Leerkrachten Havo 1 vastbesloten: ‘Directeur Sital moet weg!’

38
radikhadevi-sital-directeur-havo-1

De actievoerende leerkrachten op het Openbaar Atheneum, Havo 1, blijven op het standpunt dat directeur Radikhadevi Sital moet vertrekken. Volgens de leerkrachten is er een onwerkbare situatie ontstaan op de school door het wangedrag van de directeur.

Sital wordt door de leerkrachten beschuldigd van rancuneus handelen, manipulatie, het creeren van ruzie onderling en zou zelfs in het openbaar en in het bijzijn van leerlingen docenten aanspreken en beledigen. Op social media uiten leerlingen van de school ook hun bezorgheid over het gedrag van de directeur. Een studente die in de examenklas zit merkt op dat Sital sommige leerkrachten zodanig beledigd dat zij zelfs huilen. “De directeur weet echt niet hoe het hoort, zij is niet alleen onbeschoft tegenover leerkrachten maar ook tegen ons als leerlingen”.

Een actievoerende leerkracht zegt aan Waterkant.net dat nu de situatie van de school in de media is blootgelegd, Sital alle kleine dingen zoekt om mensen aan te spreken. “Bij de minste of geringste dingen moeten wij aanmelden op haar kantoor om verantwoording af te leggen. Het is echt niet meer te doen met de directeur. Wij hebben lang genoeg volgehouden en nu is de maat vol. Sital moet weg want zij is het probleem hier op school”.

De actievoerende leerkrachten eisen dat een directeur van buiten de school komt, zodat zaken op Havo 1 weer op orde gesteld kunnen worden.

38 REACTIES

 1. Ze is een fervente ndper. Pveral waar ndper’ s het voor het zeggen hebben blijkt hun dictatoriaal dwaas wangedrag, net als hun lijder.


  Maak melding

 2. pero 9 oktober 2019 at 08:37
  Zo te zien mist deze vrouw iets. Een goede stevige beurt. Neem van mij aan dat ze daar zeker van opknapt.

  Mag ik even raden ? Jij bent zeker een creool die denkt namelijk altijd en alleen met zijn leuter. daarom ook zijn er zoveel gezinnen uit de creoolse gemeenschap die ontwricht zijn en in de criminaliteit belanden.


  Maak melding

 3. In Suriname hebben ze geen kaas gegeten van wat het inhoudt om leiding te geven. De idioten die allemaal benoemd worden als leidinggevenden…..


  Maak melding

 4. Er is een complot gaande tegen deze standvastige directeur. Leraren en leerlingen die zich niet kunnen verenigen met het beleid, houd het eer aan u zelfd en stap zelf op.
  Surinamers staan niet open voor vernieuwingen, traumatisch.


  Maak melding

 5. Maar niemand noemt een zaak waar ze optreedt. Ze zoekt kleine dingen. Wat voor kleine dingen?? Je moet mt concrete dingen komen. Waarom heeft niemand de mevr haar gedrag gefilmd???waarom geen bewijzen?? Of is ze strak in haar werk?? Regels dienen nageleefd worden. ik wil slaginspercentage van de school dan weet ik of ze goed is. Vele docenten jemen school als bacoven winkel. Op Adek moeten ze ook strakker worden. Geld willen ze maar hun werk is rotsooi. Waarom kan men niet in de normale tijd afstuderen?? Velen daar denken dat ze God zijn. hoe minder afgestudeerden hoe waardelozer je opleiding/school


  Maak melding

 6. Een goede leidinggevende houdt rekening met de gevoelens van anderen.
  Wie met pek (teer) gooit wordt ermee besmeurt .
  Nieuwe bezems vegen schoon maar zonder mensen handen zijn zij onbruikbaar.
  Zachte heelmeesters maken stinkende wonden maar harde heelmeesters zijn dodelijk.
  Wees dus menselijk en niet beestachtig.


  Maak melding

 7. @NPSer 9 oktober 2019 at 12:40, ga je in hokjes denken, in welk tijd leef je, en daarom komt dat land nooit tot ontwikkeling. Wil je dit horen, dan geef ik je mee, Ik kan je wel meegeven dat zei de meest geleerden en capabelen zijn land en volk te leiden.


  Maak melding

 8. Als je denkt macht te hebben als meerdere en je over anderen kan heen walsen dan kan het gebeuren dat als de laatste druppel de emmer doet overlopen, val je op je bek ooit.

