Smerig restaurant aan de Kwattaweg gesloten

28
restaurant-kwattaweg

De bestuursdienst van het ressort Weg naar Zee in Suriname is tijdens controle gisteren gestuit op een zeer onhygiënische situatie in een restaurant aan de Kwattaweg. De zaak werd terstond gesloten voor het publiek in opdracht van de districtscommissaris van Paramaribo-Zuidwest, Eric Grauwde.

Daarnaast is ook gebleken dat de persoon die de zaak nu draait, niet over een geldige vergunning beschikt. Ook is hij de Surinaamse taal niet machtig. Het Burger Informatie Centrum meldt, dat de controle heeft plaatsgevonden na een tip van een buurtbewoner.

De restauranthouder is meegedeeld de zaak goed schoon te maken. Daarnaast moet hij ook alle bescheiden voor de aanvraag van een eet- en drinkgelagenvergunning overleggen en deze indienen op het districtscommissariaat.

De betrokkenne heeft een week de tijd om zaken zaken op orde te stellen.

28 REACTIES

 1. Cliche’ , er zijn genoeg viezeriken die het heerlijk vinden om bij dit soort toko’s , vooral de pinda sopoe hhhmmm , a jang swetie . Voor elk wat wils tog? neks no fout!


  Maak melding

 2. Lets Make Surinam Great Again.

  Yess We Can) stem nps

  Beste Mensen.

  Smerigheid is een onderdeel van ht oosterse cultuur..
  Netheid kennen Chinezen niet..

  Een Chinees voelt zich in zijn natuur als zijn omgeving viez en smerig is.


  Maak melding

 3. Lets Make Surinam Great Again.

  Yess We Can) stem nps

  Beste Mensen.

  Smerigheid is een onderdeel van ht oosterse cultuur..
  Netheid kennen Chinezen niet..

  Een Chinees voelt zich in zijn natuur als zijn omgeving viez en smerig is.


  Maak melding

 4. Hoe lang is deze zaak al geopend?
  En nu pas controle. Laat me
  Onwaarschijnlijk dat ze minder dan 1 week geopend zijn toch
  A winkrie en a torie e tingie


  Maak melding

 5. Om de zoveel tijd een controle. Je tenaren zijn waardeloos dus zwakke bende. Geef ze wat geld en klaar is keesm meneer Chin heeft ze onder zijn duim.


  Maak melding

 6. @tunggak;
  Dát snap ik ook niet!!
  Het eerste wat in me opkwam! Deze man beheerst nieteens het Nederlands of een deel daarvan! Hij moest boeten én de bak in gaan. In Su mag gewoon alles hé.
  Of zijn de wetsdienaren ook omgekocht door deze restaurant houder?
  Het zou me niets verbazen.
  Viezerik!


  Maak melding

 7. Op de foto zie ik de keuken en het toiletpot, eten ze soms ook uit de toiletpot?????
  Of is de keuken net zo ranzig als het toiletpot ???? Kort samen gevat : je betaald hier om kolere zooi te eten,en je hebt ook kans om dood ziek van te worden !!!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 8. Jullie denken gelijk dat het een chinees is. Maar het kan ook een CUBAAN zijn. Hebben jullie gemerkt hoeveel cubaanse eettenten er zijn??? Ook cubanen de uit een plastic trommel broodjes verkopen bij de ingang van de times mall. (Ex kersten). Hoe komen ze aan een Vergunning??


  Maak melding

 9. Natie vorming van NDP heeft ook een luchtje. Wat is er nou correct en goed in Suriname, niks. Een vervallen volk gemaakt door het politieke rot systeem. Terug naar 2 partijen stelsel. We gaan naar links of rechts. Alles bestaat uit 2 diciplines. Echte Surinamers zullen Suriname nooit ontwikkelen, Surinamers zijn meer een prasiete volk, dan zelf tot inkeer te komen. Ze hangen en teren een modderen maar door, er is totaal geen ontwikkeling en vernieuwing, men leeft langs mekaar heen.
  Je hebt een stadsvolk en een oerwoud volk en dit fonomeen gaat jaren zo door, stads politiek tegen oewoud politiek, er wordt een systeem instand gehouden waar de gevolgen in 2020 niet te overzien zal zijn. ABOP tegen Centrale regering.


  Maak melding

 10. Er moet veel meer controle komen.
  Die restaurants zijn erg smerig mang.
  Wie is de verantwoordelijke ministerie hiervan?, of moet de BOG dat doen.
  Alstublief: doen jullie er wat aan, want dit vindt ik een schaande voor mijn land.


  Maak melding

 11. Als ik naar de street food tenten kijk waar ze filmpjes maken en eten ziet de plek er ook niet geweldig iit maar ik hoor alleen. Lekker en heerlijk.


  Maak melding

 12. Heeft men aan 1 week genoeg om die klerezooi schoon te maken?
  Controle op dit soort tenten moet regelmatiger en stelselmatiger plaats vinden. Nu is men te veel afhankelijk van een toevallige melding.


  Maak melding

 13. Om welk restaurant het gaat kun je binnen no time achter komen, omdat ze geen naam doorgeven, maar wel dat het om een restaurant aan de Kwattaweg gaat,de eigenaar de Surinaamse taal niet machtig is, en dat ze door een buurtbewoner zijn getipt. Maar wat ik niet begrijp, dat zo’n gast 1 week de tijd heeft, om orde op zaken te stellen, en dan mag de tent weer open. Ik vind dat zo’n tent voorgoed gesloten moet worden, en aan zo’n gast geen vergunning verleend mag worden, maar dat hij de bak in moet, je speelt met mensen levens, wat een krom beleid zeg.


  Maak melding

 14. Waarschuw de bevolking om welk riool het gaat dan weten de mensen het. Door geen namen te noemen denk ik dat het gaat om fake news, de dienst wilt laten zien dat ze werken. Pffffff.


  Maak melding

 15. Voor menig ndper maakt het niets uit zolang ze het niet weten en het goed smaakt. Weet je dat veel ndper’ s van dit restaurant houeden.


  Maak melding

 16. @ Nolita
  Als ze de naam bekend maken dan zal de eigenaar nooit meer een klant krijgen. 😶😶😶😶😶😶😶
  Dat is niet de bedoeling, het gaat erom dat de eigenaar maandelijks een bepaald bedrag afstaat.
  Dit is slechts een pressiemiddel😉😉😉😉😉😉😉😉😉😉😉😉😉😉😉
  De dynamiek van de regering😄😄😄😄


  Maak melding

 17. WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAI ik ga nooit never ever op straat eten. Dan zijn er ook vliegen toch en als die ergens op gaat zitten (eten, glas, fles, blikje, borgen en bestek) ooooow myyyyy Goooooooood. Een vlieg leg in een paar seconde miljoenen eitjes. DAMMMMM WORONG> BAH BAH BAH!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.