Protestbijeenkomst bezorgde SLM-burgers bij KLM kantoor in Suriname

67
Protestbijeenkomst bezorgde SLM-burgers bij KLM kantoor in Suriname
Archieffoto: SLM op luchthaven van Suriname

Het actiecomité ‘Bezorgde SLM-burgers’ houdt op maandag 7 oktober van 10.00 tot 11.00 uur ’s ochtends een protestmanifestatie bij het KLM hoofdkantoor aan de Hofstraat 1 in Paramaribo. Het comité zegt te vrezen voor het voortbestaan van de SLM. In een persbericht zegt het comité:

“Maandag 7 oktober bestaat de KLM 100 jaar en die mijlpaal wil de SLM ook graag halen. TUI fly vliegt vanaf november 2019, naast de KLM en SLM, zelfstandig op de route Amsterdam. TUI fly laat de SLM dus los als partner.

Wij maken ons grote zorgen om de SLM omdat wij vinden dat de Surinaamse markt op deze route niet groot genoeg is voor 3 airlines. KLM vliegt 5 x per week en TUI fly 2 x per week: wat blijft er dan over voor de SLM?!

Wij vrezen voor het voortbestaan van de nationale trots. Zeker in de situatie waarin ons land nu verkeert zou het wegvallen van de SLM grote gevolgen hebben voor de economie van Suriname. Wij willen als bezorgde burgers dit extra onder de aandacht brengen van de regering, de KLM en TUI fly.”

67 REACTIES

 1. Wat willen ze daarmee bereiken, zolang die paarse rotzooi constant bemoeit met een vliegmaatschappij waarvan paarse gelieerde ondeskundige mensen het management voeren, zal het nooit wat worden, daarbij met 4 vliegtuigjes is het moeilijk om een hoofdrol te spelen, dat kun je niet vergelijken met de vloot van de KLM, bovendien heeft de SLM te veel problemen betreffende vluchten naar Schiphol Amsterdam.


  Maak melding

 2. Dat noemt men in de zakenwereld ” gezonde concurrentie ” Misschien word vliegen naar Suriname een stukje goedkoper. €450 is een redelijk bedrag voor een ticket.


  Maak melding

 3. die waardeloze Robby L. heeft met zijn stommiteit en kortzichtigheid het paard van troje binnen gehaald. hij geloofde er heilig in dat die bakra’s het met hem meenden en dat ze tot einde der dagen samen zouden optrekken. Mooi niet, tui heeft SLM als sprinkplank gebruikt en zal samen met de KLM de SLM uit zijn eigen markt drukken. belachelijk gewoon dat er mensen voor het kantoor van KLM gaan protesteren. het zou beter zijn als ze hun misnoegen aan robby kenkaar zouden maken door zijn woning en auto met rotte eieren te bekogeolen


  Maak melding

 4. Nu wakker geworden, als het te laat is. Wij hebben als Surinamer zijnde niks op orde, wij zullen op alle opzichten falen. EU legr sancties groente export in geding. SLM beeft voor zijn bestaansrecht, er zullen meer komen, comming up economie van Guyana zal Suriname in alle ontwikkelingen opslokken.


  Maak melding

 5. Mensen die SLM Ipb vliegen hebben belang bij, iemand die betaald vliegt heeft geen belang bij dit soort belachelijke acties. SLM kunt je niet vergelijken met KLM E/O TUI .Mensen vliegen niet met SLM omdat de SLM Crew onprofessioneel , onbeschoft , ongeschoold en ongemanierd zijn.


  Maak melding

 6. Men hoeft niet in een glazen bol te kijken om erachter te komen dat NPS en VHP achter deze actie zitten. Vanuit hun gelederen werden de laatste tijd diverse valse berichten over de SLM de wereld ingeslingerd. Maar waarom een aktie houden voor het KLM kantoor? De actievoerders denken nog steeds steun te krijgen van de ‘ kolonisator’. Ga toch protesteren bij het hoofdkantoor vannde SLM.


  Maak melding

 7. FLORDELYN PEJANA… HEEL GOED GEZEGT.

  Klm en tui hebben slm gewoon van hun eigen markt verslagen door te geloven in de praatjes van NL.

  Ik begrijp niet hoe bouta en al die andere hoge pieten in suriname opkijken tegen alles. En van de mensen die naar klm bureau gaan vandaag.. doe dat niet!! Ga naar de slm bureau hun zitten op hun luie kont en zitten maar te wachten tot de slm bureau niet meer bestaat..KLM hoeven jullie niet wakker te maken dat waren ze allang en hebben slm uiteindelijk al verslagen van eigenmarkt.

