Doekhie: “NDP niet te verslaan, Bouterse wordt weer president”

65
Doekhie:

Volgens NDP-parlementariër Rashied Doehkie heeft de Surinaamse president Desi Bouterse nog lang niet zijn laatste jaarrede gehouden eerder deze week. Hij is ervan overtuigd dat de volgende jaarrede ook door Bouterse uitgesproken zal worden. Dat laat hij weten aan de Surinaame krant Times of Suriname.

Doehkie ziet in aanloop naar de verkiezingen van volgend jaar geen andere kandidaat die Bouterse zou kunnen vervangen. Hij laat tegenover de krant weten dat Santokhi twee keer de kans heeft gekregen om president te worden, maar is afgewezen. “U ziet meneer Somohardjo of meneer Brunswijk toch niet als president”, vraagt de parlementaïrer zich af.

De krant meldt verder dat er steeds meer stemmen binnen de paarse partij opgaan dat Bouterse voor nog een termijn als president moet gaan. Volgens Times doet Bouterse daarover nog mysterieus, hoewel hij vaker in besloten kring heeft laten weten een stap terug te willen doen uit de actieve politiek. De krant verneemt dat er na het vertrek van de voorzitter een managementteam ingesteld zal worden om het grote gat dat Bouterse zal achterlaten in te vullen.

Doekhie zal Bouterse blijven ondersteunen en ziet geen vergelijksmateriaal dat weerstand zou kunnen bieden tegen de paarse partij bij de verkiezingen volgend jaar. “Ik denk dat de NDP niet te verslaan is en dat de voorzitter van deze partij, de grootste partij op dit ogenblik in Suriname, weer president zal worden. Er zijn geen andere smaken”.

65 REACTIES

 1. Doehkie bedoeld het financiele gat dat DDB achter laat, zal een grote obstakel zijn voor de komende generatie, die nog geboren moeten worden !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 2. Lets Make Surinam Great Again

  Wir Shaffen Das) stem nps

  Beste Democraten.

  De Heer Doekhie Vormt Samen Met Misikaba.. Bouva..Parmesser..Enz Enz De Decor Van NDP Leider Bouterse.. Deze Gasten Zijn Al Van Tevoren Voor_Geprogrameerd.. Ze Functioneren Op Automatisch Piloot.

  Ons geliefde land heeft behoefte aan goed leiderschap Na mei 2020 hoop ik op een Cabinet alleen met Top Bestuurders.. Champions Leageu Toppers.. Geen Zondags Amateurs Of Dagjes Mensen

  Suriname Moet Terug Op De Kaart Worden Gezet, Met Als Doel Dat We Kunnen Mee Liften In De Vaart Der Volkeren

  Wij Surinamers Moet Weer Met Opgeheven Hoofd Door Het Leven Gaan.. Het Gevoel Van..

  MI Na Wang Dja Dja Sranang Mang (UMA)


  Maak melding

 3. Eigenlijk mag voor mijn part de pikin ingi boi weer president worden.Hij is nu al als Boutaflika.Na 2 maanden wordt hij dan met staats eer begraven.En zijn graf wordt een urinoir voor velen.


  Maak melding

 4. Als je een steen optilt zie je vaak een kakkerlak. Het is moeilijk die beesten dood te slaan.
  Eigenlijk is alleen isoleren, negeren en doodzwijgen een verstandig oplossing.
  En vooral geen kruimels strooien want dan laten ze weer van zich horen.


  Maak melding

 5. @@@ geen mordenar als president

  Ik denk niet dat mensen jou verhaal gaat lezen is te lang en het gaat nergens over bespaar je energie of ga een boek lezen doe je iets nuttigs


  Maak melding

 6. DE pagla koetia van nickerie is aan het slijmen want anders zet de de ndplee hem aan de kant voor zijn dochter waar bouterse een oog op heeft.


  Maak melding

 7. Doekhie alias paglie koetia gewetenloze bastaard de dag des onheils komt ook over jw n jw familie die meeprofiteren kaolo smeerlap die dient alleen als putopener in dna n niet als volksvertegenwoordiger.


  Maak melding

 8. De ndp heeft geld opgestapeld voor de verkiezingen. Leningen met een waarde van miljoenen.
  Alleen verhalen als het verpanden van de stuwdam kan mensen van de ndp weg halen.


