NPS-voorzitter: Regering bezig US$ 500 miljoen te lenen met afobakadam als onderpand

55
NPS-voorzitter Gregory Rusland

De Surinaamse regering is momemteel bezig om US$ 500 miljoen te lenen bij Oppenheimer. Daarbij zal de afobakadam als onderpand worden gegeven. Dit onthulde de voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS), Gregory Rusland, zaterdagavond tijdens een vergadering in Grun Dyari.

Zaterdagavond is het 73-jarig bestaan van de partij gevierd in de thuishaven. Daarnaast is ook het startsein gegeven voor de verkiezingscampagne. Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft aan de Surinaamse nieuwssite Starnieuws als reactie gezegd, dat de regering continue bezig is met financieringsopties. “Wanneer die duidelijk zijn, komen we in alle transparantie naar buiten”. De bewindsman wilt nu niet verderop ingaan.

Rusland heeft laten weten dat de lening niet ten goede is voor de samenleving. Volgens hem zal Suriname alleen aan rente US$ 100 miljoen per jaar moeten betalen. De NPS topman vindt dat met dit geld veel betere dingen gedaan kunnen worden die wel ten goede zullen zijn voor de samenleving. Volgens de voorzitter zal de US$ 500 miljoen voor de verkiezingen opgemaakt zijn. Niemand zal volgens hem kunnen verklaren waaraan het is besteed.

Rusland heeft een beroep op de president gedaan om af te zien van deze lening.

UPDATE – De regering van Suriname noemt het bericht onzin en een fabel:

55 REACTIES

 1. Look who is talking. Deze man zijn mond wordt snel gesnoerd. ullen we over ht graaien van hem en zijn familie praten?? Deze man gilt altijd onzin. Wat zijn zn plannen over het besturen van suriname. Oeps daar heeft hij niet aan gedacht


  Maak melding

 2. 500 milj. lening waarvoor? Willen ze dit gebruiken om de 550 milj.deels af te lossen voor 15 mei 2020. Handjevol surinamers hebben een aandeel in die 550 milj lening,en om hun bezitting veilig te stellen hebven ze die 500 milj lening nodig. Wie het zijn is alom bekend in su,.

  Komt een dag dat er met deze figuren afgerekend zal worden, niet alleen figuren van de ndp maar ook vd vhp pl ,nps en abop ,want ook zij ,sommigen ,hebben zich verrijkt ten koste van su.


  Maak melding

 3. RobG alias Robgebrek gaat dit straks goed lullen. Alleen kan Robgebrek niet vertellen waar al het geld naartoe gaat van de goudwinning door I am Gold, Het geld van de motorrijtuigenbelasting, Alle leningen die in de afgelopen 9,5 jaar zijn afgesloten, Al het geld dat nooit terug is betaald aan de SPSB bank, Hoe de DSB bank een verlies heeft van 56 miljoen heeft gehad afgelopen jaar. En ga zo maar door. Want na leningen op leningen heb ik nog niets kunnen merken van een vooruitgang in Suriname. De enige dat wel duidelijk is zijn al die snoep reisjes.


  Maak melding

 4. WIE SURINAME NOG DURFT GELD TE LENEN, MOET MAAR ZELF WETEN.
  OPPERHEIMER OF WIE DAN OOK JE KRIJGT JE GELD NOOIT MEER TERUG. HET BESTE IS OM SURINAME GEEN GELD TE LENEN, WANT WANNEER DE VHP AAN DE MACHT KOMT WORDT ALLE GESLOTEN DEALS TENIET GEDAAN DAT SURINAAMSE BEZITTINGEN IN ANDERE BUITENLANDSE ROVERS HANDEN KOMEN.
  DUS GELD SCHIETERS WEES OPGEPAST DAT U GEEN GELD GAAT LENEN AAN EEN STAATSROVER, WANT DIT LOONT NIET!!


