Regering Suriname: ‘Bericht over verpanden stuwdam is fabel’

55
Foto: (c) ALCOA | Afobaka-waterkrachtcentrale in Suriname.

De Surinaamse regering heeft vandaag gereageerd op berichten die in de media circuleren, dat de Afobaka stuwdam zal worden verpand om daarmee de staatsschuld te verhogen. “De regering wenst te benadrukken dat de dam niet kan en nooit zal worden verpand. Het is de grootste onzin en gewoon een onmogelijkheid. Deze fabel hoort niet thuis in de werkelijkheid van het draaien van onze economie” aldus de regering vandaag in een officieel bericht.

Afgelopen zaterdag had de voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS), Gregory Rusland, onthuld dat de Surinaamse regering momenteel bezig is om US$ 500 miljoen te lenen bij Oppenheimer. Daarbij zal de afobakadam als onderpand worden gegeven, zei Rusland zaterdagavond tijdens een vergadering in Grun Dyari.

De VHP had naar aanleiding van dit bericht aangegeven dat het aangaan van de lening van 500 miljoen USD een strafbaar feit oplevert volgens de Wet op de Staatsschuld van 2002. Hierop staat een straf van 10 jaar gevangenis. “De opportunistische wetswijziging in 2017 door de NDP-coalitie doet daar niets aan af. Deze dekt een dergelijke overschrijding niet” aldus de partij in een reactie.

De regering zegt in een reactie hierop dat zij van oordeel is dat de beweringen een oneigenlijk verband trekken met slechts 1 doel. Het doel is om de aandacht af te leiden van het wezenlijk enorme voordeel voor de economie dat gepaard gaat met de overdracht van de Afobaka dam en de krachtcentrales.

De regering verzekert dat over de Afobaka dam niets anders dan een zorgzaam en economisch verantwoord beheer zal worden gevoerd. “Ten aanzien van het lenen in het buitenland gebeurt dit met alle zorgvuldigheid en het letten op het belang van Suriname in de productiesectoren, het onderwijs en de gezondheidszorg, de elektrificatie van het binnenland en de vergroting van het drinkwaterpotentieel en agrarische teelt. Om maar een paar van de projecten te noemen” aldus de verklaring.

55 REACTIES

 1. Natuurlijk kunnen ze niet anders roepen dan dat het onzin is. Helaas het dossier Alcoa en het liegen en bedriegen tot nu toe belooft weinig goeds.


  Maak melding

 2. Hahaha…volgens mij beweerde de regering ook dat de geruchten over het vertrek van de heer Gersie bij de centrale bank toendertijd tot fake nieuws behoorde!!
  Als deze regering geruchten gaat proberen te ontkrachten..dan moet je uitkijken!!
  We shall see..


  Maak melding

 3. Meneer Rusland van de NPS ,wat er toen gebeurt met West Suriname Project daar hoefde jouw Regering niks te Lenen daar hebben jullie Regering Miljarden gekregen ,en die Huizen en die Rails staan nog steeds daar te verrotten ,heel veel Geld hebben jullie gekregen Ontwikkeling Hulp ,nu zijn wij Veertig jaren verder ,maar die tweede Stad is er Nooit gekomen ,en daar is Miljarden verloren gegaan ,dus oprotten met de NPS ,jullie hadden 40 Zetels hoeveel hebben jullie de Dag van vandaag ik denkt 4 zetels dus oprotten jullie komen niet meer aan de Macht de twee grootste partijen in Suriname nu zijn de NDP en de VHP ,en Meneer jij heb ook geen Boodschap voor het Volk .wat de NPS nu aan het doen is met Modder gooien maar ja is meneer Rusland zijn Goed Recht ,maar de jongeren in Suriname hebben niks aan de NPS ,alleen de Oudjes nog hebben een luisteren Oor niemand ze waren hier in Rotterdam in Wi Ma Sanga Meneer Rusland en Mevrouw Etnel het was helemaal niks ,slap gelul was het .


  Maak melding

 4. Lets Make Surinam Great Again

  (Yess We Can) nps 4 live

  Sjarwa Alla Matie Dja
  .
  Als de NDP Regering aan geeft dat het niet is.. wil ik Van de NDP horen wat wel waar is.

