Braziliaanse criminelen plegen gewapende overval op goudkamp in Suriname

12

Acht gemaskerde en gewapende Braziliaanse criminelen hebben donderdag een overval gepleegd op een goudkamp in het district Brokopondo. Daarbij hebben zij 200 gram ruw goud, een halsketting, mobiele telefoons, twee vuistvuurwapens en een jachtgeweer buitgemaakt.

Waterkant verneemt dat de rovers gewapend waren met jachtgeweren. Ten tijde van de overval was de eigenaar alleen in het kamp. Hij verklaarde tegenover de politie dat de criminelen in het kamp kwamen en hem aanvielen.

Onder bedreiging van de wapens hebben de rovers de spullen buitgemaakt. Vervolgens maakte zij zich uit de voeten. De criminelen hebben niet geschoten en hebben het slachtoffer ook niet mishandeld.

De Surinaamse politie kreeg de melding van de beroving. Daarbij werd er ook aangegeven dat een man gegijzeld werd. Achteraf is gebleken dat de bewering van gijzeling niet op waarheid beruste.

De politie in Suriname is nog bezig met het onderzoek.

12 REACTIES

 1. Wordt het geen tijd om het Braziliaans gespuis dat de binnenlanden van Suriname onveilig maakt aan te pakken. Als de laffe overheid niet bijtijds ingrijpt dreigen er wild west toestanden te ontstaan. Zouden Surinaamse criminelen dit ook kunnen doen in de Braziliaanse binnenlanden zonder vergaande consquenties ?


  Maak melding

 2. Is het de schuld van de Brazilianen dat ze op reizigers uit Suriname aan een 100% controle uitvoeren ? Waarom zijn de Brazilianen gedwongen om de Surinamers aan onderzoek te onderwerpen en worden reizigers uit Canada, Japan, China en Italie daarvan vrijgesteld ? De Bahama’s, Jamaica, zullen binnenkort ook hetzelfde gaan doen.
  Dus ga je frustratie op je eigen mensen afreageren.,


  Maak melding

 3. Een nieuwe politie eenheid creëren die zich alleen bezighoudt met opsporen van die Braziliaanse rovers in su. En dan keihard aan pakken of gewoon doodschieten. Shot to kill strategie


  Maak melding

 4. @ Marino 29 september 2019 at 07:43
  Een nieuwe politie eenheid creëren die zich alleen bezighoudt met opsporen van die Braziliaanse rovers in su. En dan keihard aan pakken of gewoon doodschieten. Shot to kill strategie

  Beste Marino,
  Gisteren heeft de Rotterdamse politie 9 jongemannen in IJsselmonde en Charlois uit de tram gehaald. Onderling hadden ze afgesproken om een rivaliserende bende aan te vallen.Ze waren allen gewapend met messen en machetes. De politie heeft erger kunnen voorkomen. Stel nu dat de politie jou advies zou volgen en deze criminelen zou doodschieten. Wat zou jou reactie zijn ? Dat de Nederlandse politie racistisch is. De bendeleden waren van Antilliaanse afkomst en overal zorgen zij voor problemen. Ja de politie had harder mogen ingrijpen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.