  Maak melding

 5. Op een dag wordt men in Suriname wakker en dan blijkt dan niets meer in het land van de Surinamers is, net als vroeger. Alles kapot, failliet, verkocht.
  In de Bijbel staat het verhaal van de verloren zoon. Die wilde alvast zijn erfdeel hebben en zijn vader gaf het hem. Hij trok de wereld in en deed alles wat God verboden had en na een aantal jaren was het geld op en at hij mee met de varkens.
  Men hangende pootjes ging hij terug naar huis waar zijn vader hem met open armen ontving, zoals goede vaders doen.
  Suriname heeft zijn erfenis er ook doorheen gejaagd, maar een liefhebbende vader (of moeder) is er helaas niet meer. Het afscheid was voor altijd. Men mag alleen hopen dat de vroegere broeders en zusters die nu bij moeder wonen hun Surinaamse broeders en zusters niet vergeten zijn. Santhoki doet in ieder geval zijn best.
  En misschien, wie weet, heeft de Almachtige medelijden en vindt men olie en blijft er ook nog wat voor Suriname over als de kosten van het onderzoek, de winst van de oliemaatschappij, de steekpenningen voor Bouterse en de dure FPSO schepen betaald zijn.


  Maak melding

 6. @jojo,
  Voor mij is deze informatie nieuw. We moeten de context van deze mededeling begrijpen. Rusland deed zijn uitspraak op een verkiezingsbijeenkomst. Verkiezingsbijeenkomsten van de oppositie zijn in Suriname een podium voor kopstukken om met modder te gooien. Rusland doet zijn uitspraak om er politiek er beter van te worden.

  Ik wacht maar op de informatie die verstrekt zal of gaat worden door de verantwoordelijken. Op zich is het lenen niet verkeerd als de lening wordt gebruikt om de productiecapaciteit van Suriname te vergroten. Trouwens internationale banken of instanties lenen niet zomaar geld aan een land. Men moet vertrouwen hebben in de regering van dat land en de mogelijkheden van dat land om de lening terug te betalen. Als deze informatie waar blijkt te zijn, het moet althans nog blijken, dan heb Ik wel mijn vermoedens waar dit geld eventueel voor gebruikt gaat worden.


  Maak melding

 7. Dit is falend en crimineel bestuur.
  De NDP ziet de bui al hangen voor de aanstaande verkiezingen. Ook als de lening van 500 mln usd doorgaat, zal het de NDP niet lukken om de aanstaande verkiezingen te winnen.
  Ze zadelen de volgende regering op met dure en torenhoge schulden die niet terug te betalen zijn.
  Criminelen zijn het!!!!


  Maak melding

 8. Het is natuurlijk wachten op de bevoegde instantie die dit nieuws voor zover het op waarheid berust, zal bevestigen. Gregory Rusland is dat niet.
  Hij praat voor zijn beurt. Cruciaal dat indien het zo is ,de transparantie naar voren komt. Zo zoetjes aan moet de regering gaan stoppen met lenen. De staatsschuld hoopt zich op. Een teveel aan leningen is ook niet goed. Men gaat dan gaatjes met gaatjes vullen. Het zoeken naar olie kost ook ontzettend veel geld. Het feit dat Suriname geld kan lenen vertelt ons dat zij solvabel is. Maar er is altijd een omslagpunt. Dat kan gebeuren wanneer dingen niet verlopen zoals men had gedacht . Daarom is het gewenst een ruime marge te nemen alvorens dat omslagpunt zich voordoet. Ik hoop dat de regering straks een pas op de plaats gaat maken en meer inkomen genereert in Suriname.


  Maak melding

 9. Zal tog een wet aangenomen kunnen worden welke “ goed bestuur aankondigt” eerst het volk informeren wat en waarom geleend MOET worden, dmv een referendum zo is transparantie gewaarborgd. Welke politieke partij heeft dit ooit uitgedragen en of wil er werk van maken?


  Maak melding

 10. Rob, op zich is het lenen niet verkeerd als de lening wordt gebruikt om de productiecapaciteit van Suriname te vergroten ?

  Daarmee raak je een punt. Het huidige Suriname is niet eens in staat een paperclip te produceren. Neem alleen al de talloze nationale feestdagen welk ten kosten gaat van de productiviteit. Om te beginnen zou de regering daar de hakbijl moeten in gooien. Neem van mij aan het geleende geld gaat naar sociale projecten waar de NDP een witvoetje wilt halen bij de stemmers. Zo bestuur je geen land


  Maak melding

 11. Deze is de weg totaal kwijt. Likken om te likken maar niet weten waarover je praat.

  @Denko 29 september 2019 at 08:48
  De dam is minder dan schroot prijs waard, alleen het herwinnen van het koper kost meer dan dat het opbrengt.