  Wat mij mateloos blijft irriteren.. is dat Suriname geen hoog geschoold of geestige journalisten heeft

  Een Goeie Journalist is naar mijn mening 1 die kritische vragen durf te stellen..

  Een Goede journalist is er 1 die een perfecte ondervraging taktiek heeft..

  Apintie heeft er een meneer Pinas daar rond hangen die blijkbaar te veel SHAKE SPEAR Heeft gelezen
  Die man steld alleen maar Romantische vragen.


  Maak melding

 5. @Kale Kikker : De verschrikkelijk grote Paarse staatsschuld
  en de bijzonder grote paarse dekkingsgaten in de jaarbegroting
  zijn ook HELEMAAL NIKS !

  TIEN JAAR corrupte NDP, NEKS NO E WORDE !

  En u babbelt over het verleden !

  Natuurlijk zijn er fouten gemaakt dooor eerder regeringen,
  thans echter worden Land en Volk, BEWUST geript !

  Weet u BIJ WIE van uw Paarse helden de Ballast-Nedam-
  Bruggenbouw-Tjukus zijn beland ?????

  Weet u wie voor de mega-DEVALUATIES in Sranan
  hebben gezorgd ???

  Van werkgelegenheid en export heeft uw Opa Desi
  nooit gehoord, ook NIET NIKS !!!

  Gek dat u over denigrerend over OUDJES babbelt !

  Uw OPA krijgt heel binnenkort een CELSTRAF van TWINTIG
  JAAR opgelegd, door de SURINAAMSE KRIJGSRAAD, DIE
  GELUKKIG NIET BUIGT VOOR DICTATUUR !

  MASSAMOORD 8 DECEMBER en MASSAMOORD MOIWANA,
  ZIJN INDERDAAD NIET NIKS, KALE !!!


  Maak melding

 6. Kondremangs
  Hoe vaak hebben wij dit soort zaken gehoord vanuit het politburo van DiDiBri en zijn boevenbende. ….het tegendeel bleek ALTIJD waar. ……dus de DiDiBri lovers. …ga maar liggen in een tingi gotro. ..naast jullie geliefde lijder. ….hij komt uit een goot en zal proberen Su in de goot te houden. ..maar zijn rijk is tanende. ..net als vele dictators voorheen. …..DiDiBri zijn belijd is een fabel. ….
  Ondertussen zijn de meeste scholen vandaag begonnen. …..enne laatst in Lahla Rook waren er ongeveer 400 leerkrachten en verpleegkundigen en belangstellenden voor een functie in die branches in Ptata. …..regering. ..is dat een fabel? ???
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 7. Fabel of niet, wie de Nationale Dommen Partij geloven zijn dwazen. Als de oerdomme ndp paria’ s de paars bittere vruchten om dagelijks rond te komen moeten eten vol kommer en kwel, dan verdienen deze paarse Nature Delirium Patienten dat dubbel en dwars. Ze vedienen de paarse misleiding, ons eigen dinges, onze eigen produkte vol corruptie, bedrog, misdaad, onrecht en armoede. Want daarvoor hebben deze paarse loosers voor gestemd in 2010 en 2015. Straks gaan de corrupte verrijkte ndper’ s in 2020 krijsen aan hun verarmde ndp paria’ s, gratis rijst met bb met r, gratis pakketje met ndp pet, trui als jullie weer voor ons stemmen. Opa en oma taki, soso ziekie sma sa verstand ontbreekt gaan stemmen op deze paarse duivels.


  Maak melding

 8. Feitelijk moet men nederig gaan knielen en tot God bidden om voortaan niet klakkeloos alles over te nemen anders dan van de officiële bron. Men moet mans genoeg zijn te erkennen dat men het fout heeft. Wat zien we gebeuren? Men gaat stug door. Zelfs een ezel zou zich rotschrikken van zoveel koppigheid. Hoe officieel moet het zijn? Niet de eerste keer dat men klakkeloos dingen overneemt. Met de regelmaat van een klok gebeurt het en toch wordt men niet wijzer. Moet de zweep eroverheen?
  De lieden die zo denken (bij gebrek aan een betere omschrijving), doen me denken aan die lynchpartijen in India en delen van Afrika. Die mensen hebben niet veel nodig om iemand te lynchen. Je hoeft ze alleen maar een beetje op te hitsen en gaan ze het zoveelste onschuldige slachtoffer lynchen.

