Spong betrapt op verboden substantie, geschrapt van wedstrijd tegen Usyk

22
Tyrone Spong komt op 12 oktober uit tegen Oleksandr Usyk in Chicago

Het veel besproken gevecht tussen de Surinaams-Nederlandse bokser Tyrone Spong en de Oekraïense bokser Oleksandr Usyk, gaat komend weekend hoogstwaarschijnlijk niet door. Spong zou betrapt zijn op het gebruik van verboden prestatie verhogende middelen, melden diverse bronnen in de bokswereld.

Volgens boxnation.nl heeft bokspromotor Eddie Hearn naar buiten gebracht dat anti-doping orgaan VADA tijdens een drugstest Spong betrapt heeft op een verboden substantie. Journalist Mike Coppinger van het Amerikaanse The Athletic bevestigde ook dat volgens zijn bronnen Spong niet meer mag vechten.

De in Suriname geboren Spong kon zich komen weekend wereldwijd op de kaart zetten. Hij zou het op zaterdag 12 oktober in de Wintrust Arena te Chicago namelijk opnemen tegen de Oekraïense bokser Oleksandr Usyk.

Boxnation.nl schrijft verder dat ESPN weet te melden dat Spong werd getest op clomifeen, dezelfde stof waarvoor zowel Brock Lesnar als Jon Jones positief op werden getest tijdens UFC 200.

UPDATE: Tyrone Spong heeft dinsdag verbaasd gereageerd op het bericht over vermeend doping gebruik door hem. Dit is kwade opzet,” zegt Spong tegen BoxingScene. “Ik ontken ten stelligste dat ik ooit de stof heb gebruikt die in het VADA-rapport wordt genoemd”

22 REACTIES

 1. Schipper ook wel genaamd Charon 🚣
  Je schrijft niet voor niets dat JIJ het niet hebt gelezen.
  Het zegt dus meer iets over jouw dan over de redactie van Waterkant.
  Nog los van het feit dat er bij dit artikel een bron staat vermeld.
  Btw heb je al een obool ontvangen 🚣‍♂️
  speciaal voor jouw de link
  historiek.net/hades/91/


  Maak melding

 2. Dit nieuws was sedert maandagavond (gisteren) op de bokssites en ik kon mijn ogen niet geloven. Maar nu ben ik boos. Pakiratigri boos kefalek.

  Hoe dom en laf en bedrieglijk kun je zijn. Een uitgelezen kans voor hem om definitief naam te maken in de bokswereld , doorbreken en serieuze tegenstanders ontmoeten. Let alone de zakcentjes die hij zou verdienen. De jongste is hij qua boksleeftijd uitgedrukt, namelijk niet meer. Er moet nog een duplo-analyse volgen in de vorm van een B-staal, echter, tegen die tijd is het al te laat voor de wedstrijd aankomende zaterdag. Trouwens, het B-staal is hetzelfde monster van het A-staal , dus als A positief is moet B ook wel positief zijn. Of, het laboratorium heeft een fout gemaakt. Maar VADA beschikt over jarenlange expertise. Hij heeft de dopingtest gewoonweg niet doorstaan.

  Ik begon al een gezonde hekel aan hem te krijgen naar aanleiding van de affaire met die verwaarloosde poema. Maar goed , zand erover en zie nu wat gebeurt.
  Oprotten Tyrone Spong! Je bokscarrière is nu naar de klote. Je zal natuurlijk bij hoog en laag zweren dat je schoon bent. Want vorige week werd je door the Illinois Boxing Commission getest en negatief bevonden. Je had zeker niet erop gerekend dat de VADA zo kort voor de wedstrijd langs zou komen nietwaar? Leugenaar! Behalve jezelf en fans geef je Suriname ook schande. Bovendien geef je de sportwereld een nog slechtere naam. Het krioelt al van die PEDs users. Als jouw naam genoemd wordt zal ik aan doping denken en niet meer aan jouw prestaties. Je bent ooit eens gedecoreerd tot Commandeur in de ere orde van de Gele Ster. Lever het maar weer in bedrieger en valsspeler die je bent. Wegwezen!


  Maak melding

 3. @pakiratigri
  Ik zie het verschil tussen spong en bouta je baasje niet.Ze liegen en bedriegen .De een is niet beter dan de andere.Als je boos bent op spong moet je ook boos zijn op bouta je baasje of heb beiden lief,hypocriet!
  .


  Maak melding

 4. Speciaal voor @ Nicolas en @ C.A.Schipper:
  lees dit artikel goed door. IK hoop dat je de Engelse taal beheerst en kunt lezen.

