Vrouw dood op poli binnen gebracht na cultureel bad

39
Vrouw dood op poli binnen gebracht na cultureel bad

In Suriname is een vrouw zondag dood binnen gebracht op een poli. Het slachtoffer voelde zich onwel toen zij samen met haar echtgenoot in het district Para was voor een cultureel bad, schrijft de Surinaamse krant Times of Suriname.

Volgens de krant brachten de echtgenoot en haar zoon haar naar de poli toen ze zich onwel voelde. Daar aangekomen bleek dat ze het leven had gelaten en stelde een arts de dood vast.

De Surinaamse politie werd op de hoogte gebracht dat de vrouw dood op de poli was binnen gebracht en ging naar de locatie voor onderzoek. Het is nog onduidelijk wat er precies gebeurd is.

Culturele baden oftewel geestelijke kruidenbaden, ook wel ‘wasi’ genoemd, worden in de Afro-Surinaamse cultuur vaak toegepast voor geestelijke reiniging, verrijking, bescherming, geluk en welzijn.

39 REACTIES

 1. Forumleden/Reageerders, Odi odi.

  VROUW DOOD OP POLI GEBRACHT NA CULTUREEL BAD.

  Mevrouw R.I.P.
  Jammer dat er vooraf geen contact vooraf werd opgenomen met de bekende Baas Waterval.
  Misschien had een GRATIS CONSULT in deze nog van dienst kunnen zijn.

  Sterkte aan de nabestaanden.


  Maak melding

 2. Forumleden/Reageerders, Odi odi.

  VROUW DOOD OP POLI GEBRACHT NA CULTUREEL BAD.

  Mevrouw R.I.P.
  Jammer dat er vooraf geen contact vooraf werd opgenomen met de bekende Baas Waterval.
  Misschien had een GRATIS CONSULT in deze nog van dienst kunnen zijn.

  ReddFoxx 8 oktober 2019 at 15:51 (Niet alleen 7 en 8 geesten).
  Maar ook 12 GEESTEN kunnen een handje hierbij helpen.

  Sterkte aan de nabestaanden.


  Maak melding

 3. Kom niet aan Iemand zijn geloof. Hoe weet je dat die God die jij dient de juiste is? Iedereen dient God op een ander manier. Respecteer een ander mans keuze. Christenen geloven in Jezus en toch gaan ze dood. Wiens fa a bigi pater Kong begi gi ding. Hindoestanen geloven in hun beelden en toch gaan ze dood ook al lopen ze pandiet in en uit.
  Als het je tijd is ga je, maak niet uit wat de familie wilt. wat moet geschieden zal geschieden. Mensen moeten echt minder kletsen om rommel te zeggen als ze zich zelf niet in die situatie bevinden. 😒😒😒
  De beste stuurlui staan aan wal eeuwig op sab san moro bung 😒😒


  Maak melding

 4. Hoe zit het met de vermiste heren uit Nederland?????
  Hoe zit het met de Civd heer die dood gevonden is????
  En vele anderen.
  De pers, de nabestaanden, de justitie.
  Wie talmt?
  Wat is er aan de hand????

  Is dit land wel een rechtstaat?

  Rara


  Maak melding

 5. In Para had je een bekende bonuman die volgens velen de voetbalcarrière van Gullit redde. Ik geloof niet in die sprookjes wat ik wel geloof is dat deze bonuman de enige is die er goed van is geworden. Zijn eigen zieke kinderen kon hij niet genezen maar wel de blinde en de kreupele.


  Maak melding

 6. Opa en oma nooit vertrouw a zgn cultureel sani foe bonumang. Kijk cultuur is goed, maar bij sommige volken speelt de wonderdokter inplaats van de moderne dokter een grote rol. Laatst probeerde een bonumang van AbraBroki, ene Misikeba ene kwassie te genezen van druiper. Boi inplaats van naar B.O.G. te gaan voor een spuitje, a mang moes ben dringi wang hero batra vol geperste knoflook getrokken in theewater. A puf nanga schijt en pis was verschrikkelijk en ook zijn piemel druimpte nog meer pus. Als zijn zus niet was bijgesprongen hem speod te brengen naar BOG, dan was hij ook de lul. Maar kuut, deze cultuurmentaliteit is 100 % paars en wordt door menid dwaze, debiele , idiote ndp zombies de lucht in geprezen.