  DUS VOOR DE MENSEN DIE VANDAAG NAAR KLM BUREAU GAAN… JULLIE WORDEN GEWOON UITGELACHEN… WANT HET IS AL TE LAAT!!


  Maak melding

 8. Het komt er van als andere wil zijn .inplaats van ie power joe egie sranang sma nana wang schapelijk vliegprijs pe joe nana mie abie wang voor deel .nee hebzucht


  Maak melding

 9. Hoe kun je nu bedenken dat je op het 100 jarig bestaan van een bedrijf met meer dan 200 vliegtuigen gaat protesteren omdat jouw vier vliegtuigjes behouden moeten blijven. Marktwerking, bedrijfsvoering, marketing, wil jullie nog meer kreten horen?? Als de SLM over deze vaardigheden beschikt kan het herkennen waar haar positie is. Maar met KLM en Tui (dat overigens een DUITSE maatschappij is) kunnen al die ambtenaren en ministers niet gratis business class vliegen. Dat gaat de overheid veel geld kosten.


  Maak melding

 10. Rob g je kan niet meer recht lullen wat krom is,NDP heeft SLM kapot gemaakt. Volgend jaar geen SLM meer. En hou de prijzen lekker hoog dan komen ook de associatie niet meer Holland binnen. Men kon beter bij de SLM gaan protesteren domme paarse idioten.


  Maak melding

 11. @ RobG: U doet weer beweringen zonder enig bewijs. Dat noemt men lasterpraat. Als Surinamers zo graag willen dat het goed gaat met de SLM dan moeten ze hun reizen boeken bij de SLM.
  Wat die kolonisator betreft, dat is tegenwoordig China, niet het land waar u woont en dat u alles geeft wat u nodig heeft. Suriname heeft Nederland niets te bieden waar Nederland belangstelling voor heeft, dus geen enkel belang om daar invloed uit te oefenen..
  Wat meer loyaliteit naar het land waar u woont en wat u onder geen prijs wilt ruilen voor Suriname of een van die andere landen die u zo bewondert, zoals China en Rusland, zou u sieren. U bent een gefrustreerde ziel die bijt naar de hand die u voedt. Wat is uw probleem toch?


  Maak melding

 12. Tui heeft de SLM gewoon gebruikt om die route te verkennen en klanten te stelen, KLM wil de baas zijn op die route omdat dat hun meest geboekte bestemming is en altijd vol is, zonder die route zou KLM het voelen.

  Surinamers zeuren over de SLM, dan dit dan dat, maar ze moeten niet vergeten dat de SLM het onderhoud heeft uitbesteed, dus als er iets technisch niet in orde is laat ze gaan ouwehoeren bij Frankfurt Hahn, Duitsland.

  In het verleden deed KLM het en het kwam vaak voor dat wanneer de hoogseizoen zou beginnen er steeds iets was met de SLM.

  We moeten er rekening mee houden met zn allen dat als de SLM er niet meer zal zijn, mede door de surinamers die ouwehoeren over de SLM, de ticketprijzen nog veel duurder zal worden, dan is het wil je naar Su of naar NL, dan betaal je de hoofdprijs, graag of niet! De KLM en TUI vliegen niet voor ons srananmangs maar om hun eigen zakken te vullen.

  Met zn allen kunnen we ervoor zorgen dat de SLM blijft door SLM te boeken,steeds meer mensen, en als de SLM groeit zijn wij surinamers die ervan zullen profiteren.
  Bij elke luchtvaartmaatschappij heb je vertragingen maar word dat altijd bekend gemaakt? Nee! Maar bij de SLM wel omdat wij surinamers onze eigen ding mindet waarderen en daarom is er geen vooruit gang!


  Maak melding

 13. Hans hij behoord tot de laagste soort wat het woord mens niet eens waard is. NSB zou men in Holland zeggen. Ondertussen la ht hij de de domme Suriname uit met zijn uitkering in Holland zo een hond is het ook nog.


  Maak melding

 14. Flordelyn Pejana 7 oktober 2019 at 04:07
  die waardeloze Robby L. heeft met zijn stommiteit en kortzichtigheid het paard van troje binnen gehaald. hij geloofde er heilig in dat die bakra’s het met hem meenden en dat ze tot einde der dagen samen zouden optrekken. Mooi niet, tui heeft SLM als sprinkplank gebruikt

  ===

  Dat was zo doorzichtig. TUI lacht zich nu nog de ballen uit zijn broek door deze oerdomme actie van Lachmissing.


