Suriname beleeft zijn derde PRIDE Month

46
Suriname beleeft zijn derde PRIDE Month
Foto (c) Waterkant Archief - de jaarlijkse PRIDE walk in Suriname.

Op 1 oktober begint de derde PRIDE Month in Suriname. Een maand boordevol events en activiteiten die de verbondenheid laten zien tussen de LGBT+gemeenschap en de Surinaamse samenleving. De officiële opening van de PRIDE Month is op 5 oktober op de Pier van Torarica, gevolgd door het feestelijke PRIDE Ball.

Op de internationale Coming Out Day, donderdag 11 oktober, is er aan de Heerenstraat het bijzondere event PRIDE Stories, waar mensen verhalen zullen delen over gebeurtenissen, ervaringen of daden waarop zij trots zijn. Het evenement waar iedereen naar uitkijkt, de kleurrijke PRIDE Walk met aansluitend het Q-Yard Festival, is dit jaar op zaterdag 26 oktober. Deze loop, waaraan elk jaar meer mensen meedoen, is een absolute blikvanger waarmee Suriname tot ver buiten de grenzen de aandacht trekt.

“De PRIDE staat ook symbool voor ons kleurrijke en diverse land: ons huis, een inclusieve samenleving waar we met zijn allen aan bouwen”, zegt PRIDE Month-coördinator Sherwin Vreeswijk. “Het thema van dit jaar past bij ons allemaal: WE ARE FAMILY!”

Dit thema is gekozen omdat een familie die je liefde geeft, respecteert en ondersteunt, heel belangrijk is in het leven – of het nu om je biologische familie gaat of om de familie die je zelf kiest. LGBT+ers die worden verstoten door hun eigen bloedverwanten, moeten weten dat zij ook een andere familie hebben waarop zij kunnen bouwen. 

De PRIDE staat ook symbool voor ons kleurrijke en diverse land: waar we met elkaar bouwen aan ons veilige huis: een inclusieve samenleving. Zeker in de PRIDE Month staan de deuren in Suriname wijd open voor iedereen, wie je ook bent. Een safe space voor iedereen! 

“In tijden waarin je het idee hebt dat je nergens thuishoort, is het belangrijk dat je weet dat er een hele grote familie is van LGBT+’ers en bondgenoten, die je accepteren, respecteren en van je houden. We worden er alleen maar sterker van door er voor onze familie te zijn!”, zegt Sherwin Vreeswijk.

De PRIDE Month 2019 heeft een gevarieerd aanbod. Zo is er elke donderdagavond in TBL Cinemas een film te zien die is geselecteerd door een ambassade. Dit jaar worden de films aangeboden door de ambassades van Brazilië, Canada, Frankrijk, Nederland en de Verenigde Staten van Amerika. De toegang is vrij.

Op diverse locaties kan het publiek deze maand vragen stellen en kennis verrijken bij de stand ‘Info uit de kast’. En in Courtyard by Marriott is op 18 oktober de discussieavond PRIDE Talk. Uiteraard zijn er ook deze PRIDE Month genoeg events om lekker te dansen, eten, babbelen en genieten.

46 REACTIES

 1. @ De paarse gesel 2 oktober 2019 at 06:29

  Noet waar ! Niet Noach maar Lot kreeg die waarschuwing !
  En al eerder heb ik geschreven dat de Surinaamse gemeenschap er een is van grote schijnheiligheid. Altijd staan ze klaar om naar anderen te wijzen terwijl alles wat veroordeeld wordt in de eigen gemeenschap in veelvoud te vinden is. Ga maar na : incest, alcoholisme, pedofilie, roof, verkrachtingen, liquidaties. En ga zo maar door. Dus beste Surinamers voortaan niet meer zo schijnheilig en hypocriet aub!


  Maak melding

 2. We are family.
  I got all my sisters with me.
  We are family.
  Get up everybody and sing.

  Everyone can see we’re together, as we walk on by. Living life is fun and we’ve just begun.😎


  Maak melding

 3. Het is jammer dat er anno 2019 nog steeds erkenning voor het LBGT+ gemeenschap moet worden gezocht.

  Het is van het zotte dat er een internationale Coming Out Day überhaupt bestaat.

