Bejaarde man (77) dood aangetroffen met schotwonden op terras

31
politie-action-suriname

Een 77-jarige man is zaterdag met schotwonden dood aangetroffen op het terras van zijn woning in het district Saramacca. Vermoedelijk zou hij zelfmoord hebben gepleegd, meldt de Surinaamse krant Times of Suriname in haar editie van vandaag.

Volgens de krant is er sprake van een schotverwonding in de borststreek en één aan de linker zijde van het gezicht. De man zou vermoedelijk op zichzelf hebben geschoten met een jachtgeweer, waarvan wel een machtiging is.

De politie werd meteen gewaarschuwd nadat het lijk ontzielde lichaam werd aangetroffen. Het lijk is in beslag genomen. Op de plaats trof de politie ook twee hulzen aan en nam die eveneens in beslag.

Het motief voor zijn daad is vooralsnog onduidelijk. De politie heeft de zaak in onderzoek.

31 REACTIES

 1. Het lijk onzielde lichaam. Wie schrijft die berichten?? Iedereen leest Warerkant nieuws.
  Misschien was hij eenzaam.
  R.i.p. meneer.
  Hoop dat hij motief van zijn daad op afscheidsbrief heeft achtergelaten


  Maak melding

 2. Wat een verschrikkelijk bericht dit. Ik vraag mij, net als JK, of het niet om dezelfde man gaat die onlangs bij een roofoverval het slachtoffer was. Leeftijd en plaats komen namelijk overeen.


  Maak melding

 3. Het lijkt erop dat het die bejaarde sinaasappel verkoper is die op 5 oktober werd beroofd en mishandeld door een dief. Als hij dat is kan het zijn dat hij het leven niet meer zag zitten waardoor hij zelfmoord heeft gepleegd. Hopelijk heb ik het mis. Heel veel sterkte aan zijn geliefden.


  Maak melding

 4. Heel wat gegevens ontbreken maar alleen een automatische of semi automatische wapen gooit de hulzen er uit.Bij revolvers en jachtgeweren blijven de hulzen in de huizen[kamers] zitten tot ze handmatig verwijderd worden.
  En als ik zie dat er 2 keren raak geschoten is en er geen afscheid brief gevonden is,zou ik niet zo snel uit gaan van zelfmoord.
  Zal mensen niet wijzer maken hoe het makkelijker is om met een jachtgeweer zelfmoord te plegen gezien het een nogal groot[lang]wapen betreft.


  Maak melding

 5. Het is niet meer te volgen wat in mijn land gebeurt. iedere dag lees ik over roofovervallen, over verkrachtingen en over aanrijdingen met dodelijke doden.


  Maak melding

 6. Met een jachtgeweer 2 keer op je zelf schieten is niet mogelijk, met de eerste schot raak je zodanig gewond dat er bijna niet mogelijk is om nog een keer op je zelf te schieten. Ik heb ervaring met jachtgeweer dit moet helemaal uitgezocht worden.


  Maak melding

 7. R.I.P. 77 jarige meneer sterkte aan fam. en nog zo jong.
  De meneer kan nooit twee keer op zich zelf schieten dit is onmogelijk. Dit moet tot de bodem onderzocht worden voordat het een nieuwe manier van beroving wordt. De criminelen worden trouwens ook slimmer of dommer.


  Maak melding

 8. Moeilijk om er iets van te zeggen. De politie is natuurlijk niet van gisteren. Die komt er wel achter of het zelfmoord was, dan wel moord. Er staat niet op welke afstand het jachtgeweer zich bevond , noch waar de hulzen zich bevonden. Ook niet duidelijk of het een dubbelloops jachtgeweer was. Met een dubbelloop hoef je maar een keer de trekker over te halen. Anyway , de arme man is dood.


  Maak melding

 9. Wat een bijzonder verhaal.
  Jezelf men een jachtgeweer in de borst schieten kan ik me wat bij voorstellen.
  Maar in aan de “zijkant van het gezicht” niet.
  Ben benieuwd wat er uit het onderzoek komt.

  Misschien kan pakiratigri me uitleggen hoe je met een dubbelloops geweer een borst en verwonding van het gezicht krijgt cq hoe welke weg de kogel volgt.


  Maak melding

 10. @Bert,
  Alles is natuurlijk gebaseerd op het waarheidsgehalte en voldoende gegevens van het bericht. Er wordt beweerd dat er twee keer geschoten is. Ik opper de mogelijkheid dat het een dubbelloopsgeweer kan zijn. Kan misschien met hagel zijn geschoten. Maar de afstand is niet bekendgemaakt en ook niet waar de hulzen zich bevonden. Je zou bijvoorbeeld het geweer op enige afstand kunnen plaatsen en via wat tools de trekker laten overgaan. En anders gewoon het (enkelloop)geweer in je handen ,de loop tegen je borst gericht, schieten en met een inspanning weer kogel erin ,herladen en ditmaal in het gezicht. Het houdt dus in dat het eerste schot niet direct dodelijk was. Als hij zich eerst in het gezicht geschoten had ,zou het haast onmogelijk zijn twee keer te schieten. Dus ervan uitgaande dat het zelfmoord is. Maar ik was er niet bij. Voor nadere informatie gelieve de politie te contacteren.😉


  Maak melding

 11. Jankers hier weten allemaal hoe en wat. Inspecteurs van politie als reactie popir jopies op waterkant. Ga een keer werken ipv hier zeiken


  Maak melding

 12. Wie zegt mij niet dat de loop van het jachtgeweer was afgezaagd ? Daardoor is het wel degelijk mogelijk om het jachtgeweer tegen de zijkant van het hoofd af te vuren.


  Maak melding

 13. Wie gaat nou op het terras openlijk en bloot zelfmoord plegen? Het zijn waarschijnlijke Ndper’ s die dit op hun geweten hebben. Meedogenloos en gewtenloos als hun grote a no I’m nasty lijder.


  Maak melding

 14. Hoofd of borstkas het maak niet uit een tweede kogel afvuren is onmogelijk. Waar de nood hoog wordt om geld!daar kan men niet wachten op de erfenis te innen. Opa is opgeofferd.


  Maak melding

 15. dit is doorgestoken kaart.

  de man is gewoon ,,,,dood geschoten op de vlucht..,,,, daar weet de bende lijder alles van..
  nog nooit is onder deze leiding van het land een onderzoek geschiedt, dat tot zijn miritus is uit gezocht en met bewijzen gekomen.. alle onderzoeken lopen dood nadat het is bekend gemaakt.

  wie gaat het doen, wanneer, wanneer is een eerlijk proces geweest de laatste 10 jaren..


  Maak melding

 16. ik ben geen deskundige, maar hoe kan iemand zichzelf met een JACHTGEWEER vermoorden. onmogelijk om je zelf nog wel 2 keer mee te schieten. moet je niet de huls eruit halen opnieuw laden en dan kan je opnieuw schieten. en so wan langa gong. misschien had die meneer gogo gadget handen maar anders kan hij zichzelf er niet mee schieten hoor..
  ai boi
  wel mensen er word duidelijk geschreven dat die andere krant meld dat het waarschijnlijk zelf moord is
  hopelijk is de surinaamse politie slimmer dan dat..
  R.I.P meneer
  als het die abanis zijn die jou eerder beroofd hebben zodat je misschien je mond houd tegen de politie
  vertrouw op de Heer, Hij ziet alles.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.