  Maak melding

 12. Chan heeft tenminste 20.000 ro van VHP nederland gehad. Deze labiele Rusland klept alleen onzin. Heeft hij na al ie jaren nog steeds geen plan?? Zn familie heeft de projekten die geld opleverden nodig en gratis benzine


  Maak melding

 13. Blijft lenen en bedelen …schandallig …zeker voor de verkiezing campagne…….moet zicht schamen….al de Bokito in de tweede kamer …weer terug in de kooi ….jongeren met hbo opleiding in actie ..


  Maak melding

 14. @ Hans v\d Broek. Het Koningkryk heeft een kapot en etnisch verdeeld Plantage nagelaten dat net een burgeroorlog heefdt kunnen voorkomen of uitgesteld heefdt ,daarom wordt het dosier over de staatsgreep over 60 jr vrygegeven daar staat alles in wat Surinamers moeten weten,want de mensen die daar weet van hebben gehadt zyn allemaal doodt en de genen die er vermoedens hebben over 60 jr ook
  Democratie’en ouder dan 200 jaar zyn Demonen staten ,bloedzuigers is wat kolonialisme doet met onderontwikkelde staten
  maar de natuur laat zich niet regeren en de mens moet zich aanpassen


  Maak melding

 15. Het gaan de pikin ingi boi alleen maar om uit de gevangenis te blijven.Al moet hij voor alle Suri’s opofferen.Hij is de Don en de coalitie leden zijn Capo’s[luitenanten]die het vieze werk voor hem doen.En Leendert zijn bankier.


  Maak melding

 16. IK BEN AL MOE MET DEZE FIGUREN

  WEET NIET MEER WAT IK MOET DOEN OF ZEGGEN

  IK BEN BANG DAT IK IN COMA TERECHT KOM WANT IK BEN ECHT MOE EN STEEDS PRATEN EN PRATEN EN MIJN MENING GEVEN …..EN MEN TOCH NIET LUISTERT …….DAN BEGRIJPEN JULLIE HOE IK MIJ VOEL.


  Maak melding

 17. Meneer Rusland wat hebben jullie toen gedaan toen jullie daar zaten ,met het project van West Suriname hoeveel geld hebben jullie niet daar verloren laten gaan ik was toen een klein jongen en iedereen sprak over West Suriname met de NPS aan de macht heel veel ontwikkeling Hulp van uit Nederland ,West Suriname naar de Klote Huizen verrotten nog steeds daar meneer Rusland .spoor rails nog steeds daar die nooit zijn gebruikt ,hoeveel heeft het project niet gekost 1of 2 Miljard dus de NPS mag voor mij paart ook oprotten .


  Maak melding

 18. Heel jammer dat de NPS geen ballen had en heeft om corruptie en criminaliteit in de politiek aan te pakken.
  Politiek Suriname heeft topcrimineel Bouterse beschermd. Nu is het hele zure pruimen plukken.

  Mei 2020 is nog ver !

  De regering Bouterse / Hoefdraad brengt Suriname naar een absolute dieptepunt.

  Het grootse deel van de bevolking stemt niet en geeft dus vrijspel met een blanco check aan het NDP-volk.