  Het ligt niet aan de naam maar aan de persoon zelf want je heb meerdere mensen die zich zo gedragen. Als je hart niet op de goede plek zit dan kan je de persoon niet meer veranderen.


  Maak melding

 9. Revo
  dat moet je doen, je moet precies doen wat je schrijft
  -stal rijden-
  ga naar een stal en steek je leuter maar ergens in, daarna moet je wel je kop uit de reet van die koe halen.
  Je bent zeker een djoeka die denken alleen met hun lul


  Maak melding

 10. @ Times. Jij en je soortgenoten kunnen wel uitdelen maar niet incasseren. Jullie zijn het grootste gevaar voor Surinaamse eenheid. Doe niet hypocriet, want we weten allemaal hoe jullie in elkaar zitten getuige de vele negatieve reacties


  Maak melding

 11. Een verhaal heeft twee kanten. Beter is het om ook haar versie van de klachten jegens mevrouw Sital te horen. Daarna alle partijen bijeenbrengen: mevrouw Sital, de leerkrachten en de leerlingen en door middel van mediation een oplossing trachten te vinden. Altijd makkelijk om een ander te beschuldigen, maar nooit eerst naar jezelf kijken. Deze kwestie moet grondig onderzocht worden en alle partijen moeten ruimschoots de gelegenheid krijgen om hun versie van het verhaal te vertellen.


  Maak melding

 12. Elk jaar weer een gezeik met deze gasten.
  Nu moet zogenaamd een directeur weg.
  Ga verdorie werken want elke vrije dag zijn ze vrij en ook nog paas-, kerst-en grote vakantie wat wil je nog meer en alle freaking weekend ook.


  Maak melding

 13. @NPSer 9 oktober 2019 at 15:12,
  en jullie soort hebben de hele wereld naar de klote geholpen, zie Afrika zie wereldwijd alle alle gevangenissen. Dus waar horen jullie thuis, jij mag het invullen.
  Jullie soort vluchten masaal weg, zie alle boot vluchtelingen richting Europa ipv je eigen land op te bouwen vluchten jou soort weg, waarom omdat ze lui zijn om te werken, ze teren op andermans geld rijkdommen, zelf kunnen ze niets ontwikkelen zo dom is jou soort.
  Jou soort is blijven hangen met de trauma van de Slavernij, Sinterklaas, stof tot nadenken voor jullie soort.
  Waardeloze soort, jullie soort is goed roven, stelen, rondhangen en niks doen.


  Maak melding

 14. NSPer
  Klopt ze is van Hindustaanse afkomst en ze is directrice en misdraagt zich misschien.
  Jochies zoals jij zet ze aan het werk om wc schoon te maken.
  Ik heb begrepen dat je het werk hebt overgenomen van je vader. Die had het weer overgenomen van zijn vader.
  Moi mang, familietraditie. Krieng ka


  Maak melding

 15. @ NPSer 9 oktober 2019 at 15:12
  @ Times. Jij en je soortgenoten kunnen wel uitdelen maar niet incasseren. Jullie zijn het grootste gevaar voor Surinaamse eenheid. Doe niet hypocriet, want we weten allemaal hoe jullie in elkaar zitten getuige de vele negatieve reacties

  Dat zegt een zwarte aap die dondersgoed weet dat zijn bevolkingsgroep zelf de grootste parasieten is. Overal waar zijn soortgenoten zijn vind je ghetto vorming.


  Maak melding

 16. @ Bert van Marwijk
  Het is geen stellingname. Het is een feit!
  De hersenen van deze blaka mang is door de vele bacteriën die hij dagelijks in moet ademen zwaar aangetast, getuige zijn reactie
  Een stellingname is bijvoorbeeld:
  Eerlijk je geld verdienen is geen stelen.
  De minister werkt en verdient in zijn ogen eerlijk zijn geld


  Maak melding

 17. Vijay
  Je zus en je moeder denken er anders over.
  Je wil ook?
  nee jong, dan moet je bij je vader zijn.
  Het geeft niet dat je zwakzinnig bent, mondje open en slikken maar


  Maak melding

 18. Deze directeur zal vast wel een gezin hebben. Hoe benadert ze haar man en haar kinderen? Ik neem aan liefdevol! Het lijkt mij dat beide partijen (directeur en leerkrachten) om de tafel moeten gaan zitten om te bespreken hoe nu verder. De directeur is nergens zonder leerkrachten en de leerkrachten kunnen ook niet verder zonder directeur. Misschien dat de minister van onderwijs kan bemiddelen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.