Surinam Airways vliegt vanaf november rechtstreeks naar Miami

24
SLM maakt eerste lijnvlucht met ‘nieuwe’ Boeing 737-752 vanuit Suriname
Foto (c) Waterkant/Bombelman.com

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) start vanaf 22 november met rechtstreekse vluchten tussen Paramaribo en Miami. Dit heeft de nieuwbakken directeur van de vliegmaatschappij Radjesh Radjkoemar laten weten aan het Nationaal Informatie Instituut.

De grootste opdracht vanuit de Staat Suriname als aandeelhouder naar de nieuwe directeur toe, is om de positie van het bedrijf steeds te verbeteren. Als gekeken wordt naar de financiële positie gaat het wat moeilijk, maar zorgwekkend is de situatie zeker niet. Al geruime tijd worden stappen ondernomen om de positie van het bedrijf verder te verbeteren.

Een van de zaken die belangrijk is, is goede communicatie zegt de directeur. De komst van de Boeing 777 zal ondermeer daartoe bijdragen. Het lease contract is ondertussen al getekend. De inzet van alle SLM-medewerkers is daarbij van groot belang om het bedrijf naar grotere hoogten te stuwen. De nieuwe kist is zuiniger in verbruik. Ook is de vrachtcapaciteit groter, benadrukt de SLM-topman de keuze voor de Boeing 777.

De directeur heeft vanaf zijn aantreden een aantal afdelingen van het bedrijf een bezoek gebracht en ziet verbeterpunten die binnen niet al te lange tijd moeten worden opgepakt . Zo is de topman van mening dat de synergie tussen de diverse units van de SLM op de luchthaven moet worden verbeterd . Er dient ook aandacht geschonken te worden aan het ICT gedeelte en de service waarvan enkele zaken al in uitvoering zijn. Het streven is om dit jaar reeds verbeteringen waar te nemen.  

Service is volgens Radjkoemar het visitekaartje van het bedrijf. Met de partners binnen het luchtvaartgebeuren zoals met de CASAS, Luchthavenbeheer en de overheid is er een goede samenwerking benadrukt de directeur. Het bedrijf is ook bezig partnerschappen aan te gaan met andere luchtvaartmaatschappijen om de SLM een betere positie te bieden binnen de luchtvaartsector. Dit houdt in dat het aantal vliegroutes zal worden uitgebreid. Een daarvan zijn de rechtstreekse vluchten tussen Paramaribo en Miami. De vliegschema’s worden ook aangepast.

24 REACTIES

 1. We zullen dit en we zullen dat bla bla bla . Geen woorden maar daden. Het is altijd kommer en kwel geweest bij de SLM . Grote luchtvaartmaatschappijen hebben moeite met overleven ? De hoge kosten voor brandstof en personeel ( waarvan de SLM teveel Indienst heeft) zullen dit jaar de winstgevendheid van de luchtvaart raken volgens de IATA. De SLM was nooit wat en zal ook nooit wat worden daarvoor is de concurrentie in de luchtvaart moordend. Neem maar het recente faillissement van Tomas Cook als voorbeeld . Een Luchtvaartmaatschappij in standhouden is geen kinderspel. Daarvoor heb je zwaargewichten nodig die over daadwerkelijke kennis en kunde van de sector beschikken.


  Maak melding

 2. Ik ben het helemaal eens met @fredyyy. En kennis en kunde kan je in de verste verte nog niet vinden in Su.
  Alhoewel….ik moet ook toegeven, dat ondanks zoveel tegenslagen, de slm tóch probeert. Je merkt dat ze struggelt, maar ze probeert. Dit is ook een goeie voornemen en wens ze vooral het beste!


  Maak melding

 3. Ik ga er gevoeglijk vanuit dat er terdege nagedacht wordt alvorens men belangrijke stappen onderneemt. Ik ga er gevoeglijk vanuit dat de SLM iets onderneemt dat rendabel zal zijn. Ook goed dat de SLM partnerschappen aangaat. Samen sta je sterker. De directeur heeft geconstateerd dat de samenwerking tussen de verschillende units voor verbetering vatbaar is. Dat is tastbaar .Het is dan een kwestie van uitvoeren. De eerste vereiste blijft wel de rendabiliteit van de nieuwe vluchtroutes.


  Maak melding

 4. @@@Freddyyy
  Ik ben helemaal eens met jouw stelling.

  MAAR MAAR
  Ik heb alle vertrouwen in deze hindoestaan RR. Ik beloof je dat hij de SLM weer op de rails krijgt. Hij is bezig meer grip te krijgen op het systeem en als het zo ver is, dan zal hij niet twijfelen om het personeels bestand in te krimpen naar een ware omvang. Wat in het verleden is gedaan door politieke partijen door vriendjes politiek en familie banden onnodig meer personeel in dienst is aangenomen. Dit moet terug naar gezonde proporties.
  Ik geef hem 1 jaar de tijd dit te regelen en anders gaat SLM inderdaad FAILLIET.
  We spreken volgend jaar elkaar weer.