  Maak melding

 15. Bezorgd slm burgers ??… Lees de eigenaren en vrienden van slm. Ze zien nu al de bui hangen dat
  hun melkkoe straks uitgedroogd raakt en wellicht geen bestaansrecht meer heeft. Het enige wat slm kan is proberen mee te liften met z.g. partners maar deze weigeren nu om als geldschieters te fungeren. Het is toch algemeen bekend dat Sr bedrijven en Sr zelf geen kaas hebben gegeten als t om bedrijfsvoering gaat. De hebzucht en handje ophouden zitten vastgeroest in de Surinaamse DNA al vanaf de geboorte van dit land.


  Maak melding

 16. SLM burgers, wie zijn ze? Medewerkers van SLM? Liefst zonder eigen Luchtvaartmaatschappijen, i.p.v. verlies lijden. Neem genoegen met PBM-MIA en de steden tussenin. Veel grotere landen hebben ook geen eigen airlines met intercontinentale bestemmingen


  Maak melding

 17. Mensen reageren jullie niet op de reactie van RobG. Mensen als Robg worden met een bordje eten of een goedkoop voedselpakket beloond om op alles de schuld te schuiven naar NPS of VHP. Hoogstwaarschijnlijk heeft deze Robg nog nooit een vliegtuig van binnen gezien.


  Maak melding

 18. Bezorgd slm burgers zijn gewoon ndpers. Als je bezorgd bent voor de slm dan wil je een bekwame management hebben voor de slm die buiten de ndp politieke kliek blijft.


  Maak melding

 19. Wordt men nu ineens wakker. Dit speelt toch al veel langer, de mij is langzaam aan het afglijden, net als zoveel meer. De regering is alleen met zich zelf bezig, lands belangen interesseert ze niet, en maar breed laten hangen en schulden maken overal.


  Maak melding

 20. Idd liever TUI en KLM, als je zo duur voor n ticket moet betalen kies je ook voor zekerheid. Slm staat meer ad grond, onderhoud, dan dat ievliegt


  Maak melding

 21. Ik las het volgende:Wij vrezen voor het voortbestaan van de nationale trots Als je echt voor de nationale trots wil gaan protesteren, dan moet je deze regering naar huis sturen, want straks komt Suriname in handen van het buitenland. Geen einde aan buitenlandse leningen. Investeringen leveren geen ………… op.


  Maak melding

 22. @ Hans van den Broek
  Je stelt de vraag:
  Wat is uw probleem toch?
  Ik denk dat deze jongen heel graag, getuige zijn sollicitatie zaterdag of zondag op deze site, een leuke baan wil bij de NDP. Echter voor hem 10000 anderen. Dus dat kan hij wel vergeten.
  Hij legt de schuld hiervoor bij de oppositie en Nederland. Dat heb je wel vaker bij dit soort figuren,
  radeloos, reddeloos, iedereen de schuld geven, wanhopig paranoia.
  Sublimering is aan hem voorbij gegaan.


  Maak melding

 23. Ik zie hierin juist de grote kansen voor de SLM. LAAT HET “DUIVELSE PACT” MET DE KLM LOS, VERLAAG DE PRIJZEN MET 30%. LEASE 2 NIEUWE MODERNE AIRBUS, OF DREAMLINER, EN JULLIE KOMEN STOELEN TEKORT!! WANT OOK NIET- (EX) SURINAMERS WILLEN VOOR €.5/600 NAAR SURINAME!! MAAR JULLIE WERKEN SAMEN MET KLM OM DE PRIJZEN KUNSTMATIG HOOG TE HOUDEN!! 2 HANDEN OP 1 BUIK, ALLEEN DE HAND VAN KLM IS GROTER!!


  Maak melding

 24. Gewoon sky opengooien. Alle maatschappijen op Suriname laten vliegen. Alles in een keer opgelost. Goedkopere tickets, werkgelegenheid, geen politiek, geen gejammer, meer toerisme, nog meer volkeren etc.etc.


  Maak melding

 25. Het probleem ligt bij de SLM. De SLM heeft het vertrouwen van veel reizigers op de route parbo-amsterdam verloren. De vele vertragingen en de gebrekkige informatie aan gedupeerde reizigers zijn daar debet aan.
  Handtekeningenakties en protesten tegen de KLM zijn daarom zinloos want het gaat om de keuze van de reiziger.
  De SLM moet het vertrouwen van de reiziger terugwinnen.
  Alleen het terugschroeven van de vliegfrequentie van de KLM en TUI zal leiden tot hogere ticketprijzen omdat tooch veel reizigers voor de KLM en TUI zullen blijven kiezen.