  Maak melding

 9. DOEKHIE IS EEN KONTENLIKKER…..ZIJN VERSTAND IS LETTERLIJK EN FIGUURLIJK IN ZIJN MARS….DOEKHIE IS EEN ANDER NAAM VAN TARANTULA…IKRIE MAAI KE…..


  Maak melding

 10. Gady ik hoop dat je gelijk krijgt. Hoe verder Suriname een narco staat wordt hoe armer het volk dan komt de burgeroorlog steeds dichterbij. Zou je dat willen??? Doekie heeft een motor rijder aangereden twee jaren terug toen Doekie dronken achter het stuur zat. De motorrijder moet je maar eens vragen wat Doekie hem heeft aangedaan!!!


  Maak melding

 11. Ik hoop en bid voor de Surinaamse bevolking dat Doekhies voorspelling waarheid wordt. Want een deel van het volk met zoveel zelfvernietiging drang verdiend niet anders.

  Alleen hoop ik dat zij die dit op gang houden met een pakketten economie uit Nederland zullen stoppen met het support om deze drang naar zelfvernietiging te blijven faciliteren.


  Maak melding

 12. Dus nog 5 jaar monetaire chaos, stakingen in diverse sectoren, tekort aan woningen, talloze leningen die af worden gesloten, uitverkoop van de kroonjuwelen en nog veel meer wanbeleid. Zouden de Surinamers wederom kiezen voor zelfkastijding ? Lachende 3e is Jos Steeman Shipping


  Maak melding

 13. Het Deel Van Het Surinaamse Kiezersvolk Dat Op 25 Mei 2020 Voor De Tiran ddb Kiest Zal Meer Dan Goed En Lijf Verliezen, Dan Dooft Het licht…

  Volk van Suriname, (jonge) kiezers van Suriname die op 25 mei 2020 gaan stemmen weest u kritisch, wees rationeel, wees logisch en maakt/neem het juiste besluit. Zie de grote armoede en ellende waarin u leeft. Stelt u zelf de vraag, wat heeft ddb, ndp u gebracht sinds 25 februari 1980, 8 december 1982, 25 mei 2010, 25 mei 2015. ddb heeft een strafeis van 20 jaar van de krijgsraad/rechtbank gekregen, heeft op regeringsniveau de betrekkingen met Nederland verbroken, terwijl deze twee landen met elkaar verbonden zijn door hun geschiedenis. Er wonen bijna net zoveel Surinamers in Nederland als in Suriname en er een familieband is. Zie uw leven en vraagt u zich af is er niet een andere oplossing?

  Zo ja? Kies dan daarvoor.

  Chandrikaperkash Santokhi (CS) van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) en ook anderen van oa de huidige oppositie zijn het alternatief.

  Chandrikaperkash Santokhi (CS) is sinds 25 mei 2010 tot heden de beste en meest invloedrijkste leider van de aller grootste oppositie politieke partij die de leiding kan geven met andere leiders van andere politieke partijen op u, uw gezin, familie en Suriname nationaal en internationaal uit het moeras waar u en Suriname zich in bevinden te helpen.

  Stemt u daarom op de kandidaten van de Vooruitstrevende Hervormingspartij en andere huidige oppositie partijen op 25 mei 2020.

  Time4Change!
  Surinamers van noord – zuid, oost – west in de republiek Suriname sluit u massaal aan bij de partijkernen van de VHP en stemt u op 25 mei 2020 op de kandidaten van de VHP.

  De VHP gaat voor 28 zetels voor die verkiezingen en heeft alle Surinamers nodig in heel Suriname.

  CS4Pres!

  Leve:
  – Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP)
  – Chandrikaperkash Santokhi,
  – alle Surinamers die op 25 mei 2020 gaan stemmen op de kandidaten van de VHP voor 28 zetels en meer,
  – voor andere politieke partijen die samen de coalitie gaan vormen na 26 mei 2020,
  – samen werken om de ddb en ndp de knock out te geven uit de politiek van Suriname op 25 mei 2020,

  – vlakka djie VHP op 25 mei 2020,

  – de democratie, de grondwet, internationale verdragen, welvaart en welzijn voor (de) Suriname/rs.

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surinamers


  Maak melding

 14. haha nog vijf jaar ellende. Kan me niet voorstellen dat Surinamers zo dom zijn
  om nog een keer Bouterse te stemmen. Een ezel stoot ………..


