Vanavond kerninstallatie van de ABOP te WintiWai

23
Vanavond kerninstallatie van de ABOP te WintiWai

De Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) in Suriname installeert vanavond een kern van de partij te WintiWai. Sprekers op deze volgens de ABOP belangrijke meeting zijn partijvoorzitter Ronnie Brunswijk, ondervoorzitter Martinus Joël oftewel BORDO en assembleelid Edward Belfort.

Deze vergadering en kerninstallatie van de ABOP vindt plaats op zaterdag 5 oktober, bij Tembe Carwash aan de Kraboedoistraat nummer 8. De ‘On the Move’ meeting start om 18.00 uur. Die avond is er ook muziek van diverse bands.

De ABOP werd in 1991 opgericht en deed in 1991 en in 1999 mee aan de Surinaamse verkiezingen, maar behaalde geen zetels in De Nationale Assemblee. In 2005 besloot de partij een samenwerking aan te gaan met Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP)) en Seeka om gezamenlijk aan de verkiezingen deel te nemen. Deze bundeling van drie partijen wordt de A-Combinatie werd genoemd. De combinatie boekte succes en behaalde vijf zetels. Ronnie Brunswijk werd gekozen in het district Marowijne.

Tijdens een ledenvergadering van de ABOP in mei 2019 werd Ronnie Brunswijk voor de derde periode bevestigd als voorzitter. In de vergadering werden ook vijf ondervoorzitters gekozen: Diana Pokie, Joël Martinus (Bordo), Marinus Cambiel, Hendrik Cairo en Waldo Jeso.

ABOP zit sinds 2015 met vijf parlementariërs in de oppositie, Dinotha Vorswijk vertegenwoordiger van district Sipaliwini, Edward Belfort vertegenwoordiger van district Paramaribo, Ronnie Brunswijk vertegenwoordiger van district Marowijne, Marinus Bee vertegenwoordiger van district Marowijne en Diana Pokie vertegenwoordiger van district Brokopondo. Dankzij de 25.000 stemmen die ABOP in 2015 behaalde zijn zij na de NDP en de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) in grootte de derde politieke partij van Suriname.

23 REACTIES

 1. Waarom altijd zo denigrerend? Laat ABOP zijn ding doen en haar mensen c.q. achterban zoveel mogelijk mobiliseren. Dat staat iedere politieke partij vrij. Dat doe D’66 ook. En ook andere landelijke partijen spreken hun achterban toe. Dat is van rechtswege toegestaan. Niets mis mee.


  Maak melding

 2. Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) gaat voor 28 zetels en meer zetels bij de Algemene En Geheime Verkiezingen van 25 mei 2020 voor de DNA van Suriname.

  Chandrikaperkash Santokhi (CS) is de meest inspirerende en meest invloedsrijkste
  politicus van de republiek sinds 25 mei 2010. Een leider die de Surinamers en de republiek Suriname (inter)nationaal weer goed op de kaart gaat zetten op 25 mei 2020.

  Surinamers van Noord – Zuid, Oost – West in de republiek Suriname sluit u aan bij de kernen van de VHP in uw wijk, plaats, dorp, dessa, kampong, district, hoofdplaats, Paramaribo in Suriname en stemt u op 25 mei 2020 op de kandidaten van de Vooruitstrevende Hervormings Partij de VHP voor de juiste koers van Suriname.

  Leve:
  – VHP,
  – CS,
  – CS4Pres!,
  – Welvaart, Welzijn, Rechtsstaat, Internationale Verdragen, De Grondwet Van Suriname, Trias Politica; Wetgevende Macht, Uitvoerende Macht, Rechterlijke Macht.

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Alle Macht In Een Democratische Rechtsstaat Berust/is In Handen Van Het Volk En Nergens Anders.
  Zij die gekozen worden in de DNA van Suriname zijn dienaren van het volk. Alles wat gebouwd wordt of aan de Surinamers gegeven wordt is geld van de Surinamers en niet van een politieke partij of een persoon.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 3. Lets Make Surinam Great Again

  Wir Shaffen Das) nps 4 live

  Er zijn weinig hoog opgeleiden mensen die de ABOP Serieus gaan nemen..

  Ik weet echt niet wat Ronny Brunswijk bezield om een Clown als Bordo Als Onder voorzitter naar voren te schuiven.

  Als ik Diana Pokie Was Zou Ik Tegen Ronnie Brunswijk Zeggen.. Krijg De kleren, Ik Hou Het Voor Gezien.. zoek het maar lekker uit.

  Diana Pokie is in Mijn Ogen Een Sterke En Geestige Vrouw Die Gezag Uitstraald.. Nu Moet Ze Opdrachten Gaan Uitvoeren Van Een Clown Als Bordo.. Kom op Man


  Maak melding

 4. De enige in deze hele club die echt goed uit zijn woorden komt waarvan ik denk hij maakt een kans en is right to the point is Belfort, de rest van de groep mag de prullenbak in verdwijnen. Bordo alias “monie hond” de gezochte crimineel heeft veel op zijn kerfstok,zo ook Ronnie Brunswijk. Geen goed voorbeeld in onze samenleving en vooral niet voor de jongeren.Eens een crimineel altijd een crimineel. Mogen ze diep in het bos, waar niemand komt, achter een boom vastplakken. Brunswijk kan geen afstand nemen van zijn apenpakkie. Dit arm kind op zijn armen kijkt ook heel raar naar hem.Denkt wat een vreemde vogel. A-Combinatie is een groot verval. Belfort moet bij zijn eigen partij blijven, maakt hem veel geloofwaardiger dan met deze clowns in zee te gaan. Diana Pokie staat ook al bekend als een oplichtster met USD-tekens op haar netvlies gedrukt.

