Nieuwe datum demonstratie van ‘bezorgde SLM-burgers’ bij KLM kantoor

43
Nieuwe datum demonstratie van 'bezorgde SLM-burgers' bij KLM kantoor

De aangekondigde demonstratie van het actiecomité bezorgde SLM-burgers, afgelopen maandag bij het KLM hoofdkantoor in Suriname, wordt op een andere dag weer gehouden. Dat heeft de groep die strijdt tegen oneerlijke concurrentie voor SLM door TUI fly en KLM bekend gemaakt.

Over de demonstratie die op 7 oktober jongstleden zou worden gehouden voor het kantoor van de KLM aan de Hofstraat 1, is er volgens het actiecomité een miscommunicatie ontstaan met de busbedrijven die voor het transport van de demonstranten zouden zorgen.

“Men had vernomen dat het KLM-kantoor op 7 oktober gesloten zou zijn en is er toen van uitgegaan dat de demonstratie niet doorging. Hierdoor was sprake van een matige opkomst. Vooraf was ook geen ruchtbaarheid aan gegeven en de demonstranten komen uit eigen gelederen. Toch zijn wij blij met het voorlopige signaal dat is afgegeven. Maar uitstel is in dit geval zeker geen afstel!” aldus het comité.

“De ‘Koninklijke Luchtvaartmaatschappij voor Nederland en Koloniën’ vierde op7 oktober haar 100-jarig bestaan, vandaar die datum voor de demonstratie. Wij komen wel een andere dag naar het kantoor van de KLM en dan hopen wij dat de KLM ons met open deuren en armen ontvangt.”

Het actiecomité bezorgde SLM-burgers geeft aan dat zij alle geïnteresseerden tijdig op de hoogte zal stellen over de datum en het tijdstip.

43 REACTIES

 1. Ik had hier al voor gewaarschuwd mensen die denken dat Nederland het meent met Suriname. Het gaat om hun eigen belang. Kijk maar naar het journaal, https://nos.nl > of type in bij google ”Nederlandse geld en goudvoorraad tijdelijk naar haarlem – nos”. En vergis je niet bij het lezen bij alinea 5, het gaat niet 5.7 miljard maar het drie dubbele daarvan. En waar komt al dat goud vandaan….ja precies! en dan Suriname ook nog uitsluiten op de luchtvaartmarkt.


  Maak melding

 2. Stelletje domme idioten!!! Opdonderen met jullie stommiteit. Gaan jullie bij de SLM protesteren tegen de TOREN HOGE tarieven!!! De SLM is een clubje van amateurs en onbeschofte klojo’s die het woord communiceren nog niet ontdekt hebben. Wij zijn blij met de KLM en TUI want door hun gaan de prijzen van tijd tot tijd omlaag!!! Ik ga in december voor €689 naar Suriname inclusief 2 koffers, thanks KLM!!!!


  Maak melding

 3. Wat een onzin..om te demonstreren tegen het wanbeleid van de huidige regering die gezorgt heeft voor criminaliteit, armoede en verloedering van de samenleving..geeft men geen gehoor. Daar moet men zich hard voor maken…!!! Niet voor het karretje laten spannen van de slm die dit zelf over zich heen heeft geroepen en gedoemd is om op te houden te bestaan.


  Maak melding

 4. Misplaatste chauvinistische gevoelens voor een hopeloze nationale luchtvaartmaatschappij,laat de SLM eerst hun slogan “On Trusted Wings” maar eens waarmaken door regelmatig op tijd te vertrekken in hun eigen kisten met vriendelijk personeel zowel aan de grond als in de lucht , want in alle gevallen mankeert daar wel het een en ander aan, net als aan de incapabele leiding


  Maak melding

 5. Ach jee wat is dit weer voor onzin. Het zijn mensen die nooit reizen zeker .! Die monopolie op de mid atlantische route is zelf door de slm gedeeld met de KLM. Lastig als men geen hersens hebben .