  Maak melding

 15. Mensen staan er niet bij stil dat er na 50 tot 80 jaren VHP en NPS in de Surinaamse politiek, met ondersteuning van miljarden Nederlands ontwikkelingsgeld, deze politieke partijen niets voor het land hebben betekend.

  Ook voor de toekomst van Suriname zullen deze politieke partijen van weinig betekenis zijn voor het land. Ze gaan het nu gewoon niet kunnen. Deze politieke partijen moeten zich in alle structuren ontdoen van de volledige top. Vervolgens moeten zij samenwerken met de NDP. De NDP zit op het juiste traject om Suriname tot ontwikkeling te brengen. Mijn adviezen zijn tot uw dienst.


  Maak melding

 16. De kans is heel groot dat Bouterse helaas weer president wordt.
  De NDP heeft een hele goede “marketing en communicatie” strategie met sluwe verkooptrucjes.
  Vele Surinamers trappen in hun populistische uitspraken en showprojecten. En vele Surinamers willen ook gratis mee eten uit de grote geleende geld pot. Helaas beseffen ze niet dat de rekening later nog komt. Zo is hun mentaliteit, Hoefdraad heeft gelijk.
  De NDP had in 2015 de verkiezingen verloren. Niet gebruikte stemmen zijn gestolen en de uitslag is gemannipuleerd. Niemand geen enkele politieke partij heeft iets kunnen doen. In 2020 zal de NDP weer al is het met een hele kleine meerderheid de verkiezingen winnen dmv gestolen stemmen en vervalsing. En niemand gaat iets kunnen doen. Topcrimineel Bouterse loopt al deccennia lang vrij in Suriname en politiek Suriname heeft niks kunnen doen. Sterker nog er is nog een topcrimineel bijgekomen nml Brunswijk.

  Santokhi doet keihard zijn best voor een beter Suriname, Santokhi heeft een goede team met kennis en kunde maar Surinamers twijfelen aan het goede. Zo is hun mentaliteit Hoefdraad heeft gelijk.
  Het is bewezen dat het olv Santokhi veiliger was en Santokhi heeft een goede staat van dienst toch geloven Surinamers de leugens van Bouterse. Zo is hun mentaliteit.

  En bovendien gaan de meeste Surinamers niet stemmen. Deze groep Surinamers beseffen niet dat hun stem naar de NDP van Bouterse gaat. Dus niet stemmen betekent je stem weggeven aan Bouterse.

  Maisha Neus en Curtis Hofwijks zijn nu hele kleine politieke partijen die weinig tot geen invloed meer kunnen uitoefenen. En ze hebben hierdoor de kansen voor Bouterse vergroot. Want zoveel politieke partijen, de grote groep die tegen Bouterse is is verdeeld in nog meer kleinere groepjes ! Startegisch en slim stemmen gaat deze groep niet doen. Hoefdraad heeft weer gelijk, daarom hoeft NDP niet te vrezen dat VHP zal winnen.

  Suriname is verloren ! Bouterse en Hoefdraad hebben Suriname de afgrond in gedraaid.

  Een beter Suriname is verder weg dan ooit !


  Maak melding

 17. Doekhie als jij menselijk was zou jij niet met die 5 hagedis vingers van jou in beeld komen aanduiden nog 5.Ga jij het volk goed te vreten geven?Ga jij criminaliteit aanpakken?Alhoewel waarom die vraag stellen aan een crimineel zelfs,??? Als ik naar doemdenkende kop kijk wil ik mijn spullen pakken en op de maan gaan wonen.🥀🥀🥀🥀


  Maak melding

 18. Toch even reageren hoor, want het schorem hier kan zich duidelijk niet inhouden. Doekhie mag net als ieder ander zijn mening ventileren. De man heeft zicht op zaken, dat blijkt elke keer weer. Dat hij hier daarvoor de dood in gewenst wordt is beneden alle peil.


  Maak melding

 19. @ Paraexpress. Suriname was onder Chan niet veiliger!! Je moet niet denken dat wij hier allemaal uilskuikens zijn. Het was er toen zo veilig dat hij zich onveilig voelde en s’avonds zijn hele staat afzette. Sterker nog, als het aan hem lag werd de wapenwet drastisch aangepakt om het doodschieten van vermeende criminelen mogelijk te maken. Erger nog, hij was zelf deel van de criminaliteit, ken je het bootincident op de Surinamerivier nog, en de banden van zijn vrouw met Segebai??? Breek me de bek niet open!!