  Sarie Torie


  Maak melding

 5. De drie daar boven dromen ooit President van Suriname te worden hahahaha, wat een achterlijk vertoning welk land neemt Suriname nog serieus, beneden peil….en zo haalt deze idioten Suriname steeds verder naar beneden want de hele wereld denkt nu dat het gehele volk van Suriname ook zo achterlijk is.


  Maak melding

 6. waar heeft Brunsie dat kind vandaan, wie is er zo achterlijk zijn kind voor deze promotiefoto te lenen.Zielig dat het kind in kwestie hier niet over kan mee beslissen, die moet haar hele leven nu horen dat er een foto van haar met Brunsie is ..😱😲


  Maak melding

 7. Belfort op de foto met 2 criminelen.
  Hoe wilt hij corruptie en criminaliteit aanpakken? Dagoe en Bruns zijn corrupt.
  Belfort zou meer bereiken zonder hen maar met een partij van oprechte en trotse marronnen.


  Maak melding

 8. wat een verschil in niveau. is dit wat Suriname wil? waarom is belfor niet een van de ondervoorzitters? en met deze gasten wil rusland in zee? het kan verkeren


  Maak melding

 9. @Melvin
  Belfort is tot op heden de enige geweest die Bouta op zijn plaats heeft gezet tijdens een vergadering. De rest zijn buikkruipers en hielenlikkers. Bouta liep de vergadering uit zonder op of om te kijken.


  Maak melding

 10. Belfort zou nooit meer zijn mond open moeten doen. Zijn voorzitter en ondervoorzitter zijn gezochte criminelen. Dan kun je toch nooit iemand anders de maat nemen.


  Maak melding

 11. Mica het is een van zijn blanke kleinkinderen,maar de andere vijftig zwarte kinderen daar pronkt hij niet mee of het moet een albino kind van Jacobus zijn.


  Maak melding

 12. Boy unu no sab torie

  De reden waarom Befort vaak richting Bouterse uit zijn sloffen schiet.. is omdat Bouterse Belfort Had verzekerd dat de NDP samen met de Abop de verkiezing van 2015 in zou gaan en dat Belfort terug zou keren op de post van minister van politie.. kort voor de verkiezing had Bouterse via de media bekend gemaakt dat de NDP alleen de verkiezing in gaat

  Het gevolg is.. De Abop stond met legen handen.. de droom van belfort om weer minister te worden ging in rook op.

  Zegt het maar boys


  Maak melding

 13. En u krijgt de rolmodellen van de toekomst ook te zien. Zij die eerder door hun regeerstijl dit land op grote hoogte hebben gebracht en weer zullen brengen.

  Maar ja dansen mammie, dansen pappie. Dans Suriname economisch, moreel en sociaal gezond.

  Neks nu fout. Straks weer een ABOP NDP combinatie.


  Maak melding

 14. Boeboe, Belfort in één woord ”onbetrouwbaar” zijn droom ooit President van Suriname te worden kan hij op z’n buik schrijven nooit- never- nada. Ik heb ook naar die vergadering zitten kijken en dat Bouterse de vergadering uitliep verstond ik als geen ander, zag je hoe bovengenoemde achterlijk en asociaal stond te schreeuwen allemaal loze woorden om te proberen het publiek/volk te misleiden, op het verkeerde been te zetten…. wat een schouwspel was het niet om aan te zien/horen wat een afgang hij sloofde zich uit voor niks, echt belachelijk. Vind je het dan vreemd dat Bouterse toen wegliep terwijl jij zo van gecharmeerd en van onder de indruk bent geraakt en God uit de hemel zag neerdalen ‘nou ik in ieder geval niet. Boeboe ik had je hoger ingeschat, denk je nou echt dat men daar op zaten te wachten…. neem dit nou van mij aan het kiezersvolk trapt er echt niet in hoor. Deze scherts en of schijnvertoning hoe je het ook noemen wilt…..zal de persoon in kwestie zeker de das om doen. De kiezers zullen hem zeker hierop afrekenen let maar op mijn woorden, ik zal je nog aan herinneren als het zover is. Ter afsluiting wil ik nog even een kanttekening plaatsen op de foto hierboven met het kind op de arm, dit doe je het kind toch niet aan denk hier maar eens goed over na ‘wat een hypocriet, dat zegt al genoeg, toch? Wie trap er hier nog in…. de ‘Marrons’ waarschijnlijk en dat zal mij dan ook niet verbazen zo voorspelbaar is het allemaal. Duidelijker had ik het niet kunnen verwoorden verder respecteer ik jou mening bij deze.


  Maak melding

 15. Wel van Photoshoppen gehoord??
  bovenstaande foto heeft er veel van weg.

  Belfort is misschien niet de slimste maar zeker niet de domste.
  Al die geleerde “stadscreolen zitten maar ja en amen te knikken en te gebaren.

  Wie is er nou slim?
  De president met zijn wegloopactie of zijn ex-minister van Justitie?


  Maak melding

 16. Mooie foto of niet deze man kan toch nooit president van dit land worden? Hoe ver moet Suriname wegzakken? Het Surinaams volk kijkt met vreugde nu al naar een Suriname zonder Bouterse en nu wil Deze clown het stokje overnemen. Volk van Suriname neem je democratisch recht zelf in de hand en stem nooit op deze man, wij hebben genoeg ellende achter de rug.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.