Delen Paramaribo-Noord bijkans 10 uren na mastaanrijding nog zonder elektriciteit

16
Delen Paramaribo-Noord bijkans 10 uren na mastaanrijding nog zonder elektriciteit

Verschillende delen van Paramaribo-Noord zijn vanochtend zonder elektriciteit komen te zitten. Dit nadat een pick-up bestuurder rond 04.30u de controle over het stuur verloor aan de Antondragtenweg en een mast van de NV Energie Bedrijven Suriname (EBS) heeft kapot gereden.

Volgens de EBS is omstreeks 06:15u een groot deel van het gebied wederom onder spanning gebracht. Echter zijn na bijkans 10 uren nog niet alle gebieden weer volledig onder spanning. De gebieden die nog verstoken zijn van elektriciteit zijn:

Antondragtenweg(vanaf Bonistr tot en met Leonsberg), Leonsberg Middenweg, Kasoedjieweg, Nachtegaalstr, Condorstr, Riverclub, Clevia, Lemmetjestr, Groenveldweg, Albatrosstr, Livanomstraat, Sidodadiweg, Waldenstraat, Gunny’s Villa Park, Dr. Voigt Straat, Gunputstraat en alle zijwegen die voorkomen in deze gebieden.

Technici van de EBS zijn momenteel bezig met het afronden van de herstelwerkzaamheden. De EBS begrijpt de last die wordt ondervonden en doet er alles aan om de stroomvoorziening spoedig te herstellen.

UPDATE STORING PARAMARIBO NOORD
De storing die vanochtend is opgetreden in Paramaribo Noord is omstreeks 16:20 volledig genormaliseerd. Het roekeloos rijgedrag van een autobestuurder die een transformatormast op de hoek van de Antondragtenweg en de Bonistraat hedenochtend (04:33am) omver reed, heeft erin geresulteerd dat honderden huishoudens voor maximaal 12uren verstoken waren van elektriciteit.

De herstelkosten die gepaard gaan met de schade (nieuwe transformator, elektriciteitsmast, straatverlichtingsarmatuur enz.) lopen op in de duizenden Amerikaanse Dollars. Dit alles was te voorkomen. De EBS waarschuwt bestuurders om de snelheid in acht te nemen en vooral geen deel te nemen aan het verkeer bij beschonken toestand!

16 REACTIES

 1. Volgens mij moet men alvast in de DNA een conceptwet ontwerpen ter bescherming van de mast. Het is een bedreigde houtsoort en dreigt uit te sterven. Nergens is de mast veilig voor de mens.


  Maak melding

 2. Het vervelende is dat jij zonder stroom en met alle ellende zit omdat 1 persoon zich niet wist te gedragen in het verkeer. Dat ding begint op een grap te lijken.
  Hoop dat er zware straffen komen hieromtrent
  Om 1 idioot is je dag verpest. Je kan geen kleren wassen, strijken. Je hele dag ontregeld


  Maak melding

 3. De overheid weet dat er een hoerenclub aan de Antondrachtenweg gevestigd is, waarom wordt er s’nachts niet op die weg gecontroleerd? Ik vraag me af hoe de politie agenten hun werk doen.


  Maak melding

 4. Laat de veroorzaker opdraaien voor alle kosten die gemaakt worden om de stroomvoorziening te herstellen. Daarnaast moeten burgers en bedrijven de veroorzaker aansprakelijk stellen voor de schade die ze hebben geleden. Ik denk hierbij aan dranken en vis- en vleesprofucten die gekoeld moeten worden enz.


  Maak melding

 5. Normaliter zou de verzekeraar van het voertuig voor de schade opdraaien, tenzij er sprake is van (overmatig) drankgebruik. In geval van drank misbruik is de veroorzaker de pineut en dient hij/zij de schade zelf te vergoeden. Mooi in theorie maar in de praktijk zal van een kale kip geen veren kunnen worden geplukt.


  Maak melding

 6. Hoe slim noh.
  Iemand schrijft hier last de veroorzaker betalen
  Deze materie is te complex voor deze jongen
  1.jochies die dit veroorzaken hebben geen cent om hun go te krabben
  2. Het gaat jaren duren voordat EBS dit geld eventueel krijgt.
  Tot die tijd wachten we gewoon
  Deze zelfde dombo zou vroeger schrijven dat hierdoor de energierekening lager uitvalt.😁😎😁😎


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.