  Maak melding

 20. Met fraude , list en bedrog kun je uiteraard elke verkiezing winnen. En laat dat nou juist de specialiteit van de NDP zijn . Heel triest maar als de NDP de verkiezingen wint Is het echt afgelopen met Suriname .


  Maak melding

 21. @GEEN MOORDENAAR als PRESIDENT: Ga je frustraties ergens anders uiten. Het bloed van vele Surinamer speelt jou duidelijk nog parten en zorgt voor onrust in je geest. Wel Romeo, deze onrust zal jij nooit meer kwijtraken, hoe gefrustreerd en psychiatrisch je ook bent het zal alleen maar erger worden.


  Maak melding

 22. Oooo mi gado….natuurlijk komen dezelfde figuren na de verkiezingen terug in poppenkast Suriname.
  Ik denk dat de verkiezingsuitslag al vaststaat.
  Maar dat is niet het hoogtepunt.
  Ik zie het al voor me dat straks professor Lonny zich…en dat meen ik, officieel laat kronen tot koning van het bananen koninkrijk Suriname.
  De wereld zal nog verbaasd staan toekijken maar het wordt over een tijdje echt een happening vd bovenste plank.


  Maak melding

 23. Als de NDP de verkiezingen verliest (wat ik betwijfel)pleegt Bouterse een nieuwe staatsgreep zodat hij permanent, tot aan zijn dood aan de macht kan blijven.
  Neem maar van mij aan, van dit probleem
  zijn wij voorlopig niet af!
  Laten we er het beste van hopen.


  Maak melding

 24. Doekhi durft de Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse te vergelijken { vooral intellectueel }met Chan Santokie. Je moet dik-ati hebben !!!!!! Doehki moet … hij moet …de MMDDB blijven ondersteunen.
  Doekhi … een oud-gediende van Santo Boma … is qua intellect minder dan de minste onder de minderen!

  De VHP had hem laten opsluiten { gefraudeerd als DC }. Hij ziet Somo en Brunsi ook niet als toekomstig president. Over Dr. Rusland { vz. NPS } zwijgt die paarse Rat. Die hele paarse Boeven bende … met aan het hoofd … de Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse … kunnen slechts waterdragers zijn voor
  Dr. Rusland …. intellectueel en politiek.


  Maak melding

 25. LOL. Pagla koeta Doekhie ziet ze vliegen. Hij heeft zeker teveel coke van z’n baasje bouta gesnoven want hij zit alleen maar wartaal en onzin uit te kraaien.


  Maak melding

 26. Zoals ik eerder voorspeld had zal de NDP met een overweldigende meerderheid de verkiezingen gaan winnen. Ik word binnenkort 92 jaar en nog nooit eerder heb ik in Suriname zo’n goede President meegemaakt. Ik denk niet dat het ooit nog iemand zal lukken Suriname terug doen storten als hoe het toen was tijdens de koloniale tijd van verdeel-en-heerspolitiek en de marionetten onze eigen broeders en zusters die daarna geïnstalleerd werden door de koloniale machthebbers samen het land hebben uitgebuit en leeggeroofd. Vanaf de revolutie heeft Bouterse kunnen volharden waar hij mee bezig was en voor ogen had met het volk van Suriname iets dat met name al eerder had moeten plaatsvinden. Het
  bewusrwoordingsproces in Suriname heeft nog een lange weg te gaan dat men moet gaan inzien dat wij het Surinamers volk het zelf moeten gaan doen ‘ons rijkdom in eigen beheer te behouden en beheren en niet alles overlaten aan een ander om te bepalen wat goed is voor Suriname…..geen buitenlandse inmenging meer in interne aangelegenheden van Suriname want wanneer er niks meer te halen valt dan kom men pas achter wie je vrienden zijn. Het buitenland doet alles uit eigen belang, wees niet naïef te denken dat het buitenland het zo goed met ons voorhebben als men het zich doet geloven/overkomen laat je geen spiegel voorhouden, het is allemaal uit eigenbelang!. Voorkomen voor het te laat is en trek leer uit de voorgeschiedenis, of zijn we daar ook nog te lui voor om over na te denken/hersenen voor te gebruiken….volg de wereldpolitiek wat er allemaal heden ten dage wereldwijd om ons heen gebeurd en sluit daar maar je ogen voor tot het te laat is en geen weg meer terug. Wij Surinamers denken er te gemakkelijk over…. een koppig en lui volk die de hele dag in de hangmat wil blijven liggen luieren en denken dat alles maar vanzelf goed komt, door dit gedrag werd gretig gebruik gemaakt door de koloniale machthebbers en gevoed door een geraffineerd beleid dat ingeslopen en vastgeroest is in de aard van de Surinamers en nu heden ten dagen nog terug te zien in de reacties hier op WK. Maar helaas de ogen van het volk gaan nu eindelijk beetje bij beetje open totdat het uiteindelijk goedkomt. Rome is ook niet in 1 dag gebouwd. Prioriteit nummer één er moet een mentaliteitsverandering plaatsvinden een groot probleem waar Suriname mee te maken heeft. Het inhameren om het bewustwording onder het volk te doen groeien is één van…. als het niet goedschik kan dat maar kwaadschik de goeie daar gelaten. Bouterse heeft het al in 1980 in gang gezet en we moeten hem dat ook laten afmaken.


