President Bouterse houdt vandaag jaarrede

92
Bouterse: economie van Suriname is stabiel geworden

President Desi Bouterse van Suriname houdt vandaag (maandag 30 september) in een buitengewone openbare vergadering in De Nationale Assemblee (DNA) de jaarrede. Tijdens deze uiteenzetting van het door de regering te voeren beleid zal het staatshoofd ingaan op verschillende speerpunten.

De begroting van het dienstjaar 2020 wordt meteen ingediend. Voorafgaand aan deze jaarrede zal president Bouterse conform de Surinaamse grondwettelijke bepaling de politiewacht inspecteren, waarna hij zich zal begeven naar het DNA gebouw.

De politie Public Relations meldt dat diverse wegen vanaf 8.00 uur zullen worden afgesloten. Het verkeer zal op de volgende kruisingen afgesloten zijn:
– H.A.E. Aronstraat/ Grote Combéweg
– Kleine Waterstraat/ Van Rooseveltkade

Op het personeel van de omliggende kantoren wordt het beroep gedaan hun voertuigen op die dag niet te parkeren binnen de veiligheidszone welke wordt omgeven door de navolgende wegen:
– De Waterkant vanaf de H.A.E. Arronstraat tot het Hoekhuis c.q. de straat voorlangs Dixie bar;
– De straat voorlangs Dixie bar tot de Mr. F. Lim A Postraat
– De Mr. F. Lim A Postraat tot de straat voorlangs de Dixie bar;
– Op de parkeerhavens voor het gebouw van De Nationale Assemblee;
– Op het trottoir rondom het Onafhankelijkheidsplein;
– Op het trottoir rondom het vlaggenplein;
– Op het trottoir rondom het Monument der Gevallenen

Op weggebruikers en het personeel van de omliggende kantoren wordt het beroep gedaan met het bovenstaande rekening te houden en de aanwijzingen van de politie ter plekke stipt op te volgen. Het verkeer over genoemde wegen zal weer worden open gesteld kort na de buitengewone openbare vergadering.

92 REACTIES

 1. Zal een jaarrede zijn met weer de schuld aan Nederland geven voor alles wat daar fout gaat. Ook als het regent is het de schuld van Nederland. Als leider moet je manager zijn en in moeilijk tijden het land kunnen besturen en niet het geld laten devalueren. (Makkelijkste optie). Dat is geen kunst. Zo regeren had mijn zoon van 4 jaar ook gekund.


  Maak melding

 2. Een jaar geleden zei hij iets van slapeloze nachten aan het volk, wordt die slapeloze nachten geëvalueerd of gecontinueerd in nacht merries ! Ik denk zelf de laatste ! Criminaliteit is 10 x erger geworden . Wat valt nou uit te leggen , liegen is bouta wereld kampioen .


  Maak melding

 3. Bouterse blijft maar hangen in zijn monologen. De man heeft niet het lef om in de Dna verantwoording af te leggen over zijn gevoerde beleid. Daarnaast heeft Bouterse niet het lef buitenlandse staatsbezoeken af te leggen. Suriname zit opgescheept met iemand die alleen president is geworden vanwege zijn diplomatieke onschendbaarheid. Bouterse is niet capabel om president te zijn. Dat blijkt maar weer.


  Maak melding

 4. is vandaag de eerste keer in 2019 dat deze niksnut zich laat zien in de DNA?
  Eerder dit aat is hij er nog niet geweest… alleen maar chillen, en tripjes naar het binneland maken, terwijl het land failliet gaat aan roof (staatskas door ndp) leningen waarvan niemand weet waar het geld blijft…
  Wie stopt deze waanzin?


  Maak melding

 5. Poppenkast alweer, pinokio aan het woord vandaag. Langdurig gezeik van deze man. Evenals voorgaande jaren een langdurig gezeik . Zal jammer vinden als hij voor 15 mei 2020 komt te overlijden.


  Maak melding

 6. laat het in GODS naam de LAATSTE keer zijn in zijn leven..
  zijn vriend zijn zoon is aan het kwijlen in Guinee Afrika, al waar al zijn bezittingen worden geveild , hij zit gevangen in Zwitserland kan niet in eigen land aanwezig zijn..

  zo ook zit deze meneer gevangen in S m e in een open gevangenis , grote bek op na houden onder zijn mede gevangenen.. laat die domme Adhinwa het werk doen, kan niet naar het buitenland gaan..

  wat een lul van een vent..


  Maak melding

 7. Zoooooooo! De arme beste president heeft niet eens zijn mond opengedaan of men weet al waarover het zal gaan. Zou het niet raadzaam zijn de jaarrede aandachtig aan te horen in plaats van vooruitlopen? Het verschijnsel van Pavlov heeft hiermee zijn intrede gedaan. Klassieke conditionering is dat. Niet te veel kwijlen.😂


  Maak melding

 8. @pakiratigri…als de president de afgelopen 9 jaar een jaarrede had van gelijke strekking namelijk..afgeven op Nederland..loze beloftes maken…zichzelf zoveel veren in zn reet steken over hoe goed hij al dan niet is…
  Waarom zou er dan nu wat anders door de president als jaarrede gegeven worden????