  Maak melding

 6. deze gasten hebben duidelijk geen moer te doen. Opa Robby heeft TUI binnen gehaald en dezelfde fossiel prees KLM de wolken in als station manager Nederland en later als directeur. het wordt tijd dat oud managers/directeuren worden vervolgd voor hun misdaden tegen het Surinaamse volk, ten gunste van hun zak. ik werd en wordt misselijk van deze parasiet


  Maak melding

 7. €400-450 is een redelijk bedrag voor een ticket naar Suriname. En de visum moeten ze afschaffen om het een beetje aantrekkelijk te maken voor toeristen. Als je ondernemer bent SLM, moet je rekening houden met concurrentie. De consument kijkt naar zijn eigen voordeel. Ik , politiek neutraal ga geen 800 euro betalen voor een ticket naar Suriname. Die tijd toen ik zo dom was om zo duur te betalen voor een ticket is allang voorbij.


  Maak melding

 8. De situatie is als volgt: De SLM is niet meer in staat om zelfstandig deze route op een volwaardige manier te onderhouden. Het is overal ter wereld bekend, dat een route als deze heel veel vaardigheden nodig heeft om het zonder problemen te onderhouden. Dit is het begin van het einde van onze trots de SLM, Suriname kan het niet meer aan. Het heeft veel te lang geduurd voor ze dat in de gaten hadden. Gelukkig dat er een KLM is die de klappen voor het Surinaamse volk kan opvangen.
  De SLM kan zichzelf opdoeken en het personeel inzetten om de straten van Paramaribo schoon te vegen.
  Als er grotere Maatschappijen wereldwijd zichzelf opdoeken door mismanagement, waarom houdt de SLM zich groot en laat het arme volk in de steek door koste wat kost door te gaan?


  Maak melding

 9. Red Skin mie boi. Jij bent nog een kontenlikker die ja en amen zegt op alles. Misschien heb jij of een familie lid gewerkt in mijn bedrijf die ik had in Suriname. Ik heb een goedlopende beveiligingsbedrijf hier in Nederland. Dus kan me voorstellen dat je mij, als jou soortgenoot ziet. Ik vind het niet de moeite waard om zo duur te betalen om naar een land te gaan ,waar ik geboren ben, die nu op een derdewereld land lijkt. Jij hebt duku toch? Ik niet! Dus betaal jij maar 1200 euro voor een ticket als een dommie 😂😂😂


  Maak melding

 10. Hoe lang is SLM een zelfstandige Luchtvaartmaatschappij? Kom op jou mensen. Ik wil jullie niet dom noemen, maar wel onbezonnen. Bijna heel Suriname werkt bij de SLM. Serieus mensen stoppen jullie je hand in eigen boezem. Ik krijg ieder keer weer de bevestiging dat Surinamers niet reëel zijn. Jullie kunnen ook je EIGEN Vliegmaatschappij oprichten. Dit is echt lachwekkend. Lees ook de Column in DWT. Mi ede jere mensen😂😂😂😂


  Maak melding

 11. De grootste gros Surinamers vliegt liever met de KLM dan met de SLM. Dit heeft met vertrouwen van de maatschappij te maken. SLM maakt te veel fouten en in alles wat met de uitvoering en onderhoud te maken heeft. Service en vriendelijkheid zero. Daarom viert de KLM zijn 100-jarig bestaan en velen vieren dit met de KLM mee. SLM heeft geen bestaansrecht meer. Er wordt teveel gerommeld binnen de organisatie.De ene president na de nadere. De ene njang monie sma na de andere. Het is en blijft een grote corrupte bende. Ze blijven elkaar benoemen om ook hun eigen portemonnee te vullen.
  Deskundigheid ontbreekt om de tent draaiende te houden en dan maar piepen en steeds weer met het vingertje wijzen richting de KLM en Tui. Het gaat toch zo geweldig goed in ons land of niet soms? Handen in eigen boezem steken is het beste.