  Maak melding

 19. Ooit breekt er een echte burgeroorlog uit. Het zal in het binnenland beginnen. Alle regeringen zijn de oorzaak van het paars corrupt, misdadig, crimineel vervloekt wanbeleid dat land en volk teisteren. De politici van toen waren in 1975 niet rijp genoeg om de verantwoordelijkheid te dragenvoor de onafhankelijk van het land. Wijlen Arron was een megalomaan, net als ddb. Hoe zou het land en volk er nu voorstaan als er geen onafhankelijkheidswaanzin was geweest. Duizenden malen beter. Maar zeg het al die verdorven, liegende, bedriegende politici sinds de jaren zeventig niet. We have a dream, net als Andre Misikaolo, we worde als een tweede Nederland, anno 2019 een Dubai. Anno 2019 schijten, pissen en verarmen het volk en gelukkig ook al die van Nature Delirium Patienten, de ndp paria’ s een bouta schijt en pis. Wee de paars verdoemde tot misdaad en armoede gedwongen ndp paria’ s als ze zich wederom oerdom, dwaas, debiel en idioot als ze zijn, opnieuw laten pakken door de allergrootste onberechte aanbeden misdadiger en zijn meedogenloze en gewetenloze roversbende met hun liegende bedriegende valse agenda’s en loze beloften voor nog vijf. Nog meer armoede, misdaad, moord, drugs en geestelijk en moreel verval liggen in het verschiet. Opa en oma blijven erbij dat alle politici, op papa Lach na, gefaald hebben. Papa Lach was een voorbeeld voor zijn aanhangers, als zoon van armen landbouwers. Zijn boodschap aan de toen pinarende landbouwers was, werk hard en inversteer in je kinderen door ze naar school te sturen. Anno 2019 zijn er meer afgestudeerde hindoestanen op de drogsbonzen na die in zee zijn gegaan vanwege hun geldzucht met baas in de drugswereld.Het gros der creoolse politici hadden een andere visie, elke vinger een buitenvrouw.


  Maak melding

 20. Wat doen bedelaars? Juist, dat dus. Geen visie, geen ideologie, geen rekenschap so so graaien, naaien en verdraaien. Triest voor zo’n klein land met zoveel rijkdom. Krabita Anoe’s, alles waar ze aanraken raakt besmet.


  Maak melding

 21. Laat Gregory met een goed plan komen, maar dat heeft hij niet. Want met goede plannen kan je mensen achter je krijgen. Santhoki gaat tenminste met € 20.000,– terug. Gregory was hier, maar is met €0 terug gekeerd. NPS-Nederland heeft geen believe in deze man Platform Frambo bakt er niets van, een groepje bejaarden die de aansluiting met de tegenwoordige samenleving mist. Ik vind het zielig voor ze. Dissels en die gelukzoeker Venloo hebben de partij inmiddels ook de rug toegekeerd. Dissels heeft ruim 200 belangstellenden op de been gebracht met zijn bijeenkomst in Zaanstad, waar Santhoki schitterde. Platform Frambo kon met moeite 20 mensen op de been krijgen.


  Maak melding

 22. Typisch voor die domme zwarte apen van waterkant.net, ze kunnen niet tegen de harde waarheid dus gaan ze maar over tot censuur. Wel lik m’n mars hoor en val maar dood.


  Maak melding

 23. Wij kennen toch allen de denkwijze van deze wurgregering : NA ONS, DE ZONDVLOED. Het zijn allemaal fosielen die nu aan het bewind zijn die alleen maar denken aan een goed verzorgd oude dag. Allen denken ook dat ze tot in lengte van dagen zullen blijven leven. En als ze komen te sterven, alle, door corruptie en/of diefstal bekomen goederen en weelde, gaan kunnen meenemen in het graf. Wij weten wel beter, neem ik aan, zoals je oip deze wereld ben gekomen, zo ga je ook terug van waar je gekomen bent, zonder bezit of weelde.Er wordt toch gezegd :
  UIT STOF ZIJT GIJ GEKOMEN EN TOT STOF ZULT GIJ WEDERGAAN,
  alleen de Here God is in eeuwigheid. En Hij, de Here God, is de enige gerechtigde die mag en kan oordelen en niemand anders.Daaromveroodeel ik ook niemand. Een ieder krijgt waar men recht op heeft. God is rechtvaardig, ook ik zal geoordeeld worden.


  Maak melding

 24. @ RBrown: Natuurlijk, alles is de schuld van Nederland en het kolonialisme. Die arme Surinamers kunnen nergens wat aan doen, al hebben ze al 65 zelfbestuur waarvan 44 jaar onafhankelijkheid. Wat er achter de staatsgreep zit weten ze ook nog steeds maar niet want Nederland, weer Nederland!, houdt alles geheim.
  Vlak na de onafhankelijkheid ben ik naar Suriname gekomen en naar mijn idee was het een heel aangenaam land met vriendelijke mensen. Op scholen en in bedrijven werkten de verschillende bevolkingsgroepen gewoon met elkaar samen. zakelijk met elkaar, privë vaak naast elkaar. Sommigen waren arm, maar men redde het. Dankzij de ontwikkelingshulp was er een soort schijnwelvaart.

