Kinderen van de Vahon School herdenken geboortedag Mahatma Gandhi

0
Kinderen van de Vahon School herdenken geboortedag Mahatma Gandhi

Schoolkinderen van de Haagse Vahon school hebben vandaag ‘Gandhi Jayanti’, de geboortedag van Mahatma Gandhi herdacht. Voor deze gelegenheid hebben zij een bezoek gebracht aan het monument van Gandhi op het Hobbemaplein in Den Haag. Daar werden kransen en bloemen gelegd (foto).

Mohandas Karamchand Gandhi, vaak Mahatma Gandhi genoemd, werd 150 jaar geleden op 2 oktober 1869 geboren in Porbandar (India). Hij was een Indiaas politicus en een van de grondleggers van de moderne staat India.

Gandhi ontwikkelde ook ‘Satyagraha’, een filosofie en grondbeginsel dat verband houdt met geweldloze protesten of burgerlijke protesten. Hij was voorstander van actieve geweldloosheid als middel voor revolutie.

“Satyagraha berust op een aantal basisprincipes welke wij ook onze kinderen van de Vahon school willen leren” aldus interim directeur Edu Dumasy. Het gaat hierbij om o.a. Geweldloosheid (ahimsa), Waarheid — waaronder eerlijkheid, Geen diefstal en Gelijk respect voor alle religies.