  Maak melding

 12. TUI is er laatste erbij gekomen dus begin met die te sodemieteren op die route!

  En voor diegene die hier een grote mond opzetten wachten jullie rustig af, als de SLM niet meer bestaat door welke redenen dan ook en mede door Suri’s zoals jullie dan zal dezelfde KLM en TUI hun prijzen misschien wel verdubbelen, dan is het graag of niet of je het nou kan betalen of niet , vraag en aanbod toch?

  Waarom klagen over de prijs btw? Elke surinamer zou die ticket zonder problemen kunnen betalen bij welke vliegmaatschappij dan ook maar dan zouden ze ook diezelfde grote mond moeten open trekken wat de AOW betreft van Nederland, want elke Surinamer tot en met 25 november 1975 is geboren als Nederlander en hebben ze dus recht op die volledige AOW, velen in Nederland krijgen maar een deel en die in Su zelfs helemaal niks terwijl ze geboren Nederlanders zijn!

  Hier de SLM kapot maken om een paar tientjes verschil op de ticket prijs maar daar heel veel geld laten liggen! Laten we met zn allen achter dat geld gaan dan kunnen we allemaal vaker met de SLM vliegen, worden ze groter, en kan de prijs naar beneden!


  Maak melding

 13. Actie voeren, tot daaraan toe. Maar doe het dan wel smart.
  Ik ben geen KLM- noch TUI adept, maar wat hebben die twee nou te maken met deplorabele situatie waarin de SLM is komen te verkeren.
  Terecht zoals een van de reageerders opmerkte; steek je hand in eigen boezem; ga demonstreren bij het SLM hoofdkantoor. De ondergang hebben ze te danken aan hun eigen mismanagement en politiek geregel.


  Maak melding

 14. Boosdoener:
  Surinaamse regering geeft landingsrechten uit (aan SLM,KLM,TUI etc.)
  Dus we moeten niet bij KLM of SLM gaan demonstreren,maar bij de verantwoordelijke minister. Hij kan per direct deze rechten intrekken. Maar Nederland (Schiphol)zal ook die van SLM intrekken. Wat komt dan in gevaar?: goed geraden: toerisme en het voortbestaan van SLM.


  Maak melding

 15. Politiek neuktraal, als je geen geld hebt moet je geen dure reizen willen maken .En ik in jou bedrijf gewerkt hahahahaha jij kan mij niet betalen achterlijke mongool. In Holland heb je gewoon een uitkering en jij koop je ticket op boergoe zoals de meeste zwartjes uit suriname. Jij weet geen moer van de wereld,ticket kost 850 naar Suriname wat is dan nou het probleem ? Dom ben ik niet want ik verdien meer als de pres van Nederland waar jij je uitkering van krijg. 180.000 per jaar van mij en vrouw naar onze school in India,dus wie is hier een dommie? Mijn soortgenoten wonen niet in bomen maar in huizen dus noem mij niet jou soortgenoot want mijn ouders zijn geen apen.


  Maak melding

 16. De SLM loopt van het ene probleem in het andere, zo verlies je klanten.
  Volgens mij is SLM een schoolvoorbeeld van een bedrijf met amateurs.
  Dat bedrijf gaat ten onder vanwege grootsheidswaanzin, aan fraude en ze hebben zeker
  ook geen benul van administratie en financiën.


  Maak melding

 17. Demonstreren?
  Waartegen.
  Een onderneming die winst maakt, niet buitensporig gelet op de winstcijfers van KLM en TUi
  Waarvoor
  Een onderneming, die voortdurend de leiding eruit sodemietert en de volgende leidinggevende de hemel in prijst.