  Gregory Rusland was ophitsend bezig en men is in die valkuil getrapt. Hij schotelde foute informatie voor. Ik heb het niet over de lening op zich maar de Afobakadam als onderpand. Het paste namelijk in het straatje van tegenwerking en de regering besmeuren. Ik verwacht dat degenen die de grootste mond hadden, netjes hun verontschuldigingen aanbieden en plechtig verklaren dit nooit meer te doen tenzij het een absolute waarheid betreft. De absolute waarheid komt van de officiële bron. Mocht de officiële bron liegen is dat ook een absolute waarheid. 🤣😉😂


  Maak melding

 9. Het is een feit dat oerdomme dwaze debiele Nature Delirium Patienten een onberechte moordenaar, bij verstek veroordeelde drugscrimineel en staatskasrover wilden als hun leider. Het is een feit dat ondanks bewijzen deze mens der verderf en zijn roversbende ook verantwoordelijk zijn voor de misdaadvloek, vernietiging van land, volk en natuur. Kijk naar de zure paarse vruchten die sinds 2010 aan het volk worden gegeven door baas en roversbende. Opa taki soortoe bewijs efoe na wang feit. Alleen oerdomme paarse stommelingen verdedigen het wanbeleid van deze roversbende olv van hun baas. Ndpvolk na soso dongsma.


  Maak melding

 10. @ De internet-trollen van VHP zijn bezig met sabotage en fake nieuws.

  Denk je werkelijk dat de situatie in Suriname zo boeiend is dat VHP trollen zich verlagen door zich bezig te houden met sabotage en fake nieuws ?
  En wat is fake nieuws voor Surinamers ? Het zijn de grootste leugenaars die er rondlopen. Als een Surinamer tegen mij zegt dat het vandaag woensdag is dan kijk ik voor de zekerheid op de kalender of het wel zo is. Dus ga hier niet de grote vent uithangen en doen alsof Suriname jou aan het hart ligt. Want dan zou jij nu in Suriname verblijven en niet in het buitenland.

  @ Kale, dat is een lap tekst die u daar intikt. Goed dat de stroomvoorziening niet uitviel want anders was het zonde van uw tekst.


  Maak melding

 11. In de Efteling , met name in het sprookjesbos, zingt een mannetje een lied:
  niemand weet, niemand weet dat ik repelsteeltje heet.
  (en overmorgen haal ik het koningskind)
  Oftewel
  als de fabel, dat het een fabel is, maar geen fabel is.

  Ik heb het hier vaker genoemd, het doet me denken aan de paradox van Epimenides
  Alle kretenzers liegen , zegt een kretenzer.
  Ik blijf ‘em leuk vinden


  Maak melding

 12. Een ware afgang voor Harold Rusland van de NPS met zijn heilige verontwaardiging en ook voor de VHP. De VHP wilde Hoefdraard laten vervolgen. Wat een sukkels. Zij hebben de massa niet op de kast kunnen jagen tegen de NDP. Maar hoe kunnen wij deze kopstukken van deze foute NPS en VHP dan netjes vragen om aftreden? Zo zie je maar weer hoe deze mensen zich voeden met valse informatie die hen de nak gaat kosten. Je wordt er niet vrolijk van als je ziet hoe de poltici van de oppositie aanhuppelen achter hun eigen fake nieuws. President Bouterse is door hen vanuit alle invalshoeken gedominiseerd maar we kunnen met trots zeggen hun leugens zijn niet ‘ geland ‘ bij de massa.


  Maak melding

 13. heel merkwaardig is, dat het poep volk totaal niet geinterresseerd is in het reilen zeilen van dit ka regering, ook al vreten ze letterlijk stront in het dagelijks leven..
  wat een poep volk is dit..

  laat ze maar lekker barsten in hun situatie z.a. ze zijn..


