Man verzet zich hevig bij aanhouding en bezorgt agent armfractuur

26
verdachte die op politie schoot neergeschoten en in ziekenhuis overleden
Archieffoto: arrestatie door Korps Politie Suriname.

Een Surinaamse politieambtenaar heeft donderdagmiddag 26 september een arm fractuur opgelopen bij een aanhouding in de binnenstad van Paramaribo. De aangehouden man zou agenten hebben beledigd. Het voorval vond plaats aan de Waterkant ter hoogte van de Centrale Markt in Suriname.

Uit het voorlopig politioneel onderzoek is naar voren gekomen, dat vier politieambtenaren in de auto aan het surveilleren waren in de binnenstad toen zij voorbij een groep mannen reden. Een van de mannen, Martin P. begon liederlijke taal en beledigde opmerkingen naar de politieambtenaren te bezigen toen hij ze zag.

De politieambtenaren besloten Martin aan te houden ter voorgeleiding en wel ter zake belediging van ambtenaren tijdens de rechtmatige uitoefening van hun bediening en het in het openbaargebruiken van liederlijke taal. De verdachte Martin verzette zich hevig tegen zijn aanhouding door te slaan en te trappen naar de politieambtenaren. Daarbij heeft een der wetsdienaren een arm fractuur opgelopen.

Het is de politieambtenaren gelukt om de verdachte over te brengen naar het politie bureau Centrum. Tijdens de aanhouding heeft Martin ook letsels opgelopen en is door de politie naar het ziekenhuis gebracht om medisch behandeld te worden. Zijn letsels waren van dien aard dat opname in het ziekenhuis niet noodzakelijk was.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is Martin, P. door de politie in verzekering gesteld voor onder andere zware mishandeling. Kornuiten van Martin wilden de politie fysiek verhinderen om hem mee te nemen. Die handeling is op zich ook strafbaar maar op dat moment waren de politieambtenaren niet in staat tegen die personen op te treden. Zij zullen worden opgespoord.

De afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname wijst erop, dat als zodanig geweld wordt gebruikt tegen een politieambtenaar dat het noodzakelijk is om zijn eigen lijf te verdedigen tegen ogenblikkelijke wederrechtelijke aanranding hij bevoegd is gebruik te maken van alle door de dienst aan hem afgegeven middelen.

26 REACTIES

 1. Heel onverstandig van stoere Martin om de Surinaamse politie in functie te provoceren. Hier in Nederland had hij een 5* hotel gekregen en een aai over z’n boze bolletje.


  Maak melding

 2. Er zal een reden zijn waarom Martin de politie begon uit te schelden..het zat hem behoorlijk diep..blijkbaar..heeft hij hele slechte ervaringen met de politie..want de surinaamse politie spelen ook gangster als ze hun pak aanhebben…!!


  Maak melding

 3. Forumleden/Reageerders, Odi odi.

  Man verzet zich hevig bij aanhouding en bezorgt agent arm fractuur.

  Het voorval vond plaats aan de Waterkant ter hoogte van de Centrale Markt in Suriname.
  Kornuiten van Martin P. wilden de politie fysiek verhinderen om hem mee te nemen.

  Wederom een stelletje klaplopers of landlopers, die zich dagelijks ophouden in de omgeving van de Centrale Markt te Paramaribo.
  Hun dagelijks leven is het observeren van de burgers, om ze daarna te beroven.
  En niet alleen in Paramaribo hoor.
  In het gehele land komen ze voor. Ook in het DNA.


  Maak melding

 4. Beledigen van een agent in functie mag helemaal niet en zij moeten niet stoer doen want zo dwing je geen respect af. We komen een stapje verder al is het stapvoets.


  Maak melding

 5. Politie uitrusten met Taser X26, dan komen personen zoals Martin tot rust en is de boel hanteerbaar, Gadya zal wel een andere mening zijn toegedaan. Zij heeft een visie die ze niet uit durft te uiten.


  Maak melding

 6. De politie had Martin en zijn trawanten moeten doodschieten.Ze hadden de politie alle reden daartoe gegeven.Nu er geen respect meer schijnt te voor de wet,zou men instructie’s aan de bevoegde gezag moeten geven om sneller de rechtsorde op straat te handhaven en gezag voor de wet afdwingen desnoods met geweld.Zo alleen kunnen de vele rottende en etterende ellendelingen verwijderd worden uit de gemeenschap.