  Waarom u zo complotdenkerig bent over de staatsgreep is mij niet duidelijk. De militairen hadden een conflict met de regering Arron, ergerden zich aan de corruptie, en al dan niet gecoached heeft men een staatsgreep gepleegd. Daarna waren er nog twee pogingen tot staatsgreep die mislukten. Als het weer zover was grapten we op het werk dat we weer staatsgreepvrij hadden.
  Uiteraard ontaardde de zaak, zo gaat dat met militairen, en de idealist Horb werd vermoord. Sindsdien is het alleen maar achteruit gegaan met de moraal.

  Nu is Suriname een land waarvan er zoveel zijn in de wereld. Een corrupte elite die de touwtjes in handen heeft, zich verrijkt, het land verkoopt aan wie betalen wil, en een bevolking die wel roept maar het uiteindelijk over zich heen laat komen.

  Het oude kolonialisme is inmiddels voorbij. Er zijn nu alleen nog maar grootmachten die vazalstaten verzamelen op zoek naar grondstoffen en invloed. Waarom moeite doen een kolonie te besturen als je makkelijker kan krijgen wat je hebben wilt? Koop de leiders en je krijgt alles wat je verlangt. Suriname heeft nieuwe meesters.
  Als je schuldigen zoekt, zoek ze in eigen land, daar wonen ze. Het is vandaag dat Suriname leeggeroofd wordt, door uw eigen mensen, niet gisteren.


  Maak melding

 25. @RobG & Pakiratigri.

  Hoefdraad reageerde pas toen deze informatie op straat kwam. Rusland heeft in het verleden steeds gelijk gekregen in deze zaken. Ik heb reeds meer dan een jaar geleden voorspeld dat de Affobakka dan de laatste te belenen bron voor geld van de regering zou worden.

  heren, natuurlijk is lenen niet verkeerd als het goed besteed wordt en productiviteit vergroot. Echter wat is er gebeurd met de SRD 19.000.000.000 waarmee de staatsschuld sinds 2010 is toegenomen. Indien deze lening door zou gaan dan wordt het zelfs SRD 27.000.000.000 bij geleend en dat is als ik even het Bureau voor staatsschuld consulteer pakweg 110-120% van het BNP.

  Waar zijn de wegen en de bruggen en de gebouwen , de havens, het businesspark, de scholen en de woningen. waar is de woningbouwproductie die in maart 2015 in gebruik genomen is

  kijk aub even naar het volgende filmpje .youtube.com/watch?v=-r3EA_Ej38I

  Luister naar de worden van de President en Parmesar. Het was een verkiezingshow en geeft aan hoe Suriname onder Bouterse investeert in productiviteit.


  Maak melding

 26. @RobG en Pakiritigri
  Venne III functioneerde en creëerde forse groei met een begroting van SRD 3.600.000.000/jaar en dat was dan incl. jaarlijks ongeveer SRD 150.000.000 van Nederland.

  Indien deze lening door zou gaan hebben bouterse regeringen 7 maal de jaar begroting van het laatste Vene III jaar geleend en NIETS gerealiseerd anders dan de dingen die al in de pijplijn zaten.


  Maak melding

 27. Boefdraad/Bouta/NDP regeren SU volgens een blakkamang-mentaliteit: boven je stand leven door meer geld uit te geven dan er zelf verdient wordt, het verschil financieren door links en rechts leningen af te sluiten en de meeste leningen consumptief gebruiken. De afbetaling van al die schulden wordt vervolgens overgelaten aan anderen.
  Dat is de keiharde waarheid en ik ben benieuwd of die laffe zwarte drollen van waterkant.net de guts hebben om mijn reactie dit keer wel te posten of dat ze weer overgaan tot censuur als een stel lafaards.
  SU zal NOOIT structureel tot ontwikkeling komen zolang het land wordt geregeerd door figuren met bovenstaande mentaliteit. Ook dat is de keiharde waarheid en wie daar een probleem mee heeft kan de pot op.


