist en dat weten zijn Aanhangers ook maar ik heb ze daar niet over horen praten .maar steeds de vingers wijzen op ander mensen


  Maak melding

 36. Kondremangs
  We hebben het hier over DiDiBri en niet over Ghandi. ……DiDiBri heeft het land vanaf 1980 vernietigd en niet Ghandi. ….dus kruip terug naar Ocer. ….enne dat bami pakket mag je ergens steken waar de zon niet schijnt. ..samen met DiDiBri en zijn boevenbende. …
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 37. Een ieder die hier positief reageert, ik vind dat jullie je te druk maken om het gespuis hier die zich voortdurend schuldig maakt achterlijke uitspraken…. korte metten mee maken ‘gewoon negeren….zijn allemaal niksnutters. Het electoraat zal wederom met deze jaloerse haatdragende lieden afrekenen/afstraffen de komende verkiezingen. Het enigste waar ze goed in zijn is dag in dag uit voor de computer zitten koekeloeren wanneer er weer een nieuw onderwerp wordt geplaatst, ondertussen is er een slaaptekort ontstaan… het geest verslapt en beïnvloed/overgenomen door duivelse gedachten die asociaal gedrag gaat vertonen van haat en het spuwen van hun gif en gal tot hun dagelijkse bezigheid gaan behoren en niks zinnigs uitkomt. Ze zijn zo verbitterd dat ze geen enkele bijdragen kunnen leveren in het maatschappelijk discussie daar ze door en door verdorven zijn en tekortschieten in hun manier van uiten… dat geen enkele nut van betekenis heeft wat bijdraagt tot een gezond dialoog. Nogmaals de degenen die het goed voorhebben met Suriname verspil je tijd niet met dit bagger zooi ze zijn levenloos, gewoon negeren in het vervolg.


  Maak melding

 38. oliedom
  Dat de bakra’s het hout kapte en uit voerde OK , maar er werd wel herplant met name Bruynzeel en dit bedrijf maakte er ook eind producten van ,bijv. De Bruynzeel huizen kwaliteit staan er nog door het hele land, Bruynzeel werd voor een symbolisch bedrag aan Suriname over gedaan ,en wat hebben ze er mee gedaan , hun ziel en zaligheid verkocht aan de Chinese ,bij de onafhankelijkheid kregen ze 3,2 miljard ,van dit geld werd 800miljoen geïnvesteerd in het Apoera en BAKHUIS project gestopt dit project is door bouta persoonlijk stopgezet , mijn vraag aan u is vraag aan uw president waar de rest van de 2,4 miljard is gebleven


  Maak melding

 39. Een ieder die dit afgodisch beeld wil of zal aanbidden zal misdadig vervloekt worden. En wat velen niet weten of willen horen, als dit beeld publiekelijk een standplaats krijgt zal het in brand worden gestoken.


  Maak melding

 40. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Onthulling van 3,5 meter hoog houten beeld van president Bouterse.
  Was de bekende STEVE MEYE WONDER ook aanwezig?
  Want deze zou ook zijn eigen GODDELIJKE ZEGENING moeten geven bij zo’n onthulling.

  Ik dacht bij het zien van zo’n (beeld) aan een andere afbeelding met een historisch verhaal.
  Zie afbeelding van Toetanchamon had een botziekte.
  Alleen stierf hij op zeer jonge leeftijd.

  Veel kijkplezier met jullie 3,5 meter hoog houten beeld.
  Straks krijgen wij nog een Beeldenstorm in Suriname.


  Maak melding

 41. Geen respect voorde natuur. Een boom van 210 jaar our kappen Voor Zoiets. Te gek voor woorden. En hij verwacht lof hiervoor. Hij moet opgesloten worden voor het vernietigen van het natuur


  Maak melding

 42. Sranan-Kunstenaar Linger,

  een MOIWANA-BUSTE of

  8-December-MASSACRE-IMPRESSION,

  was nog aardiger geweest !

  KOMT TIJD, KOMT RAAD, ZEI OMA FU ABRA BROKI !

  ennne…….KOMEN TOT INZICHTEN, NEEMT TIJD !


  Maak melding

 43. 1. U zult geen andere goden voor Mijn aangezicht hebben. ( Het gros der ndper’ s verafgoden ddb )
  2. U zult voor uzelf geen beeld maken, geen enkele afbeelding van wat boven in de hemel, of beneden op de aarde of in het water onder de aarde is. U zult zich daarvoor niet neerbuigen, en die niet dienen, want Ik, de HEERE, uw God, ben een na-ijverig God, Die de misdaad van de vaderen vergeldt aan de kinderen, aan het derde en vierde geslacht van hen die Mij haten, maar Die barmhartigheid doet aan duizenden van hen die Mij liefhebben en Mijn geboden in acht nemen. ( Het gros der ndper’ s buigen en aanbidden ddb )
  3. U zult de Naam van de HEERE, uw God, niet ijdel gebruiken, want de HEERE zal niet voor onschuldig houden wie Zijn Naam ijdel gebruikt. ( het gros der ndper’ s heeft als scheld of vloekwoord, mi gado, mi masra)
  4. Gedenk de sabbatdag, dat u die heiligt. Zes dagen zult u arbeiden en al uw werk doen, maar de zevende dag is de sabbat van de HEERE, uw God. Dan zult u geen enkel werk doen, u, noch uw zoon, noch uw dochter, noch uw dienaar, noch uw dienares, noch uw vee, noch uw vreemdeling die binnen uw poorten is. Want in zes dagen heeft de HEERE de hemel en de aarde gemaakt, de zee, en al wat erin is, en Hij rustte op de zevende dag. Daarom zegende de HEERE de sabbatdag, en heiligde die.
  5. Eer uw vader en uw moeder, opdat uw dagen verlengd worden in het land dat de HEERE, uw God, u geeft.
  6. U zult niet doodslaan. ( het gros der ndper’ s hebben de moordenaar ddb lief )
  7. U zult niet echtbreken.
  8. U zult niet stelen. ( het gros der ndper’ s zijn dieven. )
  9. U zult geen vals getuigenis spreken tegen uw naaste. ( het gros der ndper’ s liegen en bedriegen )
  10. U zult niet begeren het huis van uw naaste. U zult niet begeren de vrouw van uw naaste, noch zijn dienaar, noch zijn dienares, noch zijn rund, noch zijn ezel, noch iets wat van uw naaste is. ( Het gros der ndper’ s zijn geldzuchtig en hebzuchtig )

  Psalm 85
  5 Red ons alstublieft, God.
  Wees niet langer boos op ons.
  6 Wilt U dan voor altijd boos op ons blijven?
  Houdt uw woede dan nooit meer op?
  7 Wilt U ons dan niet redden,
  zodat uw volk weer blij zal zijn?
  8 Laat ons alstublieft zien, Heer,
  dat U goed en liefdevol bent!
  Red ons alstublieft!

  9 Ik wil luisteren naar wat de Heer God zegt.
  Want Hij spreekt van vrede voor zijn volk en zijn vrienden
  als ze zich niet langer als dwazen gedragen.
  10 Hij redt de mensen die ontzag voor Hem hebben.
  Zo is zijn macht te zien in ons land.
  11 Liefde en trouw komen samen.
  Rechtvaardigheid en vrede omhelzen elkaar.
  12 Trouw groeit op uit de aarde.
  Rechtvaardigheid daalt uit de hemel neer als regen.
  13 Ja, de Heer zal goed voor ons zijn.
  Het land zal grote oogsten geven.
  14 Rechtvaardigheid zal voor Hem uit gaan
  op de weg waarlangs Hij gaat.


  Maak melding

 44. Minister van Lening Boefdraad kan met een schoteltje bij die beeld gaan zitten en 1 us / 1 euro of tegenwaarde in srd vragen aan iedereen die Bouterse zat is om tegen die beeld te pissen, wedden dat hij dan snel al die leningen terug kan betalen!


  Maak melding

 45. Als de boom 210 jaar oud was, is het de oudste boom van Suriname. Want pas begin 19e eeuw werd de manjaboom in ons gebied geïntroduceerd. Dat zou dan toevallig zijn of een propaganda stunt voor de onwetende paarden.


  Maak melding

 46. Het maakt niet uit wat voor onderwerp er geplaatst wordt. Je hoort nooit een zinnig woord van de meeste mensen die aan de zijlijn staan. De kunstenaar heeft zijn best gedaan alleen is de man die op de president moet lijken heel erg lelijk. Het gaat om het gebaar richting de president. De kunstenaar heeft talent . Doe je ding jongeman en laat je niet beinvloeden door die klootzakken die commentaar leveren op jouw kunstwerk. Laten zij ook één maken van hun eigen idool.


  Maak melding

 47. De beeldenmaker krijgt elke keer een harde als hij naar het door hem vervaardigde beeld kijkt. Wat Bouterse er zelf van denkt? Enerzijds is z’n ego gestreeld, anderzijds had hij liever een jonge versie van zichzelf gezien. Immers elke keer aan je impotentie herinnerd worden is ook niet leuk.


  Maak melding

 48. De beelden maker krijgt elke keer een harde als hij naar het door hem vervaardigde beeld kijkt. Wat Bouterse er zelf van denkt? Enerzijds is z’n ego gestreeld, anderzijds had hij liever een jonge versie van zichzelf gezien. Immers elke keer aan je impotentie herinnerd worden is ook niet leuk.


  Maak melding

 49. Ik zal heel kort zijn. Collega forum hebben al voldoende geschreven.
  Maar Maar ……….
  Waar blijven de Hindoestanen, Javanen en de Chinezen.
  Kennelijk allemaal het land ontvlucht😅😅😅😅


  Maak melding

 50. Toch is de paars verworden kunstenaar iets vergeten. Hij kon paars kleurige electrische ogen hebben aangebracht door die oogkassen uit te hollen. s’ nachts konden ze dan paars demonisch lichten.