  Als een onderneming geen winst maakt zal deze moeten gaan snijden in de kosten, respectievelijk een hogere opbrengst per persoon (passagier) moeten zien te genereren
  Daarnaast of beter gezegd daarna op zoek moeten naar meer rendabele projecten

  Als KLM/TUI de prijs moet verlagen zoals sommige demonstranten graag zien en vervolgens gaan snijden in de kosten zal dat ten koste moeten gaan van de passagiers. Bijvoorbeeld betalen voor de vracht, meer stoelen (dus minder ruimte) minder service zowel aan boord als op de luchthaven.
  Is dit waar de demonstranten op zitten te wachten?
  Heeft het, los van het bovenstaande, ook maar enige zin om te demonstreren tegen een op winst gericht bedrijf? Heeft een van de demonstranten enig idee hoeveel winst KLM op deze route maakt?
  Ik ben er 100% van overtuigd dat het antwoord neen is. Vraag dit en je krijgt te hioren:veel, of ik heb gehoord veel. Jullie bla bla bla
  Ik hoop slechts dat deze demonstraties de Nederlandse media niet halen, want dan ziet de buitenwereld zoveel domheid of is het slecht naïviteit uit het land waar ik geboren ben

  SLM
  Enige tijd geleden heeft de vorige directie gepoogd om de winstgevendheid te vergroten,
  dit kan je op twee manieren doen
  1. Meer opbrengsten
  2. Minder kosten

  1. Meer opbrengsten.
  Je moet dan niet zoals is gebeurd met toestemming en medewerking van de rvc gaan voor eenmalige hogere opbrengsten (verkoop van eco resort hotel of zoiets), maar voor structureel hogere opbrengsten.
  Niet gebeurd.
  Personeel moet in het vervolg een hogere bedrag betalen bij de vluchten die ze nu gratis of tegen gereduceerd tarief mogen maken.
  Overigens, de belastingdienst moet dit als inkomen zien en belasten
  2. Minder kosten.
  Dan moet je eerst gaan uitzoeken hoe hoog de kosten per categorie zijn. Zowel intern als extern.
  Aan de externe kosten is minder te doen dan interne kosten. Maar ook hier valt winst te behalen.
  Extern is bijvoorbeeld de benzine prijs, onderhoud, luchthaventarief.
  Je moet dan wel van je luie krent afkomen en gaan onderhandelen. Communiceren!
  Interne kosten zijn bijvoorbeeld personeelskosten
  Hoe hoog zijn deze in absolute zin
  Hoe hoog zijn deze in verhouding tot de totale opbrengsten. (de totale arbeidskosten delen door de opbrengsten) en dit gaan vergelijken met bijv de KLM of andere maatschappijen in soortgelijke omstandigheden. In economische termen de loonquote berekenen
  Je moet dan wel van je luie krent afkomen en gaan onderhandelen. Communiceren!
  Vervolgens ga je uitrekenen welke personeelkosten het zwaarste wegen. Daar ga je snijden.
  Ik kan nog wel even doorgaan. Voor nu is het even genoeg
  Maar bovenal zou ik leidinggevenden aanstellen die verstand van zaken hebben en alle andere zaken buiten de deur houden.

  Om de massa nog maar weer een wortel/bacove voor de neus te houden.
  Als de SLM minder kosten maakt en daardoor meer winst, kunnen zij de prijs verlagen
  KLM en TUI zullen dan ook de prijs moeten verlagen
  Dus kom op mensen. Met z’n allen naar het kantoor van de SLM
  Zullen ze erin trappen?

  Speciaal voor de ene (wiens naam niet genoemd mag worden; Harry Potter) die graag man wil zijn heb ik nog een oplossing
  Als iedere SLM passagier een bijdrage van pak ‘em beet €100 betaalt per vlucht nemen de opbrengsten toe en kan de prijs tzt omlaag.
  Zij pleitte er hier immers voor dat rechtgeaarde Surinamers meer met SLM moesten reizen en minder met KLM.


  Maak melding

 18. @Redskin .Ik ga me niet verlagen tot jou drugsdealer niveau. Aangezien je een domme racist ben. Ik wil niets met jou te maken hebben vanwege je verstandeloze en neerbuigende kijk op anderen. Wat gaat het een ander aan hoeveel je verdient. Wat voor meerwaarde heeft het hoeveel je verdiend? Het laat zien dat je een slechte jeugd hebt gehad waardoor je nu wil laten zien hoe geweldig je bent. Je hebt een zeer slechte eigenwaarde. Ga weer bobobie drinken hoor! Ik reageer niet meer op jou berichten!