  Maak melding

 28. SURINAME is helaas al enige tijd in de UITVERKOOP
  geplaatst door de huidige machthebbers !
  De kas is al leeggemaakt, alle reserves zijn verdwenen,
  en men neemt talloze leningen,
  terwijl de productie al enige tijd stil ligt door corruptie en
  door het ontbreken van financieel-economisch beleid !

  Er is totale wanorde en vele ambtenaren moeten steeds
  afwachten of hun maansalaris wel wordt gestort !
  Overheidsdiensten en oa gesubsidieerde sociale instellingen,
  kunnen ook geen beleid meer maken. Alles in onzeker !

  De bevolking is na tien jaar moe van de niet-ingeloste beloften en
  de steeds groter wordende begrotingstekorten en staatsschuld !

  Gelden die het regiem her en der leent tegen HOGE RENTE wordt niet
  tbv productie zaken ingezet ! Het geld wordt door de coalitie en door
  de Paarse domweg verbrast. Bijna geen enkel project wordt uitgevoerd
  zoals vooraf is vastgesteld en beloofd ! De politieke corruptie is veel te
  omvangrijk en zorgt voor vernietiging van alles wat wordt gepland !

  Alle nieuwe leningen maken de schuld van Sranan alleen maar nog
  groter, terwijl de kredietgever zich onderpanden in Sranan zal
  toe-eigenen !
  Zie maar hoe China deze truc in oa de Afrikaanse landen toepast !

  Alleen een nieuw regiem dat oog heeft voor de BELANGEN en de
  BEHOEFTEN van de het Sranan-volk kan trachten dit
  FAILLISSEMENT van af te wenden !

  Van de huidige machthebbers, ex-militairen en de door hun
  gestuurde clan met handlangers, valt niets goeds te verwachten !

  PS : Zie de Ollo-Ollo-staatsbegroting en zie de MEGA-staatsschuld !
  Productie staat stil, export is gedaald !

  FREE THE SURINAM PEOPLE !


  Maak melding

 29. Door de lening bekend te m aken heeft Rusland geen nieuwe kiezers aangetrokken. Hij mist de charisma van wijlen Jopie Pengel in zijn beste dagen. Hij moet assistenten hebben met fire power en charisma die zijn intellectualisme aanvullen. Goodluck NPS.


  Maak melding

 30. Het lijkt alsof onze stuwmeer goud produceerd. Rusland kom met zajen die jij zou willen bewerkstelligen en hoe je ze gaat uitvoeren. Je klets over NDP. Kom niet met sensatie nieuws..
  Ik heb nog iets gehoort wat de partijen voor Suriname willen en kunnen doen. 100 jaar verdelen ze percelen. Nog steeds heeft de helft van Suriname niets gehad. kom met een regel dat elke Surinamer een stuk van 500 vierkante meter krijgt. Met speciale clausule. Geen schuld erop. Geen verkoop. Dan ga he verder van daar uit werken


  Maak melding

 31. Regering NPK heeft het zaad mislukte didibri revo gezaaid door onafhankelijk te worden. Nps heeft schromelijk gefaald, tot op heden dromen ze. De ndper’ s hebben hun ziel en zaligheid verkocht voor een bord bb met r aan de duivel ddb. Veel nper’ s zijn verworden ndper’ s. Soso begi, soso dong in het kwadraat.


  Maak melding

 32. Als dit bericht op waarheid berust en gezien de reputatie van deze regering ben ik geneigd te geloven dat het ook zo is , betreft het een zeer ernstige zaak. De Dam als onderpand ? Levensgevaarlijk aangezien een ding een feit is Suriname zal deze lening niet terug kunnen betalen. Het land produceert vrijwel niks waarmee inkomsten gegenereerd worden. Het constant lenen verhoogd de kans op een schuldencrisis van ongekende omvang.Het gaat een keer verkeerd lopen dat is een ding dat zeker is. Deze regering verkwanselt op elk niveau de belangen van het land ten faveure van de belangen van zichzelf en overige politieke vrienden. Het is gewoon misdadig wat er nu gebeurt. De staatsschuld is enorm. De NDP aanhangers mogen kletsen wat ze willen maar onder het bewind van Venetiaan was Suriname beter af . Het was niet perfect maar er werd wel op een evenwichtige wijze nagedacht en omgegaan met de staatsfinanciën. Dat er nog judassen hier ronddwalen die het beleid van Bouterse goed praten is ronduit lachwekkend maar vooral zielig. Ik hoop dat deze regering in het bijzonder Bouterse en hoefdraad zich ooit eens zullen moeten verantwoorden voor hun (mis) daden .