  Maak melding

 9. @ babylovesloly

  Daar heb je wel gelijk in, het ( domme volk ) de goede niet nagesproken, heeft hem daar gezet !
  Het mooiste is ; hij werd voor de tweede keer gekozen als de grootste Joker van het land, en in 2020 weer voor een derde termijn. En nu achteraf kankeren en negatief denken over één van de beste presidenten van de hele wereld. ( Zelfs als Bouta dood gaat. komt hij terug om zijn werk af te maken in Su : zo goed is hij !!!!! Dus mensen wees blij met jullie aller beste president van aller tijden van Sranan, ik ( ben niet trots op hem ) maar op het slimme volk, die hem de eer hebben gegeven om hem als hun hun president te kiezen !!!!!! ( Slimme volk tan teki )
  Stelletje sukkels zijn het en niet anders, ze zijn goed ge hersenspoeld.

  sari tori

  Jacko.


  Maak melding

 10. Ik lach mij stuk alles is bijna reeds gezegd in de diverse commentaren. Ik denk niet dat het volk , los van de NDP ezels zin heeft in een inhoudloze toespraak gebaseerd op fantasie , leugens en grootheidswaanzin.


  Maak melding

 11. @Marron Powa : Wij staan gereed om Prive-belangen
  te helpen dienen, niet het staatsbelang of belangen van
  het Volk !

  Tjago, Staatsschuld wordt al maar groter, terwijl onze
  productie is gedaald. Wij verdienen geen US-dollars met
  export van Sranan-producten !

  Faillissement van Sranan is steeds heftiger, Monnie NO DE,
  wij gaan steeds dieper het financiele ravijn in !
  W’e lene lene !!

  Jaarrede :
  Waar zijn de door Ballast-Nedam aan hooggeplaatste NDPers
  betaalde Miljoenen-tjuku’s gebleven ??????????
  Wat doet het Openbaar Ministerie in deze staats-roofzaak ??????

  Hoe staat het met de onderzoeken naar de talloze gepleegde
  en onopgeloste drive-by moorden in de drugsscene ???????
  Zelfs CIVD-medewerkers worden op straat gedood !

  Wanneer gaan douane en Anti-drugs-politie-teams op
  JAP luchthaven en in de SEDNEY-haven nu echt hun WERK
  OP DE JUISTE WIJZE UITVOEREN ? Nu is het lachwekkend
  en voor Sranan zijn de gevolgen schrikbarend !
  De hele staat is intussen geinfiltreerd door de corrupte en
  zwaar criminele DRUGSMAFFIA !

  KOM OP MET UW NEP-JAARREDE !!!!!

  FREE THE SURINAM PEOPLE !!!!!


  Maak melding

 12. Om je in de wereld staande te houden moet je wel fantasie hebben. Het vermogen om je eigen
  domein te scheppen en niet afhankelijk te blijven aan datgene wat anderen zeggen of doen. Wie geen fantasie of scheppingsvermogens heeft ontwikkeld, zal alles van een ander afwijzen.


  Maak melding

 13. Hij zal de verkiezing 2020 niet winnen maar zal wel weer de president worden door met de oppositie samen te werken en hen heel heel veel beloven.
  De VHP en de ABOP worden de nieuwe coalitie partijen van de NDP.
  Bouterse MOET president worden om zo zijn straf te ontlopen. Maar bedenk wel dat hij eens zal worden gestraft voor zijn daden. Ook zijn achterban zal dit voelen zie maar naar Dino die zij n straf poepend uitzit maar ook de anderen die in de bloedlijn zitten.


  Maak melding

 14. De jaarlijkse terugkerende monoloog met een aaneenschakeling van megalomane, populistische paarse beloftes, van deze criminele pathologische leugenaar.
  Alleen maatschappelijk kansloze notoire domoren als Paki-RAT-igri/Rob Gay en Damsco zitten likkebaardend, met een stak plassertje, de lulkoek van deze megaschurk te slikken.


  Maak melding

 15. Ik lach mij rot als ik deze grappenmaker als president van mijn geboorte land ziet.Dat ze alles afsluiten voor deze moordenaar is onvoorstelbaar voor mij als Surinamer.Die man heeft het land totaal vernietigd.Het arme volk weet het niet meer.Het land is leeggeroofd door deze president.Dat is mijn mening als inwoner van Suriname.


  Maak melding

 16. Een land wordt niet slechts door een president geregeerd maar door een raad van ministers, een regering, bestaande uit een coalitie waarbij de oppositie het beleid mag toetsen. De oppositie bestaat ook uit een groep politieke bestuurders. Het beleid wordt samen gemaakt, waarbij 1 persoon als verantwoordelijke voor het beleid wordt gezien, maar het is een regering die het beleid maakt c.q. bepaalt.


  Maak melding

 17. Hij zal in zijn jaarrede ook bekend maken, dat hij zijn belofte aan de bevolking over slapeloze nachten heeft waar gemaakt.

  Het volgende wat hij gaat beloven, is dat hij zoveel mogelijk gaat lenen, dat de ongeboren kinderen nu al een schuld zullen hebben voor ze geboren zijn.