  Maak melding

 7. Prediker 9:2-4
  Voor iedereen is de afloop hetzelfde, of je nu rechtvaardig of slecht bent, goed en rein of onrein, of je nu slachtoffers brengt of geen slachtoffers brengt, of je nu een goed mens bent of een zondaar, of je nu een eed zweert of juist voorzichtig bent met het zweren van een eed. Dit is iets verontrustends dat onder de zon gebeurt: omdat voor iedereen de afloop hetzelfde is, zit het hart van mensen vol slechtheid. Er is waanzin in hun hart tijdens hun leven en daarna sterven ze!

  In vers 5 Staat: Want de levenden weten dat ze zullen sterven, maar de doden weten helemaal niets en ze hebben ook geen beloning meer, omdat elke herinnering aan hen verloren gaat. Ook hun liefde, hun haat en hun jaloezie zijn al vergaan. Ze hebben geen deel meer aan wat er onder de zon wordt gedaan.

  Vervolgens zegt vers 10 en 11 ;

  Doe wat je hand te doen vindt met heel je kracht, want er is geen werk, geen plan, geen kennis en geen wijsheid in het Graf, waar je naartoe gaat. Ik heb nog iets gezien onder de zon: de snellen winnen niet altijd de wedstrijd of de sterken de oorlog, de wijzen hebben niet altijd het voedsel of de slimme mensen de rijkdom, en personen met kennis hebben niet altijd succes. Want tijd en toeval treffen hen allemaal.

  Met andere woorden ziekte en dood zijn dingen die onvermijdelijk zijn in ons leven op dit moment. En het is niet vreemd dat mensen er alles aan doen, om hun leven te verlengen als ze bijvoorbeeld ongeneeslijk ziek zijn, of ondanks ouderdom en lichamelijke gebreken willen voortleven omdat ze geestelijk nog scherp zijn. Door het grondig bestuderen van de bijbel ben ik erachter gekomen waarom niemand wilt sterven.

  Prediker 3:11 Hij heeft alles mooi gemaakt op zijn tijd. Hij heeft zelfs eeuwigheid in hun hart gelegd. Toch zal de mensheid het werk dat de ware God heeft gedaan nooit van begin tot eind doorgronden.

  Jezus zei in mattheüs 5:3
  Gelukkig zijn degenen die zich bewust zijn van hun geestelijke behoeften.

  We zien in welke tijd we leven, mensen zijn opzoek naar allerlei manieren om in hun geestelijke behoefte te voorzien. En ja, ze zoeken afhankelijk van waar ze geboren zijn, etnische achtergrond, cultuur enz… bij diverse bronnen. Maar de hamvraag is, wat is waarheid? Hoe kun je de waarheid herkennen? Waar vind je antwoord op levensvragen?

  God wilde namelijk dat ze hem zouden zoeken, dat ze naar hem zouden tasten en hem ook echt zouden vinden, hoewel hij eigenlijk niet ver is van elk van ons. Want dankzij hem leven we, bewegen we en bestaan we.

  Was niet mijn bedoeling om zo verkondigend te reageren, door de reacties voelde ik de behoefte om mij zo te uiten. Laten we proberen rekening met mekaar te houden, iedereen heeft met uitdagingen te maken in het leven. Op diverse leefgebieden, jij weet het van jezelf.

  Romeinen 8:22
  Want we weten dat de hele schepping tot nu toe samen zucht en pijn lijdt.

  Ik wens een ieder van jullie sterkte toe in welke omstandigheden je ook verkeerd….


  Maak melding

 8. Anastacia,
  Wie is voor eeuwig hier, waarom moet je de onschuldige Christenen en Hindoestanen in deze case meeslepen.
  Als de mensen zo geloven in die bonuman waarom hebben ze de poli aangedaan, waren ze toch rechtstreeks naar de dokter geweest als die mevrouw ziek was.
  Dit is bizzar,
  Ieder geval, R. I. P. En sterkte aan de familie.


  Maak melding

 9. Ik ben het volledig eens met @Pretty Eyes
  Ik veroordeel niemand omdat wij allen zoekende zijn en dit alles is reeds voorzegd in God’s Woord, “de Bijbel” en toch heeft de Almachtige een ieder een “vrije wil” gegeven. Dus laat ik een ieder in zijn/haar waarde. Ooit komen wij allen te overlijden. Geen mens heeft het eeuwig leven.
  Alleen JEZUS, de zoon van God heeftde dood overwonnen

  Voor wie kies JIJ? God of satan! Een ieder krijgt de beloning waar men voor GEKOZEN heeft.
  Amen?