  Maak melding

 19. Geen analysen, alles is te wijten aan de Nationale Destructie Partij. Ook als kind om melk huilt, is het de schuld van deze schande dagu’s partij!


  Maak melding

 20. Hahaha dat de tickets zo duur zij is met name te danken aan SLM.
  Dat SLM niet kan concurreren is te danken aan de overheid, slecht management, en het waterhoofd aan werknemers.
  Een deel van landingsrechten van elke vlucht op Zanderij worden gebruikt om SLM te sponsoren anders valt SLM om.
  SLM opdoeken of grondig saneren, meer dan de helft van het personeel ontslaan.


  Maak melding

 21. Oh papa, is daar was je al dat tijd.
  Is schande dat we je alleen zien via nieuws.
  We had wel gehoort SLM zou je betaal als je gaat demonstratie houden voor hun. Heb ze al jou betaal?
  Mama zeg ze hep jou al meer dan een jaar niet gezien en nu ze is weer swanger. Breng een beetje van die gelt die SLM heeft jou betaal voor mama om kleren te kopen voor ons.


  Maak melding

 22. Politiekneuktraal je hoef niet te verlagen je bent het al en mijn nivo zal je nooit bereiken . Drugsdealer is je vader die een crack junk heeft bezwangerd en jou heeft gemaakt. Mijn jeugd en opvoeding van super ouders is meer een vorm van jaloezie van jou kant,omdat jij niet weet wie je vader is. En effe googlen en ik weet of je een bedrijf in de bewaking hebt of niet. Maar ik heb nog nooit een zwartje gezien met een eigenbedrijf,ze kunnen wel doen of het bedrijf van hun is. Verder nog een mooi leven met je ene hersencel.


  Maak melding

 23. Pico
  Daar ben je met een lang epistel.
  Ma joe ne antwoord mi te mi aksi yu wang sanie. Paranam komt je bekend voor dus ook de bakkerij. Kom jij ook uit Paranam zo neen hoe komt het dat je zoveel weet van Paranam?

  Nu tot het onderwerp.
  Het bevreemd mij dat iemand (een Surinamer) gaat demonstreren om andere bedrijven, die doelmatig en efficiënt werken EN dus bestaansrecht hebben, op te roepen om een ander bedrijf (de SLM) te laten overleven (100 jaar nog te laten vieren) ondanks dat in deze jungle van economische en investeringswetten is vereist dat voortbestaan afhankelijk is van enkele aspecten o.a.
  Kosten bewust werken
  – Beïnvloedbare kosten zodanig beïnvloeden dat deze minimaal zijn (meestal productgerichte kosten / variabele kosten)
  – Niet beïnbare kosten zo laag mogelijk proberen te houden (niet productgerichte kosten / vaste c.q. constante kosten)
  – Doelbewustheid creëren welke begint bij de RvC naar Directie en vervolgend personeel
  – Klant is koning
  – Zakelijk zijn dus denken en handelen (er is geen ruimte voor matie torie debk aan geregelde Directie en RvC recentelijk nog die mevrouw die van Telesur komt)
  – etc etc etc

  Ik vraag mij af waarom deze mensen niet durven te demonstreren tegen de aandeelhouders en het DNA en de president.
  Ik vraag mij af wie achter dit toneelstuk staan


  Maak melding

 24. Landingsrechten van TUI en KLM verhogen dan heb je meer inkomsten en misschien dat die 2 een aantal vluchten inleveren zodat de SLM meer passagiers voor zich zelf heeft! Bang hoeven ze niet te zijn dat de landingskosten ook voor de SLM verhoogd zal worden in Nederland want Schiphol is niet van de KLM noch van TUI! En zo dan lekker uitwijken naar België net over de grens mer Nederland als dat voordeliger is.


  Maak melding

 25. SU:
  Een deel van landingsrechten van elke vlucht op Zanderij worden gebruikt om SLM te sponsoren anders valt SLM om.
  SLM opdoeken of grondig saneren, meer dan de helft van het personeel ontslaan.