  Maak melding

 18. Kondremangs
  DiDiBri en zijn boevenbende zijn bezig om steeds meer mensen om te kopen om aan de macht te blijven. ….maar het blijkt een reddeloze zaak te zijn. ….ik brabbel niet zomaar. …..enkele voorbeelden :
  Een nichtje van me woont op Hannaslust en betaalt 800 SRD per maand voor haar huisje …..ze vertelde me dat ze 400 SRD kan betalen ALS ze zich gaat aansluiten bij de partij van DiDiBri en zou ook 25 SRD krijgen als ze een paarse vlag zou ophangen. ……ze zei….oompie. .over my dead body! !! Nooit van mijn leven. ….ook vertelde ze me dat de wijk aan de overkant van de straat maar 400 SRD betaalt omdat ze zich wel hebben aangesloten bij de bende van Ocer. ……dus u ziet hoe er wordt omgegaan met Surinamers. …..die geen partijleden zijn. ….
  Ander voorbeeld. ….gistermorgen was ik bij de kerkdienst van de EBG Gemeente Uitkijk en na de dienst werd hetvolgende meegedeeld. ……op 13 october is de president jarig en ze gaan eten en drinken voor 50 personen sturen om de verjaardag te vieren. ……ik keek rond en de tjoeries waren overal te horen. …..op die manier probeert het politburo van DiDiBri mensen om te kopen. ……
  Overal krijg je te horen dat men zich vergist heeft in de politieke keus van 2015. ……vanaf midden in de maand hosselt men om de eindjes aan mekaar te knopen. ….
  DiDiBri zal straks weer refereren aan het sociaal accoord dat hij in 2010 met het Surinaams volk hft gesloten. …..overal zie je dat de infrastructuur wordt aangepakt. ..ook allerlei kanalen worden opgehaald. ….verkiezing e doro. ……
  Maar het legt geen zoden aan de dijk. …..krabita anoes zullen nooit vooruitgang brengen. …DiDiBri en zijn boevenbende hebben het al 3 keer bewezen dat ze niet in staat zijn om het land vooruit te brengen. …INTEGENDEEL. ….
  Morgen beginnen de scholen aan een nieuw schooljaar en ik ook. ……ik zal blijven benadrukken dat scholing het beste is en dat de zg rillmodels van DiDiBri GEEN voorbeeld is. …ook niet mijn ouwe docent Rabin P van het IOL. ..ook niet Stuart G. .mijn ouwe schoolgenoot. …..en noem ze maar op. …Helaas zie ik nog alternatieven voor de chaos die DiDiBri heeft veroorzaakt. ….maar always. .
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 19. @ pakiratgri

  Natuurlijk weet iedereen als wat de president gaat zeggen. Bouva en Abdoel hebben al voorspellingen gedaan en iedereen die reageert heeft de 9 voorgaande keren met LOZE Praat en beloften reeds tot zich genomen.
  De president zal zich moeilijk kunnen overtreffen of een andere onwaarheid verkondigen.


  Maak melding

 20. Het zal wel weer een hoop leugenachtig gelul worden gemixt met heel wat loze beloftes.
  In elk geval wordt dit z’n laatste jaarrede want de volgende halte voor hem is Santo Boma.


  Maak melding

 21. Verdwaasd gaan al die Nature Delerium Patienten luisteren. onze lijder, onze afgod, onze baas, onze onschuldigste allerliefste misdadiger van wie we zoveel houden, al verarmd en bedriegd hij land en volk, a wiens wi ka, baas na mang, neks no fout, soso lobi eng paarse schijt en pis vol onrecht, leugen en misdaad. We houden van misdaad, wij oerdomme debiele dwaze idiote ndp zombies, daarom stemden we in 2020 en 2015 op de allergrootste onberechte geliefde misdadiger. Verderfelijkste zoon des vaderland wiens nageslacht verdoemd is te verworden misdadiger.


  Maak melding

 22. Ben benieuwd wat Bouterse te melden heeft over de deprolabele staat van de economie, de uitverkoop en mismanagement van bij staatsolie, Alcoa, DSB, SLM, Telesur etc. Vermoed dat Bouterse een waslijst met beloftes gaat presenteren. Wederom wordt een lening bij de Oppenheimerfonds afgesloten. De miljoenen aan rentes worden voor lief genomen en een deel van het geld wordt gebruikt voor de paarse verkiezings-campagne. Nederland zal er ook van langs krijgen.


  Maak melding

 23. ‘Supercars’ Afrikaanse dictatorszoon geveild voor bijna 25 miljoen euro
  De autoverzameling van de vicepresident van Equatoriaal Guinea, Teodoro Nguema Obiang, is vandaag voor bijna 25 miljoen euro geveild in Zwitserland. Het gaat om 25 dure auto’s, zogenaamde ‘supercars’, die in beslag werden genomen vanwege een corruptie-onderzoek dat naar Obiang was gestart.

  hetzelfde zullen de zonen en kleinzonen doen van de didibri, als oerdomme van Nature Delirium Patienten weer in 2020 gaan stemmen op hun misleider die hen financieel, geestelijk en materieel zal doen lijden. Koers 18.000pesos voor 1 US zal net als in Venezuela een feit worden. Stem dus oerdomme paars stomkoppige leeghoofden in 2020, moedwillig volharden idioot op de Na Dagoepoepe Partij.


  Maak melding

 24. Bouterse blijft aan de macht, want hij is gezonden door Satan !
  Suriname is verloren. Surinamers willen niet beter dan krijgen ze Bouterse. Jullie kiezen vrijwillig voor hem. Dusdat !


  Maak melding

 25. Lucifer 30 september 2019 at 16:41
  Bouterse blijft aan de macht, want hij is gezonden door Satan !
  Suriname is verloren. Surinamers willen niet beter dan krijgen ze Bouterse. Jullie kiezen vrijwillig voor hem. Dusdat !

  En de paarse vloek ddb vol van onrecht, geweld, bedrog, misdaad van a tot z is gekozen door knettergekke paarsdomme dwazen.