  Maak melding

 33. Zo straks mogen jullie de verkiezingen winnen hor
  Ga die rotzooi die we voor jullie achterlaten opruimen en als dat gebeurt is nemen we het weer over.😁😁


  Maak melding

 34. Kunnen ze verklaren waarom ze kinderbijslag jaren op srd3, – hebben gelaten terwijl hun regering toen zoveel geld hadden. Half gebouwde bruggen, maar straten met grote Gaten, want Rust en vrede straat was de enige die ze tijdens hun regeerperiode hadden geasfalteerd nu zitten er grote gaten in.
  Wat lult deze man, ze willen komen graaien en jatten van de baviaan venitiaan hoor je niks meer en die sardientjes zonder regeringsgelden die ze onterecht jatten om hun ding te doen zijn ze niks.
  Sardjoe zijn huis is in geen tien jaren geschilderd komt Vhp aan de macht dan wordt huis en wachthuisje opgeknapt en geschilderd met belastinggeld.
  Rancune van deze party die op sterven ligt Rust zacht.


  Maak melding

 35. Na oa de DECEMBERMOORDEN en de MOIWNA-Slachting wordt
  nu het VOLK geript en vernietigd door de PAARSE CLAN !

  Het veroorzaakte FAILLISSEMENT veroorzaakt door CORRUPTE
  DEALS, PROJECTEN en LENINGEN, wordt steeds HEFTIGER !

  Het ROVEN van Staats-financien gaat nog steeds verder via
  hetzelfde Paarse roofpatroon !

  Ook meerdere banken in Sranan wankelen al door bemoeienis van
  CORRUPTE Paarse politici !

  Paars vreest het TWINTIGJAAR-STRAFVONNIS VOOR HUN MOORDLEIDER,
  ALLE PAARSE HANDLANGERS TRACHTEN SNEL HUN SLAG TE SLAAN !
  Men verzint tientallen nieuwe projecten die nooit verwezenlijkt zullen
  worden, echter de financien daarvoor verdwijnen !

  PS : Wanica-ziekenhuis komt er aan tbv de daar wonende bevolking,
  echter er ontbreken gereserveerde gelden/fonds om personeelskosten
  van oa verpleging, huishoudelijke medewerkers, specialisten etc
  te dekken ! DAN HOE DANG, PAARS ?????

  PAARSE KUDUNTU’s, LIBISMA NANGA A SRANAN VOLK, NO LAW YERE, !


  Maak melding

 36. De heer Rusland denkt dat de mensen in Suriname vergeten zijn dat zijn NPS honderden miljoenen Nederlandse guldens aan ontwikkelingsgeld had uitgegeven en dat Suriname geen stap vooruitgang had geboekt. Van deze honderden miljoenen gingen ook vele tientallen miljoenen in de zakken van VHP-ers. Ik heb het dan over een periode waarin de arrogante NPS-ers heer en meester was in het land. Zij waren de wet. Niemand durfde tegen hen in het verweer te komen totdat de militairen in 1980 een einde aan deze arrogantie maakten. Regeringen van VHP en NPS hebben niets gedaan om de productie van het land te verhogen. Zij hadden toch ook vele meesters in de rechten en vele doctorandussen tot hun beschikking om de productiecapaciteit van het land te vergroten? Maar nee hoor,………. alles draaide om het eigen belang het belang van de grote handelaren binnen de VHp en NPS.


  Maak melding

 37. Wat opvalt is dat de NDPer in het verleden blijft haken. Constant wordt er verwezen naar de jaren 70 en 80.

  Beste Surinamers,
  het gaat om nu en de toekomst.
  Wat gebeurt er nu ? En hoe ziet de toekomst er nu uit met miljarden US $ aan schulden en alle mogelijke bronnen voor inkomsten verpand / verkocht ?
  De regering Bouterse / Hoefdraad / Adhin heeft niks gedaan om de inkomsten van Suriname te genereren.

