Petitie ‘lagere ticketprijzen’ krijgt meer dan 13.000 handtekeningen

34
Schadeclaim luchtvrachtafhandelaar tegen Surinam Airways
Archieffoto ter illustratie: vliegtuig op de luchthaven van Suriname

Een petitie onder de naam ‘Lagere ticketprijzen voor de vliegroute Nederland-Suriname’ heeft online en offline meer dan 13.000 handtekeningen opgeleverd. Deze petitie, georganiseerd door de Suriname Tourism Alliance (STA), is in mei in Nederland gestart. Het doel is om minimaal 15.000 handtekeningen te verzamelen, een aantal dat gelijk is aan meer dan 10 procent van het jaarlijkse aantal reizigers op de mid-Atlantische vliegroute. 

STA is een onlangs opgericht collectief van diaspora-organisaties dat het Surinaams toerisme internationaal wil gaan promoten en helpen sneller te ontwikkelen. De alliantie bestaat uit de Internationale Surinaamse Keurmerken Federatie, Stichting ESU Tourism Standards Organization, Stichting Innovatie Platform Suriname, de onlangs opgerichte reizigersvereniging SIAT en diverse internationale partners.

De mogelijkheden die toerisme kunnen bieden voor Suriname worden nog steeds onderbenut, concludeert STA. Het grootste obstakel voor het aantrekken van meer reizigers zijn echter de veel te hoge ticketprijzen naar Suriname. De toerismesector zou een gigantische inkomstenbron kunnen worden voor Suriname. Dit stelt Lucenda Codfried, managementlid van het STA.

De petitie is hier te ondertekenen.

34 REACTIES

 1. Het is een indicatie pijling, SLM zie dit als een ontevredenheids pijling, en hoeft zeker geen gehoor aan te geven. note” zo kunnen we allemaal een goedkoopspijling houden, maar het moet verantwoord en betaalbaar zijn. Anders kunnen we de boel failliet verklaren en sluiten. einde verhaal.


  Maak melding

 2. SLM is bezig met een update, zodra de B777, word opgevolgd door B787, is geïntroduceerd zullen de vruchten geplukt worden. Denk bv aan minder brandstof kosten, minder onderhouds kosten, hetgeen zich zal uit betalen in lagere ticket prijzen, heb geloof in onze leiders.


  Maak melding

 3. Oude vloot of nieuwe vloot maakt het voor de slm geen jol uit, die hoge ticket prijzen is jaren lang een diamant mijn geweest en het zal niet gaan veranderen . Onlangs ben ik naar RIO de janeiro in brasil voor de prijs van €645, twee weken all in verblijf + retour ticket. Vliegen vanuit Schiphol . EN waar ligt brasil ?????


  Maak melding

 4. @@@Branti maka
  Het lijkt me super. Ik wil al een tijd naar Brasilië gaan. Zou je mij kunnen vertellen hoe ik dat kan regelen, bij welke tour operator. Alvast ontzettend bedankt!


  Maak melding

 5. De “hoge” ticket prijzen worden door alle maatschappijen die op Suriname vliegen, vanuit Nederland gehanteerd. Iemand, liefst een onafhankelijke deskundige moet eens komen uitleggen, waaraan dat ligt. Markt werking? monopolie positie? kleinschaligheid? of noem maar op


  Maak melding

 6. Waarom regelen de organisaties eerst niet de veiligheid voor de toeristen en dan te gaan promoten. Het is nu de omgekeerde wereld. Je probeert in sur toeristen binnen te halen en vervolgens worden ze beroofd met moord tot gevolg.


  Maak melding

 7. die vluchten worden tussen 60 en 70 procent gevuld door transito pasagiers voornamelijk uit china(suriname is een rijk land in de uitverkoop) …de marketing van slm/klm maakt zich niet druk met de surinets


  Maak melding

 8. Aan wie willen ze de handtekeningen aanbieden om een verlaging te bewerkstelligen?
  De Surinaamse en de Nederlandse overheid zullen zich niet bemoeien met het beleid van de vliegmaatschappijen. KLM, SLM en TUI lachen ze vierkant uit.

  Goed bedoeld initiatief maar zal geen effect sorteren net zoals vorige soortgelijke tarieven.

  Overigens is de ticket prijs m.i. niet de grootste belemmering voor de ontwikkeling van toerisme in Suriname.
  Te weinig goede resorts, trips naar het binnenland met een slechte kwaliteit prijs verhouding en slechte service zijn mogelijk nog grotere obstakels voor de ontwikkeling van de toeristische sector.


  Maak melding

 9. Wat een dom gelul over een ticket prijs. Iedereen die werkt kan gewoon een ticket kopen. En bovendien SLM is al naar de klote. Mog één jaar dan afgelopen met de meest waardeloze vliegmaatschapij en cabine crew die denken dat alles zijn. KLM is super go Holland.


  Maak melding

 10. De ticketprijzen zullen niet zomaar dalen. Een daling van de prijzen is van meerdere factoren afhankelijk. De SLM heeft baat bij de hoge ticketprijzen omdat de organisatie er belang bij heeft dat een een groot aantal werknemers en hun gezinnen een inkomen gevoed worden. Mensen staan er niet bij stil dat de directie van SLM, lees de Surinaamse overheid, ook rekening heeft te houden met de gezinnen die afhankelijk zijn van de maatschappij. Moet de overheid het belang van goedkope tarieven voor de reizigers boven het belang van een inkomen voor een groot aantal gezinnen plaatsen? Hoe los je dit soort dilemma’s op?

  Daarnaast is het noodzakelijk dat er gevolgen wordt met modern en zuinig vliegmateriaal. De eerste stap is reeds gezet met het voornemen om een triple 7 aan te schaffen. Snijden in de kosten zal een voorwaarde zijn om de ticketprijzen te verlagen. Dit houdt ook in dat er een groot aantal personeelsleden afgevloeid moet worden. Op korte termijn zie ik het ook niet gebeuren omdat ook de KLM belang heeft bij hoge vliegtarieven.


  Maak melding

 11. 13000 zijn er ingetrapt.
  Denkt men nou echt dat als je met 100000000000 stemmen komt de prijs omlaag gaat?
  De STA heeft in ieder geval 13000 emailadressen van personen die ze kan bestoken met emails.

  @ Suribo
  1 jaar overslaan betekent geen lagere prijs, maar de nekslag en daarna een hogere prijs voor een KLM ticket


  Maak melding

 12. Surinamers schreeuwen alleen en elkaar neerhalen, geen daadkracht. Daarom doen die witjes met ons wat ze willen. Slm verleend hand en spandiensten voor KLM.


  Maak melding

 13. @redskin;
  Ik weet niet waar jij woont of in welke tijd hoor.
  Jij hebt het over “als je normaal werkt, kan je gewoon een ticket kopen”
  Waar??? In Suriname of in Nederland??
  Ik, in ieder geval, ik werk “normaal”, maar ik kan me geen ticket veroorloven. Zij het nou een ticket voor het buitenland of attractie tickets. In Suriname.
  Ik verdien nieteens genoeg om een halve ticketprijs te kunnen betalen!


  Maak melding

 14. Typisch Surinaams dit. Altijd voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. Altijd het beste willen maar het liefst niets voor betalen. Het volk doet mij denken aan de graaiers uit de politiek. En waarom willen zoveel Surinamers naar Nederland. Laten ze hier blijven.


  Maak melding

 15. @ Nina1 28 september 2019 at 16:30

  Het gaat u ook nooit lukken om het vol tarief te betalen want u brengt meer tijd op i-net door. 24 uur per dag zit u hier op i-net en vraag ik mij in alle ernst uit wat uw beroep is.


  Maak melding

 16. Niet alleen de tickets zijn duur maar ook tours die door de Surinaamse reisorganisator zelf wordt georganiseerd. Surinamers willen zonder veel moeite doen direct miljonair worden. Zo is het met de ticket verkoop als de ticket goedkoper wordt komen er veel meer toeristen en elke toerist brengt inkomsten in het land binnen.


  Maak melding

 17. marges bij grote- , bedrijfsverantwoordelijke- luchtvaartmaatschappijen is heel laag .soms vliegen zij zelfs voor kostprijs bij lage (verwachte) bezetting …………..dus net wat brid zegt is Onze National Carieier gewoon een politiek-faciliterend orgaan dat misschien nooit breakeaven heeft gedraaid


  Maak melding

 18. @cheffrey(the STUPID one);
  Zo dom als je kunt zijn, kan ik hetzelfde over jou zeggen. En zelfs meer!
  Want jij bent meer dan mij op het net. Op elke artikel reageer je en je hebt nog zelfs tijd om commentaar te leveren op iemands reactie. Ik mis nog om te reageren en soms vind ik absoluut niet nodig. In tegenstelling tot jou. Want jij bent erg actief.
  Affen, de pot verwijt de ketel, maar natuurlijk heb jij daar geen kaas van gegeten…dus zal ik maar zeggen: het ga je goed mijn beste man.


  Maak melding

 19. Nina1 28 september 2019 at 23:12

  Klopt helemaal dat jij dom bent. Klopt ook dat ik niet meer hoef te werken gezien mijn leeftijd. Daar heb jij nml niet over nagedacht ouwe tandeloze heks. Moet je nog mijn bezemsteel lenen ? Kan je gratis en voor niks vliegen.


  Maak melding

 20. Weer een actie die tot niets zal leiden maar het is goed dat men het blijft proberen.

  Gerechtelijke uitspraak

  CBb wijst klacht Vereniging van Reizigers over tarieven KLM/SLM af
  23-12-2015

  Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft de klacht van de Vereniging van Reizigers (VVR) over de te hoge prijzen van KLM en SLM voor vliegtickets van Amsterdam naar Paramaribo en vice versa afgewezen.

  ACM had na een uitspraak van het CBb een nieuw besluit genomen op het bezwaar van de Vereniging van Reizigers (VVR). Dit bezwaar ging over het afwijzen van een VVR-klacht door ACM. Het CBb had ACM (destijds NMa) de opdracht gegeven onderzoek te doen naar de hoogte van de tarieven op de vliegroute Amsterdam-Paramaribo vanaf mei 2006. ACM had in een eerder besluit (juni 2006) vastgesteld dat de tarieven van KLM en SLM op deze route tot mei 2006 niet excessief zijn. Het CBb was het eens met deze conclusie van ACM.

  Vervolgonderzoek ACM
  Uit het vervolgonderzoek van ACM blijkt dat KLM en SLM, als gekeken wordt naar vergelijkbare vliegroutes, weinig verdienen aan de route Amsterdam-Paramaribo. Dit heeft de volgende oorzaken. Mensen vliegen vooral naar Suriname om familie en vrienden te bezoeken. Dit zijn de zogenaamde VFR-passagiers: Visiting Friends & Relatives. Zij verblijven meestal de hele vakantieperiode in Suriname. De vlucht gaat dan vol heen en leeg terug. Ook is het toerisme naar Suriname nog beperkt.

  Martinair heeft ook vluchten aangeboden naar Suriname. De luchtvaartmaatschappij is daar vrij snel weer mee gestopt. Sindsdien is geen andere luchtvaartmaatschappij actief geworden op deze route. Wanneer luchtvaartmaatschappijen hoge prijzen kunnen vragen en daardoor hoge winsten kunnen maken, dan kan het aantrekkelijk zijn voor nieuwe toetreders om op deze route actief te worden. Hierdoor neemt de concurrentie toe.
  Onderzoek van ACM wijst uit dat de winsten voor KLM en SLM op deze vluchten niet hoog zijn. Daarom concludeert ACM dat de door KLM en SLM gerekende vliegtarieven niet excessief zijn en er geen sprake is van misbruik van een economische machtspositie.

  Het CBb is van oordeel dat ACM de klacht van VVR op juiste gronden heeft afgewezen. Er is geen beroep meer mogelijk.


  Maak melding

 21. Een andere alternatief zijn de reizen naar het Caribisch Gebied zo is een goede vriend van me 2 keren naar Su geweest , hij is 2 keren beroofd en hij kreeg te horen van de rovers dat neks no fout , dus vliegt hij voor het zelfde geld naar het Caribisch gebied plus nog Hotel kosten inclusief, welke besparingen er nog bij komen , hij hoeft geen pakjes te brengen voor de Families en GEEN VISUM .
  De Russen hoeven geen visum te betalen (om dat er bescherming bij Putin wordt gezocht) maar de eigen kinderen en klein kinderen van Suriname zijn verplicht dat wel te doen .
  Kijk daar moet tegen geprotesteerd worden . trouwens voor het zelfde geld van een ticket naar Suriname kan je ook naar Australië vliegen ( men hoeft dit niet te doen , maar het geldt als vergelijking)
  conclusie de Kolonisator heeft ons nog steeds sterk in de tang
  Groetjes uit boven Commewijne


  Maak melding

 22. @ cheffrey ( the STUPID one)
  mmm…🤔oud??
  Denk et niet..
  Maar dat jij je bezemsteel aanbied, spreekt voor zich wie hier een ouwe tandeloze heks is en wie niet…
  Of dacht je dat iedereen als jou is??
  Ik bedoel “U” aangezien je thuis nu zit…😂😂😂😂😂😂


  Maak melding

 23. je betaald meer voor een enkele reis ,dan voor een retour slm,raar dat het verschil meer is dan 100,euro is ook niet uit te legen zij men mij,740,voor retour 843m voor enkele reis ,dus zijn er veel rijken in suriname ,de gewone mens kan dat toch niet zo maar op hoesten ,je reist naar curacao voor 480,euro inclusief hotel,,of naar indonesië,niet uit te leggen dus, veel zakken vullers dus groet,,


  Maak melding

 24. SLM heeft bizar veel mensen op de loonlijst staan versus aantal vliegtuigen. Bedrijf maakt nauwelijks winst. SLM zal eerst moeten saneren wil men de ticketprijzen omlaag brengen. Dan nog zit je met een dure Zanderij. Afhandeling is duur.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.