Opnieuw voetbalveteraan (56) overleden tijdens wedstrijd op Sosis

16
Opnieuw voetbalveteraan (56) overleden tijdens wedstrijd op Sosis

Opnieuw is er in Suriname een voetbalveteraan overleden tijdens het voetballen. De redactie van Waterkant verneemt dat een speler van Biek, de 56-jarige M.T., om het leven zou zijn gekomen. Dit zou weer gebeurt zijn tijdens een voetbalwedstrijd op het Willebrord Axwijk-sportcomplex meer bekend als Sosis.

In juli dit jaar stortte op hetzelfde complex ook al een 57-jarige voetbalveteraan in, tijdens een wedstrijd in de Surinaamse veteranen competitie 50+ klasse. Het is dus de tweede keer dat een voetbalveteraan overlijdt sinds de nieuwe grasmat er ligt.

Het tragisch voorval gebeurde rond 19.15u zaterdagavond. Het is nog niet bekend wat er zich allemaal heeft afgespeeld. Het enige dat bekend is, is dat de man tijdens een wedstrijd van Biek tegen Succes 50+ is overleden en dat dit al was gebeurt voordat de ingeschakelde ambulance er was.

Zodra er meer bekend is wordt dit bericht aangevuld. Lees hier ook meer over het geval eerder dit jaar:

16 REACTIES

 1. SOSiS is jinx. Spoken man. Moet gezegend worden door priester of dominee.
  Oude voetballers moeten elk jaar een sport keuring krijgen van de doctor. De ndp regering moet deze keuringen vrij geven San de spotters. Er zijn genoeg cubaanse doctors.


  Maak melding

 2. Tunggak@ wat is het precies spoken,zegeningen door een priester of een gratis sportkeuring en als iemand word afgekeurd dan zijn het geen spoken of zegeningen van een priester.
  aub Laat Me


  Maak melding

 3. Ze laten zich niet keuren,en grondig onderzoeken om na te gaan of ze gezond genoeg zijn.Het heeft niets te maken met spoken of nieuwe grasmat.Een grondig lichaamlijk onderzoek zou op zijn plaats zijn ,voor alle voetballers.


  Maak melding

 4. De Surinaamse keuken (pom, pastei en dergelijke) is nogal vettig. Als je de 55 al gepasseerd bent, en je sport niet regelmatig, moet je niet zomaar een voetbalwedstrijd gaan doen. Bovendien is het de warmste periode van Suriname. Rust in vrede mi kondrèmang!
  .


  Maak melding

 5. Onder normale omstandig zou het voldoende zijn dat de 50 plussers in Suriname zich minimaal 2x per jaar een sportkeuring ondergingen.
  Voor sommige zou rekening houdend met hun leefstijl en fysieke omstandigheden (weinig bewegen, overgewicht, etc) het misschien wel vaker moeten.

  Ik vraag me af of er tijdens de wedstrijden deskundige hulp (Rode Kruis of medicus) op het SOSIS complex aanwezig is. Deze zou voor de wedstrijd een korte screening van de voetballers kunnen uitvoeren.


  Maak melding

 6. De veteranen kunnen beter loopvoetbal gaan spelen. 56 ligt dichtbij de 60 jaar. Lopen is natuurlijk en minder belastend voor het lichaam. 56 jaar is geen oeroude leeftijd en als je altijd gewend bent te sporten moet het kunnen dat je een potje voetbal speelt. Voetbal is wel een risico omdat de kans op een blessure groter is dan een individuele sport. Je hebt altijd van de overenthousiastelingen die zich niet aan de regels houden. Voor de rest sluit ik me aan bij de overige reacties zoals het regelmatig checken van je body enz. Jammer dat tijdens een beetje ontspanning dit moest gebeuren.


  Maak melding

 7. Men onderschat altijd zich zelf op dit soort sport waarbij fysiek en geest niet hetzelfde is. Bij hoge lichamelijke belasting en inspanningen gaat het fysiek vermogen snel achteruit, terwijl geestelijk optimaal blijft. Dat kan niet. Zeker in Suriname waar het overval alleen amateurs spelen , is EHBO altijd zoek geweest. RIP.


  Maak melding

 8. Als je een vergroot hart hebt en je drinkt heel veel alcohol zal je hart sneller gaan kloppen.
  Het is verboden om aan snel loop te doen anders gaat jouw hart het niet meer kunnen verwerken en dan val je dood.
  Heel veel mensen weten niet dat zij met een vergroot hart zijn geboren,men moet zich laten controleren door een arts voor men gaat sporten.
  Eén keer per jaar wordt ik opgeroepen om mijn bloeddruk en suiker na te kijken en dat is prima.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.