  Maak melding

 26. Veel van Nature Delirium Patienten) aka debiele ndper’ s hebben deze paarsziekelijke neigingen en gedragingen.

  1 vragen moeten worden herhaald, omdat de aandacht verdwijnt
  2 herhaald antwoorden op eerdere vragen
  gedesorganiseerd denken
  verwarring die zich ontwikkelt gedurende een korte periode
  fluctuerend niveau van verwarring
  minimaal twee van de volgende criteria:
  1 verminderd bewustzijnsniveau
  2 perceptuele verstoringen
  3 verstoring van het slaap-waakritme
  4 toegenomen of afgenomen psychomotorische activiteit
  5 desoriëntatie met betrekking tot tijd, plaats of persoon
  6 geheugenproblemen
  een van de volgende criteria:
  1 bewijs dat een organische factor de oorzaak van de verwarring is of deze in stand houdt
  2 de verwarring kan niet worden verklaard door een niet-organische psychische aandoening


  Maak melding

 27. de man zijn I Q is zo hoog ontwikkeld, dat hij niet eens kan voor lezen wat op papier staat, laat staan begrijpen waar over het gaat..
  het volk weet ook niet beter, zijn al dom boos boos elkaar..


  Maak melding

 28. DWT :

  ” … PARAMARIBO – Al voor zessen verzamelen zowel leerkrachten als verplegenden zich bij de ballroom van het Lalla Rookh-gebouw. Allemaal zijn ze geïnteresseerd in een baan in Nederland. De opkomst is boven verwachting, zegt de organisatie Interteach. Er hebben ongeveer vierhonderd personen interesse getoond. … ”

  Dit zegt al genoeg hoe goed het gaat in Suriname. Surinamers zijn het zat en willen weg.

  Bouterse heeft het heel slecht gedaan en laat het nog slechter achter.


  Maak melding

 29. Zoooooo! Hoe gaat het met mijn Pavlov patiënten? De jaarrede was heel interessant. Wel lang geduurd hoor. Zijne Excellentie heeft alle onderwerpen en plannen van aanpak aangaande de diverse ministeries de revue laten passeren.
  De Suriname rivier wordt alsnog verbreed en uitgebaggerd.
  Vernieuwing van het onderwijs is ook aan de orde. Basisscholen en junioren in het Voortgezet Onderwijs worden ontheven van ouderbijdrage.
  Speciale aandacht wordt geschonken aan mensen met een beperking ,ach man, te veel om op te noemen. De inkomsten van de regering bedroegen ca 12.5 miljard SRD en de uitgaven ca 13,7 miljard SRD. Een tekort van ongeveer 1,2 miljard SRD. Omgerekend naar USD is dat ongeveer 166 miljoen. Nog een heleboel andere onderwerpen werden doorgelicht maar voert te ver om alles op te sommen. Ik heb recht van spreken ,want ik heb aandachtig geluisterd. Jullie niet. Nu pas mogen jullie lullen. Tenminste, voor zover er geluisterd is naar de jaarrede. En anders ; zwijg!


  Maak melding

 30. Paki-RAT-igri,

  je hebt helemaal niks gehoord.
  Alleen maar naar je paars geindoctrineerde innerlijk geluisterd en “wat je graag had willen horen” hebt gehoord.
  Best wel treurig toch….simpele ziel.


  Maak melding

 31. Inmiddels het verhaaltje van Desie aangehoord. Vooral het sprookje over het uitbaggeren van de Suriname rivier was leuk. Wordt wel 70 meter breed uitgebaggerd. Maar over de oude roestbestendig geen woord. Die willen ze zeker laten zien als die grote luxe Amerikaanse cruiseschepen langskomen.
  Het betoog was naar mijn mening ingetogen. Hij klonk moe en zelfs de kleinste details over de renovatie aan de zwartehovenbrugstraat werd uitgebreid genoemd. Praatjes vullen geen gaatjes en deze bejaarde moest te vaak de slaap uit zijn ogen wrijven. Tijd voor verandering maar dat moetende samen doen.


  Maak melding

 32. @ Pakiratgrie

  U vergeet wat bij het te kort dat op de begroting ontstaat.
  Uit Starnieuws: “Op de begroting bedragen de opgebrachte leningen en schenkingen SRD 5.952.303.000”

  Ofwel ongedekt, het te kort, omvat SRD 7.200.000.000.

  U gelooft weer fabeltjes. Volgens mij heeft de president heel weinig begrepen van wat hij voorgelezen heeft.


  Maak melding

 33. Oude LP, met gebakkenlucht tekst zal gedraaid worden. Alleen de openingszin zal anders luiden: Waardeloze langeoten, de slotzin, ik wens u allen nachtmerries!