  Hoe gaat een land met een kleine bevolking in ontwikkeling miljarden US $ aan schulden terug betalen?


  Maak melding

 38. @Robje de Paarse slaaf :

  Nu zijn MILJARDEN verspeeld en u babbelt over het verleden, via
  ongefundeerde leugens !
  Waar de is PRODUCTIE gebleven na de Paarse verdwijningstruc van
  MILJARDEN USD-dollars, geld dat toebehoort aan de Sranan bevolking !

  DAAROP moet u antwoord geven Paarse ROBJE !

  De andere Paarse TRUC het benoemen van een PAARS POLITIEK
  Constitutioneel Hof, met Paarse geindoctrineerde leden, zal ook
  niet slagen !De Rechterlijke Macht in Sranan en de Internationale
  Mensenrechten-hoven zijn ook niet gek !

  TIJD IN AANGEBROKEN OM DE TWINTIG JAAR CELSTRAF voor de
  LEIDER VAN DE PAARSE CLAN, ALS REALITEIT TE ZIEN !

  Suriname moet inzien dat ontspoorde Paarse-Sranan-Militairen
  Onze Eigen Ongewapende en Onschuldige Kondremans, hebben
  GEMARTELD en VERMOORD ; De 8 DECEMBER-MASSAMOORD !

  Het waren niet de MARSMANNETJES, gewoon Surinaamse
  Ontspoorden !
  SLUIT DEZE CRIMINELEN VOOR LANGERE TIJD OP !!!!!


  Maak melding

 39. @RobG

  Boefdraad haalde eens een evaluatie rapport aan van begin 2.000 omtrent de verdragsmiddelen. Helaas had hij en u waarschijnlijk niet het rapport gelezen want dan zou u op houden met deze onzin.

  1>> West Suriname project is de nek omgedraaid door Bouterse omdat door zijn gedrag het land in 1983 door zijn gedrag niet meer in aanmerking kwam voor hulp of wel ongeveer dfl 500.000.000 vernietigd. Indien door gegaan was Suriname nog een aardig Bauxiet / Aluminium land geweest en was het enerigie neutraal geweest.
  2>> Bouterse Chin a Seng hebben dfl 500.000.000 noodhulp gehad waar niets van terug te vinden is.
  3>> Het binnenlands conflict heeft heel veel kapot gemaakt waarvan het herstel pas structureel na 2000 begonnen is.
  4>> na 1990 is de hulp weer op gang gekomen waarvan Wijdenbosch ook zijn aandeel gehad heeft en niet alleen de NPS en VHP regeringen
  5>> In 2000 was er nog ongeveer euro 400.000.000 over die alleen dan beschikbaar kwamen als Suriname er evenveel naast legde.
  6>> Vergeet u verder niet dat Wijdenbosch de bruggen 100% beleend heeft met de Aluinaarde productie als onderpand en uit nood een bijzonder slechte energie leveringspvereenkomst met Alcoa afgesloten heeft.

  De jaren van Vene I en II waren puinruimen.

  Wat NPS en VHP goed of fout gedaan hebben met deze middelen is groot en deels teniet gedaan door Bouterse en Wijdenbosch terwijl deze heren hun regeringen ook minimaal dlf 1.000.000.000 ontvangen hebben en er niets van terug te zien is.


  Maak melding

 40. @@@Strafu
  Wat je schrijft is helemaal waar.
  Maar de bevolking zelf heeft ook boter op hun hoofd. Moet je in mei 2020 kijken op wie ze gaan stemmen. Weer op de grote baas. Wie zal dan hier de schuldige zijn?
  De Bevolking Zelf.


  Maak melding

 41. Deze rot regering moet gauw weggestemd worden, niks anders dan lenen. Het maakt ze niet uit wat van ons prachtig land ze als onderpand geven. Straks geven ze ook hun droge reet als onderpand als er niks anders te geven is😂😂😂. Stem NPS jerre weg met dit falend rot beleid🙌. Hoepel gauw op NDP (Njang Dringie Prisirie)


  Maak melding

 42. Ik kom niet bij van het lachen; als stroom plots uitvalt, weet Suriname waar het aan ligt- als ik het stuwmeer wil bezoeken, ga ik een Visum aan moeten vragen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.