Santokhi installeert nieuwe VHP kern in Nederland

48
Santokhi installeert nieuwe VHP kern in Nederland

Gisteren, vrijdag 27 september 2019, vond de installatie plaats van de VHP Kern Zaanstreek Waterland door VHP voorzitter Chan Santokhi. Het bestuur van Zaanstreek Waterland bestaat uit mw. Shirley Dayala, dhr. Roël Dissels, dhr. Nishall Bhagai, dhr. Ulrich Wills en mw. Anita Sewsahai.

Er werd een inleiding gehouden door Mr. Dr. Hugo Fernandes Mendez die het toejuichte dat de VHP daadwerkelijk een nationale Surinaamse partij is geworden. Een partij waarbij de komende verkiezingen terdege rekening moet worden gehouden. 

VHP voorzitter Santokhi informeerde het zeer geïnteresseerde publiek in een gedegen, inspirerend en gloedvol betoog over de politieke situatie in Suriname. Velen moedigden hem aan om op de ingeslagen weg door te gaan.

Voorzitter VHP Nederland mr. Lachman Soedamah heeft de aanwezigen ook toegesproken en bedankte de mensen voor hun aanwezigheid. Het was volgens hem een zeer geslaagde avond.

48 REACTIES

 1. Kijk meneer Ahdin, zo hoort u in een pak te zitten en niet in een pak waar ook uw vrouw in past. Dit geldt trouwens voor allen die op deze foto staan.


  Maak melding

 2. Verspilde energie. Niet in Nederland moet je kernen installeren met figuren die denken dat zij de Surinamers in Suriname gaan leren hoe het moet. Deze figuren stemmen in Nederland op Wilders omdat hij anti islam is. Whoehaaaaaa.🤣🤣🤣🤣🤣


  Maak melding

 3. Heel goed V.H.P ga zo door met dit soort afwisselingen,als v.h.p er maken jullie mij heel trots hoor.De verkiezing gaat dan ook gaan slagen zonder moeite in mei 2020 om Suriname met een hoop omstandigheden te redden.V.H.P so so lobi…


  Maak melding

 4. wanneer gaat d d b naar het buitenland een toespraak houden.. als hij dat kan op de 70 jarige feest dag van China, dan moet ook kunnen op andere gelegenheden buiten s m e..


  Maak melding

 5. Santokhi kon las’ pasi. Zijn GPS is op hol geslagen. Hij denkt dat er volgend jaar ergens in Den Haag de Surinaamse verkiezingen gehouden worden. Hij doet me denken aan een drenkeling die zich aan een strohalm vastklampt. Tye pôti baya ,ik heb zo een medelijden met hem. De VHP is tot de dag van vandaag geen nationale partij. De oorsprong was en is nog steeds gebaseerd op etniciteit. De enkele gemêleerde individuen die hier en daar rondsluipen binnen de VHP tellen slechts weinig. Tegen de tijd dat de VHP een nationale partij geworden is, zijn we al gauw decennia verder.

  Het is heel moeilijk om van dat stigma af te komen. Hij mag zijn best doen want hij heeft de stemmen nodig. De NDP is waarlijk de enige succesvolle partij die met recht een nationale partij genoemd kan worden. Iedereen kijkt af van de NDP. Den man e spiek tijdens schoolonderzoek. Wanneer het examen eraan komt ,gaat de NDP ze niet meer laten afkijken.


  Maak melding

 6. same old story, is dit niet een herhaling van vijf jaar geleden en vijf jaar daarvoor ? voor zover ik weet heeft dat destijds ook niet geholpen dat VHP grandioos de verkiezing won.
  Is een zeer naïeve gedachte van de voorzitter dat kernen installeren in Nederland hem zal helpen om de verkiezing te winnen in Suriname. Dan kan hij net zo goed ook naar India gaan. Want daar heeft hij dan een nog grotere potentieel. Hij zou dan de verkiezing grandioos winnen in Suriname (ha, ha..)
  Kan deze Santhoki niet liever zijn geld , energie en moeite in het Suriname zelf steken. Daar waar de mensen echt stemrecht hebben? Economisch gaat het hoegenaamd (volgens deze zelfde Santhoki) niet goed maar Santhoki is wel regelmatig in Nederland te vinden. Zo slecht gaat het economisch kennelijk ook weer niet dan. enfin.
  Hij zou toch een lachertje zijn als vlak voor de verkiezing in Nederland premier Rutte naar Australië zou gaan (waar veel Hollanders) wonen om daar kernen te installeren???? Men zou hem voor gek verklaren en hem niet meer in Nederland toelaten.
  Maar goed. Deze Santhoki maakt zichzelf en daarmee ook VHP kennelijk graag belachelijk. What a joker!!


  Maak melding

 7. Waarom Nederland in Suriname moeten jullie dit allemaal doen. Het zet geen zoden aan de dijk. Chan zal wel bepaalde beweegredenen hebben. Om Nederland te bewijzen. Nederlanders zijn een bevolkingsgroep die alleen maar helpen als er iets te halen valt. Moeten we bedelaars worden. Kijk naar de.makers van de brug balast nedam.


  Maak melding

 8. Beste Chan ik zag u een deze dagen enige oorkondes aanreiken aan diverse personen.
  Let er wel op dat deze personen gescreend worden, alvorens u een oorkonde toereikt. Het in slechte dag licht toe brengen van VHP is zo gebeurt. mevr.(Pvda) is een ex stadsdeel raadlid geweest en onheroepelijk de laan uitgezet, wegens een greep in de kas van de partij. Dus oe luk bung, prakser bung


  Maak melding

 9. Nutteloze actie . Hij kan beter het electoraat in Suriname proberen te beïnvloeden om te voorkomen dat het land weer met de NDP wordt opgescheept na de verkiezingen van volgend jaar . Met kernen in Nederland ga je de verkiezingen niet winnen.


  Maak melding

 10. K weet nit wat deze strond chan n Nederland zit t bedelen.alsof Hy nit zelf e land Kan besturen.schande DT j Holland j tyd verspilt.ipv om hier n suriname iets t bewyzen zit j n Holland t lullen.darm geef j NDP alle ruimte om t winnen n t regeren.chan s zelf debet eraan.


  Maak melding

 11. Beste Chan Santokhi,
  Wat heb je eigenlijk in Nederland te zoeken. Het is zinloos om hier VHP kernen te installeren. Zonde voor je energie. Deze energie kun je het beste gebruiken in Sur.
  Surinaamse Nederlanders kunnen toch voor jou niets betekenen. Zijn allemaal huichelaars en hiele likkers. Ze denken met hun titel dat wanneer jij in mei 2020 de verkiezingen wint, zij tot uw kaninet kunnen treden.

  Blijf liever weg uit ned dan de surineds alleen op de stang te jagen. Jij brengt hun meer schade toe. Neem van mij aan dat geen één surined terug gaat naar sur. Je gaat toch niet van een paleis in een pina huis wonen en een land waar anargie, wetteloosheid, diefstal, overval met moord dagelijks schering en inslag is.


  Maak melding

 12. @pakiratigri 28 september 2019 at 17:59
  Over nationale partijen gesproken let op!
  NPK Eddy Bruma- de CIS
  NPS Henk Arron- onafhankelijkheid
  NDP Bouterse – Staatsgrepen
  Allemaal Afro niets nutters.
  Al deze partijen hebben Suriname en de Surinamers verraden, voormij hebben ze geen bestaansrecht in de politieke Arena van Suriname.
  Laat het over aan PL – VHP- ABOB, etniciteit speelt geen rol land en volk ontwikkeling en vooruitgang toe te brengen.
  Voorlopig zitten nu bij de huidige Nationale partij alleen maar graaiers en coruptanten, Hindoestanen, Creolen, Javanen noem maar op.
  Deze zogenaamde Nationale partij heeft meer ministers naar huis gestuurd met behoud van alle rechten, de arme belasting betalers huilen in Suriname.
  Trouwens de meest betalers van belastingen zijn de Aziatische komaf van Suriname, de rest zitten in het oewoud van Suriname niets te doen of te ontwikkelen.
  Ze kosten de staat meer geld, dan dat ze wat terug doen.
  thanks Pakiratigri.