  Maak melding

 14. Jammer dat de ndp trollen alleen maar zaagsel strooien en geen feiten weerleggen.
  18.000 woningen 9 jaren terug. 1000 woningen in 2017 Dollar omlaag. $425 miljoen lening van de IDB voor verdieping ziekenhuis. Ach we kunnen doorgaan.
  Kijk eens naar de nieuwbouw voor de belasting. Een simpel rekensommetje. Een bouwprojecten wordt per m2 vloeroppervlakte berekend.
  Een gewoon kantoorpand kost incl inrichting $ 400 per m2
  16.000.000 gedeeld door $400= 40.000 m2. Dat zijn 4. Voetbalvelden.
  Zien jullie de fout??? Jullie worden voorgelogen per onderwerp.

  Het uitbaggeren van de Suriname rivier
  Een vaargeul van 70 meter breed??? Een beetje zeeschip is 15 meter breed en 10 meter diep ( klein zeeschip)
  De bagger stroomt in twee jaar weer in de vaargeul en waar werd de opmerking genoemd over de Goslar?????
  Kijk eens naar de youtube verhalen van die oude sergeant?? Meer was die DDB niet he en alleen maar als sportinstructeur. Geen militaire kwaliteiten.
  Het omlaag brengen van de dollarkoers???
  Het aanleggen van een viaduct bij de bossebrug.

  Nee een kinderachtig verhaal van vijf minuten hoe goed de Zwartehovenbrugstraat wordt opgeknapt.
  Een project waar voor al het asfalt aan China maar liefst $900 miljoen als onderpand is afgegeven.
  Maar de eigenaren van het land onder de higway zijn nog steeds niet betaald terwijl de grond al jaren gestolen is.

  Moeten we verder gaan??

  Als de ndp trollen nog niet doorhebben dat ze de grootste domkoppen zijn en alleen maar ongeletterden iets wijs kunnen maken.
  Maar ik wil graag de NDP in deE regering houden. Want in 2021 moet e3n grote lening terug betaald worden en dan zakken ze door het ijs ofwel verdrinken ze in het brokopondomeer.


  Maak melding

 15. De afobaka stuwdam wordt misschien letterlijk niet verpand.
  MAAR:
  Er wordt een mega lening afgesloten op basis van de inkomsten van de stuwdam.


  Maak melding

 16. Eind dit jaar komt de stuwdam in handen van de regering. Hoefdraad maakt inkomsten model en aan de hand hiervan zal er flink geleend worden.


  Maak melding

 17. Kondremangs
  Rob Gek. …in jouw dwaasheid om DiDiBri en zijn boevenbende te verdedigen. … haal je Harold Rusland en Gregory Rusland door mekaar. ……..feit of fabel? ???? ..LPI wacht nog steeds op je. …jo bongrobita. ..
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 18. De GIGA-staatsschuld is geen internet-trol !

  Het MEGA-begrotingstekort is geen internet-trol !

  De dagelijkse zware criminaliteit tegen het Volk, is geen
  internet-trol !

  De leningziekte van Paars is geen internet-trol !

  Het KRIJGSRAAD-VONNIS van TWINTIG JAAR CEL wegens
  medeplegen van MASSA-MOORD is zeker geen Internet-
  trol !!!

  PS : Daarna komt vonnis voor het doorzeven met kogels
  van de ongewapende bewoners van het dorp MOIWANA !


  Maak melding

 19. Rob g is een lafaard, hij zal altijd met de vijand heulen. Zulke mensen verkopen hun ouders, broers en zusters om er beter van te worden. Dit zijn nou de types adhin en die andere idioot die die verzoening wilde. Lager bestaan ze niet.


  Maak melding

 20. Rusland wilt zijn gezin weer naar Amerika sturen. Zijn $$$ zijn op dus moest zijn familie terug. Einde bigi libi.
  Die 2 zetels gaan 0 worden. Kom met Wat je van plan bent te doen voor Suriname en de Surinamers.
  Niets nog gezegd, alleen onzin. Deze man is zo saai. Erger dan Vene.
  Heb je al die 9 jaren niets kunnen verzinnen???


