SVB maakt zich op voor groot feest vanwege 100-jarig bestaan

13
SVB maakt zich op voor groot feest vanwege 100-jarig bestaan

Volgend jaar op 1 oktober precies, bestaat de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) 100 jaar! De SVB maakt zich op voor een groot feest waarbij de aftrap dinsdag 15 oktober 2019 zal plaatsvinden in het Owru Cul Sport en Entertainment Complex in Paramaribo.

Met enkele mooie prestaties in het verleden, kan de SVB in de aanloop naar het jubileumjaar enorm trots zijn op de huidige prestaties van het Surinaamse elftal onder begeleiding van bondscoach Dean Gorré.

Deze maand zal Natio zowel uit als thuis uitkomen tegen St. Vincent en de Grenadines in de Concacaf Nations League in poule B. Vrijdag 11 oktober 2019 vindt de uitwedstrijd plaats en maandag 14 oktober daaropvolgend speelt Suriname thuis in het André Kamperveenstadion. Met nu al 6 punten op zak, zijn de volgende 6 punten reden voor groot feest: poule A en daarmee de Gold Cup van 2021 in de USA komen dan heel dichtbij.

Nations League Concacaf 2019
Poule B, Groep H
 ThuisUitUitslag
Do. 5-septDominicaSuriname1-2
Zo. 8-septSurinameNicaragua6-0
Vr. 11-oktSt. Vincent en de GrenadinesSuriname
Ma. 14-okt Suriname St. Vincent en de Grenadines 
Vr. 15-novSurinameDominica
Ma. 18-nov Nicaragua Suriname 

Keerpunt in Surinaamse voetbalgeschiedenis
In december 2017 heeft de SVB een nieuwe richting gekozen en doet er sindsdien alles aan om het voetbal in Suriname nieuw leven in te blazen. Voetbal verbindt zowel binnen als buiten Suriname en komt het gehele land zowel economisch als maatschappelijk ten goede. Het streven om het Surinaamse voetbalteam de nationale trots van Suriname te laten zijn wordt zo langzamerhand realiteit. De focus ligt op Natio en het team presteert boven verwachting sinds bondscoach Gorré aan zet is. Het verbeteren van de nationale competitie, het opleiden van Surinaamse voetbaljeugd en het realiseren van voetbalfaciliteiten in het hele land zal hierdoor in een stroomversnelling komen.

Het huidige nationale team bestaat momenteel volledig uit spelers die in Suriname zijn geboren en de Surinaamse nationaliteit hebben. Grote talenten als Gullit, Rijkaard en Kluivert zijn van Surinaamse bodem, maar konden niet voor hun eigen land uit komen vanwege hun Nederlandse nationaliteit. Het sportpaspoort biedt hierbij uitkomst waardoor Europese profspelers met Surinaamse roots wel deel uit kunnen maken van Natio. Hierdoor zal het Surinaamse voetbal een enorme boost krijgen. Of het jubileumjaar 2020 van de SVB met het sportpaspoort bekroond zal worden is tot op heden nog steeds onduidelijk.

Zichtbare resultaten
Afgelopen seizoen heeft een aantal spelers van Natio, zoals Gleofilo Vlijter, Roscello Vlijter en Ivenzo Comvalius een internationale transfer gemaakt. Dat betekent van een club in Suriname naar een profclub in een buitenlandse competitie. Hierdoor kunnen deze spelers uitgroeien als rolmodel voor de Surinaamse jeugd en hen inspireren voor de voetbalsport.

Daarnaast heeft Natio zo goed gepresteerd in de kwalificatieduels voor de Concacaf Nations League vorige maand waardoor Suriname met 9 plaatsen is gestegen in de FIFA-ranglijst. Dat betekent een stijging naar de 142e plaats! Op naar de top 100!

13 REACTIES

 1. Suriname is het land met de meeste feestdagen. Onvoorstelbaar Nathale dat jij nog weer een vrije dag erbij wilt. Een fervente NDP kan alleen maar vrij bedenken!! Werken is voor jullie geen werkwoord. Slaap maar lekker verder.


  Maak melding

 2. Aj paarse roede
  je vaart zeker door de rode zee noh, daarom is je roede paars geworden. Ie no kang waktie wang wiekie
  ie sab toch pi rode zee di, afri ka
  ie sab toch sa na wang roede


  Maak melding

 3. Wat ik zo leuk aan de jaar rede van die meneer daar, is dat hij niet verteld heeft hoe hij de corruptie gaat bestrijden of aanpakken, zelfde verhaal. Niets over hoeveel zij van iamgold hebben gehad , niets over staats olie of van de hout sector.


  Maak melding

 4. Dan heb je naar verkeerde programma’s gekeken.
  Je moet kijken naar opsporing verzocht dan zal je zien wie ze zoeken
  en daarna naar spoorloos, dan zal je zien wie z’n pa zoekt
  ie sab toch soema e dinkie
  kindje paaien, moeder naaien en daarna uitzwaaien


  Maak melding

 5. Vermeldingswaardig, dankzij goed management en bedrijfsvoering door Dhr. John Krishnadath voorzitter van de Surinaamse Voetbalbond kunnen wij 100jaar SVB vieren, jammer dat Waterkant.net deze man in zijn inleiding van deze nieuwsbericht ontwijkt, er worden wel allerlei onnodige namen naar voren gehaald bv Gulit, Kluivert enz. ik vraag mij af wat zei met SVB te maken hebben. in dit opzichte is Waterkant.net niet correct en racial bezig.


  Maak melding

 6. Het doet me goed te lezen dat de voetbalsport in Suriname weer populariteit geniet en dat men vol trots spreekt over de progressie die het nationaal maakt.
  Kijkend naar het aantal wedstrijden dat het team de komende tijd moet spelen vraag ik me af of deze spelersgroep professionals zijn of amateurs.

  In ieder geval kan ik uit de resultaten opmaken dat ze goed en professioneel begeleid worden.


  Maak melding

 7. Je opmerking moet nog beoordeeld worden
  Je opmerking moet nog beoordeeld worden
  Beste moderator,
  Kunt u mij uitleggen waarom postings van mij pas de volgende dag verschijnen bij het betreffende artikel?
  Aan het tijdstip kunt u zien wanneer ik heb gereageerd.
  Zo heb ik gisterenochtend/middag op een aantal artikelen gereageerd. Geen van mijn postings werden gepubliceerd tot vandaag.
  Ik krijg in een aantal gevallen wel de melding, waar ik niets me kan, dat mijn reactie moet worden beoordeeld.

  Groet,
  Pico Let


  Maak melding

 8. Op naar de Gold Cup 2021! Hopend dat er een doorbraak komt. Men is goed bezig. Suriname moet het doen met de spelers daar te lande en niet in Nederland. Dus dat sportpaspoort hoeft voor mij niet. Het is raar als een SuriNed in Nederland woont en voor Suriname uitkomt. Ik vind het niet representatief. Ik heb het niet over de Surinaamse voetballer die een contract heeft gekregen in het buitenland. Op naar Gold Cup 2021!


  Maak melding

 9. Met de beste voetballers van Surinaamse afkomst jaren lang heeft suriame geen potten kunnen breken zolang er geen fatsoenlijke mensen aan de mach komen zal stukje bij stukje iedereen slaag worden. Van ndp jullie weten toch wel van waar meneer bouta van komt toch..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.