  Maak melding

 13. Dat is het enige wat hij doet!! Alleen formaliteiten, niks concreets. Geen daden, alleen een show weggeven altijd!!! Vooral nooit iets in Su. Mediageil, eigen, persoonlijk belang…


  Maak melding

 14. Die clown is weer in Nederland ,wat hij met Nederland weet ik ook niet ,eerst de jongens van Natio aan moedigen iets wat hij nooit heeft gedaan in Suriname ,Natio speelde een Wedstrijd tegen Guyana in Nickerie in Suriname daar heeft hij nooit zijn Gezicht laten zien ,en toen Natio in Nederland was zag je hem ineens bij de Jongens Meneer Santhoki jij spoort niet .ik tenminste heb jij door ,en die mensen die nu op de Foto staan met jouw gaan helemaal niks voor Suriname kunnen doen ,want zei hebben hier ook geen enkele Hoge positie hier in Den Haag 😂😂😂😂😂😂😂🙁🙁🙁🙁🙁🙁😂😂😂😂😂😂 Grapjas in de Tweede kamer moeten ze sterk zijn dus Rot maar lekker op Meneer Santhoki met jouw Achterband , je bent de afgelopen maanden meer dan tien keer in Nederland geweest maar niemand van de tweede kamer heeft jouw ontvangen ik heb ook niemand van NOS gezien geen enkele journalist gezien van de NOS om te zien dat jij niet zo belangenrijk bent voor die gasten ,dezelfde heb ik ook gezien met jouw Collega Meneer Rusland en Mevrouw Etnel ook niet ontvangen door een lid van de tweede kamer ,die Mensen vinden jullie niet belangenrijk maar jullie blijven Pushen .


  Maak melding

 15. @Kale 29 september 2019 at 02:09
  Die clown is weer in Nederland.
  Deze clown gaat jullie leren leven en ontwikkelen, let maar op. Hij heeft geen NOS nodig, deze clown zoals je hem noemt, mag staan en gaan waar hij wilt, De echte clown is thuis opslot in zijn kooi, jammer.


  Maak melding

 16. Na alle kritiek op dhr santokhi te hebben gelezen wil ik hier over ook iets zeggen. Om verkiezingen te winnen heb je geld nodig en dit geld hoopt hij (mijns inziens) voor een deel te vinden onderdeel Surinaamse Nederlanders. Doet hij dit niet is het sowieso een gelopen race. Al die mensen die steeds maar weer ongefundeerde kritiek leveren moeten maar eens vertellen hoe het dan wel moet. Het is erg gemakkelijk en goedkoop vanaf de zijlijn van alles te roepen zonder met oplossingen te komen


  Maak melding

 17. Na alle kritiek op dhr santokhi te hebben gelezen wil ik hier over ook iets zeggen. Om verkiezingen te winnen heb je geld nodig en dit geld hoopt hij (mijns inziens) voor een deel te vinden onderdeel Surinaamse Nederlanders. Doet hij dit niet is het sowieso een gelopen race. En eAl die mensen die steeds maar weer ongefundeerde kritiek leveren moeten maar eens vertellen hoe het dan wel moet. Het is erg gemakkelijk en goedkoop vanaf de zijlijn van alles te roepen zonder met oplossingen te komen. Het schelden op elkaar brengt een oplossing voor de problemen niet dichterbij maar eerder verder weg


  Maak melding

 18. Chan waarom ga je niet in Nederland wonen je bent er zo vaak. En voor al die VHP billen likkers waarom gaan jullie niet met hem mee, we hebben niks aan jullie in Suriname. En wordt het niet eens tijd dat een nieuwe generatie de macht gaat overnemen want ik wordt moe van bouta , Brunsi, Chan en al die andere opa’s. Kies op een partij die vernieuwd is.


  Maak melding

 19. VHP Nederland moet een afdeling communicatie opzetten, van waar informatie wordt verstrekt over bijeenkomsten van de partij. Het is de zoveelste vergadering van de VHP zonder dat er vooraf een persbericht is uitgegeven.


  Maak melding

 20. @@@Marino
  Mee eens.

  Er moet een partij van geleerden opstaan met minimaal een UNIVERSITAIR opleiding.
  Want een land besturen met een streekschool of zelf opgemaakt diploma, certificaat of redbull kun je een land niet besturen. Deze gasten kunnen hun eigen privé nieteens goede richting geven.
  HOEZO EEN LAND BESTUREN.


  Maak melding

 21. Sommigen hierboven denken dat Santhoki in Nederland is om stemmen te werven. Dat is natuurlijk onzin. Santhoki is in Nederland om fondsen te werven. Veel ex-Surinamers, vooral Hindoestanen, hebben het in Nederland economisch heel goed gedaan en willen wel wat terug doen voor de goede zaak.
  De NDP kan de staatskas plunderen om stemmen te kopen middels cadeautjes maar daar kan Santhoki niet bij, vandaar.
  Voor de NDP is het opzetten van NDP kernen met dat doel zinloos want de in Nederland wonende NDP sympathisanten zijn een stuk minder succesvol in materieel opzicht, net zoals in Suriname. Daar zit het geld niet. Het zijn vooral gefrustreerde zielen, de losers in de samenleving.