  Maak melding

 21. We wachten even af, na december 2019 zal blijken wat met de Afobakadam gaat gebeuren. Twee maanden terug is er in Nickerie heel wat beloften gedaan. Brug over de corantijnrivier, uitbaggeren nickerie rivier, nieuwe markt in nieuw Nickerie, universiteit in Nickerie, etc, etc. Denken de paarse ratten dat ze nog geloofwaardig zijn. Nope, so so ka en moro stront ai kong. Paars gaat van Suriname een van de armste landen van de regio maken. Zij hebben het voorbeeld van Obiang!


  Maak melding

 22. @ RobG
  Wie is Harold Rusland. Ik ken die man helemaal niet.

  beste RobG
  Boefdraad is weer slim met woorden. Hij veranderd de leveringsprijs niet en de exploitatie maatschappi verpand de inkomsten aan Oppenheimer, net als Wijdenbosch als betalingsregeling gedaan had met Ballast Nedam. De Aluinaarde royalties van Suralco gingen naar Ballast Nedam terwijl aan de andere kant investeringen in Energie opwekking ontgaan werden door Suralco veel te veel te betalen voor de Brokopondo Stroom.

  Beste RobG Boefdraad heeft om de verkiezingen te beïnvloeden maar een paar honderd miljoen nodig waar op tot 25 mei geen toezicht is. Daarna heeft hij tot 12 augustus de tijd om het hazenpad te kiezen.
  Als Suriname gewoon $ 50.000.000 – $ 70.000.000/jaar blijft betalen aan Brokopondo NV en het het onderhoud kost $ 12.000.000/ jaar ofwel Brokopondo NV kan honderden miljoenen lenen voor heel interessante projecten.
  u weet ook wel dat wie er ook benoemd wordt al CEO Brokopondo Hydro Energie. Hij of Zij zal slechts bij het kruisje mogen tekenen.


  Maak melding

 23. @De PAARSE GESEL, DOEMDENKER!!! 1 oktober 2019 at 15:37
  @DE PAARSE GESEL IS EEN KWAADAARDIG GEZWEL. Ben je een sprookjesboek aan het schrijven met jouw idiote waanvoorstellingen en doemdenken. Jeetje wat giftig en kijk in de spiegel druiloor. Psychotisch

  Doemdenker of niet, zelf een uk kan onderscheidt maken tussen goed en kwaad, van Nature Delirium Patiente die jij bent wilt dat niet. Over sprookjes schrijven, de paarse duistere misdadige feiten, open en bloot door baas en roversbende met hun I’m Nasty wet sinds 2010 en het paars corrupte wanbeleid spreken wereldwijd boekdelen. Alleen Nature Delirium Patienten dogen dit volkverarmend en zichzelf stinkend corrupt wanbeleid van hun soso lobi didibri afgod. Vele dwaze debiele idiote ndp paria’ s geloofden in de paarse sprookjes van jouw baas. Alla sani na soso paarse dromen. Paarse manwijf , kijk liever in de paarse na dagoe poepe spiegel om dan te weten……ndp na wang mpp criminele politieke krankzinnigde didibri sekte.


  Maak melding

 24. De heer Santhoki heeft toen ook leugens vertelt totdat de waarheid naar buiten kwam. Het is afwachten, omdat Bouterse en schoonzoon NIET te vertrouwen zijn.


  Maak melding

 25. @jojo,
  U doet graag mee aan de stemmingmakerij. Het contract dat de VHP/NPS regering ooit met de Suralco/Alcoa afsloot dat Suriname per jaar 50 tot 60 miljoen US dollar moest betalen voor de stroomleveringen loopt ten einde. Dit contract waarover u continu mee smeet blijkt afkomstig te zijn van een regering waar u van blijft dromen, namelijk eenvregeribg van VHP en NPS. Dit contract moest Suriname naleven.

  Vanaf 31 december a.s. hoeft Suriname niets meer te betalen aan Alcoa. Tel uit de winst voor het land. Een voordeel van 60 miljoen US dollar voor het land. Dus 50 tot 60 miljoen US dollar gaat het land niet meer uit vanwege de stroomleveringen door Suralco.