  Maak melding

 27. Doekhie moet in de spiegel kijken en naar foto’s van 5 jaren geleden dan zal die zien hoe slechter hij eruit is gaan zien voordat hij het over nog 5 jaren heeft.

  Haha Bouta wilt een stapje terug doen, hoe dan?? Dan gaat hij rechtsreeks naar Santo Boma! Of begint hij in te zien dat hij grote kans heeft te verliezen?


  Maak melding

 28. Waarom zijn de VHP gasten zo boos 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂,en dan gaan ze gelijk uitschelden dat betekend een teken van zwakte als je gaat uitschelden .meer heb ik niet te zeggen .


  Maak melding

 29. @@@ VISIONAIR

  Je geeft aan dat je 92 jaar oud ben.. ik ga er van uit dat jjj kinderen en klein kinderen heb..

  In welk land wil jij je kinderen en klein kinderen op zien groeien.. wat vr land hoop jij achter te laten
  als die NDP waar jij hartstikke warm voor loop de meest Corrupte Regering is Die Suriname ooit gehad heeft.

  Ken jij iemand die in de rekenkamer van Suriname werkt.. Als je iemand daar kent moet je die vragen:

  Wat gebeurt er in mijn land Suriname..
  Ik weet het bijna zeker .. die persoon gaat iets wat onderkoeld reageren, die gaat je met vochtige ogen aan kijken .. Bang om uit de school te klapen.. Als ze praten kan dat hun baan kosten


  Maak melding

 30. @GEEN MOORDENAAR als PRESIDENT : Vanwege persoonlijke/familie omstandigheden en ook omdat het niet mijn niveau is, zal ik je niet in gelijk strekkende bewoording van repliek dienen. Over kunu gesproken; ik laat jou over aan je eigen kwelgeesten die jou genoegzaam confronteren met jezelf, jouw handel en wandel, jouw schuld aan het verleden en vooral jouw inborst. Ik snap overigens wel jou ongecontroleerde uitbarsting want zoals met zegt: karma is a bitch and so can be the naked truth. Voor mij is deze discussie afgelopen.


  Maak melding

 31. Nog 5 jaren ndp/paars en SU wordt definitief een tweede Haiti of Venezuela waar de bevolking massaal zit te creperen en in vuilinisbakken moet gaan zoeken naar voedsel terwijl de corrupte leiders en hun schoothondjes zich zitten vol te vreten.
  Hopelijk vallen al die paarse rioolratten dood neer voordat het zover komt.


  Maak melding

 32. als het poep volk het wil, z.a. zij nu denken te gaan doen..

  , dan moet maar.. laat ze leven in hun manier van doen en laten en vooral ,,,, niet klagen ,,,,..
  ze moeten vooral respect hebben voor de mensen uit Holland, die dagelijks geld over maken en elke week een pakket sturen ..
  denk vooral aan de medicijnen alle andere goederen..

  let wel die ned/suries sturen elke maand gemiddeld 10 tot 15 miljoen aan euro in elk vorm..

  dus gebruik je verstand en niet je emotie..


  Maak melding

 33. Sinds dat pakslaag dat Somo en Brunswick deze hond hadden gegeven, is hij de realiteit niet meer te boven gekomen…hij is blijven hangen in een trip.


  Maak melding

 34. @ Lucien karwafodi

  Je spreekt de woorden van jouw eigen partij tegen.
  Maar zoals Hoefdraad al zei het is jullie mentaliteit.

  Buiten dat je mag je bek open breken, ga je gang.


  Maak melding

 35. Als DB weer wordt gekozen moeten de mensen in de diaspora a la dol nog meer geld en pakketten naar Suriname sturen? En maar klagen over Nederland.By the way er worden ook pakketten uit de voormalige Nederlandse Antillen,de VS en meerdere landen naar Suriname gestuurd.Sinterklaas in vele landen.Altijd 5 december.


  Maak melding

 36. De miljonair Santoki was voor zaken naar Nederland. Maar in feite bezocht hij zijn buitenvrouw. De miljoenen aan contanten in Euro’s en US dollars heeft hij overgehouden van zijn verdekte criminele activiteiten. Santoki heeft zijn schaapjes op het droge.


  Maak melding

 37. Me kleuring gewoon paars Ja sorry mensen DDB en nana a team ey dwing boeng dus ja .alleen moeten ze die rotte apels zoeken en verwijderen .gewoon NDP jere toppie


  Maak melding

 38. @ Visonair …. ik hoop dat je ” tikkertje ” nog goed functioneert. Ik hoop niet dat je tikkertje na 25 mei 2020 ophoudt te tikken. Na 25 mei 2020 … wan njoeng ting ogo broko djie un swiet’ sranang.
  Voor de Paarse Boeven wordt het … one by one … richting Santo Boma.

  @ Visionair …. nog vele gezonde jaren … ik meen het van harte !!!!!!!!


  Maak melding

 39. Sommige van die gasten van de NDP zijn precies als parasieten. Pres sref sa fuga fu ding jeetje nee hor. Enige wat ze kunnen is pres ballen en reet staan likken ook al weten ze dat de NDP het land in een rommel heeft gebracht, teveel en overal maar geld zit te lenen(bedelen) van andere landen. Niks kunnen ze bereiken op eigen houtje. Dan na juist NDP sa altijd ab Bigie Bek. Overal maar een geleen van geld. If ye tak bradi ie mus doe san sondru jepi fu buitenland toch. Doekhie mus stop a Ando jaja libie, ga rusten van je oude pensioen dagen. Geef de geschoolde jongeren ook een kans. Ga schommelen op je Hobbelstoel gers a wan tang ab positie tot de dood😏💀


  Maak melding

 40. De meeste sma sa e stem gi NDP hebben instinct als van een koe, ze moeten staan grazen in een wei, schijten melk leverwn om daarna geslacht te worden voor de slagerij ten verkoop😃😃😂. ze hopen t meest op vrij paketten ala san din wan kis vrij vrij en gratis. Lopen achter pres lik ding ma Zombies. If pres puf ruiken ze t en zeggen : mijn god lekkere parfum heeft u gezet mijn Volkspresident. Hij is gewoon een Rotpresident. A nou dede ete ou sji dat anderen t beter dan hem kunnen op zijn oude dagen. Hij mag van mijn part 125jr worden😇. Dat wens ik hem wel langa libi want na lik dja ou kis ing pai pai😊🙌


  Maak melding

 41. Dhoekie,het volk zal jou inclusief met jou Njan Dringi Partij + Interpol gezochte drugscrimineel/december moordverdachte Desi Bouterse UIT HET VELD slaan!!Laat dat duidelijk zijn,jullie moeten opdonderen en de gevangenis in!


  Maak melding

 42. @ ECHTE FEITEN VOOR DEMENTE PARASIETEN: Volgens u heeft Nederland dus de staatsgreep van Bouterse georganiseerd. Dan mogen de Surinamers Nederland wederom dankbaar zijn want ze zijn zo blij met Bouterse dat ze hem steeds weer opnieuw als president kiezen. Al zijn moorden en ander kwaad worden hem vergeven.
  Geen dank hoor, graag gedaan! Nederland weet blijkbaar wat goed is voor Suriname.