  Maak melding

 26. Wat een belachelijke actie!!! De mensen hier achter zijn domme idioten!!! Het probleem ligt niet bij de KLM of TUI maar bij de SLM zelf!!! Deze overheidsinstelling heeft geen recht van bestaan omdat het een vriendjespolitiek bolwerk is van de SPA. Hun personeelsbestand is te groot, zeker de helft is overbodig!!! De overheid moet juist meer maatschappijen toelaten op de route voor een gezonde concurrentie, waardoor de tarieven vanzelfsprekend omlaag zullen gaan.Neem als voorbeeld Curaçao en Aruba waar er tientallen maatschappijen er dagelijks op vliegen.Een ticket naar deze bestemmingen kost al vanaf 499 euro!!!!!!Op basis van hun “klantonvriendelijkheid” zou ik willen voorstellen…DE TENT SLUITEN!!!!


  Maak melding

 27. @Hans van den Broek, ik ben het op dit punt volkomen met je eens dat men zijn reis bij de SLM moet booken. Als meer Surinamers met de SLM gaan vliegen kan de maatschappij wel twee Boeing 777 aanschaffen. Daarnaast is het belangrijk dat de SLM blijft vliegen op deze route omdat er voldoende concurrentie op de route tussen Paramaribo en Amsterdam moet zijn. Ik ga ervan uit dat de SLM met een Boeing 777 kan concurreren met KLM en TUI.

  Daarnaast ben ik van mening dat de oppositie bewust bezig is om de SLM kapot te maken. Zij creeeren een sfeer rond de maatschappij om de regering Bouterse de schuld te geven. Het zit de oppositie niet lekker dat een van hun stromannen de laan is uitgestuurd bij de SLM. Deze stroman wilde graag een Airbus aanschaffen. NPS en VHP wilden graag een airbus in plaats van een Boeing 777. Een paar weken terug huilde Gregory Rusland tranen over de SLM. Gregory Rusland doet verwoede pogingen om zich te profileren binnen de oppositie maar hij is vleugellam gemaakt door de crimineel Santoki. De NPS is nergens te bekennen en met de SLM proberen zij een punt op de agenda te plaatsen.


  Maak melding

 28. Is goed voor SLM! KLM en TUI zijn gewoon beter. De hele bevolking moet SLM laten vallen.
  Hopeloze vliegmaatschappij. Nog kunnen niet eens een vliegtuig onderhouden laat staan hun eigen reet vegen! Armoedzaaiers daar!


  Maak melding

 29. Financiele – en economische belangen en winst maken daar gaat het om bij het ondernemen.

  Het produkt moet kwalitatief goed zijn om aan aandeelhouders, investeerders en de klant te verkopen op markten waar dat mogelijk is.

  Wie hieraan niet voldoet en kan concurreren is ten dode opgeschreven.

  KLM is een goede kwaliteitsondernemung, Air France is dat ook( naast Tui Fly.

  Air France doet er alles aan om KLM over te nemen. Ook de investeders van de KLM, de overheid, aandeelhouders willen dit voorkomen.

  Het de strijd wordt keihard gevoerd en de zwakste partij zal zoals als de conclusie van de natuur is, de sterksten zullen het overleven.

  De SLM, Surinamers moeten dit goed onder ogen zien.

  De realiteit is moet men goed in ogenschouw houden en zien welke kaarten je hebt. De Aas is sterk in troefcall, naast wat is troef en het moment en de tussenstand van het spel. Dat laat zien wat de uitslag zal zijn.

  Het gaat niet alleen om de knikkers, maar ook om het spel hoe je het speelt, het doel, eigen belang, overleven, stand houden, de concurrent uitschakelen. De knock out telt en niets anders.

  Recht En Waarheid Maken Vrij


  Maak melding

 30. @ Edgar Burgos, zuiver je hebt helemaal gelijk, precies dat moeten ze doen, en helemaal waar als de ticket prijs omlaag gaat krijgen ze meer reizigers, incl diegenen die hier tegen de slmslm zijn. Winst word per ticket minder maar als je daardoor 5 x zoveel tickets meer verkoopt heb je toch een hogere winst bij elkaar opgeteld en kunnen ze 2 goeie vliegtuigen op die route zetten, massa = kassa!


  Maak melding

 31. RobG iedere keer maar met vingertje wijzen naar de oppositie. Foei toch. Vandaag de dag hebben kleine Airlines geen bestaansrecht meer. Tal van bedrijven zijn gefusseerd of hebben zich aangesloten bij een alliantie behalve SLM. Bij dit bedrijf werken zo’n 500 werknemers en dat op die paar vliegtuigen. Bizar !


