ABOP gaat voor een ‘small gouvernement’ benadering in Suriname

12
ABOP gaat voor een 'small gouvernement' benadering in Suriname
Kerninstallatie van de ABOP te WintiWai afgelopen zaterdag.

Op zaterdag 5 oktober heeft de Algemene Bevrijdings en Ontwikkelings Partij(ABOP) 12 kernen van Ressort Pontbuiten geïnstalleerd. Het geheel werd voorgezeten door het hoofdbestuur van de ABOP en werd door DNA leden en kernvoorzitters ondersteund. Opmerkelijk is dat de partij nu al een groter ledenbestand in het ressort heeft dan tijdens de verkiezingen van 2015.

De avond werd ingeluid door culturele optredens van verschillende attracties en was goed bezocht. De rode draad door de speeches waren de problemen in het onderwijs, stemgedrag in 2020 en vooral de sociale en ruimtelijke omstandigheden van het gebied. Zoals de wateroverlast waarmee het gebied kampt, de vele loze beloften van de regering, zoals fly-overs, de trein naar nergens en de vermiste 18.000 woningen en de vele leningen. Het kwam erop neer dat de slechte economische situatie is ontstaan, omdat de huidige regering meer uitgeeft dan het verdient. Hierbij wordt gedacht aan geld verkwistende projecten zoals de cassave fabriek en de goud ordening.

De ABOP gaat voor een “small gouvernement” benadering, waarbij de focus ligt op het empoweren van ondernemerschap, in plaats van de “Big gouvernement” benadering van de huidige regering, die elk probleem probeert op te lossen, door meer bureaucratie te creëren. De gevolgen van deze overheidsbemoeienis zien we nu bij ADEK met het sluiten van de PHD-school en bij de leerkrachten die nu staken, omdat de overheid directeuren heeft benoemd.

Tot de sprekers behoorden o.a Marinus Bee, Marinus Cambiel, mw Grand Gallon, Joel Martinus,  Jeso Waldo van de Christelijke arm van de Abop en anderen.

12 REACTIES

 1. Waterkant een ndp filiaal is de enige media die spreekt vsn small goverment bij ABOP. Deze politieke partij is bezig kieskring 1 te winnen van de ndp.


  Maak melding

 2. Brunswijk denkt alleen aan zijn persoonlijke belangen. Hij heeft zich nooit warm gemaakt voor bijvoorbeeld een mbo opleiding of een hogeschool voor de binnenlanden of een ziekenhuis voorzien van alle specialismen die nodig zijn voor het binnenland. Hij weet wel hoe hij bepaalde mensen moet paaien. Geld uitdelen, biljetten 1 SRD gooien naar de massa is zijn geheim.


  Maak melding

 3. Alleen ezels en ezelinnen zullen stemmen op de Algemene Boeven Oplichters Partij, een bij verstekveroordeelde drugscrimineel is net als bij de Nationale Dieven Partij de wortel van de vele misdaden, vnl. moord, drugs en roof. Alleen soort stemt op soort en zoekt en aanbidt soort.


  Maak melding

 4. Vraag Brunswijk voor de lol eens hoe hij het land denkt te besturen mocht de ABOP ooit met Sint-Juttemis deel uitmaken van de regering. Het antwoord is steevast ,“ dat zeg ik niet want ik wil mijn politieke tegenstanders niet wijzer maken”. Mocht hij niet aanwezig zijn ,stel dan de vraag aan Bordo. Bordo gaat glimlachen , naar beneden kijken en met zijn gouden ketting spelen. Het antwoord laat op zich wachten, dus sla je hem over en belandt bij Belfort. Belfort gaat je heel serieus aankijken en gaat de criminelen verzoeken zich aan te melden bij het dichtstbijzijnde politiebureau. Kortom , de lamme leidt de blinde. In het land der blinden is éénoog koning.


  Maak melding

 5. Begrijp me niet verkeerd en ik pretendeer ook niet beter te zijn dan anderen; maar mij laten leiden door lonny, daar voel ik me veel te goed voor. Die schande ga ik wijlen mijn ouders niet aandoen die mij normen en waarden hebben bijgebracht waaraan lonny in de verste verte niet aan kan tippen.


  Maak melding

 6. Lets Make Suriname Great Again

  Wir Shaffen Das) nps 4 live

  De Abop geheel moet je als een ongeleid projektiel zien

  Ze schreuwen veel maar zeggen weinig en dT beetje weinig wat ze uit kraaien gaat meestal nergens over.

  1 ding wat men zeker njet onderschatten is dat de Abop op zijn minst 5 zetels zal gaan halen.


  Maak melding

 7. Is echt een politieke definitie want ze zeggen niet, we gaan voor een kleinere overheid want hun doelgroep zit te azen op een overheidsbaan met gegarandeerde maandelijkse inkomsten plus ziektekostenverzekering (of ze werk hebben of niet, want dat maakt niet uit)


  Maak melding

 8. Mensen staan er niet bij stil dat Brunswijk het een en ander heeft verklapt over het beleid dat ABOP samen met VHP en NPS willen gaan voeren. Brunswijk heeft het over de ‘ small government ‘ met andere woorden een kleine overheid. Dit is in het huidige Suriname een utopisch streven omdat de overheid de grootste werkgever is. De kleine overheid is een concept uit het klassiek liberalisme. Zij streven ernaar om de invloed van de overheid tot een minimum te beperken en met name de mensen met het kapitaal meer te laten beslissen in bepaalde gebieden van het openbaar beleid en de particuliere sector. De invloed van de overheid wordt door hen tot een minimum beperkt. De overheid is geen oplossing voor de problemen die zich voordoen in de samenleving maar voor hen is de overheid is het probleem. Als de rijke Brunswijk en Bordo en zijn rijke metgezel Bordo samen met de rijke VHP-ers het alleen in het land voor het zeggen hebben dan vrees ik het ergste wat het land gaat overkomen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.