  Maak melding

 7. Je komt me geen armfractuur leveren mi bo sutu ju kandeh op dat moment zou je bedaren of een flinke trap in je ka zij geven je bent toch niet gek ik zou m leren en die vrienden moeten via camera’s opgespoord worden we gaan ze leren


  Maak melding

 8. Hij zou dit grapje hebben moeten uithalen in de VS.Het lijkt wel suicide by cop Bewust provoceren en je daarna hevig verzetten tegen je aanhouding.Deze man speelt Russische roulette.


  Maak melding

 9. Inderdaad, de politie moet voorzien worden van tasers. Als ze hun werk niet doen, worden ze uitgescholden. Als ze hun werk doen, worden ze ook uitgescholden!
  Allemaal opsluiten en flink rammelen!!


  Maak melding

 10. Ik snap dat Martin en zijn vrienden hosselen om aan geld te komen maar als je op vakantie ben word je van alles en nog wat aangeboden als je daar loopt, ook met verkeerde handel word je benaderd. Misschien word het rustiger als ik een volgende keer weer langs loop.


  Maak melding

 11. Gelijk doodschieten, zoals wordt gesuggereerd, gaat mij veel te ver. Maar een flinke stroomstoot had hij van mij wel mogen hebben.
  De volgende keer bedenkt hij zich wel om zo tegen een agent tekeer te gaan.


  Maak melding

 12. Op termijn kan een stroomstootwapen worden ingevoerd. Ik vind dat men eerst moet gaan werken aan betere professionalisering van de gewapende macht. De handelingsbekwaamheid moet nog beter tevens het verbale gedeelte. Wat die Martin bezielde moge Joost weten. Kortsluiting? Lijkt wel Berghuis van Feijenoord die een gemene tackle van achteren uitvoerde op een speler van AZ. Stoer doen tegenover de politie is een strijd die je niet gaat kunnen winnen. Je kunt de politie wel een beetje treiteren maar niet beledigen. En bij het treiteren moet je precies weten hoever je kan gaan. Good luck Martin.


  Maak melding

 13. 4 politiemannen kunnen een gek niet aan? Ik zou hem niet schieten maar zeker in de bak van de pick up naar de bosjesbrug gereden en netjes over de brug gooien om zijn mond te wassen.


  Maak melding

 14. Twee incidenten met geweld tegen agenten
  Afgelopen nacht zijn er twee incidenten geweest met geweld tegen politieagenten. In Zoetermeer liep een politieman een gebroken neus op toen hij werd geslagen. In Castricum werd een agent meerdere keren in het gezicht geslagen.

  De agent in Zoetermeer probeerde rond 4.30 uur een ruzie tussen twee mannen te sussen. Een 17-jarige jongen sloeg hem in het gezicht. De agent werd met een bloedneus naar het ziekenhuis gebracht, waar bleek dat zijn neus gebroken is. De jongen is direct aangehouden.
  Nieuws van de dag!! 29092019
  ‘Rambo-mes’
  In Castricum was er eerder in de nacht een opstootje. Een politiewoordvoerder laat weten dat er een 17-jarige jongen met een ‘rambo-mes’ stond te zwaaien. Die jongen kon snel worden overmeesterd door agenten en het wapen werd in beslag genomen.

  Tijdens de arrestatie van de jongen werd een agent door een 27-jarige vrouw beetgepakt en meerdere keren hard in het gezicht geslagen. De vrouw bleek flink te hebben gedronken.”

  Wilde Martin deze dronkenlappen na doen of omgekeerd?
  De wereldbevolking inclusief Trump in een gedragscrisis of zijn het uitzonderingen.


  Maak melding

 15. Datra visie hoe laag kun je niet zijn zonder enige schaamte de Alias van een ander te gebruiken….schiet je tekort in het zelf creatief zijn of is het meer luiheid?


  Maak melding

 16. De paarse gesel, moet zich een keer goed laten nakijken. Hoe ik tot die conclusie ben gekomen…gezien je Alias en wat je verder schrijft. Je reactie hoef ik verder niet eens meer te lezen want die zijn voorspelbaar afgestompt en niet leerzaam.


  Maak melding

 17. Politiek neutraal @ Nederland is Nederland en Suriname is Suriname waarom moet jij de twee landen maar steeds vergelijken als jij Nederland zo goed vind blijf dan daar
  Laat Me


  Maak melding

 18. Verbaas mij nog steeds waarom agenten gewond raken.
  Hoe kan dit zover komen?
  Ik denk dat één stoot genoeg is om een tegenstander neer te halen. Leer deze wijze van verdedigen vraag het aan de martial arts beoefenaars of gebruik de stroomstoot wapens want pepper spray zal niet helpen in Suriname


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.