Man deed zich voor als ‘lukuman’ om vrouwen te misbruiken

21
gevangenis suriname

De Surinaamse politie heeft afgelopen weekend een 44-jarige man aangehouden, nadat twee vrouwen van respectievelijk 19 om 24 jaar aangifte van verkrachting tegen hem hadden gedaan. De man deed zich volgens de politie voor als te zijn een geneesheer (‘lukuman’) die in het verleden van de vrouwen kon zien. in de praktijk probeerde de man genaamd Werner S., gemeenschap met hen te hebben.

Volgens verklaring van de twee aangeefsters gaf de zogenaamde lukuman ze aan dat ze hebben uitgelopen voor hun huidige partners, hetgeen toevallig op waarheid berustte. Hij hield ze voor dit niet te zullen verklappen aan hun huidige partners, indien zij vleselijke gemeenschap met hem zouden hebben. Dat meldt het Korps Politie Suriname.

Om de 19-jarige vrouw bij zich te krijgen, benaderde Werner haar partner met het verhaal dat hij de vrouw een ‘wasi’ moest geven om boze geesten te verjagen. Toen de 19-jarige eenmaal bij Werner thuis was, bleek het niet om een wasi te gaan, maar wilde hij vleselijk gemeenschap met haar hebben. De jonge vrouw weigerde , waardoor Werner haar voorhield hetgeen zij uitspookte aan haar partner te zullen vertellen. Dit was doorslaggevend en heeft de verdachte meerdere malen vleselijke gemeenschap gehad met de vrouw.

Behalve de 19-jarige dame onderging de 24-jarige dame, die tevens vriendin is van de 19-jarige, het zelfde lot. De tweede vrouw nam haar 19-jarige vriendin in vertrouwen en vertelde haar het verhaal. Daarnaast vertelde de 24-jarige vrouw haar partner wat haar was overkomen.

De partner die in het ressort Munder woonachtig is nodigde Werner, die een bekende van de familie is uit. Bij die gelegenheid is de verdachte door de partner en een vriend mishandeld. Beide mannen zijn na afstemming met het Openbaar Ministerie door de politie van Munder ingesloten voor mishandeling.

De twee vrouwen besloten toen aangifte van verkrachting tegen Werner te doen. Een derde slachtoffer dat ongeveer op dezelfde wijze door Werner is misbruikt, deed het bureau aan en legde een verklaring af bij de politie over haar gebeuren enkele jaren terug. Werner die een handlanger is geweest van een geneesheer is daarna eveneens in verzekering gesteld.

21 REACTIES

 1. Wat een toestand…niet te filmen dit. Dat vrouwen in Suriname nog in deze BS van lukuman enz trappen….tja blijkbaar loopt bijna iedere vrouw in suriname uit voor zn partner want de zogenaamde lukuman hoefde maar zomaar op de gok te zeggen dat ze uitliepen en t was waar…


  Maak melding

 2. Ja echt gelijk he. Vrouwen lopen uit en ze zijn altijd single.
  Daarom stuur ik ze naar stichting Lobi wie weet heb je het met een patiënt te maken op je eerste sexdate. Al doe ik het met condoom mi neh vertrouw ding vrouwen uit Suriname!!!


  Maak melding

 3. Hij is ndper en de misbruikten ook. Willens en wetens lieten ze zich oerdom misleiden met zijn valse beloften. Precies baas en zijn oerdomme paarse zombies. Ze waren gewaarschuwd, maar huoerdom antwoordt was,…ach laat me hoor, is nie waar, eeh ik ben een grote vrouw, ik heb geen advies nodig, totdat…………oeps deng ai opo, maar die blakka bigi tingi bana lusten ze wel.


  Maak melding

 4. Werner mie boi, ie tjaar streken. Nu moet je boeten. Wat de vrouwen betreft, tja zolang je bijgeloof hebt, heb je geen geloof nodig. God bestaat toch niet!


  Maak melding

 5. In 2 Timotheüs 3:13 staat: Maar slechte mensen en bedriegers zullen van kwaad tot erger vervallen. Ze misleiden anderen en worden zelf misleid. Dit voorval laat duidelijk zien dat mensen problemen op hun eigen manier proberen op te lossen waardoor het probleem nog groter word.


  Maak melding

 6. De Indiaanse, Javaanse, Hindoestaanse jongedame denkt wat zij vandaag op tafel voor het gezin zal zetten. De Creeolse jongedame denkt van wie zij vandaag een lading slagroom zal ontvangen. Zo is het maar net en niet anders.