  Of je nou van een persoon van je eigen geslacht of van een ander geslacht verliefd wordt moet hedendaags geen probleem zijn. Uiteindelijk hou je toch van een mens, en daar gaat het om. ONE Love!

  Iedere wezen in onze wereld heeft het “RECHT” te zijn wie hij of zij is.
  Trots Op Suriname dat er een Pride is.

  Be Yourself
  Be Strong
  Stay Strong

  Respect!!!!


  Maak melding

 4. Daarom heeft God hen overgegeven aan schandelijke lusten, want ze hebben de natuurlijke omgang vervangen door de tegennatuurlijke.
  En daar zij het verwerpelijk achtten God te erkennen, heeft God hen overgegeven aan een verwerpelijk denken om te doen wat niet betaamt: vervuld van allerlei onrechtvaardigheid, boosheid, hebzucht en slechtheid, vol nijd, moord, twist, list en kwaadaardigheid; oorblazers, lasteraars, haters van God, verwatenen, overmoedigen, grootsprekers, vindingrijk in het kwaad, hun ouders ongehoorzaam; onverstandig, onbestendig, zonder hart of barmhartigheid. Immers, hoewel zij de rechtseis van God kenden, namelijk, dat zij, die zulke dingen bedrijven, de dood verdienen, doen zij ze niet alleen zelf, maar schenken ook nog hun bijval aan wie ze bedrijven.
  Romeinen 1:26‭-‬32


  Maak melding

 5. @Het Woord van Jezus Christus.
  Als je je tekst letterlijk moet nemen doet U:
  -Niemand kwaad?
  -Spreekt nimmer slecht over anderen?
  -Respecteerd een andermans keus?
  -Houdt van ieder mens.

  In de bijbel staat ook dat u uw naasten lief moet hebben!


  Maak melding

 6. @Iwan.
  1 God heeft je al over gelaten aan jouw verwerpelijk denken.
  2. Je bent een oorblazer maw je tracht de genen die zicht hieraan niet willen mengen in verwarring, want niet een mens heeft dit bepaald maar God.
  3. U bent reeds veroordeeld.


  Maak melding

 7. God heeft niet gezegt in genesis heb elkander lief en word homo of lesbo.

  Het staat geschreven;En God zeide tot hem: Ik ben God, de Almachtige, wees vruchtbaar en word talrijk; een volk, ja een menigte van volken, zal uit u ontstaan, en koningen zullen uit uw lendenen voortkomen.
  Genesis 35: 11

  Twee homo’s of lesbo kunnen geen volk stichten.
  Daarom was deze boodschapper zo liefdevol om te waarschuwen met dit bericht, waar Jezus Christus zelfs achterstaat.
  Jammer voor jouw ziel Iwan.
  Maar God is nog steeds goedertieren en liefdevol als je je hart en denken bekeerd.


  Maak melding

 8. En God schiep de mens naar zijn beeld; naar Gods beeld schiep Hij hem; man en vrouw schiep Hij hen. En God zegende hen en God zeide tot hen: Weest vruchtbaar en wordt talrijk; vervult de aarde en onderwerpt haar…..Genesis 1:27


  Maak melding

 9. @Passant en @Het Woord van Jezus Christus

  Jullie spreken in naam van of namens Onze Lieve Heer?

  Een beetje ruim en hedendaags denken kan geen kwaad toch? Of maakt mijn denkwijze mij een slecht persoon?

  Komen geen mensen in jullie familie, vrienden en/Of kennissenkring voor die een andere geaardheid hebben?
  Zo ja, ben je dan eerlijk over hoe je erover denkt of zeg je het dan ook op de man/vrouw af?

  Ik wacht jullie eerlijke antwoordt af.
  Het mag hier aangezien het allemaal anoniem is.


  Maak melding

 10. Iwan om je geheugen op te frissen.
  Zoek een auto battery en een 24 v lamp.

  Plaats de min pool op de – v/h (vrouwtje)lamp en de plus pool op de + v/h (mannetje)lamp wat krijg je dan…licht

  Zo nu gaan we het anders doen gaan naar je net stroom stop de min pool in je mond en de plus pool in je reed.
  Oeps !
  Was goed bedoeld hoor. Liefde vol.
  Laat maar enige tijd staan.
  We komen voor je een liefdes lied zingen .

  Janda na da krooisi..


  Maak melding

 11. @Drageman…bedankt voor je goed inhoudelijke onderbouwde reactie.
  Ik ga ervan uit dat je er goed over hebt nagedacht om zo een reactie te geven.

  Zegt meer over jou dan over mij.
  Ik zal je advies in overweging nemen, kom je de accu brengen?


  Maak melding

 12. IWAN@TOP TOP BEN HET HELEMAAL MET JE EENS. TWEE DUIMPJES OMHOOG.
  Passant&het woord van God, jullie geloven in God en het benoemen wat er allemaal in staat. Heb je niet geleerd van ; heb de mensen lief en gij zult niet oordelen.
  Buitendien ik geloof ook in een OPPERMACHT ik bid en lees de bijbel wanneer IK dat wil. De kerk ga ik niet want je hoeft maar wat door het verleden en nu te spitten en de beerput komt naar boven. HOMO´S, LESBIENNES, HET KRIOELT VAN DE PEDOFIELEN EN HOERENLOPERS…………DUS AUB ga weg met jullie oordelen over de geaardheid van een ander.


  Maak melding

 13. Iwan
  Klopt ik ben eerlijk.
  Ik zal mijn best doen om verbetering aan te brengen.

  Maar ben jij te corrigeren lumel homo.
  Misschien ga jij hier wel hulp krijgen, troost…
  Maar in de hel zal geen druppel water voor je zijn.
  Geld ook voor jouw mede genoten met dit soort schandelijke praktijken.


  Maak melding

 14. Bigi Sma béng taki : dat de man de ALMACHTIGE moest bidden,dat de man in hem voorop moet lopen en de vrouw in hem achteraan…..en evenzo de vrouw moest bidden dat de vrouw in haar voorop moet lopen en de man in haar achteraan…..maar de kennis van de tweestrijd in deze tijd gaat verloren door ongeloof en de propagadamachine v/h babylonische systeem , Lev. 18 : 22 Shalom


  Maak melding

 15. Als God zo Almachtig id waarom liet hij toe dat Eva van de appel at ? Waarom droeg de Almachtige God Adam niet op om Eva in bescherming te nemen door de slang dr kop af te hakken. He maar nog iets. Eva en Adam kregen kinderen …, 3 jongens ( Genesis 4) te weten Kain , Abel en Set. Wij zijn voortgekomen uit deze mannen …. ra ra ra hoe kan dit ? Zijn wij niet jet product van homoseksuelen ? Of worden we behoorlijk voorgelogen door Bijbel en Kerk.


  Maak melding

 16. Mensen moet je in hun waarde laten. Met veel ontzag voor God ben ik het eens met wat er in de bijbel staat in Romeinen 1 26-32, echter uit liefde voor je medemens, moet jij je medemens in zijn of haar waarde laten.


  Maak melding

 17. @Job,de Bijbelsetekst en vele andere teksten in de Oude en Nieuwe Testament hebben daarmee te maken ,met de vrijewil v/d mens ,tussen verschillende dilemma’s en via de innerlijkestrijd in het hart en verstand zowel in (regeringleiders en inwoners) te kiezen tussen Zegen en vloek….en door de HEILIGE GEEST (BOVENNATUURLIJKE) Geholpen wilt worden tot Overwinnaar tegenover het verderfelijk (onnatuurlijke) in ons, in deze Wereld ” De Ware Jihad is de oorlog die elk mens heeft te strijden tegen het kwaad in zichzelf ” Shalom


  Maak melding

 18. Nieuwe tijden en veranderde inzichten. We leven niet meer in het jaar 0. We kennen allemaal paus Franciscus die aan het hoofd staat van de Rooms-Katholieke kerk.
  Ik heb een stukje tekst gekopieerd van vorig jaar mei 2018 en lees eens wat hij zegt:
  Paus tegen homoseksuele man: ‘God heeft je zo gemaakt en houdt zo van je’
  ‘God heeft je zo gemaakt en houdt zo van je.’ Dat zei paus Franciscus tegen een Chileense homo met wie hij vorige week een gesprek had over misbruik in de kerk. Volgens Juan Carlos Cruz kwam zijn seksualiteit bij dat onderhoud ter sprake omdat sommige bisschoppen hem probeerden af te schilderen als een geperverteerd figuur.

  Tegenover de Spaanse krant El País vertelde Cruz dat de paus hem heeft verzekerd dat zijn seksuele voorkeur hem niets uitmaakt. ‘De paus houdt van je zoals je bent. Je moet gelukkig zijn met wie je bent.’
  Toleranter :
  Paus Franciscus heeft wel eerder laten blijken dat hij wat betreft homoseksualiteit een stuk toleranter is dan zijn voorgangers en veel kardinalen, maar met deze uitspraak ging hij weer wat verder. Het idee dat homoseksualiteit van God gegeven is, zal vermoedelijk bij een aanzienlijk deel van de katholieke kerk nog op ernstige bedenkingen stuiten.

  Ai ai , na paus taki. Efu paus no abi problema ,dan suma na unu fu abi problema? Hij is degene die het voortouw neemt.


  Maak melding

 19. Als ik de reacties lees is deze discussie zinloosheid als men zo wil leven zoals
  Man als vrouw er voor kiets om zo te zijn is dat hun keus wie zijn wij daar in omdat te oordelen nog te veroordelen velen die over de Bijbelsetekst praten zijn nogal in de tijd blijven hangen denk wijzen geeft aan dat wij van bijde kanten nog steeds in de wite Bijbelsetekst geloven (slaaf)(verslaafd)aan het geen dat is in gespeeld op het geestelijke denk vermogen van de donker persoon (blakamang)


  Maak melding

 20. @Pakiratigri,als je de geschiedenis v/h pausdom,vaticaan en juïzieteorde ondrerzoek,zal je versteld staan….de oudste christelijke kerken komen niet uit het westen,maar uit het Oosten,de Ethiopische en de Armeense kerken zijn de Oudste in de Wereld….kijk naar wat ze nog steeds leren als je de Waarheid wil ontdekken ” Old time Religion ” wij moeten niet de mens(paus) gehoorzamen in deze tijd,maar GODSWOORD in Alle EEUWIGHEID ……Shalom


  Maak melding

 21. Wat was er voor die tijd van de oudste kerk zal men nooit achter komen zolang men nog westerse denk wijze heeft en oog klepen op heeft wat was de eerst taal die men nog steeds niet kan ontsijver tal van dingens die anders voor word gedragen dat die het weten maar uiteindelijk de kenis geheim is voor de buiten wereld waar wij opzoek zijn naar geloof en denken dat wat daar staat echt op waarheid is gevestigd blijf er bij misleiding is en blijf een systeem dat systeem werk heel goed op denkwijzen van de blaka mang


  Maak melding

 22. @Cheffrey(The SpecialOne) de ALMACHTIGE heeft ons een vrijewil gegeven en niet als een robot gemaakt…..de kinderen van Adam en Eva en menselijke nageslacht,kan je lezen in het Bijbelboek Adam en Eva,de Ethiopishe kerk heeft nog steeds de orginele 81 boeken in hun Bijbel….en niet 66 boeken,die 15 boeken hier in Europa hebben verwijderd tijdens de slavetrade,zodat zwartemensen hun identiteit zouden ontdekken…..Alle Wegen leiden naar Ethiopië , Afrika…..Shalom


  Maak melding

 23. Iedereen in z’n waarde laten, inderdaad.
  Zolang mijn kinderen beschermd blijven en onbeïnvloed. Moge de Almachtige ze beschermen!
  Want het is “een volk stichten”


  Maak melding

 24. En nu wordt de bijbel erbij gehaald om homoseksualiteit te bestrijden. Dezelfde bijbel die vol staat met rariteiten.

  homoseksualiteit is een gruwel: Lev. 18:22
  het eten van schaaldieren trouwens ook: Lev. 11:10
  houd je ver van een menstruerende vrouw: Lev. 15:19-24
  je dochter als slaaf verkopen: geen probleem, Ex. 21:7
  slaven bezitten is ook geen probleem: Lev. 25:44. Zolang ze maar uit een ander land komen.
  zo’n slaaf moet je natuurlijk af en toe kunnen afranselen: Lev. 21:20-21
  iemand die werkt op de sabbath verdient de doodstraf: Ex. 35:2
  mensen met een gebrek mogen niet in de buurt van het altaar komen: Lev. 21:17-23
  een overhemd van katoen met een beetje polyester: mag niet, Lev. 19:19
  stevig vloeken: dood door steniging, Lev. 24:10-16
  een man die met een vrouw en haar moeder slaapt: allemaal verbranden, Lev. 20:14

