Braziliaanse gouddelver door landgenoot doodgekapt in Suriname

14
Braziliaanse gouddelver door landgenoot doodgekapt in Suriname

Een 38-jarige Braziliaanse man is onlangs om het leven gekomen in het Nassaugebied in Suriname. Het lichaam van de man genaamd Gilvan Donovario Pereira Rocha, werd op dinsdagmiddag 1 oktober in verre staat van ontbinding aangetroffen. Dat heeft het Korps Politie Suriname vrijdagavond bekend gemaakt.

Volgens de afdeling Public Relations van de Surinaamse politie vertoonde het lijk een kapverwonding aan het hoofd. Er is een houwer in de directe omgeving van het ontzielde lichaam aangetroffen. Het vermoeden bestaat dat Pereira Rocha om het leven is gebracht, aldus de politie.

Hoewel de politie dat niet bekend heeft gemaakt, meldt de Surinaamse krant Times of Suriname vrijdag, dat het slachtoffer samen werkte met een andere Braziliaan in het Nassau-gebied. Vermoed wordt dat deze man hem zou hebben gedood. Hij zou als verdachte worden aangemerkt schrijft de krant.

Volgens Times kreeg de politie informatie dat de verdachte samen met zijn vrouw en alle spullen uit het gebied is vertrokken. Waar zij naartoe zijn gegaan, is nog onbekend. Ook is het motief van de daad nog niet bekend.

In opdracht van het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam ter obductie in beslag genomen. De politie is op dit moment nog bezig de verdachte op te sporen.

14 REACTIES

 1. Er is altijd wat met die Brazilianen in het binnenland. Daar moet de regering wat aan doen. En niet te vergeten de politie. Niet als het schaap verdronken is gaat men de put dempen.


  Maak melding

 2. Mooie chaos daar dat nensen zo makkelijk gaan en komen en zich verheerlijken en elkaar afmaken.Deze zit nu in brazilie dus hoe vind je hem terug.


  Maak melding

 3. Wanneer wordt de Braziliaanse plaag aangepakt door de autoriteiten . Men heeft geen enkel inzicht in het aantal Brazilianen in het binnenland die het Surinaamse goud wegdragen. Ik ben ervan overtuigd dat met al het goud dat illegaal uit Suriname gesmokkeld wordt de staatshuishouding op orde gebracht had kunnen worden. De Regering moet zich kapot schamen dat er geen paal en perk gesteld kan worden aan deze handel.


  Maak melding

 4. Dit gedoe is al jaren gaande.
  Weet niet of er ooit een oplossing komt! Elke keer Wanneer er iem.in het binnenland doodgaat m.b.t het gouddelven, dan lijkt het alsof de desbetreffendr instantie eindelijk een oplossing gaan zkn ter voorkomen van dit soort nare gebeuren. (ze wrdn plotseling heel erg actief)Maar kort daarna gaat alles naar de DOOFPOT.!!! Het wrdt met de dag erger in ht binnenland. Het is zo onveilig daar, vroeger was ht zo dat je zelfs naar die gebieden kon gaan als een uitje, ff lekker buiten de stad, MAAR NU!!!!


  Maak melding

 5. De kans is groot dat het gaat om een illegale buitenlander en een illegale goudzoeker die het milieu zat te vergiftigen met kwik.
  Ik laat er dus geen traan om. Ik hoop dat de overheid eens een keertje in actie komt om een halt te brengen aan de wild west toestanden in het land en massaal illegale buitenlanders in SU oppakt en deporteert.


  Maak melding

 6. Wan Pipel,een leger dat geen schoenen heeft laat staan kogels Laat ze met hun ballen gooien want ze doen er toch niks mee. Het surinaamse leger is padvinderij.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.