  Maak melding

 32. Fuck SLM !! Fuck, fuck, fuck deze vliegmaatschappij. Zij hebben een paar keer de kans gehad om deze markt voorzichzelf te winnen. Ze hoefden alleen de tickets iets goedkoper te maken. Dan hadden we allemaal onze nationale luchtvaartmaatschappij gesteund. Zij hebben ons, net als KLM, gewoon leeggetrokken op deze route. En nu zou ik medelijden moeten hebben met deze organisatie??? Jullie zien die vinger niet, maar hij staat omhoog !

  Had wat voor jullie landgenoten betekent SLM, dan hadden wij met alle liefde en trots achter jullie gestaan.
  R.I.P.


  Maak melding

 33. Van de ze actie snap ik helemaal niets. Wat demit men hiermee te kunnen bereiken?
  Volgens mij staat men bij het verkeerde kantoor.
  Ten aanzien van het gedrag van het SLM-personeel moet ik zeggen, dat ik de geuite beschuldigingen niet deel. Ik heb in het verleden ook met de SLM gevlogen en ik kan niet bevestigen dat de mensen onvriendelijk, ongemanierd e.d. zijn.
  Ik heb eerder de indruk dat deze kwalificaties op een aantal reizigers van toepassing zijn. Sranansma nanga den bigi mofo.


  Maak melding

 34. Weet je wanneer de SLM echt kapot is gemaakt. Toen jullie president de SLM vliegtuigen misbruikte en honderden betalende passagiers in de kou liet staan. Toen hadden jullie op straat moeten gaan. Wat jullie nu doen is niets anders dan vragen dat jullie geen concurrentie willen. Dit is geen gezonde zaak. Schamen jullie je niet.


  Maak melding

 35. Waarom protesteren zij überhaupt bij de KLM? Wat heeft de KLM ermee te maken?
  De KLM gaat toch niet over de landingsrechten.?! Bij de regering moet je gaat protesteren.
  Stelletje debielen.

  En uiteraard SLM veel sterkte.. Persoonlijk heb ik fijne ervaringen met SLM.
  Wat betreft ticketprijzen. AMS – Paramaribo blijft een dure route. Ik zie de ticketprijzen niet gauw kelderen zonder het bundelen van meerdere bestemmingen op deze route.


  Maak melding

 36. Slm moet vliegen aantrekkelijk maken.
  Zorg ervoor dat klanten krijgen waarvoor betaald hebben. Dit is geenszins het geval bij slm. Vertraging en onproffioneel personeel.
  Slm m iet handen in eigen boezem steken .


  Maak melding

 37. SLM is een staatsbedrijf. Als jij affiniteit hebt met Suriname ligt het voor de hand dat je Suriname steunt. Dat kan niet anders dan een ticket bij de SLM te boeken. Bovendien is een ticket bij de KLM nog duurder. De service van de SLM is goed te noemen. Ik spreek uit eigen ervaring. De mensen zijn goed opgeleid en je ziet altijd een glimlach op de gezichten. Ik heb met diverse Airlines gevlogen en betreffende de service heb ik nooit klachten gehad met welke Airline dan ook.

  Ik ken geen luchtvaartmaatschappij die geen vertraging heeft van tijd tot tijd. Waarom moet SLM die van Suriname is, de Zwarte Piet wezen terwijl jijzelf affiniteit met Suriname hebt? Het dekoloniseringsproces gaat heel lang duren alvorens men leert datgene wat van de Surinamer is te eren en respecteren. Het is toch raar dat iets dat van Suriname is, men gewoon een regelrechte schop wil geven van ergens naar nergens en andere luchtvaartmaatschappijen ophemelen. Het gras bij de buren is altijd groener nietwaar? Het is mede een vorm van een minderwaardigheidscomplex. Als men geen affiniteit heeft met Suriname is het niet erg. Let alleen maar op dat je de zaak niet erger maakt vanwege persoonlijke ervaringen.


  Maak melding

 38. Edgar Burgos 7 oktober 2019 at 12:07
  Ik zie hierin juist de grote kansen voor de SLM. LAAT HET “DUIVELSE PACT” MET DE KLM LOS, VERLAAG DE PRIJZEN MET 30%. LEASE 2 NIEUWE MODERNE AIRBUS, OF DREAMLINER, EN JULLIE KOMEN STOELEN TEKORT!! WANT OOK NIET- (EX) SURINAMERS WILLEN VOOR €.5/600 NAAR SURINAME!! MAAR JULLIE WERKEN SAMEN MET KLM OM DE PRIJZEN KUNSTMATIG HOOG TE HOUDEN!! 2 HANDEN OP 1 BUIK, ALLEEN DE HAND VAN KLM IS GROTER!!