  Maak melding

 10. Ik ben het volledig eens met @Pretty Eyes
  Ik veroordeel niemand omdat wij allen zoekende zijn en dit alles is reeds voorzegd in God’s Woord, “de Bijbel” en toch heeft de Almachtige een ieder een “vrije wil” gegeven. Dus laat ik een ieder in zijn/haar waarde. Ooit komen wij allen te overlijden. Geen mens heeft het eeuwig leven.
  Alleen JEZUS, de zoon van God heeft de dood overwonnen

  Voor wie kies JIJ? God of satan! Een ieder krijgt de beloning waar men voor GEKOZEN heeft.
  Amen?


  Maak melding

 11. Als die man met de zeis voor de deur staat is het tijd om te vertrekken. Een bonuman houdt hem niet tegen maar kan je reis wel versnellen.


  Maak melding

 12. Het is waar je in gelooft. Misschien was de vrouw allang ziek en men zag dit als haar laatste hoop.
  Maar niet alleen creolen gaan naar bonuman. Je ziet Javanen, hindustanen, mix. alles komt er.


  Maak melding

 13. Waarom mag die vrouw niet naar Bonuman? Ook bij de dokter of in het ziekenhuis sterven mensen. Jezus genas volgens de bijbel ook mensen met zijn speeksel, kruiden etc.
  Goed verwoord @Pretty Eyes.
  Sterkte aan de familie.


  Maak melding

 14. Niet slap lullen een Pandit doet het zelfde als een Bunuman. Dus de hindustanen moeten niet komen doen als of ze van niets weten. Een Pandit werkt ook met goede en kwade krachten en vervloekt ook en geneest ook mensen als het hem uit komt. Ook belazerd hij veel mensen die ook geld moeten betalen omdat ze genezing zoeken. Dus beste mensen Bunuman Pandit één pot nat. En die fake Jesus die helpt geen ene moer.😃


  Maak melding

 15. Triest voor de familie dat die mevrouw plotseling is overleden.
  Het bezoek aan een bonuman heeft hier waarschijnlijk niets mee te maken hoewel velen geneigd zijn een oorzakelijk verband aan te nemen.


  Maak melding

 16. Ik heb respect voor alle culturen en hun bezigheden. Maar God is zo dichtbij mensen.
  Wat haar ook scheelde hopelijk heeft ze nu de eeuwigerust.
  Condoleance aan man en kinderen. R.I.P


  Maak melding

 17. @ Pretty Eyes,

  Is het dan niet zo dat als men zijn of haar toevlucht tot een sjamaan zoekt een strijd losbarst tussen geloof en bijgeloof ? De door jou aangehaalde teksten laten geen ruimte toe om naast in een God en Jezus Christus van Nazareth in een sjamaan of gebedsgenezer te geloven. Waarom heeft de bonoeman kruiden gebruikt ipv de Heilige Teksten ? Graag je antwoord op deze kritische vragen.


  Maak melding

 18. Beste mensen, daar is maar 1 alwetende Almachtige God.
  Vader, Zoon en Heilige Geest.
  De rest is bijgeloof en demonen, gevallen engelen, duivels dus.
  Onderschat die machten niet, maar God is sterker en heeft overwonnen.
  Hij heeft Zijn eigen Zoon Jezus Christus naar deze wereld gezonden voor zondaren.
  Ieder mens moet eens sterven als straf op de zonde, de ziel leeft eeuwig voort, hetzij in de hel bij de duivelen, of hetzij in de hemel bij God.
  Val uw Schepper toe, geef je hart aan Hem.
  Zoek Hem en leef, wordt gelukkig voor dit leven en erna.
  Hij wil u helpen het goede te doen en het kwade te laten.
  Lees de Bijbel, Zijn Woord, ga naar Zijn huis, de kerk om het Evangelie te horen.
  Bid God om vergeving van uw zonden om Jezus Christus ‘wil, amen.


  Maak melding

 19. Wat heeft de dood van deze dame te maken met afro spiritualiteit?

  Er is nog niet eens medisch vastgesteld wat de doodsoorzaak is.

  Zo zie je maar weer ,dat alles van zwarte mensen onderuit wordt gehaald.

  Vaak ook door zwarte mensen zelf die zg heilig zijn omdat ze naar de kerk van een of andere witte figuur die ze Jezus noemen.