  Maak melding

 5. SLM vloog al rechtstreeks naar Miami, maar heeft de rechten tot tweemaal toe verloren. nu is het zorgen dat ze die rechten niet weer verliezen.
  belangrijk is ook de gezondmaking van het bedrijf, het onderzoek naar oneigenlijk gebruik van bedrijfsmiddelen en het uitbannen van wurgcontracten. gevallen van corruptie en fraude dienen onderzocht en afgestraft te worden. De interne controle maatregelen dienen te worden aangescherpt en de interne controle dienst dient bemand te worden met competente, gekwalificeerde en integere krachten. De Bsc’s die daar rondlopen stellen niks voor.
  om het proces van gezondmaking te versnellen en de rotte appels er snel uit te gooien, dient er een klokkenluiders protocol te worden opgezet, waardoor medewerkers zonder gevaar voor hun job of reputatie, misstanden kunnen aangeven.


  Maak melding

 6. @pakiratigri 29 september 2019 at 18:10
  “Ik ga er gevoeglijk vanuit dat er terdege nagedacht wordt alvorens men belangrijke stappen onderneemt.”

  u lijkt RobG wel die gaat er ook vanuit dat er na gedacht is etc.

  In 6-7 weken een operatie structureel veranderen is geen sinecure. Het voordeel van rechtstertreeks vliegen zie ik niet maar zo. het is wel dat er er wel 140 stoelen per vlucht verkocht moeten worden. ofwel bij 2 vluchten per week zullen er wekelijks bijna 300 mensen vanuit suriname of de VS dit traject moeten willen vliegen.
  Met een tussen stop wordt de vraag op de tussenstop locatie ook onderdeel van de bezetting.

  Pakiratigri er wordt bij SLM enorm gebluft en gegokt met de lease van een B777 en later de B787.
  letwel de lease van de A 340 loopt al op heel korte termijn af. Nu moet in no time niet alleen van Airbus naar Boeing ongezet gaan worden maar ook van 4 motoren naar 2 motoren. Dit betekend extreem veel training en certificering. Dat ging al goed mis bij het overgaan van B737 200 naar B737 700.
  Voor een dergelijke operatie bij een maatschappij als SLM vergt dat minimaal een jaar voor dat zij instaat zijn om deze twee stappen te nemen.
  Overstappen van A340 naar A330 zou al moeilijk geweest zijn.

  pakiratigri bij SLM en een BOUTERSE regering is niets doordacht.


  Maak melding

 7. @Damco De waarheid is hard om aan te horen he ? Als je niks inhoudelijk en relevant in te brengen heb dan alleen maar gezwets en onzin hou dan liever je grote mond dicht !!!!!
  Ik lees liever inhoudelijke reacties van bijvoorbeeld Jo Jo .


  Maak melding

 8. “De directeur heeft geconstateerd dat de samenwerking tussen de verschillende units voor verbetering vatbaar is. Dat is tastbaar”.😀😀😀
  Tast jij maar een end weg wat de directeur heeft geconstateerd dombo


  Maak melding

 9. Het is een prijzige reis $ 777 voor een vliegreis van hooguit een uur. Bovendien zullen de meesten alleen maar gaan om te shoppen en of om te gokken.


  Maak melding

 10. Slm??of dat nog gaan redden??grote maatschappijen hebben moeite.Surinamers moet heel hart werken om een vakantie naar Miami te kunnen betalen,bevolking is veel te dun om vliegtuig vol te kunnen krijgen.


  Maak melding

 11. Met een leased Braziliaanse Embraer zijn er genoeg passagiers misschien. Extra fuel tanks meenemen Veel geluk met het nieuwe idee. Hoop dat marketing genoeg passagiers heeft uitgerekend voor de rechtstreekse vluchten.


  Maak melding

 12. Net gekeken naar de ticketprijzen:
  Met de SLM 14-11-2019 heen en 21-11-2019 terug- voor 814 dollar.
  Met de KLM 14-11-2019 heen en 21-11-2019 terug voor 399 euro.

  SLM
  Guests
  1 Adults
  0 Children
  0 Infants
  0 Seniors
  Total fare:
  $490.00
  Total fees and charges:
  $277.15
  Total taxes:
  $47.36
  TOTAL
  $814.51

  KLM
  09:55 AMS
  14 nov.
  Amsterdam
  Amsterdam (AMS) Schiphol
  14:15 MIA
  14 nov.
  Miami
  International, FL
  TerugvluchtKlasse: Economy class
  16:05 MIA
  21 nov.
  Miami
  Miami (MIA) International, FL
  06:50 AMS
  22 nov.
  Amsterdam


  Maak melding

 13. Slechts weinig ndp paria’ s kunnen naar Miami. Voorheen lukte het menig paarse stomkop nog met een koers van 2.70 voor 1 US, maar nu, deng schijt foe kong uit, soso roof deng roof, ook badzeep, shampoo en straks wc papier zijn niet meer veilig in verworden Suribawe


  Maak melding

 14. SLM maakt geen inomsten $$$ v Surinamers… Kijkt maar naar de route PBM-MIA met tuusenstops op GT of Aruba.. Bij vertek is de kist maar 40% gevuldmet Surinamers. Op GT of Aruba komen de restant 60% in. Zelfde het geval op trraject MIA-PBM…. Mijn observatie…. Dan hoe wil je een rechstreekse vlucht hebben met een halfgevulde kist ??????


  Maak melding

 15. Het is goedkoper om met de KLM vanuit Amsterdam naar Miami te vliegen dan met de SLM vanuit Paramaribo,,,,,,

  Tel uit je winst.. Weer een kansloze, geldverslindende missie


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.