  Gelukkig maar dat het uiteindelijk Rambocus niet is geworden, de Surinamers wilden hem niet. Toen Bouterse bij de Rambocus couppoging opgesloten zat in Fort Zeelandia kwamen de dappere Surinaamse soldaatjes aangesneld met hun uniform onder de arm. Bij het fort verkleedden ze zich en zo kon de favoriete leider van Suriname toch nog winnen van de “domme” idealist Rambocus. Nu kun je zijn graf bezoeken op de Hindoestaanse begraafplaats aan de voormalige Coppenamestraat. Hij ligt vlak bij de ingang achter het hek. Horb is zijn buurman op Nieuw Vrede en Arbeid. Bouterse leeft nog.

  @ Visionair: Leg nu eindelijk eens uit wat Nederland weggeroofd heeft uit Suriname! Steeds maar weer lees ik dat hier maar niemand kan vertellen wat er geroofd is. Naar mijn idee wordt Suriname nu pas leeggeroofd door verschillende buitenlandse ondernemingen, geen Nederlandse, met hulp van uw paarse vrienden. Surinamers houden er van uitgebuit te worden, dat is wel duidelijk.


  Maak melding

 43. Hans van den Broek, hier de geëiste informatie waar je om vroeg… het gaat hier om de gebroeders Kross, met gepaste trots wil ik graag bij vermelden dat het twee neven van mij zijn. Google, Rudi Kross nadat u er kennis van heeft genomen google u verder, dit keer naar Marcel Kross enter en verschijnt gelijk bovenaan de titel van het boek ”de uitbuiting van Suriname” ik wens u verder veel lees plezier en wat meer kennis kunt vergaren want het blijkt dat u wat tekortschiet aan geschiedkunde en dat uitgerekend u mij de tent probeert uit te lokken zal ook wel geen toeval zijn.


  Maak melding

 44. NDP mag wederom winnen, maar dit keer mogen ze het spannender maken. Zet een VROUW als president voor Suriname. De hele wereld zal Suriname omarmen, want naar mijn inzien is er geen enkele man als president kandidaat voor Suriname meer. NDP moet winnen om hun taak en doelen te voltooien die uitgestippeld zijn. EN OOK zoals het Beloofd is al de voorgaande jaren.


  Maak melding

 45. Hans van den Broek en dat is nu juist het probleem, je zegt het zelf Surinamers houden ervan uitgebuit te worden daar ben ik niet met je eens want dat is nu juist wat deze schrijvers proberen te voorkomen door een bewustwordingsproces in gang te zetten jammer genoeg middels een revolutie wat ik liever anders had gewild. Maar het zit zo vastgeroest om afhankelijk te zijn van Nederland waar jij ook aan medeplichtig bent gezien je reacties hier een omgekeerd effect teweeg brengt. Terwijl de Regering hard zijn best doet een ommekeer in de mentalteitsverandering te bewerkstelligen werk jij hier aan mee het teniet te doen, juist nu wij een ieder heel hard nodig hebben de schouders onder te zetten het land tot een hoger niveau te tillen. ‘Nogmaals, wat ben jij nu aan het doen ben is proberen het proces te laten mislukken maar dat zal niet gebeuren. Lang leve de Revolutie!


  Maak melding

 46. STOP aub met babbelen over eerder regeringen,
  DEZE regering heeft in tien jaar alle geld en alle
  reserves opgemaakt, terwijl de productie van Sranan
  haast NUL is !

  DEZE regering heeft een grote-gatenbegroting-zonder-
  voldoende-dekkingen !

  DEZE regering heeft gezorgd voor de grootste Staatsschuld
  OOIT !

  DEZE regering weigert ondanks de abominabel hoge salariskosten
  van de overheid, te bezuinigen !

  DEZE regering zorgt door wanbeleid ervoor dat er geen valuta
  binnenkomt door EXPORT !

  DEZE regering zorgt voor stijging van de zware criminaliteit !

  DEZE regering zorgt voor massale overheidscorruptie, waar
  hoge politieke leiders bij betrokken zijn ! DEZE overheid weigert
  extra experts in te zetten bij de rechterlijke macht en bij de
  specialistische recherche om corruptie te onderzoeken en te
  bestrijden !

  BABBELT U DUS OVER HET HEDEN, BEKIJK WELKE POLITIEKE
  PAARSE TOPPERS IN SRANAN de BALLAST-NEDAM-MILJOENEN-
  BRUGGENBOUW-TJUKU’S HEBBEN ONTVANGEN !!