  Maak melding

 34. haha die pakiritigie toch
  aangezien je op de psychologische toer gaat (Pavlov), ga ik mee (of je wilt of niet😊😊).
  Je zin
  “Ik heb recht van spreken ,want ik heb aandachtig geluisterd. Jullie niet. Nu pas mogen jullie lullen”
  het woord lullen in deze is tekenend. Heb je iets met lullen vroeg ik me af

  Is hier sprake van een Freudiaanse verspreking/verschrijving? 🤔🤔🤔 of niet? Nee niets Freudiaans (denk ik), maar
  wat ik wel met zekerheid kan zeggen is dat het door Siegmund Freud geïntroduceerd begrip, dat tegenwoordig iets anders uitdrukt;
  namelijk het verlangen van een vrouw tot het bezit van een eigen penis, de boventoon voerde in de discussie die we recentelijk hier hadden en waarbij je zwaar over je toeren raakte.😘😘😘


  Maak melding

 35. @Jojo, achter de begrotingstekort van de overheid zit een breder verhaal. De spaarrekening van de overheid is leeg, dus wanneer de overheid geld tekort komt, moet zij dat geld lenen. Dat doet bijna elke overheid op deze aardbol. Dat bedrag moeten geleend worden op de kapitaalmarkt. Dit noemen we het begrotingstekort. Men moet niet vergeten dat elke Surinaamse burger profiteert van de overheid. Niet in gelijke mate, maar toch: denk maar aan straatverlichting, veiligheid door politie en brandweer, water, energie, openbaar vervoer,onderwijs, enz. De overheid geeft meer uit dan binnenkomt omdat de overheid ook de kwaliteit van het leven voor de mensen wil verbeteren.

  De heer Rusland en zijn oppositiepartners zijn continu bezig om vanuit schutterputjes aanvallen op de regering uit te voeren. Mensen worden lastig gevallen met allerlei doemverhalen die nergens opslaan. De leningen van de overheid zijn gericht op de toekomst. In de toekomst zullen deze leningen voldoende rendement opleveren. Het is nu ook een gunstige periode voor de regeringen om leningen te sluiten. Door de lage rente kan er goedkoop geleend worden om oude schulden met hoge renten snel af te lossen. Dit is nodig om bij mindere tijden de pijn minder te laten voelen. Nu zijn de rentes immers laag en dat komt elke overheid goed uit.Men kan goedkoop lenen.


  Maak melding

 36. Elk land krijgt de leider die het verdient.

  En blijkbaar verdient Suriname een moordenaar/drugsdealer/ couppleger, vader van 2 veroordeelde criminele zoons als president.

  Dan moet bij de Surinamers toch een belletje gaan rinkelen.


  Maak melding

 37. RobG is weer onder zijn steen uit het riool gekropen als Paarse Rattenvanger.

  “Men moet niet vergeten dat elke Surinaamse burger profiteert van de overheid”

  O mijn God, echt serieus RobG?


  Maak melding

 38. RobG “De leningen van de overheid zijn gericht op de toekomst. In de toekomst zullen deze leningen voldoende rendement opleveren”

  Een lening met rendement??????


  Maak melding

 39. @RobG

  lenen hoeft niet slecht te zijn als het geleende omgezet wordt in productiviteit. Helaas is er van de geleende gelden van de afgelopen 9 jaar (pakweg SRD 19.000.000.000) weinig omgezet in productiviteit.

  wel is het zo dat na het betalen van salarissen en subsidies het geld uit de reguliere inkomsten van de regering op is en er zelfs geld geleend moet gaan worden om de rente te betalen. Verder heeft de regering veel aflossingen op de lange baan geschoven. 2026 wanneer Oppenheimer USD 550.000.000 of wel SRD 4.200.000.000 zal moeten incasseren. laten we biddend dat er olie gevonden wordt op zee.

  U geeft al aan er is geen geld. Bouterse heeft daar geen notite van want hij beuzelt over groei van de economie met slechts marginale percentages. Op basis van die percentages qua groei van het BNP zal duidelijk worden dat Boefdraad een boevenpakje zal moeten gaan aantrekken omdat dinnen kort de staatsschuld boven de 100% gaat komen met al die leningen die links er rechts aangegaan worden zonder te beseffen dat indien Suriname niet voldoet aan de leningvoorwaarden er wel betaald zal moeten worden voor de afsluiting en beschikbaarheid. Kijkt u eens op bureau staatsschuld en zie de aanvullende voorwaarden. Als Suriname zelf niet in komt met de voorbereiding / onderpand oid dan komt er geen geld vrij. Denk eens aan de Academisch ziekenhuis waar de financiering niet afkwam omdat dat de IDB niet goed op de hoogte gehouden was van de plannimg (het onderpand was veel minder waard geworden omdat Suriname zelf niet ingekomen was). Voor uw informatie Sharia financiering is gewoon huurkoop en zolang Suriname de laatste termijn niet betaald heeft is alles van de IDB.

  U denkt dat Suriname goedkoop kan lenen. Dat is niet zo omdat de leningen allerlei fee’s kennen en in de landen van de lener besteed moeten worden ofwel het geld van China en India of de IDB of Rusland verlaat deze landen niet. Het wordt op vertoon van termijn nota’s in China, India etc aan de bedrijven betaald die levering verzorgen. Deze bedrijven moeten een grootdeel van de betalingen als kickback direct weer terug storten bij de financier. ofwel
  >> Een klus van Dalian van USD 100.000.000 kost Suriname incl. fee’s voor de financiering etc aan EXIM bank of China USD 105.000.000
  >> Vanaf dag nul gaat Suriname fee’s betalen voor beschuikbaarheid en management.
  >> Als Dalian totaal USD 100.000.000 declareert zal zij tussen de USD 30. – 40.000.000 na ontvangst terug storten als fee.
  >> Per saldo betaalt Suriname rente en aflossing over USD 105.000.000 terwijl zij voor ongeveer USD 65.000.000 aan werkgekregen heeft.
  >> China ontvangt een rente bonus en heeft de USD kickback al weer elders ingezet terwijl Suriname rente en aflossing betaalt.
  In India doen ze het zelfde met laag rentende leningen. Het reele rente percentage dat Suriname betaalt is meer dat 10% als men de ontwaarding van de SRD meerekent.

