vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijDove Wiren uit Suriname begonnen op school in Nederland

Dove Wiren uit Suriname begonnen op school in Nederland

-

Does Travel - naar Suriname

Wiren Meghoe, de 19-jarige dove jongen uit Suriname, die de inspiratiebron is geweest voor de film ‘Wiren, the movie’, is deze week begonnen op de Kentalis Guyotschool voor VSO in Groningen. Daar gaat hij eerst drie maanden lang een traject volgen om zijn niveau te bepalen en zoveel mogelijk vaardigheden op te doen.

Wiren is net begonnen en het is nu nog niet duidelijk wat hij aankan en ook of hij wil doorstromen in Nederland. Dat hangt ook af van hoe hij zich voelt. Hij gebruikt de komende maanden in elk geval om zoveel mogelijk kennis op te doen, aldus RTV Noord.

Dat hij nu in Nederland kan studeren is mede dankzij de Assuria Community Fund. Wilt u Wiren verder ondersteunen in zijn studie? Dat kan nog steeds en alles is van harte welkom! Neem dan contact op het nummer +597 8683733.

Wiren in de klas.

De film ‘Wiren, the movie’ was deze week uitverkocht op het Nederlands Film Festival. De film heeft zoveel aandacht gekregen dat deze komend weekend weer in de Surinaamse bioscoop te zien is. Op zaterdag 5 oktober en zondag 6 oktober om 18.30u in TBL Cinemas.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

15 REACTIES
 1. Lets Make Surinam Great Again.

  Wir Shaffen Das) stem nps

  Hoi Wiren

  Zet hm op he. Doe je best om it maximalen uit het leven te halen..

  ga je goed he..one love


  Maak melding
 2. Geniet van alles wat Nederland aan Surinamers te bieden heeft. Hoop dat jij een voorbeeld bent voor de vele zwartkijkers hier dat je daar als mens behandelt wordt.
  Is er ook in Nederland een rekening waar geld op gestort kan worden? Kreeg deze vraag maar ken daar geen betrokkenen.


  Maak melding
 3. Dank je wel Nederland dat een kind de kans krijgt om zich te ontwikkelen. Dank u wel Nederland dat ondanks alle bagger die jullie over je heen krijgen toch altijd de armen openen om anderen te helpen. Ik dank u Nederland ook namens Wiren.


  Maak melding
 4. Ik hoop dat ze hem hier kunnen helpen met zijn doofheid, door middel van een operatie cq een hoor apparaat. Ik ben stellig van overtuigt dat hij zijn doel zal bereiken, want hij is een doorzetter.
  Wiren: ik wens je heel veel succes met je studie,je hebt wel een kleine handicapt maar dat zal geen belemmering zijn. Ze kunnen je ook via gebaren taal ook les geven als het moet. Ik ben heel trots op je, zet hem op Wiren.

  bun tori

  Jacko


  Maak melding
 5. Dat hij nu in Nederland kan studeren is mede dankzij de Assuria Community Fund.
  Suriname heeft ook aandeel in zijn verdere studie hier in Nederland. Het is een mooie geste van Nederland, maar is ook mede dankzij Assuria Suriname. Mooie samenwerking tussen twee landen.


  Maak melding
 6. Geef Suriname ook de credits en loop Suriname niet eindeloos af te kraken. Zeg de dingen zoals ze zijn en maak geen bochten en zo. Veel succes toegewenst aan Wiren en uiteraard zijn familie bij zijn nieuwe leven in Suriname. Het is een enorme uitdaging, maar wel met uitzicht op succes, dus da’s een goede zaak en een goede ontwikkeling. Thumbs up voor Wiren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES