Jongeman aangehouden op Surinaamse luchthaven met meer dan 7 kg cocaïne

23
Opnieuw lid van Surinaamse band op vliegveld aangehouden om drugs
Waterkant Archieffoto van het BID-Team van de Surinaamse politie op Zanderij.

De 24-jarige Serfans T. is dinsdag 1 oktober door leden van het Bestrijding Internationale Drugs Team op de Johan Adolf Pengel internationale luchthaven aangehouden, nadat cocaïne in zijn handbage werd aangetroffen.

Serfrans stond op vertrek naar Trinidad met als bestemming Bahamas. Tijdens controle werd in zijn handbagage pakjes cocaïne met een gewicht van 7.120 gram aangetroffen en in beslag genomen.

Bij de voorgeleiding heeft hij verklaard dat hij de drugs kreeg van een man die hem U$ 4.500 dollar zou betalen. Echter had hij reeds U$ 2.000 ontvangen. Dit geld is ook op Serfrans aangetroffen en in beslag genomen.

Verder verklaarde hij dat hij in het jaar 2018 in Parijs ter zake overtreding Wet Verdovende Middelen werd aangehouden en voor 4½ maand in verzekering was gesteld. Serfrans die niet heeft geleerd uit zijn fouten is na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek in verzekering gesteld.

23 REACTIES

 1. Serfrans die niet heeft geleerd uit zijn fouten is als het gros der dwaze debiele idiote aanhangers van de Nationale Drugs Partij, waar de stichter een bij verstek veroordeelde drugscrimineel is en zoon voor drugs vastzit in de VS. Dwazen zijn allen die deze drugscrimineel vereren en zijn slechte daden navolgen vol onrecht en bedrog.


  Maak melding

 2. Tweeduizend dollar.
  Tien jaar brommen inclusief eten en drinken en all you can swallow.
  Dit is meer dan hij buiten zou verdienen.
  Slimme jongen. kan minister of ambassadeur worden. Draaideur crimineel is hij al


  Maak melding

 3. Nee hoor ,serfrans heeft geen spijt hoor.Hij zal het blijven proberen.En het betaalt goed ook ,misschien wordt hij de next lijder van Suriname.De huidige lijder heeft meer strafbare feiten gepleegd en hij is gekroond met de lijderschap ,dus…


  Maak melding

 4. Leuk dit nieuws , maar dit is slechts een druppel op de hete plaat. Wanneer worden de echte grote jongens inclusief de “Baas” van het land aangepakt die verantwoordelijk zijn voor de schrikbarende hoeveelheden die vanuit Suriname de wereld in gesmokkeld worden ???


  Maak melding

 5. Vijay heb je pas een computer of mobiel telefoon gestolen en weet je nu wat internet is? Wi-Fi kan je net als damsco bij de MC Donalds krijgen gratis als je naast het gebouw staat zonder cheese burger want daar heb je geen geld voor door de NDP.


  Maak melding

 6. Hersenloos😌, deze achterlijken worden vaak ingezet voor zulke transporten.
  De grote jongens moeten ze pakken, er zitten er nogal wat op de hoge posten, en een gros van hun reist met een diplomaten paspoort..👨‍✈️


  Maak melding

 7. Waarschijnlijk is er geen grammetje cocaïne in Suriname ik lees nooit iets over van de cocaïne in Suriname alleen als het het land word uit gesmokkeld dan heeft een ieder iets te zeggen maar niet over de vernietigde uitwerking van de coke in Suriname wel een dubbele moraliteit


  Maak melding

 8. Waarom maken ze niet bekend tih dih tik ding moni ondro tafra. Sefrans dan had je moeten betalen dan was niet opgepakt zoals velen het doen. Soboeng na roko dih roko so dat ding kisie sma. Zegt gewoon dat deze niet heeft betaald ja.


  Maak melding

 9. Opmerkelijk dat het onderzoek stopt met het vangen van de koerier. Cocaine komt van elders en iemand importeert het. Dat persoon wordt nooit gevangen. Voor de narcotica politie is daar een ontbreekbare muur.


