Aanpassing Van ’t Hogerhuysstraat om file uit Commewijne aan te pakken

14
Enorme verkeersoverlast door defecte trucks op Bosje brug in Suriname
De drukte bij de huidige brug over de Suriname rivier. Foto (c) King-GioMassive Lantje Malbons

Dagelijks, tijdens de ochtendspits tussen 06.00u ’s ochtends en 09.00u ’s ochtends, is er een enorme file vorming bij het verkeer komende vanuit Commewijne naar Paramaribo en ook op de Wijdenbosch brug. Het Surinaamse ministerie van Openbare Werken Transport en communicatie (OWT&C) heeft samen met het korps Politie Suriname (KPS) gekeken naar een mogelijke oplossing en komt met een verkeersaanpassing op de Van ’t Hogerhuysstraat.

Hierbij zal de oostelijke rijbaan van de van ’t Hogerhuysstraat – het deel dat ligt tussen het verkeerslicht Nieuwe haven en de rotonde- in twee rijrichtingen worden opengesteld. Dit zal geschieden tijdens de spits, dus tussen 6uur ’s ochtends en 9uur ’s ochtends. De oostelijke rijbaan bestaat uit twee rijstroken die elk richting de rotonde gaan. Van de twee rijstroken, gaat de rechter rijstrook worden opengesteld voor het verkeer komende vanuit Commewijne. Dit wil zeggen dat het verkeer vanuit Commewijne in de tegenrichting zal rijden, richting het centrum.

Door middel van wisselstrooklichten, dit zijn lichten die boven de weg zullen hangen, zal er aangegeven worden wat van de weggebruikers wordt verwacht. Deze lichten zijn ook geplaatst nabij de brug over de van ’t Hogerhuysstraat. De wisselstroolichten bestaan uit een rood kruis en een groene pijl die naar beneden wijst, die boven de rijstrook hangen. Het rode kruis betekent dat de rijstrook is afgesloten. De groene pijl betekent dat men de rijstrook dient te volgen waarboven de pijl hangt.

Het verkeer komende vanuit het noorden van de van ’t Hogerhuysstraat, zal tussen het verkeerslicht Nieuwe haven tot de rotonde alleen op de linkerrijstrook mogen rijden. Er zal ook een inhaalverbod gelden voor dat weggedeelte tussen het aangegeven tijdstip. Men dient dan de verkeersaanduidingen en verkeersborden in acht te nemen.

Het verkeer vanuit Commewijne zal, als ze de rotonde opkomen, de rotonde driekwart afmaken, over de berm van de rotonde rijden en hun weg vervolgen op de rechterrijstrook richting het centrum. De politie zal op de verschillende locaties aanwezig zijn om het verkeer te begeleiden. De wisselstrook, zoals die technisch genoemd wordt, zal alleen voor personenauto’s en lijnbussen geopend zijn en niet voor vrachtwagens zwaarder dan twee ton en langzaam verkeer. Deze maken gebruik via de normale weg.

Henk Wip, hoofd afdeling verkeer van het ministerie van OWT&C, benadrukt dat de wisselstrook alleen geopend wordt in aanwezigheid van de politie. Als de wisselstrook gesloten is zal het verkeer komende vanuit Commewijne een rode kruis zien boven de rijstrook. Dat betekent dat ze daar niet mogen rijden. Behalve het rode kruis zal er ook een afsluithek geplaatst worden bij de oprit naar de wisselstrook, zodat het verkeer niet op de afgesloten rijstrook komt.