  Hoe zit het dan met de mensen die tijdens of na een bezoek aan de kerk, mandier, MOSKEE of TEMPEL komen te overlijden?

  Dat is dan normaal en heilig.

  Ik wacht af , wat de dokter vaststeld alvorens mijn mond ga roeren in zaken die mij niet aangaan.


  Maak melding

 20. Ik lees hier de reacties. Iedereen zet zijn/ haar mening..dat mag! Maar oordeel niet. Want oen no sab a verhaal. Je kan pas oordelen als jij zelf in zo’n situatie zit. Bonu?.. na miet oeng kong miet ing.
  Als je lange tijd een bezoek brengt aan de poli/ de artsen en geen hulp vind zal je maar op de dood zitten wachten terwijl je weet dat je misschien nog hulp kan vinden bij die bonu. Je laatste hoop. Zeg niet dat je het niet zou proberen. Maar goed..Mensen zijn gauw geneigd om te oordelen eenmaal. Lobi sisa alleen jij en god weten het. Rust zacht..till we meet again!


  Maak melding

 21. Ze gaf de geest bonoe mang heeft haar niet kunnen redden en waarom was het wel goed om nu de reguliere geneeskunde te raadplegen?
  Lijkt me verschrikkelijk voor vader en zoon.


  Maak melding

 22. Ze gaf de geest bonu man heeft haar niet kunnen redden en waarom was het wel goed om nu de reguliere geneeskunde te raadplegen?
  Lijkt me verschrikkelijk voor vader en zoon.


  Maak melding

 23. Is die Bonumang Jezus ???Neen een ellendig mens die morgen zoals elk ander mens zal sterven ,zelf die bonumang heefr geld nodig en is bezeten door de duivel en jullie zijn dom en achterlijk om jullie heil in een mens te gaan zoeken inplaats God te gaan zoeken Laat die bonumang Haar weer tot leven brengen dan??? ik las net Jezus gebruikte zijn speeksel enz dat is JEZUS de Zoon van God geboren uit de maagd Maria
  laat dat duidelijk zijn mensen


  Maak melding

 24. @Pretty Ayes. Als je naar mijn naam op deze forum kijkt, denk ik dat je begrijpt waar het vandaan komt. Ik vind het knap dat je de teksten op deze forum uitlegt. Wees wel op je hoede. Er zouden ook afvalligen op deze forum kunnen zijn die de betekenis van krachteloos proberen te maken .Ik zie dat we dezelfde onderwijs krijgen. Mensen zijn duidelijk op zoek naar levens vragen. Misschien kun je ze verwijzen naar de website. Ik durf dat niet. Hier niet in ieder geval.


  Maak melding

 25. jullie zijn allemaal vooroordelers,je gaat ook soms naar de dokter en je krijgt geen hulp. zelf een specialist heeft soms geen uitkomst. dus waar praten we over? soms bid je tot je stijf staat niets helpt. weet je waarom, het stond al geschreven hoe je gaat dus alles wat je doet is tijd rekken. en je zelf hoop geven op herstel. RIP mevrouw en sterkte aan de familie


  Maak melding

 26. In alles in het leven zijn er 2 kanten.je hebt goed en kwaad, je hebt hoog en laag.je hebt gerechtigheid en ongerechtigheid.Je hebt hemel en aarde.Zo is het eenmaal.Maar verbazingwekkend is dat men niet geloofd in duisternis en licht en dat is juist zo cruciaal.we zijn allemaal geboren in het duisternis omdat het er al was.en aan het hoofd staaf satan die de oorzaak is van wat fout is.en aan de andere kant heb je het licht waar God boven staat die kan helpen wat fout gegaan is omdat wij door hem gemaakt zijn naar Zijn beeld en gelijkenis.hie kan satan hulp bieden aan iets dat hij zelf heeft veroorzaakt ?en dat maakt dat hij ons bakt in onze eigen vet.Goed om te weten dat : we kunnen niet aan beide kanten tegelijkertijd staan.Daar gaat keuze mee gepaard.Elk mens staat voor een keuze in het leven.we kunnen alles hebben ,alles gedaan hebben, van alles genieten ,maar aan het einde, daar draait alles om.
  Zoals er een tijdelijk leven bestaat is er ook een eeuwig leven.
  Aan ons de vraag ??? Waar willen we dat doorbrengen.
  Laat God ons helpen de juiste keuzes te maken voor de genade om hiernamaals te leven.
  Blessings.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.