  Maak melding

 7. Ik hoop dat dit dom gedrag van deze jonge vrouwen, die zich laten chanteren door een lafhartige kerel, een les is voor andere jonge vrouwen in Suriname.

  Dat Surinaamse vrouwen een keertje op zoek naar echte sex en/of een echte kerel is geen doodzonde.
  Vaak zijn ze slachtoffers van een vent die zelf heel veel vrouwen op na houdt en zijn leuter overal in steekt.


  Maak melding

 8. Dit soort gevallen komen helaas vaak voor bij alternatieve “geneeswijzen” overal. Jammer dat mensen erin trappen. Ik hoop dat die vrouwen geen SOA opgelopen hebben, zo ja, ga daarmee NIET naar een andere lukuman voor genezing.


  Maak melding

 9. Klopt de meeste vrouwen lopen uit vr hun mannen.ze sluipen als ratten weg vn huis by elke gelegenheid die ze krygen n meestal mt n leugen.dus vrouwen liegen bedriegen n misleiden mt leugens n wanr de man ht doet zeggen ze als jy ht doet mag k ht ook.moreel verval normen n waarden verdwynt in hun uitgebagerde hoolll.


  Maak melding

 10. NEEEEEEEEEEEEEE, niet alle vrouwen/meisjes of heren/jongens zitten zo in elkaar. Je hebt wel degelijk nette mensen in Suriname maar als ik dit allemaal leest doet me denken aan een stel leeghoofden in SU. Als er mensen zijn die uitlopen voor hun partner dan zit jammer genoeg een aantal zo in mekaar ( vergeten wat waarden en normen zijn) Maar alle mensen in Su zo neer zetten vindt ik onterecht. Als een of ander moderne verkrachter vrouwen zo misbruikt is schandalig en die vrouwen die moesten wel beter weten.


  Maak melding

 11. @ Taurus 9 oktober 2019 at 10:28
  Je verraad wat je bent!!! Schaam je.

  “De vrouwen sluipen weg van huis”, betekent dat ze nog respect hebben voor hun waardeloze man.
  De voor zijn vrouw zijn schatje op belt om te melden dat hij “nu van huis gaat.

  Zal me niet verbazen dat jij ook zo een type bent. Heb je thuis ook een uitgebaggerde hol die als de dood zo bang is voor je??


  Maak melding

 12. Hij was een lukuman. Hij keek de poes uit de boom
  Hij kwam hij zag en hij pakte
  Veni vidi tractamus
  He came, he saw, he grapped them by the pussy


  Maak melding

 13. En trouwens wie gaat met wie vreemd?
  Mannen geven hun geld uit voor een wippen en de vrouw wilt een Waver van tig srd, acrylnagels die wekelijks bijgewerkt moet worden en de dress niet vergeten.
  Jullie mannen moeten daarvoor dokken voor een vluggertje.
  Nee, ik ik ben niet heilig maar houd de eer aan mezelf als vrouw moet overal met opgeheven hoofd kunnen lopen met mijn man, want Surinamse mannen zijn laag ze zijn smoelverlegen.


  Maak melding

 14. Geloven ze nog steeds in lukuman gedoe!?
  Dan moeten ze ook geloven dat verkrachten een ritueel is dat hoort bij lukuman praktijken!
  Omdat de mens heilig blijft geloven in lukuman ,jorka ,bakroe en leba ’s worden ze flink opgefokt ook…

  Ze leren het nooit maar blijven hun mistake herhalen….


  Maak melding

 15. Ik vraag me af wat deze twee meiden te zoeken hebben bij een lukuman?, hier het waar verhaal erachter. Aangezien deze twee vriendinnen gewaagd de spanning opzochten vanwege een onverzadigt gevoel aan hun umapresi…. waren ze weer aan het uitlopen en dit keer hadden ze een lukuman op het oog. Deze op zijn beurt (vb. zie foto hierboven) zag ze ook al vanuit het raam in zijn dofo-oso aankomen lopen… zoals een goede lukuman betaamt zag hij al van te voren wat hem die dag zou overkomen…. dan a man-nengre bigin sreka a tori wakti den. Maar dit keer liep het verkeerd voor ze af want ze kwamen mankend terug naar huis en dus moesten ze een smoes verzinnen waar die lukuman erin werd geluisd en die twee mannen zijn erin gestonken. Dus mannen let goed wat jullie vrouwen achteraf uitspoken, in dit geval zou ik deze twee de deur uitwijzen. Umapresi lai!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.