  Leven en laten leven toch. De bijbel is een gedateerde gedrocht


  Maak melding

 25. Ik vind het altijd wel grappig als mensen precies weten te vertellen wat God wil. Alsof ze zelf met God in conclaaf zijn geweest.
  Veelal wordt er naar bijbelteksten verwezen. Deze teksten zijn volgens niet van God afkomstig maar zijn kennelijk ooit geschreven door mensen, die meenden uit naam van God te kunnen spreken.
  Daarom geef ik geen sier om bijbelteksten hoe mooi die soms ook kunnen zijn.
  Iedereen moet maar geloven wat en waarin hij/zij wil net zoals ik dat ook doe.
  Ik laat mij dan ook niet dwingen naar andermans geloof te moeten leven maar gebruik mijn eigen verstand (en dat heb ik).


  Maak melding

 26. Als je zegt: ‘Ik kan er ook niets aan doen,’

  zal God, die de harten ziet en de diepste beweegredenen kent, dan niet beter weten?

  Want God zal de mensen vergelden naar wat zij hebben gedaan.


  Maak melding

 27. @get a life
  Je moet God dankbaar zijn dat je een bestaan heb lastan een verstand.

  Zijn genade is ons genoeg.
  Zijn gedachten gaat ver teboven ons verstand
  Hij hoef je alleen maar te blazen en je valt al om. Je bent als kaf voor zijn Heilige aangezicht.

  You better get a life
  Because your life is nothing more like bullshit.


  Maak melding

 28. Get a life .
  En dat is duidelijk en daar ben ik mee eens
  En net zo als men ook aan geeft dat ze hun kinderen niet laten beïnvloeden door het willen dwingen om mee te doen met hoe men zicht voeld vrije keuze 1 vind dat niet normaal (te begrijpen) maar neem de bijbel niet als voorbeeld want als we de tekts echt snapen van de bijbel dan leven we echt niet meer dus ben het eens verstand gedruiken en verstandig zijn


  Maak melding

 29. @ Podo met kwak 2 oktober 2019 at 15:37
  oe libi deng homo anga lesbisch, zoals jij ook gerespecteerd en met rust gelaten wenst te worden.

  AMEN en niets minder !!


  Maak melding

 30. Een van de grootste politici die Suriname ooit heeft voortgebracht was natuurlijk de heer J.Lachmon.
  Velen begrepen niet waarom hij met de vijand in zee ging.
  Hij had, zo meenden velen zijn voet stijf moeten houden en het moeten aankijken.
  Hij zei echter, dat hij dat wel kon doen, maar hij was liever als een kankantriboom (dacht ik), die buigt enigszins mee, zodat je van binnen uit invloed kan uitoefenen. Aan de kant staan en toezien zou niets helpen
  Waarom kom ik nou hiermee, wel nu de zin van pakiri

  “Paus Franciscus heeft wel eerder laten blijken dat hij wat betreft homoseksualiteit een stuk toleranter is dan zijn voorgangers en veel kardinalen, maar met deze uitspraak ging hij weer wat verder.”

  De paus weet dat hij op zware tegenstand binnen het Vaticaan en ook daarbuiten zal stuiten, maar is van mening dat hij door buigzaam te zijn meer kan bewerkstelligen.