  Maak melding

 26. He Kale,
  Voor het geval je het niet meer weet: het zijn Bouterse en zijn militairen die west Suriname hebben weggeschoten. Er zijn nog stille getuigen hiervan. Ga naar Apoera en bezoek het treinstation vol kogelgaten.
  Dat heeft de NPS niet gedaan.
  En nu gaat hij mooie weer spelen in Apoera, Washabo en Section.


  Maak melding

 27. @ RobG
  “Het contract dat de VHP/NPS regering ooit met de Suralco/Alcoa afsloot dat Suriname per jaar 50 tot 60 miljoen US dollar moest betalen voor de stroomleveringen loopt ten einde.”

  Zelfs Abdoel wist in de DNA nog te melden dat de blunder van de hoge brokopondostroom prijzen een Wijdenbosch belsissing was uit 1999.
  U zwetst weer eens en draait de zaak om.
  De overeenkomst was al op 31.12.2015 afgelopen ofwel Suriname heeft de afgelopen 4 jaar al veel te veel betaalt.

  Ik ben niet uit op een VHP/NPS regering het mag ook een VHP en verstandige NDPers plus ABOP regering worden. Als Bouterse en zijn parasieten maar niet mee doen.

  Hoewel nu iedereen een Bouterse en co besmetting heeft en Simons ook bloed aan haar handen heeft denk ik wel dat Simons en Akiemboto het licht gezien hebben en er nog wel enige NDPers zijn die best iets anders willen maar niet iets anders kunnen zolang Bouterse de teugels in handen heeft.

  Bouterse en zijn parasieten zijn giftig voor Suriname en belemmeren elk denk vermogen dat boven het hunne uitgaat.


  Maak melding

 28. Tuurlijk word de stuwdam niet als onderpand uitgegeven , want ze hebben toch al een eigenaar naar daarvoor.De beste en boezem vriend van de baas ,Sardjoe .


  Maak melding

 29. Inderdaad, hoe staat het met de STICHTING die door
  een particulier en vriend van de NDP is opgericht, met
  het doel om de eigendom van de AFOBAKA STUWDAM,
  daarin onder te brengen !

  Of is het SCENARIO opnieuw veranderd ?????

  Men hoeft geen enkele afwijking te hebben, om de
  Paarse CORRUPTIE in Sranan snel en duidelijk te
  herkennen !


  Maak melding

 30. Karma is on their way, wie goed doet, goed ontmoet. U moet niet denken wanneer je slecht doet, dan yo fin bung. Tjepotie gi a sranang volk sa ei pina.


  Maak melding

 31. Hoefdraad krijgt een precentage van elk afgesloten lening.
  Hij heeft het gestolen geld veilig gesteld op diverse rekeningen buiten de reikwijdte van de Surinaamse overheid.


  Maak melding

 32. @jojo,
  Ik denk dat u het verkeerd heeft als u beweerd dat de stroomtarieven in Suriname torenhoog waren of zijn. Integendeel de tarieven in Suriname behoorden tot de laagsten in Zuid Amerika en het Caribische gebied.
  Ik zie de teruggave van de Afokadam aan Suriname ook als een winstpunt, alhoewel het al vele jaren later is. Een regering van VHP en NDP is zeker mogelijk. Ik weet niet of de VHP de noodlijdende NPS nog van zuurstof kan blijven voorzien. Het is niet goed voor de Surinaamse politiek als een politieke partij als de NPS door een andere politieke partij overeind wordt gehouden. De teloorgang van de NPS hebben zij aan zichzelf te danken omdat zij continu slechte kwaliteit van leiders en politiekbeleid hebben geleverd.


