Studenten Beroepsopleidingen ontvangen Award van Rotary Club in Suriname

11
Studenten Beroepsopleidingen ontvangen Award van Rotary Club
Amienza Macknack van IMEAO 2 wordt als nr 1 uitgeroepen.

Gisteren hebben de best geslaagde studenten van de beroepsopleidingen in het Waaggebouw, een zogenoemde ‘Student Excellence Award’ ontvangen. Rotary club of Paramaribo Central (RCPC) stelt jaarlijks onderwijsinstellingen in de gelegenheid om mee te dingen naar deze prestigieuze award. 

Rotary Club Paramaribo Central ondersteunt studenten op verschillende niveau’s door hun talenten te erkennen en te stimuleren. “De tijd voor excellentie start in de jongere jaren en biedt vooruitzichten voor groei in de toekomst”, zegt de voorzitter van Rotary Club of Paramaribo Central; de heer Oliver Smith. 

De mondelinge presentaties hebben op zaterdag 28 september l.l. plaatsgevonden. De presentaties zijn op basis van vooraf vastgestelde criteria getoetst en gekozen. Een panel van rotarians van Rotary Club of Paramaribo Central is belast met de jurering voor de ‘Student Excellence Awards’. 

De best geslaagden.

Tijdens de mondelinge presentaties is er gelet op de volgende aspecten:

een positieve instelling, een gezonde levensstijl, een goede studieplanning en time-management, het respecteren van waarden en normen in de  samenleving, de ondersteuning van de directe omgeving, met name het gezin, zelfvertrouwen en geloof in eigen kunnen te hebben, een voorbeeld voor anderen te willen zijn door de optimale inzet van eigen talenten en mogelijkheden, een goede balans tussen inspanning (studie) en ontspanning te vinden, oog te hebben voor de behoefte aan ondersteuning van je medestudenten en anderen, waarde te hechten aan de betekenis van religie en geloof te hebben in een hoger wezen.

11 REACTIES

 1. Heel mooi dat de Rotary Club deze studenten in het zonnetje zet.
  De aspecten waarbij op de mondelingen presentatie zijn beoordeeld en goed zijn bevonden geven hoop voor de toekomst van Suriname.


  Maak melding

 2. Waarom hebben de gedecoreerden zulke vreemde kostuums aan? De meisjes schijnen het wel leuk te vinden, hebben er extra werk van gemaakt met een glanzende stof, maar de jongens vinden het minder leuk zo te zien. Die foto komt waarschijnlijk bij hen niet in het familiealbum.
  Gezien de verhouding jongen – meisje zijn de meisjes een stuk ijveriger geweest dan de jongens.


  Maak melding

 3. @ Hans van den Broek zo vreemd is het niet.
  In Nederland dragen ze zwart bij bepaalde studies op de universiteit. Zeker de professoren, maar ook studenten die de doctor graad behalen en zijn paranimfen.
  Ik heb een jaar of tien geleden een promotie mogen meemaken van een goede vriend die afstudeerde in het hettitisch.
  Jonge vent van een jaar of 28.
  Hij is nu professor in Dresden
  Kleine zaal met weinig genodigden die in pak waren (waaronder ik) en een groter aantal hoogwaardigheidsbekleders in het zwart.
  Heel chique, je durft bijna niet te ademen. Van de vragen die ze op hem afvuurden begreep ik de ballen evenmin van de antwoorden.
  Waar het onderscheid glanzend stof versus niet glanzende stof hier op gebaseerd is weet ik ook niet

  Het artikel.
  Mooi en leuk voor de studenten, maar ik kan me ook herinneren dat Robles? onlangs hier iets schreef over een meisje dat een fantastische resultaat heeft geboekt, maar geen stimulans, in de vorm van beurs krijgt.
  Het is nog niet te laat minister


  Maak melding

 4. 😁😁 @Hans van den Broek, de jongens kijken inderdaad niet echt blij 😁
  Maar het is toch geen nieuws dat meisjes over het algemeen ijveriger zijn dan jongens of niet? 😉.
  Toegegeven, de jongens zijn een béétje in het nadeel vanwege hun minderheid (in aantal).


  Maak melding

 5. Iwan op wie?ik heb een school in India met 540 kids,per jaar 180.000 geef ik weg . Meer bereikt in mijn leven dan jij en heel je familie bij elkaar.


  Maak melding

 6. Prima gedaan kinderen, ik hoop dat jullie je leeftijdgenoten ook zullen motiveren om meer uit het leven te halen. Vooral onder de zwarte creolen, want die waren weer zwaar ondervertegenwoordigd.👏👍


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.