  LAAT DEZE Sranan-BOEVEN DEZE MILJOENEN TERUGSTORTEN
  TBV ARMOEDE-BESTRIJDING !
  DAN BABBELT U VERSTANDIG !!!


  Maak melding

 47. @ Visionair: Toen de Engelsen, en later de Nederlanders, naar Suriname kwamen was het ongerept oerwoud. Toen de Nederlanders vertrokken was het land in cultuur gebracht. Er was een stad, een overheidsstructuur, ziekenhuizen, scholen, bedrijven, kortom, alles wat een land nodig heeft. Nederland heeft Suriname opgebouwd.
  Nederland heeft plantages aangelegd zodat Suriname een land werd dat produceerde. Met gebruik van gedwongen arbeid, dat klopt, en dat was niet netjes, maar dat is voorbij.

  Als iemand spreekt over leeggeroofd dan heb je het over iets dat weggenomen is zonder toestemming van de eigenaar. Als je huis leeggeroofd is ben je iets kwijt. Wat is Suriname kwijt dat er eerst wel was en nu niet meer?

  Het bos was er nog toen de Nederlanders weg gingen. Nu wordt het gekapt door de Chinezen.
  Het goud was er nog toen de Nederlanders weg gingen. Nu wordt het weggehaald door de Canadezen en de vrienden van Bouterse.
  De olie was er nog toen de Nederlanders weg gingen. Nu wordt het opgepompt ten dienste van de Surinaamse samenleving.
  Het Bauxiet is voor een deel opgegraven en geëxporteerd, maar daar is voor betaald en er is nog heel wat overgebleven. Suralco heeft veel Surinamers een goed leven bezorgd. Het was de enige hoogwaardige industrie in Suriname. Nu weg, zoals zoveel moois dat er eens was. Wie z’n schuld?

  Kortom, wat is er weg gehaald door de Nederlanders? Nederland heeft Suriname in cultuur gebracht en daar aan verdiend. Dat is wat je doet met grond, je brengt het in cultuur en verdient er je brood mee. In het Caribisch gebied wordt nog steeds geld verdiend met de suiker, maar Surinamers hebben daar geen zin meer in. Jammer dan.

  Je noemt jezelf Visionair. Dan neem ik aan dat je visie hebt. In dit geval voor wat de toekomst van Suriname betreft. Daar lees ik niets van. Alleen het gebruikelijke gezeur van “Nederland heeft Suriname uitgebuit”. Af en toe heb ik commentaar op dat soort gezeur en het altijd maar Nederland overal de schuld van geven. Processen in Suriname verstoren dat ligt echt buiten mijn mogelijkheden. Mentaliteitsverandering is prima en dat is iets dat van binnenuit moet komen. Continu maar jammeren over het verleden werkt dat tegen Het is zinloos en maakt alleen maar passief. Het is een legitimatie om niets te doen. Daar schiet Suriname niets mee op. Wie zichzelf maar steeds als slachtoffer ziet blijft een loser. Winnaars kijken vooruit, niet achteruit.

  Of je het nu leuk vindt of niet, helemaal los komen van Nederland zal nooit lukken. Daar is Suriname te klein en te onbelangrijk voor. Wie anders dan Nederland kent Suriname zo goed en zal bereid zijn daar in te investeren? Alleen als er wat te halen valt zullen andere landen belangstelling hebben voor Suriname. Nederland heeft geen enkel belang meer in Suriname. Daarom is Nederland de meest te vertrouwen vriend van Suriname. Tevens de beste ambassadeur voor Suriname bij de Europese Unie. Alleen, niet van het Suriname van Bouterse.

  Je zegt dat je familie bent van Rudi en Marcel Kross. Hun boek ga ik niet lezen, want het gaat over lang geleden en is al lang voorbij. Bovendien heb ik er geen behoefte aan beschuldigd te worden van zaken waar geen enkele nu levende Nederlander iets mee te maken heeft gehad. Bewaar dat maar voor de Surinaamse geschiedenisboekjes.
  Ben je misschien ook familie van Jack Kross, de ex-minister en ambassadeur? Hij is drie jaar mijn collega geweest en ik vond het geen aardige man. Wel heb ik respect voor wat hij bereikt heeft. Hij was met Bruma en Derby een belangrijke man bij de PNR. Nu niets meer van over en de carrière van Jack Kross is ook voorbij sinds Bouterse de SP niet meer nodig heeft. Zo gaat dat in het leven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.