Het verkeer op de van ’t Hogerhuysstraat dat komt vanuit de richting van Latour en gaat richting Centrum mag geenszins gebruik maken van de wisselstrook. Dit verkeer dient van de westelijke rijbaan, zoals het nu gebeurd, gebruik te maken. De agenten bij de rotonde zulle ervoor waken dat er geen sluipverkeer komt. Indien men toch poogt van de wisselstrook gebruik te maken, zal de politie u via de rotonde onherroepelijk terug sturen. De wisselstrook wordt in leven geroepen om een stukje verlichting te brengen in de verkeersdoorstroming vanuit Commewijne richting het centrum van Paramaribo. Het verkeer vanuit Commewijne dat gebruik maakt van de wisselstrook zal van ’t Hogerhuysstraat nabij de Kankantriestraat kunnen invoegen op de westelijke rijbaan

14 REACTIES

 1. Bla bla bla! Gewoon de veerboot terug naar zijn plek, maar daar is geen geld voor. Iedereen die met de veerboot oversteekt zou met bus weer verder kunnen. Surinamers zijn zoooooooo fucking dom. Ik erger me aan di t volk! Vroeger was er nooit een probleem, nu zit iedereen in de auto om 100 meter verdop aan het werk te gaan , komop mensen.


  Maak melding

 2. Het lijkt me een redelijke verlichting tijdens de spitsuren voor het verkeer komend vanuit Commewijne. Ondanks signalen zoals lichten enz., zal het in het begin voor enige bruya zorgen. Maar goed dat de politie aanwezig is om de boel in goede banen te leiden. Vanwege te weinig decentralisatie raakt Paramaribo overvol. Er zijn verschillende beroepen die men ook thuis zou kunnen uitoefenen met wat aanpassingen. Administratieve beroepen bijvoorbeeld. Een pc ,internet ,software, een netwerk om in te loggen en daar ga je. Minder verkeer op de weg. Oppas voor kinderen en naar school brengen en ophalen is dan ook geregeld. Besparing van brandstof. Daarmee niet gezegd dat men uitsluitend thuis werkt ,maar alle beetjes helpen. De regering heeft een goede job gedaan door gehoor te geven aan de vele klachten betreffende de filevorming .


  Maak melding

 3. Die Henk wip neemt het verkeer als speelveld, vergeet niet flop sarramaca doorsteek met zijn wisselstrook zomaar geld weg en ongelukken . in het land der blinden is een oog koning.


  Maak melding

 4. Kolibri
  Vroeger was het nooit een probleem.

  Inderdaad was dat vroeger omdat
  Er veel ezelkarren waren die niet harder gingen dan 6 lkm per uur
  Er veel gelopen werd
  Er nagenoeg geen grote afstanden waren
  Er waren nagenoeg geen aut’s in tegenstelling van vandaag
  Er waren toe…………

  Man man man wat lul je dom uit je broodmolen
  Wanneer ben je daar voor het laatst geweest?


  Maak melding

 5. pakiratigri
  Je zou dan eerst TELESUR EN EBS moeten aanpakken eer je met je voorstellen zou kunnen beginnen OMDAT
  Het internet gebeuren verschrikkelij is
  De EBS niet de behoefte aan electra kan dekken
  Teveel dronken bestuurders de masten omver rijden waardoor hele gebieden de gehele werlkdag electra ontberen zoals afgelopen zondag () Anton Drachtenweg toen een mast omver werd gereden omstreeks 4 uur in de ochtend en etlectra pas weer om half 4 beschilbaar was. Bestuurder kwam waarschijnlijk van de hoerentent aan de Anton Drachtenweg, wekelijks rijden daar beschonken bestuurders en de politie rarara die is er nooit op controle
  Dus eerst leren lopen dan lopen dan snellopen dan renne dan hard rennen


  Maak melding

 6. Nou ik ben benieuwd als het zal werken. Maar dan vraag ik me af hoe zit het met het verkeer komende vanuit highway pad van wanica richting slagenhoutstraat en de stad. Is er daar ook een oplossing voor. De nieuwe brug had beter kunnen staan richting zorg en hoop. Na de saron burg een verbinding naar zorg en hoop gezien de er een heel groot scholen complex en schoolbus vervoer daar geconcentreerd staat. Men zegt eerder uit huis gaan hoe vroeg ga je uit huis als je kids hebt.
  Ik ben in elk geval benieuwd


  Maak melding

 7. Een mogelijkheid voor het verkeer vanuit Commewijne die links afslaan, een korte weg maken vanuit de voet van de brug en verbinden via de beekhuizen om verder te rijden.