  @ Cheffrey
  je reageert op de gesel, maar ik zie zijn posting nergens.
  Wat Lot en Noah betreft
  Was het niet zo dat Lot de waarschuwing kreeg: ga en kijk niet om.
  Hij deed dit toch en veranderde in een zoutpilaar
  @pakiri
  dat je zo opgetogen reageert had ik wel verwacht. Een vrouw die graag man wil zijn, zal opgetogen reageren

  Het artikel
  Een maand vol events. Typisch, als er maar gefeest kan worden en broodjes worden verkocht.
  Maar ook zieken hebben recht op een feest


  Maak melding

 31. Iedereen in zijn waarde laten? Zeker!
  Maar dit wordt je zo langzamerhand in de strot gedouwd! Het moet allemaal maar “normaal” gevonden worden.
  Laat men mij ook in mijn waarde dat ik het tolereer uit respect voor de medemens maar NEVER NOOIT accepteer?! Dank u!


  Maak melding

 32. @picolaas;
  Een lang verhaal heb je heel kort en mooi gezegd “ook zieken hebben recht op een feest”😁😁😁😁😁😁

  @ray Escobar;
  Zo is het! Helemaal met je eens!


  Maak melding

 33. @ Picolaas: Het was niet Lot die in een zoutpilaar veranderde maar zijn vrouw. De inwoners van de steden Sodom en Gomorra deden alles wat in de ogen van God verboden was en zouden daarom vernietigd worden. Lot werd gewaarschuwd en mocht vertrekken, maar niemand mocht omkijken. Zijn vrouw was nieuwsgierig en deed het toch. Van Sodom komt de term sodomieten voor homo’s.

  Wat al die lieden met afwijkende sexuele voorkeuren betreft, ze hebben er niet om gevraagd om zo te worden en ze hebben dezelfde gevoelens van genegenheid en verlangens als “normale”mensen. Het is niet leuk om anders te zijn, dus waarom ze het leven extra moeilijk maken als je er geen last van hebt?
  Waarom zijn al die lieden zo nieuwsgierig naar wat anderen in hun slaapkamers doen? Het blijkt niet zelden dat lieden die de grootste mond hebben zelf worstelen met ongewenste gevoelens.

  Als je zo gelovig bent en met Bijbelteksten begint te zwaaien, laat het oordeel dan aan God over en wees niet zo hoogmoedig om hier op aarde al namens God het oordeel te vellen. Dat komt alleen aan God toe.
  Dat soort mensen noemde Jezus “farizeeërs” en dat was geen compliment. Misschien zijn zij het die straks de toorn van de Almachtige zullen voelen. “Waarom had jij je naaste niet lief zoals ik je gevraagd had?”


  Maak melding

 34. @ Hans van den broek.
  Waarom denk je dan dat God de profeten gebruikt.
  Om het volk te waarschuwen, ze spreken niet uit zich zelf maar door God zelf geïnspireerd door Gods geest.
  En weet dat God niet veranderd is . Hij is nog steeds de zelfde God die Sodom en Gomorra met vuur vernietigde.

  Weet dat Hij vooraf twee engelen des Heren heen zond om te waarschuwen.
  En wat deden de mannen, ze probeerden om deze engelen te versieren om daarna omgang met hen te krijgen.
  Wij gelovigen oordelen niet we waarschuwen zoals het geschreven staat.
  En het is onze plicht, opdat uw bloed niet over ons heen komme wanneer het oordeel geveld zult woorden.

  Daarom zegt de Here van de hemelse legers, de God van Israël: ‘Ik kan u niet meer verdragen en laat het onheil over u komen. Ik zal u allemaal vernietigen!
  Jeremia 44:11


  Maak melding

 35. Terwijl die mannen doorliepen naar Sodom, bleef Abraham nog voor de Here staan. Abraham kwam nog dichter bij en vroeg: ‘Gaat U de goeden tegelijk met de slechten doden?
  Genesis 18:22‭-‬23