  Maak melding

 51. Was Gandhi een rascist of vertelde hij wat hij zag ?
  Wie is in Afrika geweest en heeft met eigen ogen gezien hoe men in (grote) delen van Afrika leeft ? In de tijd van Gandhi was het erger. Hij kan het weten, want hij was daar.
  Veel Afrikaanse creolen hebben inderdaad een “andere” mentaliteit.

  Kijk zelf maar hoe Antiliaanse, Surinaamse, Amerikaanse, Nederlandse , etc creolen van elkaar verschillen.

  Een Surinaamse creool vindt het een belediging als je hem / haar een Afrikaan noemt .


  Maak melding

 52. @@@Kale
  Ik ben niet helemaal eens met jou stelling.
  Wanneer je gemotiveerd uitleg had gegeven dan had ik conlcusies kunnen trekken. Maar jou schrijfwijze is bot.

  Wanneer Gandhi echt een racist was geweest, dan had hij ook direct alle Indiase moslims moeten eruit schoppen en alle moskeeën met de grond gelijk moeten maken ten tijde van de opdeling. Dan waren de indiërs af van zoveel interne problemen. Nu dat ze zijn getolereerd zijn hun aantallen gegroeit naar ruim 250 miljoen. Ze respecteren de indiase wet en vlag niet en langzamerhand gaan ze naar een eigen staat in een hindoe staat. Ze voelen zich meer verbonden met Pakistan.
  Ik wou dat Gandhi een racist was geweest en had de hindoes verlost van dit soort tuig.


  Maak melding

 53. Het gros der paarse debielen zien hun baas zoals deze kunstenaar dat middels dit afschuwlijk beeld heeft weergegeven, een oude bonuman achtige look president, sa bonu alla deng dong dong dong ndp zombies.


  Maak melding

 54. Ik heb er geen woorden voor, hoe de zwarte surinamers reageren over hoe het in suriname toegaat. Mensen vergeten jullie niet dat:
  Wij allemaal sterven een dag, dus geniet vn het leven en laat derest aan God over.


  Maak melding

 55. De heer Kale,

  Als wij binnenkort weer troefcall in Wi Masanga spelen moet je herhalen wat jij hier over Gandi schrijft. Dan weet ik dat jij een echte vent bent. Zo niet dan vraag ik jou beleeft je vuilspuiterij binnenkamers te houden want je bent hier alleen leugens aan het verkopen. Ik hou het nu netjes maar ik weet wie je bent en ga je niet schuilhouden achter nonsens. Je bent niet de slimste en daarom worden jouw reacties ook verworpen.


  Maak melding

 56. Mooi brandhout, lekker in de fik steken midden op het onafhankelijkheidsplein!

  Hij kan niet eens trots zijn op zich zelf dan hoe kunnen anderen trots op hem zijn??

  Meneer vind buitenland wil zaken met Su doen en dankzij hem, nee het buitenland ziet hoe hij Su kapot maakt en wilt profiteren dankzij zijn stommiteit.

  Hij had best een standbeeld kunnen krijgen maar dan had hij met al die leningen die hij heeft afgesloten, machines om het goud te verwerken moeten aanschaffen, surinamers studie moeten laten volgen om in de goudmijnen te werken en om die machines te bedienen en al het goud te in Suriname houden en niks naar het buitenland te laten gaan en in plaats van zn hand op te houden voor een paar procent. Dan was Suriname met zn 500.000 inwoners misschien wel het rijkste Zuid Amerikaanse land geweest en een hij hoge positie hebben tussen de rijkste landen.


  Maak melding

 57. In Suriname en overal in de wereld zijn er ergere dingen gaande. Een beeld is maar een afbeelding van iets of iemand en is van weinig betekenis. Door het als een afgodsbeeld te bestempelen geef je het een persoonlijkheid of wel, ziel en geest. Let op wat je zegt en denkt want jij bent zelf de schepper van een afgod.


  Maak melding

 58. Su
  je maakt een fout in je laatste posting; je gaat er van uit dat men vooruitgang wil.
  Vooruitgang betekent ook dat anderen het beter kunnen hebben. Dit wil men niet
  Men spiegelt zich altijd aan een ander. Dus hoe slechter de ander het heeft hoe prettiger en heerlijker sommigen mensen dit vinden. Voelen ze zich beter.
  Dat is de mens. Althans velen.
  Bovendien leidt vooruitgang ertoe dat men gaat nadenken over zijn positie.
  Waarom willen vele mannen niet dat hun partner studeert? Hou haar dom, hou het volk dom. dan kan je de baas spelen en haar, het volk onder de duim houden
  In Suriname is het zelf zo dat politici sociale media willen uitschakelen.
  Het is bekend dat er een lo ka op het net wordt gezet, maar als je de negatieve kanten tegenover de positieve zet, dan wint het positieve.
  Men moet dom blijven


  Maak melding

 59. Het beeld is net zo lelijk als de persoon die het moet voorstellen, de kunstenaar heeft zijn best gedaan en is goed geslaagd. Gelukkig dat het uit hout gesneden is, dus is het van tijdelijk aard.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.