  Maak melding

 8. “Indien men toch poogt van de wisselstrook gebruik te maken, zal de politie u via de rotonde onherroepelijk terug sturen.”
  Slap gelul. Een fikse boete zou eerder op z’n plaats zijn.


  Maak melding

 9. Bigi Sma joe nah president wat reacties betreft.
  joe moes goh tek a stoeroe foe pres😂😂😂
  joe nah takie man bro🤜🏼🤛🏽👍🏼👍🏼✌️✌️


  Maak melding

 10. Om het file -probleem op te lossen moeten vergaande besluiten genomen worden:

  – Import stop van Auto’s voor tenminste 5 {vijf } jaar,

  – grondige reorganisatie OWT&C … afd. Verkeer … loskoppelen,

  – instellen een ministerie van Verkeer
  herinrichting van het verkeer … kan alleen door terzake verkeersdeskundigen,

  – permanente verkeerscontrole,

  – deelnemers aan het verkeer … continu … verkeersfatsoen bijbrengen dmv Voorlichting{Radio,TV}.


  Maak melding

 11. De mensen die deze brug geprojecteerd hebben , hadden geen vooruitziende blik. De brug is veel te smal en kan slechts tijdelijk dienst doen als de oplossing. Nu hebben we een bredere of een tweede brug nodig om het verkeer op deze brug te ontlasten. het stomste wat ze ook zonde doen is de veerboot buiten werking stellen. We hebben zelfs veel grotere veerboten nodig.


  Maak melding

 12. Een goedkopere oplossing zou zijn om aan de overkant (meerzorg), daar waar er voldoende ruimte is (jammer dan voor die twee/drie fruitstallen) een groot gratis parkeerterrein te maken.
  Men parkeert zijn auto daar en vervolgt zijn weg met de enkele bussen die hen vervolgens afzetten aan de overkant. Om het te stimuleren geef je de automobilist een paar centen (bonus)
  Aangezien idiote criminelen vervolgens hun slag willen slaan, moet op de parkeerplaats beveiliging zijn.
  Dit geintje doe je maximaal 1 jaar.
  Kost immers wat.
  Loopt het goed dan schaf je de bonus af.
  Loopt het slecht dan schaf je ook de bonus af hahaha (net als in Nederland met de zorgverzekering van een bonus van HFL 100 naar een malus, genaamd eigen risico van €300?) en
  laat je de mensen betalen voor het parkeren en voor de bus.
  Wie toch met de auto wil kan een vignet kopen voor een half jaar (kan je aanpassen) tegen een behoorlijk bedrag!. Met vignet mag je bijv tussen 8 en 11 uur ’s ochtends en tussen 8 ur ’s avonds en 8 uur ’s ochtends vrij over de brug.
  Aanpassingen mbt dit plan is gewenst

  Een alternatief dat de overheid niets kost. Behalve de organisatie/leiding in het begin
  Inventariseer waar de werknemers uit Commewijne naar toe gaan als ze de brug over zijn
  Ik noem zomaar wat gebieden
  Centrum, Wanica, Blauwgrond. De bedrijven gaan om de tafel zitten en nemen de kosten van vervoer vanaf Meerzorg (vv) over .
  1 bus naar Blauwgrond, 1 naar Wanica en 4 naar centrum, afhankelijk van het aantal deelnemers.
  Voordeel men is voortaan op tijd, het is een vorm van loon,

  De drukt neemt af op de brug, maar ook oa in de Zwartenhovenbrugstraat . Minder files, sneller van A naar B, minder kosten, minder aanrijdingen.

  Ach er zijn zoveel varianten te bedenken, maar je moet wel willen. Dit heeft mij 5 minuten gekost .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.