  Verstandigeregerimngen lenen zich niet suf in de hoop op offshore olie maar die zetten de tering naar de nering en lenen alleen voor de goede dingen.

  De koers van de SRD en het niveau van de staatsschuld en het consumptoef lenen zegt aan verstandige mensen genoeg.

  By The Way waar was Hooghart in de DNA.


  Maak melding

 40. Belofte van de President: Ziekenhuis Wanica wordt in Oktober 2019 sleutelklaar technisch opgeleverd.
  zie voor de status per 30 augustus jl, .facebook.com/711287982232618/videos/535536930549290/ aub www voor voegen.

  U ziet een minister rare dingen zeggen over de planning in gebouw zonder deuren, zonder rammen zonder waerleiding, zonder, zonder ingang, zonder wegen, zonder padden in een grote modderpoel. Bij het ministerie ontwerpt men nog aan de wegen en de aannemer moet nog gaan plannen waar de wegen komen/

  Mini-sterren en de president spreken ONZIN. Beste RobG en pakiritigri ik heb deze beelden niet verzonnen en geplaatst ze zijn van de Surinaamse regering.


  Maak melding

 41. @ROC Albeda,
  Als je niets te vermelden heb moet je met je start tussen de benen verdwijnen in het struikgewas. Mijn posting van 20.53 uur is stof tot nadenken, maar ook een eye-opener voor jou. ONTKEN DIT NIET. Ik zie graag commentaar tegemoet van echte ” jongens en meisjes ” met kennis van zaken over de materie. Dus geen one-liners and soundbites zoals die van Henk Molenaar & soortgenoten.

  @jojo,
  Lees maar de speech van de pres. Het gaat de goede kant met de Surinaamse economie. Dus de getroffen economische maatregelen hebben voor een effect geresulteerd. De economie groeit weer en de inflatie wordt teruggedrongen. Dit zijn cijfers voor het Algemeen Bureau voor de Statistiek. Sterkste bijdragers voor deze groei zijn geleverd door de landbouw, veeteelt, visserij en bosbouw, hotel en restaurants, energie en constructie. Dit zijn positieve ontwikkelingen. Maar we hebben nog een lange reis af te leggen.Op 31 januari a.s. wordt de Afobakadam aan Suriname overgedragen. Dus m.a.w. Suriname krijgt de energie-opwekking door de stuwdam in eigen beheer. Een grote pluim voor de regering. Dus, begint u maar voor te bereiden op naar de komende 20 jaren van NDP regering in Suriname. Voor u moet dit geen verassing zijn.


  Maak melding

 42. @Robje-de-Paarse-Babbelaar :

  De staat heeft geen geld dan moet je lenen ???????????

  Bakba-Winkri-Econoom Robje, regering kan ook drastische bezuinigen
  en Corrupte politici laten opsluiten door de rechter en geld terughalen
  bij de boeven !

  Beide mogelijkheden n weigert NDP categorisch !

  NDP verhevigt het faillissement van Sranan !

  NDP heeft al teveel miljarden verspeeld, TIME TO GO !!!

  De staatsbegroting van Paars is EEN EN AL GAT !

  Hoe durft iemand die zich president noemt een dergelijke
  begroting aan bevolking en DNA te presenteren ??????????

  Alleen volgens begrotingsregels van Paarse NDP, worden
  dure LENINGEN op de begroting ALS INKOMSTEN geboekt !

  NDP, UN GO SRIBI YERE !

  PS : De vorige verkiezingen heeft NDP voor bevolking en DNA
  verzwegen dat zij RUIM DRIE MILJARD SRD had gedrukt
  en uitgegeven ! ONGEDEKTE MILJARDEN ! Gevolg ; DEVALUATIE !

  DIT KEER KOMT OPA DESI MET EEN GEHEIME DURE LENING
  VAN EEN HALF MILJARD USD OP DE PROPPEN ZETTEN,
  waarbij DE KANS BESTAAT ONZE AFOBAKA-DAM WORDT INGEPIKT
  DOOR DE INTERNATIONALE LENINGENMAFFIA !!!!!

  SRANAN-PEOPLE NO LAW YERE !!!!!


  Maak melding

 43. RobG
  “Stof tot nadenken” , “eye opener” ?

  Durf objectief en kritisch te zijn, dan heb jij een eye opener en stof om na te denken.

  Nogmaals maar dit keer anders gezegd: jij klinkt wetenschappelijk maar in feite is het struisvogel-taal.

  Maar 1 ding moet ik toegeven ik bewonder jouw liefde voor Bouterse.
  Liefde maakt blind. En dit geldt zeker voor jouw.
  Sterkte RobG !


  Maak melding

 44. @ RobG

  En je zal zeker gelijk krijgen dat Bouterse aanblijft als president. Er zijn immers genoeg stembiljetten om te stelen.

  Alleen jammer dat Suriname ook na 2020 een derde wereld land blijft.


  Maak melding

 45. @ RobG

  “Stof tot nadenken” , “eye opener” ?

  Durf objectief en kritisch te zijn, dan heb jij een eye opener en stof om na te denken.

  Dit keer anders gezegd: jij klinkt wetenschappelijk maar in feite is het struisvogel-taal.

  Maar 1 ding moet ik toegeven ik bewonder jouw liefde voor Bouterse.
  Liefde maakt blind. En dit geldt zeker voor jouw.

