Zelfs badzeep, shampoo en badslippers buitgemaakt bij gewapende woningroof

21
politie-suriname-nieuw

In de nacht van zaterdag op zondag is een man door drie criminelen overvallen in zijn woning in het Surinaamse district Wanica. Daarbij hebben de criminelen naast geld en enkele waardevolle spullen zelfs een stuk badzeep, een fles shampoo en een paar badslippers buitgemaakt.

De redactie van Waterkant.net verneemt dat het slachtoffer lag te slapen toen hij rond 02.00u overrompeld werd door de rovers. Een van de criminelen was gewapend met een vuistvuurwapen. Onder bedreiging van het wapen hebben zij diverse spullen buitgemaakt.

De volledige buit is SRD 750, 100 U$D, een zilverkleurige laptop van het merk Hewlett Packard, twee Samsung mobiele telefoontoestellen, een polshorloge van het merk Casio, een stuk badzeep, een fles shampoo en een paar badslippers.

Het Korps Politie Suriname kreeg de melding binnen en ging ter plaatse voor onderzoek. De daders worden nog opgespoord.

21 REACTIES

 1. Vroeger als je geen zeep of shampoo had kon je de buren vragen. Een badslipper moest je wel zelf kopen. Als de rovers geld hebben om dure vuistvuurwapens aan te schaffen, snap ik niet waarom ze zo zielig doen om zulke goedkope spullen te roven . Na wan shing yere rovers! Na so wi piena?


  Maak melding

 2. De negen millimeters of revolvers hebben ze ook gejat. Op de zwarte markt goedkoop gekocht kan ook. Ze moeten de zeep en shampoo nodig hebben om te douchen. Arme dieven.


  Maak melding

 3. Het is verschrikkelijk dat er op steeds grotere schaal geroofd kan worden.

  De samenleving is zo klein, waardoor praktisch iedereen elkaar kent.

  Hoe is het mogelijk dat rovers zich in zo een kleine samenleving schuil kunnen houden?

  Worden deze rovers misschien niet actief genoeg gezocht?

  De Surinaamse Grondwet heeft in artikel 148 verankerd:
  “De Regering bepaalt het algemeen vervolgingsbeleid. In het belang van de staatsveiligheid kan de Regering in concrete gevallen aan de Procureur-Generaal bevelen geven met betrekking tot de vervolging.”

  Waarom maakt de regering geen gebruik van artikel 148 GW?

  Zou de regering misdaad faciliteren?

  We moeten ons afvragen wat onze kinderen leren van de toenemende misdaad in ons land.
  Tevens moeten we ons afvragen hoe onze kinderen het moeten verkroppen dat misdadigers te lang op vrije voeten kunnen manoeuvreren, zonder op gepaste wijze gesanctioneerd te worden.

  Het is niet onaannemelijk dat onze jeugd het ongestraft wangedrag overneemt en ervan uitgaat dat het zomaar ongestraft kan.

  Houdt onze maatschappij nog wel rekening met de opvoedingskwaliteit van onze jeugd?

  https://www.waterkant.net/suriname/2019/09/30/zelfs-badzeep-shampoo-en-badslippers-buitgemaakt-bij-gewapende-woningroof/


  Maak melding

 4. Ze moesten proberen het zwart van hun lichaam af te wassen en de kroeshaar te ontkroesen.
  De badslippers waren nodig om hun sporen te wissen.
  En het geld? Ja om andere dingen te doen die zij ontbeerden
  En de laptop dan? Nodig om hun taalachterstand in te lopen


  Maak melding

 5. …mensen ,niet vergeten je badslippers ,zeep en shampoo te bewaken want de boeven baden een enkel keertje ook en ze stelen zeep en shampoo en badslippers you know om voor modo boy te spelen.
  Echt het is niet prettig wonen in Suriname!!


  Maak melding

 6. Vroeg of laat worden deze rovers gepakt. Dat is wel zeker. Maar intussen stichten ze onheil. De politie en inlichtingendiensten moeten wel weten waar deze rovers zich ophouden. Niet in de Anton Drachtenweg. Daar kan je terecht als het te maken heeft met fraude and so on. Het werk wordt ook bemoeilijkt doordat familieleden en vrienden elkaar dekken. Dan heb je ook de helers. De politie moet regelmatig razzia’s houden in de beruchte buurten. Massaal en gelijktijdig zodat niemand de kans krijgt elkaar te waarschuwen. Genoeg wapens ,gestolen spullen en drugs die tevoorschijn zullen komen. Maak ze het leven zuur. Ook de zogenaamde nette buurten moeten onder de loep genomen worden.


  Maak melding

 7. De overheid weet niet hoe ze de criminaliteit moeten aanpakken. Sinds er een weg Suriname – Brazilië is, worden wapens massaal vanuit Brazilië gesmokkeld. De Brazilianen verdienen aan de handel in wapens en zo zijn er meer rovers in Suriname. Het is heel gemakkelijk om de aangeschafte wapens op te sporen. Zet in de nachtelijke uren 10 agenten en 10 militairen aan de Kwatta, hetzelfde bij Bosje Brug, hetzelfde bij Highway, hetzelfde bij Leiding en andere knooppunten en doorzoek iedere voertuig die langskomt. Aangetroffen wapens in beslag nemen en de eigenaar een boete van 10000 USD geven.


  Maak melding

 8. Na vertrek krijsten ze nverwilderd, neks no fout efoe teki sopo, shampoo. Opa en oma taki, 100% Nature Delirium Patienten, dwaze debiele idiote ndp aanhangers van de Nationale Dieven Partij.


  Maak melding

 9. 90% van alle rovers, dieven, moordenaars, drugscriminelen en oplichters zijn paarsdom geindoctrineerde dwazen, van Nature Delirium Patienten. Een bezoek te Santo Boma en een intervieuw waarom, waardoor, voor wie, wat, hoe komt het, 90% zeggen deze dwazen, na baas schuld, a no mi, a mang indoctrineer oenoe zijn misdadige aard, leki zoon, stiefzoon ie sabi tog, neks no fout wanneer je vrij loopt of bent, maar in het gevang oenoe ai e opo, datie oe dong en fout.


  Maak melding

 10. Bigi Sma joe takie en denkie e klar mie…moh dede djah boi…lafoe foer mie herie skien no no😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂


  Maak melding

 11. Omdat in de avonduren geen enkel politie op straat te zien …ze zitten met z’n luie komt in kantoor te slapen …en de belasting betaller moet hun loon uitbetalen …saka saka ..luie varkens…..


  Maak melding

 12. shaft
  Ooit mi jere dat te joekosi wang mang “joe mama pina en dus niet Yu ma pima” ai kong baka foe aksie sa joe en bedoel. Dus dang you mag soet ing mars nanga ik weet niet wat.
  Rade soort mang a dé if na wang omoe noso paé noso wang koeli pof wang blaka mang noso wang marron.

  De reageer net likie wang japjapi (net so dong) sa soet ing anoe ini wang batra nanga pinda en a no wang loes a pinda dus a japjapi fasi nanga ing anoe inie a batra


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.