Deuren middelbare scholen morgen open; BvL in ongelijk gesteld

22
bvl in actie

De deuren van de middelbare scholen in Suriname gaan morgen weer normaal open. Dit nadat kortgedingrechter Clayton Wallerlei vandaag besloten heeft dat de acties van de Bond van Leraren (BvL) binnen drie uren moeten worden opgeheven. De bond is gevraagd haar leden op te roepen om het werk te hervatten.

Bij gebreke zal de bond een dwangsom van SRD 10.000 per uur moeten betalen. De bond moet ook opdraaien voor de kosten in de rechtzaak. Reshma Mangre, voorzitter van de bond, heeft na het vonnis laten weten dat hoger beroep zal worden aangetekend. Zij is het niet eens met het vonnis, maar dit zal wel geaccepteerd worden.

De Staat had de BvL naar de groene tafel gesleept omdat zij de actie onterecht vond. Volgens minister Ferrier van Onderwijs was met de bond gecommuniceerd dat er een managementteam ingesteld zal worden bij Lyceum 1, Lyceum 2 en Havo 1. De leerkrachten van deze scholen hadden bij de BvL aangeklopt nadat zij ontevreden waren over de wijze waarop de nieuwe directeuren zijn aangewezen. Het ministerie heeft personen van buiten de scholen aangetrokken om te fungeren als directeur.

De Surinaamse bond heeft getracht via het ministerie een oplossing te brengen maar echter zonder resultaat. De BvL besloot toen om vanaf 1 oktober in actie te gaan. Volgens de bondvoorzitter had het ministerie de personen die in aanmerking zouden moeten komen voor het directeurschap uit het niets overgeslagen zonder een grondige reden.

22 REACTIES

 1. BA SUKU BA FENI BA TYARI. Het is betreurenswaardig dat het zover moest komen dat de gang naar de groene tafel niet vermeden kon worden. Ondanks de oprechte verontwaardiging van de BvL had men met gebruikmaking van een beetje gezond verstand, kunnen inzien dat men met een kansloze missie bezig was. Hoger beroep zal zeker ook geen heil brengen indien men vastbesloten is de zaak niet te laten rusten. De schooldeuren gaan weer open wat tenslotte ook de bedoeling was. Hiermee is de lucht niet geklaard. De uitspraak van de rechter is geen toverstokje waarbij alle problemen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Er rest niets anders dan weer de dialoog te hervatten en zich alvast neer te leggen bij dwingende feiten.


  Maak melding

 2. Juist iemand die zich Revo noemt zou achter de gewone man moeten staan .Denk je dat men in Suriname nog wat te zeggen heeft om te staken of demonstreren? De blinde domme paarse ratten zien niet in dat Suriname in of al een dictatuur is beland. Je moet wel heel dom zijn of achterlijk om achter Bouterse en de rovers te staan. Wendy jou comment zegt genoeg over je hersencapaciteit.


  Maak melding

 3. Gelukkig maar! De studenten hadden zich al gemotiveerd opgesteld voor het nieuwe schooljaar en keken al naar de eerste schoolweek uit. Kom op jongens aan de slag! Veel succes!!


  Maak melding

 4. Het gelul vd BvL moet eens ophouden. Om elk wisjewasje wordt gestaakt. Zelfs voor zaken waar ze geen mandaat over hebben. Dit gelul van vakbonden is ook waarom het zo misloopt bij SLM.

  We hebben nog onpartijdige rechters. In hoger beroep gaan, levert andere rechter op en die zal wel weer BvL in t gelijk stellen. Mark my words!


  Maak melding

 5. Redskin .waarom moet jij iemand gaan beledigen om die persoon haar mening ,dan ben jij toch zwak bezig of niet ,de Rechter heeft uitgesproken ,dan is het weer niet goed ,jij bent gewoon een klootzak om die persoon te beledigen op haar mening Niemand beledig jouw toch ook op jouw mening.


  Maak melding

 6. Dit was mijn inziens een politiek gemotiveerde staking. Het is toch ongehoord dat het belang van enkele individuen boven het belang van alle middelbare scholieren wordt verheven. Dit is de eerste historische nederlaag en een gevoelige klap voor de opvolger van ” koffertje “. Mangre mag blij zijn dat de rechter heeft voorkomen dat zij het slachtoffer werd van ” Het Franse mirakel “. Boze ouders stonden op het punt om zich keren tegen de vakbond. Zelfs een sterke idioot als Bigi Sma zou deze verzwakte ster niet uit deze benarde positie kunnen helpen.