  Maak melding

 10. Forumleden/Reageerders, Odi odi.

  Jongeman aangehouden op Surinaamse luchthaven met meer dan 7 kg cocaïne.
  Maar voor hoelang zal hij hiervoor gaan zitten in de gevangenis?

  Even OFF TOPIC!
  OM eist 2 jaar cel en boete van 8000 euro tegen ‘hevig geëmotioneerde’ Immanuelle Grives.
  Het OM in België heeft vanmorgen twee jaar cel en een geldboete van 8000 euro geëist tegen actrice Immanuelle Grives (34).
  Ze staat vandaag terecht wegens drugshandel tijdens een bezoek aan het festival Tomorrowland.

  De officier eiste vanmorgen tegen een Amerikaanse medeverdachte (een vriendin van Grives) 18 maanden cel en een geldboete van 1000 euro.
  De reden voor de forse strafeisen ligt in het grote probleem van drugs op Belgische festivals, aldus de officier.
  Dat Grives verklaarde dat ze zich wilde inleven in een filmrol rol is daarbij geen verzachtende omstandigheid.

  Op de zitting bleek vanmorgen dat Grives codetaal had verzonnen om de drugs in haar administratie bij te houden, zo bleek vandaag.
  Ook bewerkte ze 15 gram coke met druivensuiker zodat ze meer handel te verkopen had.

  De 34-jarige actrice gaf in haar verhoor toe dat ze wel een hele grote voorraad drugs bij zich had om zich daarmee in te leven in haar filmrol.
  Ze wist niet waarom dat was. Ze wilde door middel van het experiment weten hoe het was om drugsdealer te zijn.
  De verkoop viel overigens tegen, zei ze. Ze was al drie dagen op het festival en had nog maar een klant gehad die acht pillen had afgenomen.

  ‘Wars van realiteit’
  De advocaat van Grives vindt de eis van het OM ‘veel te zwaar’. ,,Voor u zit geen notoire drugsdealer, maar iemand die een heel ander verhaal heeft”, reageerde de Vlaamse advocaat John Maes op de eis.

  Volgens hem heeft ze geen verstand van drugs, wat onder meer blijkt uit het feit dat ze coke met druivensuiker versneed waardoor het grijs uitsloeg en onverkoopbaar was geworden.
  Ook heeft Grives spijt betuigd: ,,Ik heb een achterlijke en domme keuze gemaakt om zo te experimenteren.’’

  Ook gebruikte Grives volgens haar advocaat medicijnen om angst, spanning, paniekaanvallen en slaapproblemen uit haar leven te bannen. ,,Dat is een teken dat ze haar leven niet op orde had.
  Ze worstelde met haar bestaan, ondanks de glimlach die ze op het witte doek liet zien.
  Ze vond geen rust en privacy meer en gebruikte alle verdovende middelen die op de markt te krijgen waren. Ze was losgeslagen. Wars van alle realiteit”, betoogde advocaat Maes vandaag.

  De advocaat stuurt aan op een taakstraf. Dat is volgens hem meer op zijn plaats.
  ,,Ze heeft haar les geleerd en zal hulp zoeken en haar leven weer op de rit krijgen. Daar ben ik van overtuigd.’’

  Grives besloot de zaak vandaag door te verklaren ‘hevige spijt te hebben’. ,,Ik heb in de gevangenis goed kunnen nadenken hoe het verder moet met mijn leven.
  Ik hoop dat ik de kans krijg om een betere kant op te gaan dan ik tot nu toe heb gedaan,’’ zei ze hevig geëmotioneerd.


  Maak melding

 11. Alles van paarse roede na deze regering sma drugs , wel jou party wil tog komend verkiezing winnen en ze zoeken tog geld wel het spyt me want Bouta gaat weer winnen jere . Drugs in Nickerie na Bouta drugs in Saramacca na Bouta en laat ik j zeggen wan wie die mpp duikboot was en op wie zyn grond het was en komt ons vertelln dt ht ook vn Bouta is . Santokie na moro bigi drugsbende jere want wie was weilen Sampie vn hem en nog een paar bende . Dus moro boeng schryf geen mpp san zomaar


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.