  En je zal zeker gelijk krijgen dat Bouterse aanblijft als president. Er zijn immers genoeg stembiljetten om te stelen.

  Alleen jammer dat Suriname ook na 2020 een derde wereld land blijft.

  Sterkte en beterschap RobG !


  Maak melding

 46. Meer dan 50% van de begroting moet gefinancieerd worden met giften en leningen. Het echte te kort, het verschil tussen wat je verdiend en wat je uitgeeft, is ruim 7 miljard SRD.
  En ook is er nog steeds geen economische groei. Immers als de prijzen verdubbelen dan kun je in SRD wel spreken van een groei van het BBP maar die wordt dan gewoon veroorzaakt door de inflatie. Groei is er pas als de stijging van het BBP duidelijk groter is dan de inflatie en over de periode 2017 – 2019 is de groei van het BBP minder dan de inflatie.
  De groei van het BBP moet niet alleen groter zijn dan de inflatie maar moet ook groot genoeg zijn de toename van het aantal werkzoekende door bevolkingsgroei van een baan te voorzien. Dus in de periode 2017 – 2019 is het volk er alleen maar op achteruit gegaan. En door alle leningen die straks betaald moeten worden ziet ook de toekomst er somber uit.


  Maak melding

 47. In zijn jaarrede {voorgelezen wat anderen neergepent hebben, want hij verstaat er geen bal van } erkent de Misdadige Moordenaar ple-si-dent Desire Delano Bouterse het Drugsprobleem. Hij is zelf de suirnaamse Escobar. Om het Drugsprobleem aan te pakken … moet begonnen worden … de surinaamse Escobar … voor het leven … achter slot en grendel … te plaatsen. Daarna komen de drugs “kruimel jongens” aan de beurt.

  @ Pakira .. tigri {roofdier} … als je goed geluisterd hebt, dan zul je gehoord en gemerkt hebben dat MMDDB … qua toonzetting … zijn afscheid heeft aangekondigd. Dit is zijn … ALLERLAATSTE … jaarrede !!!! MMDDB is totaal uitgeblust … burn-out …of begint hij nu al geestelijk en lichamelijk te boeten … fu ding orgi du. In Santo Boma krijgt MMDDB alle ruimte met zichzelf in het reine te komen !!!!!!!


  Maak melding

 48. ROC Albeda 30 september 2019 at 23:05
  @ RobG
  ……………… Liefde maakt blind. En dit geldt zeker voor jouw …………………………………..
  **************************************************
  Liefde maakt niet blind …. Verliefdheid maakt blind …. als je Verliefd bent zie je fouten van de ander niet in
  { RobG }. Maar als je echt van iemand houdt dan zie je ook de tekortkomingen van die ander.

  Pakiratigri en RobG … houden niet van Bouterse. Ze zijn Verliefd om wat voor {persoonlijk } gewin dan ook !!!!


  Maak melding

 49. Vervloekt zijn alle misdadigers, maar nog meer vervloekt zijn alle aanhangers van misdadigers en deze twee hebben gegeven om hen te treffen met de misdaden die hij op zijn geweten heeft. Moordvloek, drugsvloek en roofvloek vol onrecht, misleiding, armoede en bedrog. Niemand gaat deze vervloekte aanhangers van de misdadiger helpen, wanneer ze in 2020 wederom voor nog meer moorden, drugs, berovingen, armoede en allerlei paars gevolg gaan stemmen op de meest corrupte, gewetenloze, meedogen lijder van land en volk en zijn roversbende. Ook de Waarheid en Gerechtigheid zal dit paars misdadig vervloekt oerdom slecht paars volk helpen. Het gros zullen verworden als hun lijder, moordenaar, drugscrimineel, rover, bedrieger, kortom misdadiger, want zo lijder, zo volk, zo vader, zo zoon. De toekomst ziet er paars somber uit, vol van onrecht en duisternis, als ongeneeslijke van Nature Delirium Patienten weer voor vijf gaan in 2020.


  Maak melding

 50. Vervloekt zijn alle misdadigers, maar nog meer vervloekt zijn alle aanhangers van misdadigers, die misdadigers de macht hebben gegeven om hen te treffen met de misdaden die zij op zijn geweten hebben. Moordvloek, drugsvloek en roofvloek vol onrecht, misleiding, armoede en bedrog. Niemand gaat deze vervloekte aanhangers van de misdadigers helpen, wanneer ze in 2020 wederom voor nog meer moorden, drugs, berovingen, armoede en allerlei paars gevolg gaan stemmen op de meest corrupte, gewetenloze, meedogen lijder van land en volk en zijn roversbende. Ook de Waarheid en Gerechtigheid zal dit paars misdadig vervloekt oerdom slecht paars volk niet helpen. Het gros zullen verworden als hun lijder, moordenaar, drugscrimineel, rover, bedrieger, kortom misdadiger, want zo leider, zo volk, zo vader, zo zoon. De toekomst ziet er paars somber uit, vol van onrecht en duisternis, als ongeneeslijke van Nature Delirium Patienten weer voor vijf gaan in 2020.


  Maak melding

 51. Zelfs god hft ervoor gezorgd om die oliebronnen verborgwn te houden vr deze ndp daggoes. Die echte rovers maken hun slachtoffers op straten n in huizen. Die nette rovers zyn sterk vertegenwoordigd by de regering n coalitie. Ndp is n vloek vr sur.soso fufuru daggoes.