  Edgar Burgos.. Grapjas ! Welk pact , die is er gewoon niet, die SLM is gewoon onbetrouwbaar om een pact te sluiten, met KLM niet en met Tui niet. Beide maatschappijen hebben SLM laten vallen als baksteen met de juiste intenties. Beroerde service, klant is 100% GEEN koning , veel beloven maar geen draagkracht en alles een korte termijn visie. Met welk geld zouden ze dan die Boeings cq Airbus moeten huren en hoe gaan ze de services van de vliegtuigen moeten betalen ? Hoe moet DDB gaan reizen naar een ander continent i.e. afrika of azie (china) ? Gaat ie dan gewoon slm vliegtuig lenen en de passagiers vertellen dat t vliegtuig in service is. Want zo gaat dat in Suriname. Na ons de zondvloed. Ook al kunnen ze dit huren en goedkoper aanbieden, ik betaal liever een paar honderd euro/💲 meer met een andere carrier dan SLM. Basta !


  Maak melding

 39. De prijs van een ticket word mede bepaald door de luchthaven belasting.
  Als deze erg hoog is moet het verrekend worden in de ticketprijs.
  De luchthaven belasting van Curacao is gelijk aan Schiphol
  waardoor de ticketprijzen ook laag gehouden kunnen worden.
  Als de luchthaven belasting van Zanderij ook aangepast gaat worden
  kan de ticketprijs voor Suriname ook omlaag.
  Maar door teveel personeel zal er dan verlies geleden worden.
  Bovendien het personeel is niet erg klantvriendelijk, er zijn er maar weinig
  die met een glimlach rondlopen


  Maak melding

 40. Domme mensen zijn het, waarschijnlijk van Nature Delirium Patienten die zijn vergeten dat Ndp een grote hap heeft bij deze vliegmaatschappij. Alleen Ndp parastieten runnen het bedrijf en vele ndper’ s werken er.


  Maak melding

 41. Tuurlijk wil ieder het beste voor Suriname, maar niet met deze regering aan de macht. En de onbeschofte personeel is ook een punt voor vele reizigers om KLM te vliegen.


  Maak melding

 42. Door enorme CORRUPTE bemoeienis van POLITICI
  met de SLM gaat deze maatschappij te gronde !

  SLM moet gedraaid worden door deskundige
  PROFESSIONALS,
  NIET door POLITIEK benoemde handlangers, die te
  weinig educatie hebben die nodig is een luchtvaart-
  maatschappij te leiden !

  PS : Ook enkele Sranan-banken zijn al door de
  POLITIEK INGRIJPEN, in problemen geraakt !

  STOP MET POLITIEKE BEMOEIENIS BIJ BEDRIJVEN,
  ALLEMAAL GAAN AAN POLITIEKE CORRUPTIE TEN ONDER !


  Maak melding

 43. Wat een domme Calimero actie.

  Gaan protesteren bij de KLM omdat mensen hier betere service en lagere ticketprijzen krijgen?

  Hoe dom kan je zijn.

  Ga protesteren bij de SLM waar het een grote puinhoop is en waar ze 4 directeuren in 5 jaar wegsturen en waar 800 mensen werken voor 2,5 vliegtuigen.


  Maak melding

 44. alle v i p tickets direct afschaffen dit is al een winst punt.. laat ook alle suries betalen voor hun vracht die ze allemaal gratis vervoeren.. personeel bestand met de helft verminderen doen ook vele andere mij en.

  die geweldige personeel moeten een toon lager gaan vliegen, weg met die arrogante leden..

  nergens is een bedrijf, waar blakas voor het zeggen hebben een goed draaiende instelling ..
  de s l m privatiseren is de beste optie.. weg met die blakas.. ze kunnen niks inderdaad geen manieren.. ze moeten ook takie takie praten in de kist, er zijn ook andere volkeren in die zelfde kist..


  Maak melding

 45. (K)aulo (L)uchtvaart (M)aatschappij!!

  @henkmolenaar2016, bij de KLM krijg men geen betere service en al helemaal geen lagere prijzen, is vaker zelfs duurder dan de SLM, n wat service betreft, ze zetten rijen stoelen erbij om nog meer tickets te kunnen verkopen terwijl de reiziger haast geen beenruimte meer heeft en dat voor de KLM


  Maak melding

 46. SLM steunen? Ik werk hard en als ik reis, kies ik voor de beste optie i.c.m. de prijs.
  Ben alleen loyaal aan hetgeen dat loyaal aan mij is. SLM buit reizigers net zoveel uit als andere sirlines, dus hoezo sympathie?! Tjoerie.