  Overigens, wellicht dat de VHP straks wat meer stemmen krijgt dan de NDP, maar de meerderheid zullen ze nooit halen. Er blijft toch teveel het stempel van een Hindoestanenpartij aan kleven. Met een beetje manipulatie en dankzij het eigenaardige verschil in gewicht van de stemmers per district zal het Bouterse zelfs kunnen lukken om toch weer meer zetels te halen, al dan niet met collega Brunswijk.
  De versplintering van het politieke landschap werkt ook in zijn voordeel. In Suriname schijnt men nog maar steeds moeite te hebben het eigen ego ondergeschikt te maken aan het geheel. Ieders haan moet koning kraaien en zo verliezen ze allemaal.

  Dat de NDP een multi-etnische partij is, daar zit wel wat in. Echter is dat werkelijk zo of is het alleen maar een strategie om zoveel mogelijk kiezers achter zich te krijgen. Er blijft een bepaalde etnische dominantie bij de sleutelposities. We zien dat ook hier bij de reageerders met NDP sympathieën.


  Maak melding

 22. Het begint mij langzamerhand knap te storen om steeds te lezen, dat de VHP meer een hindoestaanse partij is. Sla het boekje de Geschiedenis van sur open. Wat je hier gaat lezen is, dat de VHP ten tijde van meneer Lachmon, alhoewel hij zelf de verkiezingen won, altijd een kleurling als president installeerde. Hoezo een hindoestaanse eliten.
  Je hebt liever hindoestaanse knapkoppen die het land goed besturen en iedereen heeft goed te eten, drinken, plezier maken en een onderdak om in goed te kunnen slapen. Alleen dat telt en niet dat persé je eigen ras de macht in handen heeft en bakt er niets van. En wat gebeurt er. Een failliet State. We moeten nu afstappen van de gedachte creool, hindoestaan of chinees maar kijken naar wie in staat zijn om het land te kunnen besturen. Maar zeker niet aan djoeka’s overlaten met zelf geschreven diploma’s. Dan zullen ze straks gras moeten gaan eten en zelf belanden ze in de stal.


  Maak melding

 23. Suri in Nederland hebben de Nederlandse nationaliteit (en vooral de Hindoestanen)hahahaha wat voor nut heeft het om kernen daar te installeren hihihi propaganda shit en de meeste surinaamer weten dat


  Maak melding

 24. Zo vaak gezegd waarom die zwartjes geen gladharigen als president willen. Liever blijven die zwartjes hele dagen op hun luie dikke reet te niksen.l, te roven en te verkrachten. Het geld moet zeker niet met zweet en tranen worden verdiend maar op de gewone snelle manier. Daarom houden zwarten niet van beschaving en ontwikkeling itt de Aziaten die overal waar ze zijn een land tot ontwikkeling brengen.


  Maak melding

 25. Aan de VHP kleeft sinds de oprichting tot op heden nog steeds het nationalisme.
  Sterker nog, er zijn Hindoestanen die zeggen nog steeds dat India hun land is en Suriname niet. Een brede partij waar alle bevolkingsgroepen zich thuis zullen voelen en carrière kunnen maken zal het niet worden, wellicht in het jaar 3000.
  Een voorbeeld kwaku is iedereen welkom de Hindoestanen hebben de grootste tenten, zelf een Hindo dag. Op Milan geen diversiteit totaal niet, de Brassband, de Schaafijsman allemaal Hindoestaans. De mensen in Suriname zien dat, die hebben hun reserves ten aanzien van de VHP.
  Eigen volk eerst dat leefd teveel bij Hindoestanen.


  Maak melding

 26. De strategie van de VHP is zo doorzichtig als een bolletje transparante spietum. De partij ” gooien ze open ” voor ander volk om zij de stemmen nodig hebben om politiek macht te krijgen. Maar daarmee zijn ze 40 jaar oflanger laat mee. Het vertrouwen van de mensen kan je niet in een wip en een zucht winnen. Vooral als je de mensen van jou in het verleden goed heb gefaciliteerd met voordelen. Het wantrouwen tegen de VHP is groot en terecht.


  Maak melding

 27. “Het vertrouwen van de mensen kan je niet in een wip en een zucht winnen. Vooral als je de mensen van jou in het verleden goed heb gefaciliteerd met voordelen. Het wantrouwen tegen de VHP is groot en terecht.”