  Maak melding

 52. Zijn eerste grote leugen heeft hij al verkondigd. begrotingstekort van 4%, Ja dat klopt als je 5 miljard aan leningen als inkomsten van Suriname in de begroting verwerkt. Haal je dit weg dan kom je op een begrotingstekort van ruim 50%. Daar staat geen productie tegenover, Dus mensen houd je hart goed vast.
  Een inflatie om u tegen te zeggen. Weg met Bouta.


  Maak melding

 53. De president zegt: We hebben veel geleend om als regering te overleven en hebben ervoor gezorgd dat de consumptie door kon gaan hoewel we ons het niet konden permiteren.
  Wat de president niet niet uitspreekt maar wel weet: Het Surinaamse volk krijgt straks de rekening gepresenteerd van 10 jaar stelen , corruptie , vriendjespolitiek ,monetair wanbeleid, overmatig lenen en aflossingen op leningen naar de toekomst verschuiven.
  Met andere woorden: Wo Ka daalijk


  Maak melding

 54. “De president zegt: We hebben veel geleend om als regering te overleven en hebben ervoor gezorgd dat de consumptie door kon gaan hoewel we ons het niet konden permitteren.”
  ========
  Een goede president zou zeggen: mensen we zullen de tering naar de nering moeten zetten om te voorkomen dat de financiële crisis/situatie waarin we nu verkeren niet erger wordt.


  Maak melding

 55. @ROC Albeda,

  Ik hoef niet eens in een glazenbol te kijken om te voorspellen dat VHP/NPS/PL/Abop/Doe niet zullen winnen. Jullie hebben een verkeerde kijk op zaken. De afgelopen 10 jaar is er meer structuur gekomen in de Surinaamse samenleving. Vriend en vijand zijn het er over eens. Ook de beloofde huizen voor de bevolking zullen stap voor stap gerealiseerd worden. Er is een tijdspad voor nodig. Door jaloezie gedreven willen jullie figuurlijk in een ” wip en zucht een orgasme beleving ” van haat beleven tegen de regering. Foei toch………!


  Maak melding

 56. @RobG
  U neemt 1 op 1 over wat de president voor leest en gelooft dat als zoete koek.
  Ik ga rekenen op basis van wat de president zegt en constateer dat president zwetst.
  Een paar voorbeeldem
  1>> Het begrotingstekort zou slechts SRD 1.299.233.000 zijn terwijl er ook nog eens SRD 5.952.303.000 uit LENINGEN en SCHENKINGEN bestaat. kort gezegd ongeveer 50% van de begroting wordt gedekt door leningen. Dat dat geen probleem hoeft te worden is het gevolg dat het meer en deel van de projecten nooit uit gevoerd worden en slechts woorden zijn van een verdwaalde president.
  2>> Het begrotingstekort van SRD 1.299.233.000 zou volgens de presidenr overeenkomen met 4,3% van het BBP. Ofwel u kunt dan snel uitrekenen dat volgens Bouterse het BBP van Suriname om en nabij SRD 30.000.000.000 zou moeten bedragen. U zult in Suriname geen enkele bron kunnen vinden die op dat bedrag uit komt. Het Bureau voor staatsschuld hanteert een niveau van ongeveer SRD 22.000.000.000 en op basis van de door de president gehanteerde groei percentages kan men niet verder komen SRD 19.000.000.000
  3>> De president meldt steeds beloften die oud zijn of nooit waar gemaakt worden. Nu komen de 1.000 gegeven woningen van China uit 2017 weer aan de orde. Wat zien wij wat niet afgebouwd woningen in een modderpoel zonder wegen en zonder nust voorzieningen. vergeten wordt dat er al in 2015 met $ 4.800.000 van Suriname door Broadhomes een woning bouwfabriek geopend is die 3.000 woningen per jaar zou gaan bouwen. Suriname heeft betaald en verpakt dat als een gift en laat de ontvangers van deze woningen geld lenen tegen 6% rente
  4>> Ziekenhuis Wanica Zie de ontwerpen van van den Berg. of dat van Mungra architecture (biouw gestart in 2014 door Sardjoe), wat er van het Chinese ontwerp gepresenteerd is en wat er nu van het Chinese ontwerp gerealiseerd is. Het duurt nog jaren voor dat er een ziekenhuis is.

  Beste RobG
  Gaat u eens de realiteit bekijken de youtube filmpjes van de opening van Broadhome of de inspecties door minister Elias en Chotan bij het Wanica Ziekenhuis zouden u van uw roze wolk moeten halen en het voor zoete koek slikken van onzin van deze President. Gaat u eens zelfstandig op onderzoek uit en gaat u zelf eens nadenken, in plaats van willoos achter demagoog Bouterse aan lopen.


  Maak melding

 57. Bouta heeft legaal de kans gekregen als gekozen presisent om zijn gemaakte fouten uit het verleden voor zover het kon goed te maken maar heeft het verknald. Dat hij trots kan zijn dat hij president is, hij gaat de geschiedenis boeken in op de top 3 lijst meest mislukte presidenten ooit wereldwijd, hij moet zich schamen een land met 500.000 inwoners kan hij niet draaiende houden. Zou hij die pak die hij draagt ook geleend hebben? En over Boefdraad (Hoefdraad), Minister van Lening, zullen we het maar niet hebben.
  Er wordt geleend in US dollars en zij hebben zelf bepaald dat er gehandeld moet worden in SRD, dan hoe komen ze steeds geld tekort, met 1 lening kunnen ze veel doen als ze het als SRD uitgeven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.