  Maak melding

 33. @RobG
  U haalt qua stroom tarieven een paar zaken door elkaar:
  1>> De Surinaamse burger betaalt relatief weing voor haar elektriciteit omdat die gesubsidieerd wordt. Bouters stelde niet voor niets dat hij indien hij de IMF eisen (stoppen met subsidie op EBS) zou naleven hij naar huisgestuurd zou worden. EBS krijgt nog steeds ongeveer SRD 1.000.000.000 aan subsidie. Indien Brokopondo netjes in de EBS structuur ingebracht kan worden zal EBS jaarlijks ongeveer SRD 400.000.000 minder aan subsidie kunnen krijgen. U weet ook wel dat dat niet gaat gebeuren. in een zo ondoelmatig bedrijf als EBS.
  In de begrotingen en leningen zie je enorme bedragen te voorschijn komen voor EBS dat blijft falen.
  2>> Arme landen zijn gezien hun beperkte middelen qua investeringen vaak aangewezen op opwekking middels HFO (zware/vieze stookolie). dat betekend een investering van ongeveer $ 1.500.000 per megawatt opwekkingsvermogen tegen het dubbele voor biomassa (afval) en het 3 dubbele voor waterkracht. alleen zin de exploitatie lasten en brandstof kosten van de laatste twee aanzienlijk lager en is de bron duurzaam (vernieuwbaar). Ofwel Suriname verstookt haar HFO terwijl het die ook kan verkopen.
  De opwekkingskosten van EBS zijn door slecht investeren/ kleine partij, afhankelijk van tussen personen zoals van der kanten en Sibilo / Olibis vele malen hoger dan elders in de wereld. Ik heb op heel hoog niveau gesproken over biomassa als energie bron. Iemand uit het kabinet van de president beloofde zelfs de milieuwetten aan te passen MITS …. u raad het wel …
  3>> Wijdenbosch heeft zich in 1999 laten verleiden in de kostprijsberekening van de Affobakka stroom een formule op te laten nemen waarin de prijs van Olie de basis was. Ofwel de prijs van traditionele opwekking verwerkt is. Dat is onzin omdat de kostprijs van Affobakka een fractie is van die van een nieuw te bouwen HFO opwekkingsinstallatie. Wijdenbosch heeft zich om de tuin laten leiden omdat hem een buitenkansje gepresenteerd werd (hij hoefde niet meer te investeren in een nieuwe opwekkingsinstallatie en heeft nietr de positie ingenomen go Suralco jullie hebben een probleem als ik jullie stroom niet tegen kostprijs ga afnemen. Volgens mij zijn wij de enige klant die je kunt vinden die er iets voor wil betalen.

  beste RobG als ik Gregory Rusland hoor praten en ik hoor Sergio Akiemboto praten dan hoor ik mensen die nadenken over de materie en zinnige dingen zeggen. Luister maar Msiekaba of naar Jogi of naar Belfort en je hoort populisten die best slim zijn, Luister je naar Simons dan luister je naar een politiekdier die voorwaarts wil, Luister je naar Hooghart of Panday dan hoor je de dorpsgek, Luister je naar Bouterse dan hoor je een zileige man, street wise die geen idee heeft wat hij opleest. Luister je naar Chantohky dan weet je dat er een basis onder zit, Luister je naar Brunswijk dan hoor je een populist die bere slim is en zijn maat Bee die ze goed op een rijtje kan plaatsen in ambtelijke zin.

  Etnische politiek hoeft niet slecht te zijn als het elkaar maar in balans houd en niet tot clientisme leidt.
  Het maakt mij niet uit wie regeert als het maar los staat van clientisme.
  Ik ben er van overtuigd dat Chantohkie, Rusland, Bee, Simons, Breeveld Coutino, Asadang, om er een paar te noemen, wel mensen zijn die de schouders onder de toekomst van Suriname kunnen en willen zetten zonder in het kamp van de meepraters en opportunisten terecht te komen.

  Men moet de feiten laten tellen en goed kunnen rekenen en internationaal aanzien hebben wil men verder kunnen.


  Maak melding

 34. Deze paarse regering heeft zich herhaaldelijk schuldig gemaakt aan liegen, bedriegen en misleiden v.h. volk. Ik geloof dus geen moer wat deze regering uitkraait.
  Het was diezelfde Boefdraad die als governor van de CBvS altijd zei dat er niet aan monetaire financiering werd gedaan en na de verkiezingen van 2015 bleek dat er voor srd 2,4 miljard was monetair gefinancierd. Het gevolg daarvan hebben we allemaal gevoeld namelijk een wisselkoers die als een raket omhoogschoot direct gevolgd door stijgende winkelprijzen. Dus boefdraad , de regering en die hersenloze paarse ezels die iedere keer deze regering willen verdedigen kunnen de pot op.
  Liegen en bedriegen is de cultuur van de ndp.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.