Pasgeboren baby dood in laken gewikkeld aangetroffen in woning

8
baby-dood-suriname

De politie in Suriname heeft zaterdagmiddag het ontzielde lichaam van een pasgeboren baby in een laken gewikkeld aangetroffen in een woning te Charlesburg. Het kindje moet vrijdag zijn geboren, meldt de Surinaamse krant de Ware Tijd (dWT) zojuist op haar website.

Volgens de krant zou er iets zijn mis gegaan tijdens de bevalling. Zaterdagmiddag viel het de buren op dat de moeder van Guyanese komaf zonder haar zwangerschap rondliep. Daarbij hadden de buren sterk het vermoeden dat de vrouw zou zijn bevallen en de baby ergens had begraven. De politie werd toen meteen in kennis gesteld.

De politie kreeg tijdens het onderzoek een tip dat het kindje in de woning moet zijn bewaard. Dat bleek inderdaad waar te zijn, want de baby werd gewikkeld in een laken aangetroffen. De ambulance werd vervolgens ingeschaleld. Bij aankomst constateerde zij dat het kindje geen teken van leven vertoonde. Een ingeschakelde arts stelde de dood officieel vast.

De krant laat verder weten dat het lijkje hangende het onderzoek in beslag is genomen. De moeder werd voor verdere medische behandeling met de ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. De politie van bureau Munder heeft de zaak in onderzoek.

8 REACTIES

 1. Zulke situaties kan voorkomen worden door illegalen zwangerschap zorg te verlenen en natuurlijk medische zorg bij geboorte. Als je de illegalen niet het land uitzet moet je voor hen zorgen.


  Maak melding

 2. Wat triest!

  Goed dat de buren zo oplettend zijn geweest.

  Hadden ze geen contact met hun buurvrouw vraag ik me af?
  Wie weten hadden ze met de juiste hulp dit drama kunnen voorkomen.


  Maak melding

 3. Suriname is de draad kwijt wat medische hulp betreft. Zoveel illegalen, er komen heel veel jonge mensen t land in en ´t wordt maar toegelaten. Er moet wel rekening gehouden worden met toestanden als ziekten, zwangerschap en daar staat tegenover dat er zeker mensen zijn die hulp nodig hebben en niet weten waar, hoe en geldgebrek, wie ze moeten benaderen. Er zal zeker met zulke toestanden baby´s hier en daar worden begraven als ze niet gauw een instelling tot leven roepen voor deze meisjes/vrouwen. Want een mensenleven hoe klein dan ook is heel veel waard en recht om te leven. Er zijn genoeg ouders die graag een kind adopteren mocht de moeder niet instaat zijn om het kind de liefde, aandacht en warmte te geven.


  Maak melding

 4. Get A Life, natuurlijk kan dat Een kind hoef je niet alleen op de wereld te zetten kan heel anders lopen en misschien is dit het geval die niet goed is afgelopen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.