  Maak melding

 7. Mangre stelt zich gewoon aan. Ze wilt valies spelen. Kinderen eronder laten lijden. Foei toch vrouwtje. De hele staking sloeg ook nergens op! Het is de normaalste zaak van de wereld dat mensen van buiten, met de vereiste opleidingen natuurlijk, worden geplaatst op een andere school als directeur. Als leerkracht zijnde ga je nooit op dezelfde school directeur worden. Dat is nou eenmaal zo.
  Stommiteit van die vrouw! Goedzo Ferrier, goed gedaan!


  Maak melding

 8. Kale,de waarheid is hard mongool, en wie heb ik beledigd? Die paarse ratten die zijn een beleding voor Suriname. Jij bent te dom om de dictatuur niet te zien. En je vader was een klootzak dat i jou heeft gemaakt in een steegje.


  Maak melding

 9. De vakbondsleden moeten hun werk hervatten aldus sprak de rechter!!!!
  En de minister en haar staf zijn blij.
  De mensen die hier juichend over zijn kan ik voorspellen dat dit slechts een pyrrusoverwinning is voor het ministerie van onderwijs.
  Wedden dat deze zaak blijft doormodderen en dat de directeur die nu haar nieuwe functie inneemt dusdanig getest zal worden dat niet alleen de leerlingen maar ook de directeur de dupe van wordt.

  Als je op een leidinggevende positie niet gepruimd wordt door je medewerkers kan je beter de eer aan je zelf houden.
  De minister had er beter aan gedaan om met de vakbond en leerkrachten op de scholen waar dit speelt in overleg te gaan en een werkbare oplossing te zoeken.


  Maak melding

 10. De minister van Onderwijs, Wetenschappen en Cultuur had de BVL eerst op de hoogte moeten stellen van de voorgenomen plannen om externe directeuren aan te stellen. Hierover dient een minister eerst in overleg te treden met de bond, is wel zo professioneel en zo democratisch. Een minister van OW en C dient ten alle tijden de communicatie open te houden tussen de bond en andere onderwijsorganisaties, omdat dat de reguliere procedure is, want ze moeten het samen doen in het belang van het kind c.q. de scholier en de student. Een onderwijsministerie moet je niet met ijzeren hand leiden maar altijd een gulden middenweg zoeken want je hebt met menselijk kapitaal te maken, zowel aan de zijde van de leerkrachten als aan de zijde van de leerlingen. Gaat twee kanten op en is geen one woman show lijkt mij.


  Maak melding

 11. @ Bert van Marwijk..ben het helemaal met u eens..zo hoort het te gaan..maar een ministerie met een dictatoriale inborst heeft geen boodschap aan overleg en samenspraak!! Met alleen onrust als resultaat.


  Maak melding

 12. En nu RAP aan t werk met jullie domme MARS,..zelfs een kind kon voorspellen dat de rechter jullie zou opsodemieteren,om te gaan werken..die z g Miss MANGRE ,is een nog grotere IDIOOT als mr:DUBBELE AGENDA >>>>> Wilgo Valies.Zij gaat het niet lang maken op dit veld, zij is NU al SCHAAKMAT gezet,..ja de paarse RATTEN ZIJN DE BAAS IN HET LAND EN DE ORANJE & GROENEN ,…BEK HOUDEN,JULLIE ZIEN LIEVER EEN BLANKE HOLLANDER hier als president,allemaal zijn jullie ,..grote BUCKDANCING SELLOUT PUNK ASS COONS,..SARIE TORIE.,,WERKEN gaan EZELS,jammer dat BOERIKIES ZOALS JULLIE ONZE KINDEREN MOETEN ONDERWIJZEN,ALS HET MAAR GOED GAAT.goed dat IRON LADY hun allemaaaaaal onder controle heeft.POWER TO DE REVO MINISTER,die kennis van zaken heeft !


  Maak melding

 13. @ Damsco 9 oktober 2019 at 23:39,

  Je bent overduidelijk een voorbeeld van het paarse beleid wat betreft Onderwijs

  In Amsterdam geven ze ook voor mensen zoals jij scholing. De directeur heet Glenn.
  Mijn advies aan jou: ren naar Glenn!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.