  Usyk vs. Spong in Doubt – Spong Adverse Finding in VADA Test
  By Boxing Clever
  Published On Mon Oct 7, 2019, 08:02 PM EDT

  The heavyweight debut of Oleksandr Usyk is running into some turmoil.

  Usyk is scheduled to face undefeated heavyweight banger Tyrone Spong, this coming Saturday night in the main event of a DAZN streamed card from the Wintrust Arena in Chicago.

  Eddie Hearn, who promotes Usyk, has revealed that Spong tested positive for a banned substance in random drug test administered by VADA [Voluntary Anti-Doping Association].

  According to Hearn, there are replacement opponents on standby.

  “We have been contacted by VADA to inform us that there has been an adverse finding in Tyrone Spong’s test. It has been sent to the State of Illinois commission and further information will be released in the morning. We have reserve opponents standing by,” Hearn stated.

  Usyk (16-0, 12 KOs) was scheduled to make his heavyweight debut earlier this year against Carlos Takam, but the Olympic gold medal winner withdrew with injury. Talks to reschedule went nowhere, after Takam signed a promotional deal with Joe DeGuardia of Star Boxing.

  In 2018, Usyk unified the entire cruiserweight division when he united the WBC, WBA, IBF, WBO world titles, with a dominating decision over Murat Gassiev in the final bout of the World Boxing Super Series. In his final cruiserweight bout in November of last year, Usyk scored a brutal knockout of Tony Bellew, who retired afterwards.
  Pas als je goed heb gelex
  zen en verstaan kun je eventueel in GOED Nederlands je twijfels aangeven.

  Succes.


  Maak melding

 5. Aangezien hij onder de Surinaamse vlag vecht. Krijgt Suriname nu weer een slechte PR.
  Voor hem zal het een domper zijn.
  Er zal danig getwijfeld worden aan zijn bereikte successen.

  Wel is het bekend, dat menig topsporter stimulerende zaken toegediend krijgt.
  De 1 valt door de mand de ander niet.

  Clean sporten is door de hoge eisen en druk vrijwel fictie.

  Denkt men echt dat Bolt clean was, of John Cena, of Stallone, of Mike Tyson, of Badr Hari, of Ronaldo Christiano???

  Wel is het af te keuren dat men zulks gebruikt.

  Train hard en laat de sport orgas minder drukke kalenders voor de sporters neer zetten.


  Maak melding

 6. Iemand (topsporter) die ooit 65 kg was…..kan nooit op de zomaar manier 110 kg worden…..dus dit verbaasd me niet!!Badr Hari, Allister Overeen en vele anderen zijn hem voor gegaan!!


  Maak melding

 7. @pakiratigri

  Een test bij VADA is vrijwillig. Waarom zou Spong daar dan aan meewerken als hij schuldig zou zijn? Doesn’t make sense. Volgens mij wordt hij gewoon genaaid. Dit is Usyk z’n debuut en ze willen hem brengen op het hogere podium. Spong heeft een naam dus alle kaarten zijn uitverkocht. Poen is verdiend. Nu werken ze Spong eruit en kan Usyk vechten tegen een mindere bokser en wint ie de partij. Ik hoop dat Spong zijn recht kan halen tegen deze mafia praktijken. Hij heeft veel betekend voor de vechtsport in Nederland en Suriname. Dit verdiend hij niet.


  Maak melding

 8. Spong denkt dat hij de nieuwe Muhammed Ali is en dat hij alles kan maken wat hij denkt. Een Muhammed Ali ben je niet dus neem afstand van dat waanidee en het zal je ook nooit lukken om in de voetsporen van Muhammed Ali te treden want daarvoor heb jij niet de looks laat staan het charisma en nog meer je denkvermogen. Kijk maar naar hoe schoon Muhammed Ali was. Heeft hij ooit steroïden gebruikt ? neen, hij was brandschoon daarom hield de wereld van hem. Je bent een schande voor de sport.


  Maak melding

 9. Mensen met hun meningen en nu blijkt dat het niet zo was daar staat je commentaar mis gumners die man komt voor Suriname uit niet voor jullie en schaam je diep met jullie negatieve uit spraak


  Maak melding

 10. @bigi lip,
  Je doet je naam eer, grote praatjes, maar kleine p 😉

  Tyrone spong is schoon verklaard door drie testen bij de VADA. Dus voortaan wat beter je onderzoek doen voordat er ka uit je moffo komt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.