  Die avond kwamen de twee engelen bij de stadspoort van Sodom aan. Daar zat Lot. Hij zag hen, stond op en boog voor hen neer. ‘Heren,’ zei hij, ‘kom naar mijn huis en wees mijn gasten voor de nacht. Morgenochtend kunt u zo vroeg opstaan als u wilt en uw weg vervolgen.’ ‘Bedankt voor uw aanbod,’ antwoordden zij, ‘maar wij brengen de nacht liever op het plein door.’ Lot drong echter zo aan dat zij ten slotte met hem meegingen. Hij bood hun een maaltijd aan, compleet met ongezuurde broden. Na het eten, toen iedereen zich klaarmaakte voor de nacht, omsingelden de mannen van Sodom, oud en jong, het huis en schreeuwden naar Lot: ‘Laat je gasten eens naar buiten komen, we willen gemeenschap met hen hebben!’ Lot kwam naar buiten en sloot de deur achter zich. ‘Toe, beste vrienden,’ drong hij aan, ‘dat kunnen jullie toch niet doen. Ik heb twee dochters, die nog maagd zijn, die kunnen jullie wel krijgen. Daar mag je mee doen wat je wilt. Maar laat die mannen met rust, want als gasten staan zij onder mijn bescherming.’ ‘Wat zullen we nu krijgen,’ schreeuwden de mannen. ‘Ga opzij! Wil jij, een vreemde, ons vertellen wat we wel en niet moeten doen? Pas maar op, wat wij met die mannen gaan doen, zal nog kinderspel zijn, vergeleken met wat we met jou zullen doen.’ Zij kwamen dreigend op Lot af en probeerden de deur te forceren.
  Genesis 19:1‭-‬9


  Maak melding

 36. Beste Passant, alle heilige boeken zijn geschreven door mensen. Elke religie is een ideologie met een almachtig wezen als legitimatie om die ideologie dwingend aan iedereen op te leggen. Het basisidee is niet slecht, het doel was om een rechtvaardige en welvarende samenleving tot stand te brengen, maar uiteindelijk wordt elke religie gebruikt om het volk onder de duim te houden en te manipuleren.
  Om te zorgen dat iedereen het gewenste gedrag vertoont worden een hemel en een hel gecreëerd. Wie leeft volgens de regels wordt beloond, wie de regels overtreedt wordt gestraft. Of het waar is kan toch niemand controleren.

  Alle verhalen in de heilige boeken zijn niet meer dan verhalen die de opinie weergeven van de persoon die ze bedacht heeft. Het probleem is dat religies zijn ontstaan in een bepaalde cultuur en landschap en wat daar goed is hoeft niet overal en vandaag goed te zijn. De tien geboden zijn ook vandaag nog leidend, maar wie alles doet wat wordt voorgeschreven in sommige heilige boeken komt vandaag in de gevangenis terecht. Wat te denken bijvoorbeeld van een religie die voorschrijft dat ongelovigen met het zwaard gedood moeten worden? Je kunt problemen hebben met homosexualiteit, maar gaat ophangen met een hijskraan of van een hoog dak gooien niet wat ver? De Almachtige wil het zo zegt men. Zijn dat regels van een God van liefde of zijn dat regels bedacht door een misdadig en gestoord mens?

  (Wie dat laatste in het openbaar zegt in bepaalde landen wordt gearresteerd en loopt kans op de doodstraf)


  Maak melding

 37. @ Hans uit de broek
  En daar zij het verwerpelijk achtten God te erkennen, heeft God hen overgegeven aan een verwerpelijk denken om te doen wat niet betaamt: vervuld van allerlei onrechtvaardigheid, boosheid, hebzucht en slechtheid, vol nijd, moord, twist, list en kwaadaardigheid; oorblazers, lasteraars, haters van God, verwatenen, overmoedigen, grootsprekers, vindingrijk in het kwaad, hun ouders ongehoorzaam; onverstandig, onbestendig, zonder hart of barmhartigheid


  Maak melding

 38. Om dit immoreel sexueel gedrag zijn Sodom en Gomarro verwoest tot de grond toe. Ook die boelers, lesbiennes, pedofielen, travestieten, knapenschenders, hoereerder, perversen krijsen, ach dang wat, we storen ons niet meer aan God noch Zijn Geboden. We willen vrij zijn van Hem en Zijn regels, we dringen ons op aan de maatschappij om onze geaardheid serieus te nemen. Opa taki, niet nieuws onder de zon, boel no bung, de meeste boelers en lesbiennes hebben op de Nationale Dagoe Poepe partij gestemd, want ze houden van poep.


  Maak melding

 39. Paars is koninklijk, keizerlijk maar ook een kabinet. De kleur paars is magisch, mystiek en wreed. Paars is de kleur van rouw en de dood maar paars is ook creatief en gevoelig. Paars is mode, luxe maar paars is vooral vrouwelijk en passioneel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.