  Maak melding

 47. Enige wat de SLM zou kunnen helpen 100 jaar te bereiken is:
  Verzelfstandiging
  Reorganisatie (minder personeel)
  Betere procedures om processen optimaal te beheersen
  Herscholing personeel op klantvriendelijkheid en mentaliteit
  Meer betrokkenheid personeel
  Goedkopere tickets (ik betaal nu 300 euro retour New York)
  Betere interieur van toestel
  Slogan
  De klant is koning en houdt ons in leven voeren zowel door de overheid als de SLM


  Maak melding

 48. pakiratigri
  Je wilt als klant de beste deal en service hebben voor je geld.
  Denk je dat de Nederlander bij de KLM bijvoorbeeld ticket koopt richting Amerika terwijl deze goedkoper is bij (bijvoorbeeld) American airlines? Ik dacht het niet
  Dus om nu te zeggen Sranangmang koop bij de SLM werkt niet.
  Ze kopen pas als de service verbetert en de voorwaarden en de prijs duidelijk goedkoper is dan de KLM of TUI.
  Maar dat kan de SLM niet omdat ze terstond failliet zullen gaan met al hun personeel (circa 450 personeelsleden) die ook al een flink deel van de kosten van de SLM opeisen

  En RobG
  Slaap maar lekker verder. Als pseudo econoom kan ik niet anders verwachten dat je zoveel onzin kraait.
  een econoom (goed of slecht) zou de UPS beoordelen en verbeteren van de SLM iets wat de KLM contuni doet


  Maak melding

 49. Er moet voorkomen worden dat KLM en TUI een monopolie positie gaan innemen op deze route en dat beide luchtvaartmaatschappijen de prijs gaan dicteren. Als mensen rechtgeaarde burgers zijn dan gaan ze vliegen met de SLM om de maatschappij een steun in de rug te geven. De SLM heeft als kleine luchtvaartmaatschappij inderdaad de steun van met name de Surinaamse reizigers nodig. Ook de steun van Hollandse reizigers is van harte welkom.


  Maak melding

 50. @SLM-Hamburgers :

  Pak de corrupte politici aan die deze maatschappij in
  een moeras hebben doen geraken !

  Goede, betrouwbare en capabele directie neerzetten
  die EFFICIENT te werk gaat !

  Afslanking personeelsbestand !

  Verbetering training van de gehele staf !

  PS : Hou de CORRUPTE POLITICI weg bij Onze bedrijven !
  Er zijn al enkele slachtoffers gevallen oa bij de
  banken !


  Maak melding

 51. RobG : ” Als mensen rechtgeaarde burgers zijn dan gaan ze vliegen met de SLM om de maatschappij een steun in de rug te geven”.

  Dus Surinamers die kiezen voor de KLM zijn volgens jou zeker landverraders?

  Paarse Trol


  Maak melding

 52. RobG
  7 oktober 2019 at 21:45

  Er moet voorkomen worden dat KLM en TUI een monopolie positie gaan innemen op deze route en dat beide luchtvaart-maatschappijen de prijs gaan dicteren. Als mensen rechtgeaarde burgers zijn dan gaan ze vliegen met de SLM om de maatschappij een steun in de rug te geven. De SLM heeft als kleine luchtvaart-maatschappij inderdaad de steun van met name de Surinaamse reizigers nodig. Ook de steun van Hollandse reizigers is van harte welkom.

  =================================

  Er kunnen allerlei redenen zijn waarom men niet voor SLM kiest oa prijzen, cabin service, beenruimte, bagage afhandeling etc. Laat SLM maar eerst een paar honderd man naar ander werk begeleiden. Saneren die troep en daarna aansluiten bij een alliantie vb Oneworld of Star Alliance. Alleen zo kunnen ze KLM en TUI overleven.


  Maak melding

 53. RobG 7 oktober 2019 at 21:45 schreef:

  “Er moet voorkomen worden dat KLM en TUI een monopolie positie gaan innemen op deze route en dat beide luchtvaartmaatschappijen de prijs gaan dicteren”

  Hey Rob G(gossip),
  Zeker niet aanwezig geweest tijdens de les markten en prijzen, consumenten en producenten???? Had je het te druk met je andere studies?? 🙂

  Een monopolie:
  Dit is een marktvorm waarbij slechts 1 onderneming het product aanbiedt.
  Dus niet KLM en Tui maar KLM of Tui.


  Maak melding

 54. @ RobG
  U gaat van zoveel diogen uit zonder de onderliggende feiten te door gronden.

  In de discussie omtrent Schiphol op Zee stelde de KLM operationele bestuurder “De Groot” dat KLM een zo gunstige positie in naam omdat:
  1 >> haar vloot jonger is dan ooit.
  2 >> KLM instaat is haar vliegtuigen 14 -16 uur/per dag in de lucht te hebben.

  U gaat er maar zo vanuit dat als iedereen naar SLM zou vliegen zijn wel 2 B777 zou kunnen inzetten. helaas rekent u even mee. KLM moet met al haar efficiency (150 medewerkers per vliegtuig incl. volledig onderhoud in eigen huis plus diensten voor Boeing plus onderhoud derden) haar vliegtuigen 14 uur per dag = 98 uur per week in de lucht houden (incl. A. B, C en D checks). SLM zal dus per wide body ongeveer 5,5 tot 6 keer per week Paramaribo Amsterdam moeten vliegen wil het een Widebody winstgevend ik kunnen zetten.
  De realiteit is dat SLM 4 keer per week kan vliegen en de 5de keer door Tui liet doen en bij onderhoud vliegtuigen MET BEMANING moet huren en het onderhoud moet uit besteden bij de leasemaatschappij.

  U gaat er vanuit dat SLM gemanaged wordt. Helaas isdat niet zo.
  Zie hoe irrationeel het proces van uitfaceren van de A340 naar B777 en B787 verloopt. De A 340 heeft al ver voor het einde van het Lease contract haar D check gehad en onverklaarbaar maanden aan de grond gestaan heeft. Dat heeft enorme huur kosten ten gevolge gehad. Niemand heeft ooit verklaard waarom deze financiële ramp is ontstaan.
  Over een paar maanden is de A340 weg en zal er een B777 tijdelijk ingezet worden voor dat er een B787 beschikbaar komt. 2 maal trainen, certificeren en valideren van de vliegoperatie is te banaal om waar te zijn.

  Het maakt Boeing geen biet uit of SLM kan blijven vliegen. De leasor zal genoeg zekerheden hebben of SLM nu vliegt of niet. Pengel is over een paar maanden een all Boeing luchthaven. Als SLM niet kan vliegen nemen KLM en Tui automatisch de plaats in van SLM. zij zijn instaat hun vliegtuigen breakeven of beter te exploiteren. Na 1 – 3 uur op de grond zijn hun vliegtuigen al eer onder weg.
  SLM verkondigt fabels en ook al kiest iedereen voor SLM dan nog is heeft SLM geen break-even operatie
  Daar hoef je geen bedrijfseconoom voor te zijn.


  Maak melding

 55. SLM zou een samenwerking kunnen beginnen met China Airlines, zetten ze die A380 van China Airlines en die nieuwe die SLM gaat inzetten op die route, kunnen ze meer mensen vervoeren op die route en is er een soort gelijke concurrentie met KLM en dan moeten de prijzen wel omlaag


  Maak melding

 56. 2 RobG 7 oktober 2019 at 21:45

  “Er moet voorkomen worden dat KLM en TUI een monopolie positie gaan innemen op deze route en dat beide luchtvaartmaatschappijen de prijs gaan dicteren. Als mensen rechtgeaarde burgers zijn dan gaan ze vliegen met de SLM om de maatschappij een steun in de rug te geven.”

  Beste RobG
  Het was mij niet opgevallen dat u als recht geaarde markt denker plotseling een draai gemaakt heeft en de marktwerking los laat. Beste RobG SLM volgt de prijzen van KLM en is zelden de goedkoopste tenzij ze blunderen. Ik vond laatste een retourtje voor een kennis voor minder dan 1/3 van wat normaal is. Ongetwijfels een blunder in de poging KLM te volgen voor het vliegen zonder bagage. Een 2de koffer koste meer dan de ticket.

  RobG SLM bevoordelen leidt alleen maar tot meer verlies. Terwijl zij op een uniek product en een unieke locatie zit weet SLM het steeds voor zichzelf te verzieken omdat men grote jonge wil spelen maar genade brood eet.

  Tui heeft de nagel in de doodskist van SLM geslagen. De A340 De kans dat SLM echt op gang zal kunnen komen met een B777 zonder weer enorme verliezen te leiden (aanloop kosten mag je het noemen) is dromen. Er zullen dus bemanningen en grondpersoneel bij het nieuwe vliegtug gehuurd moeten worden zolang SLM haar personeel nog niet getraind en gecertificeerd heeft.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.