  Zij hebben er lang overgedaan om mensen te faciliteren RoB Gossip.
  Jou partij de NDP heeft in bijkans 9 jaar het hele land verkloot.
  Hoe sta je daarin??


  Maak melding

 28. Gaddy gaddy toch
  Je herkent je eigen vraag niet?
  Zo dom kan niemand zijn.
  Ik weiger het te geloven.
  Of toch niet ik geloof het wel.
  Lees maar
  “wat voor nut heeft het om kernen daar te installeren”
  Oh dit is heen vraag hor.


  Maak melding

 29. Lieve broeders en zusters ! Waarom gaan jullie zo tekeer tegenover elkaar!!! De een beledigd de ander steeds, het geeft niet wie aan de macht komt: WIJ SURINAMERS ZIJN EN BLIJVEN DE DUPE VAN !!! Wij moeten juist een voorbeeld vormen voor onze assemblee leden( daar vechten ze net hond en kat). Laten wij als 1 surinaams volk verder gaan. Een vb wat ik wil geven is dat : Als iem.ziek wrdt ,in het ziekenhuis belandt en bloed nodig hft om verder te leven, gaan we toch niet vragen of de donor een hindoestaan, javaan, creool, indiaan etc.etc is? Wij moeten ons juist positief opstellen en met goede adviezen komen, zodat de d.n.a leden van ons kunnen leren hoe het infeite moet. Laten we elkaar niet beledigen en kleineren a.u.b! Want hoe je het ook draait of keert HET Arm SURINAAMS VOLK STAAT AAN 1 kant en de regering aan de ander kant!!!


  Maak melding

 30. Wat heeft Nederland te betekenen voor su.NIKS.Het visum van surinamers moet versoepelen naar nederland.Door nederland zijn er problemen onstaan in suriname. KLM en andere bedrijven hebben monopolie.DENK AAN MOODI EN ZIJN PARTIJ BJP (INDIA).DE VICE PRESIDENT HIJ DOET HET GOED.INTERNATIONAL SPEECH, ONDERHANDELEN MET DE WERELD.DE ENIGE MANIER OM 1 SURINAME TE KRIJGEN IS.Nederlandse voetballers met surinaams afkomstig die niet aan de bak komen in nederlandelftal spelen voor suriname.en prijzen binnen halen.meedoen met wk bijvoorbeeld OF DE SURINAAMSE VALUTA VERDWIJNEN. EN MET EURO ‘S BETALEN.WAT MOODI P.M INDIA IN 6 JAAR BEREIKT HEEFT. VHP DENK DAAR OVER NA.VOORBEELD
  De Indiërs die in congress geloven ,hebben een hekel aan RSS partij .RSS heeft een beleid.Staat duidelijk dat de moordenaar van M.ghandi niks te maken heeft met RSS,dat verklaard de moordenaar.ik heb te veel onschuldige mensen dood zien gaan en de grondwet werd veranderd.
  DENK HIEROVER VHP VHP.


  Maak melding

 31. Wil iemand mij uitleggen waarom bepaalde Surinaamse politieke partijen kernen oprichten in Nederland?
  Wat is de meerwaarde hiervan voor de politiek in Suriname? Na de verkiezingen horen wij niets meer van deze mensen. Is het niet beter om al deze energie te stoppen in Suriname zelf?
  Santokhi heeft dit voor de verkiezingen van 2015 ook gedaan met als resultaat niets. Geen lessen hieruit getrokken dus.


  Maak melding

 32. De kernen worden in Nederland geïnstalleerd om fondsen te werven om de verkiezingen in 2020 te financiëren. Verkiezingen kosten veel geld en veel energie. Daarnaast hebben de geïnstalleerde kernen een adviserende rol. Tevens kunnen ze de politieke partijen in Suriname (behalve met geld) faciliteren met materiële zaken.


  Maak melding

 33. @Pongosaqoui
  Geld en kennis dat je niet in huis hebt, moet je elders vandaag halen.
  Reclameposters en andere parafernalia zijn wellicht in het buitenland goedkoper/gratis te verkrijgen.
  Buitenlandse kernen zijn betrouwbaarder, waardoor er minder informatie weglekt.
  Buitenlandse kernen kunnen onderzoeken of er goed opgeleid personeel te vinden is om na de verkiezingen belangrijke posities te gaan bekleden.
  In Nederland won recentelijk een partij veel zetels, bleek dat ze te weinig kandidaten hadden voor de te bekleden posities


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.