Minister Misiekaba voert gesprekken met afdelingshoofden SoZaVo Nickerie

15
Regering Suriname betaald begrafenissen van door brand omgekomen kinderen

Minister André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) heeft gisteren een onderhoud gehad met de leidinggevenden van de verschillende SoZaVo kantoren in het rijstdistrict Nickerie.

De minister heeft het beleid op het ministerie grondig doorgenomen met de afdelingshoofden. “In mijn visie wil ik niet dat mensen voor altijd blijven in het systeem van SoZaVo. Het is onze taak om deze mensen te helpen zodat ze verder kunnen gaan in de samenleving. Alleen zij die een permanente beperking hebben en zichzelf niet kunnen helpen, gaan we moeten ondersteunen”, gaf de minister aan

Hij gaf de leidinggevende mee dat het ministerie van SoZaVo het mooiste ministerie van Suriname is. “Wij mogen bevorderen dat er welzijn is in de samenleving. Ons ministerie heeft direct te maken met mensen. Wat we doen of nalaten heeft direct effect en impact op mensen. Dat is reden waarom ik altijd op het veld ben. Je moet bij de mensen zijn en met de mensen de dingen samen doen“, zegt Misiekaba.

Hij sprak ook met de mensen over de dienstverlening. Hij gaf aan dat mensen tevreden weg moeten gaan als ze een SoZaVo-kantoor hebben bezocht. “We kunnen ze niet altijd in materiële zin helpen, maar tenminste moet u een luisterend oor hebben voor de mensen,” zei de bewindsman. In de komende periode wil de minister het personeel van SoZaVo over geheel Suriname trainingen laten volgen. De richting die de minister wilt gaan met het ministerie vergt dat mensen goed getraind zijn om mee te kunnen gaan.

De diensthoofden hebben vanuit hun zijde ook zaken voorgehouden aan de minister. Een van de zaken is dat voor de verkiezingen van 2020 een groot deel van het personeel in het rijstdistrict de pensioengerechtigde leeftijd zal bereiken. De vraag is dat er nu jonge mensen in dienst worden genomen om ingewerkt te worden. De minister heeft toegezegd om deze zaak op te pakken en zo snel mogelijk op te lossen. Ook de renovatie van de verschillende gebouwen is een zorgpunt en heeft de aandacht van de minister.

Op één van de wijk-kantoren te Wageningen is er sinds 2003 geen telefoonaansluiting. Als het personeel iets telefonisch wilt afhandelen, moeten ze dat bij een kantoor van het ministerie van Regionale Ontwikkeling doen. De minister die zich dat niet kan voorstellen, heeft terstond opdracht gegeven om deze zaak op te lossen.De Surinaamse minister is sinds woensdag 2 oktober in Nickerie voor een werkbezoek.

15 REACTIES

 1. Maar dan…als hij “vaker in het veld” is, hoe ontdekt hij nu pas dat bureau Wageningen geen telefoon had??!🤔
  Misikaba, volgens mij ye misibaka…
  Verkiezingsstunt?


  Maak melding

 2. Zo,kijk eens aan!Misiekaba heeft een misstand ontdekt.Maar het is natuurlijk het front dat geen telefoon rekening betaald heeft en Wageningen er ook vanaf 2010 er zonder zat.


  Maak melding

 3. Wat een slap gelul artikel. Krijgen we elke dag dergelijke nietszeggende artikelen voorgeschoteld over de dagbesteding van NDP ministers?
  Misiekaba doet niets anders dan bezoeken afleggen en beleidsmatig gebeurt er nul komma nul. Laat die nietsnut vrouw van Bouterse bezoeken afleggen en ga eens eindelijk echt aan het werk.


  Maak melding

 4. De redelijk nieuwbakken ministers Parmessar en Misiekaba vind ik van toegevoegde waarde. Als voormalig minister van OW was Parmessar niet op zijn allerbest. Nu, bij LVV zit het jasje hem als gegoten.
  Misiekaba is een licht in het duister. Dit ambt is hem op het lijf geschreven. Jammer dat de verkiezingen in zicht zijn. Hopelijk kan hij bij een gunstige uitslag zijn ambt continueren. Hij is daadkrachtig en weet met mensen om te gaan. Zoals gezegd, een minister die regelmatig externe bezoeken aflegt. Pure betrokkenheid en met eigen ogen waarnemen, constateren en optreden. Goede zaak dat het personeel cursussen gaat volgen. Het volk dat een beroep doet op SoZaVo in het kader van de nodige hulpverlening op weg naar zelfredzaamheid, kan veel van hem verwachten.


  Maak melding

 5. @ Nina1
  Daar had hij niet op gerekend.
  Hij is gewoon een ordinaire bezuinigingsmaatregel gaan verkondigen. Zo snel mogelijk de mensen er weer uit zegt hij.
  En ander beweert
  Pure betrokkenheid en met eigen ogen waarnemen, constateren en optreden. 🤣🤣🤣🤣🤣


  Maak melding

 6. Lets Make Surinam Great Again.

  Wir Shaffen Das) stem nps

  Beste NPSers

  Deze Minster Misikaba moeten jullie niet al te serieus nemen.. zie hem gewoon als een Postboden van de NDP

  Zulke gasten dienen enkel als Decor..
  Deze goede jonge man Misikaba hij is van te voren al geprogrameerd.. hij functioneerd op Automatisch piloot
  Aan zijn hele Handel en wandel zie je dat


  Maak melding

 7. Zorg gewoon dat een onnodige trip niet naar het buitenland wordt gemaakt. Knap daarmee de arbeidsplaatsen op.

  Voorzie de boel van enige computers. En zorg voor een goed werkend informatie systeem.

  Automatiseer alle betalingen. Zorg dat ze via bancair verkeer lopen voor alle betalingen aan het publiek.

  Waarom mensen in de rij laten staan als bedelaars, die eerst vernedert moeten worden alvorens te krijgen wat ze rechtens toekomt.

  Waarom zo massochistisch met kwetsbare omgaan.

  Cry, cry, cry, thy country


  Maak melding

 8. De verkiezingen zijn in aantocht. Al die jaren was Missiekaba in slaap gesust. En nu toeval of geen toeval maar hij ruikt nu in alle hoeken en gaten. En wordt missiebaka. Is hij in staat om voor mei 2020 de stank op te ruimen of valt hij om van de geur.😅😅😅😅😅😅


  Maak melding

 9. Deze mensen praten altijd veel en beloven het volk ook heelveel maar de amb kunnen ze niet tegemoet komen, want sozavo is een ministerie die verschrikkelijk onderbetaald is dan elk ander ministerie


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.