  Maak melding

 26. Redskin je maakt de mens misselijk, je bent bekrompen en ik denk dat je ergens gekrenkt bent in je ¨als je die wel hebt¨waarde want die zijn heeeeeeeeeeeeel ver te zoeken of zijn ze in een mango/kokosboom blijven hangen toen je naar beneden donderde. Want jou racistische uitspraken anno 2019 is te goor voor woorden of zoek je aandacht en heb je wel sociale contacten van hen kan je misschien wat leren of weten ze niet hoe je over de mens denkt. Want naar ´t zijn ben je heel hard op je hoofd gevallen. GEWOON ZIELIG. Wat zullen je kinderen of je ouders toch trots op je zijn.

  En die Redskin is ook al een verwijzing naar de organisatie in Amerika die heet: KKK
  wist je dat niet, wel bij deze. Zij lusten je wel rauw.


  Maak melding

 27. Aj Bigi Sma. Mijn excuus
  Ik heb je lang geleden inderdaad iets gevraagd over Paranam.
  Omdat jij vertelde over je vakantie aldaar
  Daarna keek ik nog of je had gereageerd. Ik zag geen reactie en daarna ben ik het vergeten. Bovendien ben ik hier minder vaak te vinden.
  Ik heb je reactie en vraag niet gelezen en ik weet ook niet meer welk artikel hierbij hoorde.
  Je vraag.
  Ik kende popo, haar kinderen (stuk voor stuk goede mensen), haar kleinkinderen en ik ben zelf twee keer in Paranam geweest.
  Een keer op bezoek boven. De zoon had toen de zaak overgenomen en de kinderen van hem woonden nog in Suriname.
  Ben jij familie van ze? Zo ja dan ken ik je.
  Om de volgende twee redenen.
  1. Accountant
  2. Het feest in Noord van xxxx (naam vergeten). Hij heeft een tv-kookprogramma en wat winkels in SU
  Zo, ik ga weer bal kijken


  Maak melding

 28. @SU
  Landingsrechten van TUI en KLM verhogen dan heb je meer inkomsten en misschien dat die 2 een aantal vluchten inleveren zodat de SLM meer passagiers voor zich zelf heeft! Bang hoeven ze niet te zijn dat de landingskosten ook voor de SLM verhoogd zal worden in Nederland want Schiphol is niet van de KLM noch van TUI! En zo dan lekker uitwijken naar België net over de grens mer Nederland als dat voordeliger is.

  ************************************************************
  Dat is discriminatie dat wil je toch niet ??


  Maak melding

 29. Waar mensen nu pas druk over maken is achterhaald…we hebben dit toe gelaten …nu het hier wat slechter gaat gaan een paar domme ganzen klagen…we wilde toch meer toeristme hier hebben…het bevreemd me dat rekenen een moeilijke vak is voor sommigen die het voor het zeggen hebben…kijk ver vooruit…Dit was al te verwachten…wat heeft SLM zelf gedaan
  ..de helft vlieg gratis…schaf dit af af dan blijft er meer geld over die de SLM financieel beter zal maken….nog 5


  Maak melding

 30. Pico
  Kun je nog wat meer info geven hoe je ben beland op Paranam en welk jaar (jaren) je die 2 keer op Paranam bent geweest?
  A;ls je over boven praat dan heb je het over de oude winkel en ja ik ben familie van Popo.
  🙂 ik hoor nog van je wellicht ken ik je ook


  Maak melding

 31. @Snelle Henkie,

  Dat is geen discriminatie maar een nieuwe regel, net zo als de KLM ook wijzigingen maakt en net zo als TUI gebroken heeft met de SLM en zelf op die route vliegt of gaat vliegen.

  En het zijn beiden nederlandse luchtvaartmaatschappijen en van beiden moeten die landingsrechten verhoogd, als het voor 1 was dan had je gelijk gehad.

  Maar stel dat het discriminatie is, so what? Van wie hebben we leren discrimineren, door wie werden/worden Surinamers gediscrimineerd? Zuiver, door die witte mannen, niet waar?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.